ronja
|
ampak kljub vsej lakoti in brezizhodnosti pa se vseeno redkokateri da dvigniti rit in priti.....user posted image rija, če bomo v krizi, grem prvo tebi pucat, velja? Na crikvenico mam pa jaz malo boleče spomine, čeprav kraj sam ni napačen. Me je pa stal pol leta bergel, ker dalmatinci zelo divje vozijo. mi smo imeli zdaj razpis za prosto delovno mesto in sem vse prošnje, na katere ni nihče poklical, zabrisala enostavno v košuser posted image Ej, rija, dobro, da te mamo! Si bom zapomnila, ko bom morala prošnje pošiljat, v prvo sem mela zegen, da sem se temu izognila, ampak se mi zdi, da mi to ne uide pikapolonica24, začni inštruirat matematiko, zato VEDNO dobiš delo, pa ni slabo plačano, pa še fajn delo je, napredek pa z mladimi maš opravka, fino. Pa če to delaš par ur na dan, vsak dan, pa še čez vikend, potem se nabere čisto lepo za eno plačo. Če drugje ne dobiš službe, ker delaš magisterij, pa ne bit blesava, pa jim tega ne povej. Napiši, da si diplomirala, pa konec. Saj ne bojo šli gledat, kje še kdo kaj naprej dela, če delaš to v prostem času, jih nič ne briga. Jaz gotovo ne bi povedala, da delam dr., če bi iskala službo v šolstvu, nisem neumna! Babici dovoli stike z vnučko, pač v tvoji prisotnosti, če je res tako nevarna, pa bo zadeva rešena, ti boš obdržala tamalo, ne bo treba noben posvojitve, pa je. Dejstvo pa je, da z naravnanostjo: "poiščite mi službo", le te ne boš dobila... Probaj dobit službo kje izven štajerske, se boš pač vozila, boljše kot nič, če bi rada imela redno službo. V prejšnjem postu Od TIne V, tisti ki prejemajo DSP naj ne bi imeli interneta,ker je predrag. se pravi da se pri delodajalcih, ki sprejemajo prošnje samo po e-mailu ne bi mogli zaposliti. No, saj do interneta se da priti tudi drugje, zastonj internet res ni taka reč najt: knjižnice, šole, fakultete, celo internetkafeji ga imajo nekateri zastonj, ali pa kak kolega. pa če ni glih knjižnice v vsakem kraju, šola je pa skoraj povsod. Tak da tudi če ga doma nimaš, ker varčuješ, še vedno lahko pošlješ tisto eno prošnjo... Meni se zdi logično, da človek ne more intervjuvat vseh 250 ali 300 ali še več ljudi, ki pošljejo prošnjo. seveda torej naredi selekcijo, eni na podlagi tega, da ljudje ne pokličejo, eni zato, ker pokličejo. Pač, včasih bom padla ven, ker ne bom po pravilih tega delodajalca - saj ima pravico, saj on izbira... Mogoče bo zato tudi on na izgubi, če bi bila v tem delu dobra. Ampak to je njegovo tveganje. Če ne zaupaš emailu, pač pošlješ prošnjo na mail in po navadni pošti.
|