rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 Rija, a lahko poves, zakaj te taki prosilci odbijajo? Ker ne razumem, kako drugace naj pa "prodam sebe" kot da posljem CV in spremno pismo in razlozim zakaj se za neko delo zanimam in kako ustrezam razpisnim pogojem...mislim resno sprasujem, ker to so neka nenapisana pravila, ki ti jih nihce ne pove, pol pa ne prides do intervjuja prav zaradi "napacnega" pristopa, ceprav bi se lahko izkazal za super sodelavca. Mislim men je vedno bolj depresivno vse skupaj no... torej tanja.....upam, da ti bo moj odgovor vsaj malo pomagal ali pa odprl okno, skozi katerega gledam kot delodajalec v tem razpisu, ki smo ga imeli prejšnji mesec, smo striktno napisali, da nam naj prijave pošiljajo po mailu. itak, da je na mail prišlo ca. 10 prošenj....po pošti pa ca. 80....škoda znamke, papirja in drevesa, ki je padlo za to....ker se prosilci niso v osnovi držali razpisa. kot drugo....in če me nekdo že na prvo ne proba poslušat, si nimam z njim kaj začeti. jaz takim prosilcem pravim, da so pač tešili svojo slabo vest in poslali prošnjo. delodajalci pa so prasci, ker jim niti odgovorili niso. vse prošnje, ki sem jih dobila na mail...v končni fazi živimo v času internetne dobe in tudi naš posel je v veliki meri vezan na to....sem najprej pogledala računalniško pismenost. tista, ki ji je pisal mail mož...je itak odpadla v prvem krogu, potem tiste, ki me niso potegnile z napisanim. izločila sem ene 4 in jm poslala na mail, da jih želim videti. dve od teh 4 so tudi poklicale po telefonu. tako sem dobila še ta prvi kontakt in signal, da jih delo recimo res zanima. jaz nimam rada pasivnosti pri ljudeh. sicer ima vsak delodajalec svoja merila, ampak moja so pač taka. in potem še prvi razgovor in z izbranim kandidatom še drugi, dokončni. in še nekaj: takoj sem izločila tudi tiste, ki so samo poklicali po telefonu, brez prošnje....ker so gušili izven delovnega časa in tiste, ki so mi v drugi besedi povedali, da so prijateljica te in te moje prijateljice ali pa so mi omenili, da me poznajo in je bil že razgovor na preveč domačem nivoju. pri meni veze ne palijo, ker raje vzamem nekoga, ki ga ne poznam in nimam nobene kao "moralne" obveze do njega, sorodnikov, prijateljev. ni nujno, da sem se odločila za najboljšo, ki bi jo lahko dobila, ampak me je prepričala s svojim nastopom, preprostostjo in interesom za delo.