pikapolonica 24
|
E zdaj pa da vam povem celotno zgodbo. Pa hvala da ste pljuvale po meni. Saj če bi cigan pisal, pa bi bilo vse super. Cigane treba podpirat, nas Slovence pa ne. Tipično za Slovenijo. Prvo kot prvo, lani septembra sem diplomirala. Ker sva takrat s partnerjem, veliko pogovarjala, da bi se rada poročila, sta moja starša vzela kredit, in nama plačala dopust. KOt darilo za diplomo. In za to, ker sem mogla v življenju pretrpeti marsikaj. Pred tem partnerjem, sem imela moškega, ki me je psihično in fizično zlorabljal. Trpela sem 7 let. Bali smo se ga vs. Vsem je grozil Svoji hčeri, je rekel, da bo njo pa mene vstrelil, če ona ne bo pridna. Pol je umrl v prometni nesreči. In roko na srce, od takrat sem komaj začela prav živet. In kasneje sem spoznala sedanjega moža. Ki je zlati. Zame in za mojo hči bi naredil vse. On dela na žalost na črno- pač povem po resnici. Nihče ga noče zaposliti. Sedaj pa je ostal še brez tega. Ker enostavno ni dela. Jaz ko sem diplomirala, sem bila cela vesela, da bom končno dobila službo. In sem profesorica matematike in sem poslala preko 100 prošenj in nikjer na celem štajerskem ne rabijo matematika. Pa sem vzela kredit na tri leta, - na osnovi štipendije, da sem si lahko plačala šolnino za magistrski študij. In službe v šolstvu ne dobim, kljub mnogim vezam. Drugje je ne dobim, ker ne ustrezam ali pa zato, ker delam magisterij. Zakaj taka gužva s posvojitvijo?? Zato, ker mama, od prejšnjega partnerja izsiljuje s tem, da mi bo malo odpeljala. Da bo šla preko sodišča, da dobi stike. Jaz pa ji ne dovolim, ker je psihično bolana. No, pa če ste že vse ostalo prebrale, lahko to tudi poiščete, ko sem tu enkrat pisala na to temo. In bi res končno, po tolikih letih, imela že rada mir. Hči je dobila novega atija, prav tako kot jaz novo življenje. In ne mislim se zopet vračat v preteklost. In socialna delovka je res rekla, da naj napišema kar neke zneske. In sem napisala na računalnik, dohodke po urah za nov, dec in jan. Brez podpisa, brez štampiljke. In je dejala, da ima to samo ona za posvojitev. In sem ji zaupala. Ker bi res vse naredila za posvojitev. In sedaj dobim odločbo, točno s temi zneski. Ampak za dec, jan in feb. Pa še to. Moj mož, se je tukaj na tem naslovu prijavil lani avgusta. Pa je socialna delavka, ki ureja DSP dejala, da se ne šteje za družinskega člana, doklker ne preteče eno leto. In seveda zato nisem mogla zanj uveljavljati DSP. A sedaj je pa ona lahko upoštevala njegove prihodke, kljub temu da še nov, dec in jan ni preteklo eno leto - torej se ne šteje za družinskega člana, po njeno in še takrat nisva bila poročena?? Pa mene obtožujete, ki sem se poročila. Združila družino. Kake pa ene delate. Ste samohrailke- lažne, pa ne vem kaj vse. Samo da dobite večje prihodke. Poiščite mi službo, pa ne bom tu gor težila. Saj tako kot pravi ena pesem: Če favšija bi gorela, bi bila v ognju cela SLovenija. Hvala vam, da mi pomagate, res hvala. Res je kot je Kerensa rekla, če ne znaš lagat, boljše da ne lažeš. Jaz sem tudi hotela samo dobro, posvojitev, pol pa sem dobila po grbi.
|