MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa MalaČebelica, jaz se tolažim s tem, da tako malega dojenčka ne moreš razvadit. Če zajoka, te res rabi... Nisem pa 100% prepričana v to teorijo. Pri Niki sem res vsakič skočila, no ne ob prvem glasku, ko je pa začela mal bolj tarnat, pa že. Čeprav bi jo lahko dostikrat pustila in bi sama nazaj zaspala. Ampak v P sem brala knjigo Vaš nedonošenček in tam notri piše, da so nedonošenčki še toliko bolj obćutljivi in rabijo res veliko mamine topline in pozornosti... Poleg tega sva se tudi midve navajale na dojenje, ker v P je začela s flaško... in sem jo pristavljala zelo pogosto. In če mene vprašaš, se res razvadijo in hočejo pogosto jest in se cartat. Pa kaj čem, tolažim se tudi s tem, da itak hitro zrastejo... vsaj če pogledam Tijo, madona sej ne vem, kam je šel čas in kdaj je postala tako velika! Ma jaz sem tudi mislila, da kao tak malega otročka ne moreš razvadit. Pa že po treh tednih nisem več prepričana Ma jaz sem zdaj nekak tak ponavadi naredila. Če je blo tak da je spala že tri ure ali še več in se je začela prebujati in jamrati. Pol je nisem predolgo pustila, ker je ponavadi bila lakota posredi. In če smo se hoteli še previt pred hranjenjem, je potem že to lahko preraslo v zverinsko drenje. Pa sem jo kar že vzela, ko je komaj prav na eno oko pogledala. Če pa sem jo ravnokar prav odložila pa že nekaj jamrat začne, pol pa jo pustim, da vidim, če bo zaspala sama dalje, al bo jokala. Večinoma nazaj sama zaspi. Razen včasih, ko ful malo poje in vmes zaspi pa jaz že mislim, da je konec, pa zgleda kot da še ni pa hoče še... Pol začne kar hitro tulit. Čeprav jaz njen jok res ful slabo prenašam. Ne vem, ali je to hormonsko povezano al kaj. Mene prav želodec začne bolet če se dere malo bolj dolgo. Sploh ne znam tega opisat. Prav slabo mi postane. Ne vem, kaj bi blo z mano, če bi jo recimo krči mučili tak da bi se drla tri ure skupaj. Groza. Upam, da kaj takega ne pride - ko pravijo da ta pravi krči pridejo malo pozneje, pri kakih treh tednih.... Al pa da se bom do takrat vsaj jaz malo zbrihtala, da ne bom tak občutljiva.