vijolca
|
Draga Zibka, da te najprej malo potolažim, mislim, da te marsikatera noseča ali nenoseča ženska razume. Med drugimi sem podobne težave imela tudi jaz, le da sem si za hujšanje pustila malo več časa (15 kg v letu in pol, 2 - 3 kg sem pridobila v zimskih mesecih, ker se mi je zdelo pač, da načrtovanje nosečnosti in odrekanje vsem malenkostim ne gresta skupaj, z gibanjem pa je pozimi tudi hudič), shujšala pa sem ravno tako s spremembo načina prehranjevanja in več gibanja - predvsem teka. Zato sem zadnje dneve nekaj časa namenila tudi iskanju informacij o teku med nosečnostjo in se za svoj primer odločila, da bom s tekom prenehala (nazadnje sem tekla še dan, preden sem naredila test, mislim pa, da bi bilo pri meni manj prednosti kot slabosti, sploh, ker bi me samo še bolj skrbelo). No, glede na informacije, ki jih lahko prebereš na raznih straneh, je hitro očitno, da s tekom ni dobro začeti med nosečnostjo, če pa že tečeš, pa verjetno z zmernim tempom lahko nadaljuješ. Ampak iz tvojega posta vidim, da si zadnji mesec in pol celo mirovala, zato mislim, da bi ti tek vsak odsvetoval, veliko boljša ideja se mi zdijo sprehodi, zakaj ne poskusiš s temi? (Nordijske hoje pa ne poznam dovolj dobro, da bi ti lahko kaj svetovala.) Vsekakor pa bi bilo dobro, če se vrneš nazaj na pravilno (in upam da zdravo) prehrano (pri tem ne smeš misliti, zdaj tako že prepozno in je brezveze), verjetno pa za samo nosečnost ni tak problem, če se ne zrediš še za dodatnih 10 kg ampak samo za kak kilogram ali dva. Glede kontrole pri prehrani pa ti je v veliko pomoč lahko, če si malo zapišeš, kaj poješ tekom dneva (vem, da je slišati smešno, ampak ko to par dni narediš, se zgroziš, koliko brezvezne in kalorične hrane res poješ). Zibka, pa ne obupavat in se sekirat zaradi kilogramov, rajši se vrni nazaj na pravilno prehranjevanje zaradi svojega zdravja in zdravja svojega otročka!
|