*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja Imam ravno par minut - otrokcek spi, ta velika pa je zunaj z babi. Skratka - UZIVAMOOO Tok sem srecna, da ni vec trebuha, ampak da je z nami nasa Dita. No v petek grem na pregled, vsa boga, ekr me je bolela glava. Sem si zjutraj merila pritisk in je bil 120/80. Na pregledu sem ga imela 140/93. Me pregleda in rece, da sem 3cm odprta, da je vse pripravljeno za rodit. Pol gleda pritisk in ji ni bilo vsec. Ker jaz pametujem, da sem ga imela zjutraj bp, me poslje se enkrat merit in pristisk se visji kot prej Me gleda in rece - vi greste kar rodit. Jaz pa No pol je sledila birokracija in telefonijade, da smo uredili varstvo.. Porodna zgodba je brez nekih posebnosti. Klistir - nekega ucinka ni bilo. V porodni mi mal pred 3 predrejo mehur, mal cez 3 mi dajo umetne in 3:15 dobim prvi popadek, ki si sledijo na 3 min. Babca je bila fantasticna (lila), svaka ji cast. Tokrat mi je dala super dozo protibolecinskih zadev. No ob ene pol 5 me spet pogelda in rece, da ce bom pridna bom rodila. mene skoraj kap, ker sem bila pol ure prej odprta 4 cm. In je slo pol zares. Iztis je bil svinsko bolec in naporen, ampak dokaj hiter. Porod je bil cisto drugace kot prvic. Mala je prisla na svet s 3350g in 51cm. Jaz sem dobila en lepotni siv, za kar se imam za zahvalit babci, saj sta tako porodnicar in asistentka kazala, da naj me reze, pa me ni. Kapo dol res. Kaj se? Za tiste z MV - so imeli ravno za mano en vaginalen porod z MV Alarm ... napisem kasneje se par zadev, ki se mi zdijo koristne za vse cakajoce ful lepo...te pa kar zmedejo ne ko ti povejo rodit pa še nisi pripravljen...a ti si imela kao naravne porod ali si imela kako ultivo ali kaj? no, čakam na dodatne koristne informacije Glede ultive na hitrco - v LJ jo ful priporocajo zgleda. Ker me je moja G sprasevala, ce jo bom vzela, pa sem jo vprasala, da ce ni skodljiva mal za otrocka. pa je odvrnila, da neee, da je zadeva super No pri meni je bilo vsega konc v 1,5hr - od prvega popadka do iztisa, tko da niti ni bilo casa za ultivo. Prosila sem sama za masko - smejalni plin - ne znam rec, a pomaga al ne, ampak mi je bilo kul. Pol mi je dala en shot buscopana, ker sem imela zategnjen MV, da se je lazje odpiral in kljub temu, da sem rekla,d a dolantina ne zelim, sem na njeno priporocilo sprejela polovicno dozo - tudi zaradi lepsega odpiranja in poteka poroda. moram rect, da mi je tokrat rpesenetljivo vse tole zadevanje ornk pasalo, prvic mi sploh ni. Tko da morda nasvet - da babci recete, da zelite bit ornk prisotne ob koncu poroda in da zelite, da kakrsnakoli protibolecinska sredstva pravilno tempirajo. be back.. jaz tudi upam, da bom v 1,5 h rodila saj pri ultivi si baje tudi tak mal zadet...verjetno nekaj takega kot pri smejalnem plinu...sam ultivo ti itak odklopijo preden se začne zadnja faza poroda...joj, jaz se ne morem odločit kaj bi, če ultivo ali ea...najrajši bi bila, da bi vse tako hitro šlo, da bi sploh ne kaj ekstra rabila...sicer pa ko bom tam pa bo bolelo bom se kar hitro odločila ,a ne? Jst tud se bom v zadnjem trenutku odločla, še ne vem, čist ziher,.... upam, da bo porod hitro minil A se v Ce lahko kr tako sredi poroda odločiš? Jo je možno dobit al jo mora dat anest.? Pa se je treba kej prej dogovorit? Hvala.