copka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ttmmbb Jst sem pa danes vse zrihtala na CSD-ju. Tanja, kar se tiče porodniške, nikakor ni prepozno. Jaz jo nastopin 15.4. Plače so mi izpolnili 20.3, a sem toliko časa zavlačevala z oddajo papirjev. V službi so mi govorili, da kokr ne morejo vključiti marčevske plače, ker nastopim P 15.4, takrat pa so izplačila. Vraga ne morejo, ne da se jim. No danes na CSD mi reče, da glede na to, da sem vloge prinesla v mesecu aprilu mi morajo v službi vpisat še marčevsko plačo in da nikar ne skrbim, da se bodo že oni med sabo povezal. Se pravi, če bi do konca marca oddala bi bila zadnja februarska plača, ker pa sem aprila je marčevska. Nategnt te pa res hočjo vse povsod. Ja, to je res. Jaz danes uradno nastopim porodnisko. Pa sem na strani CSD siska izracunala porodnisko, pa mi je vzelo podatke do februarja, kar se mi ni zdelo fer. No, in ker sem toliko odlasala z odhodom na davcno, da mi potrdijo placilo prispevkov (sem s.p.), mi je konec marca rekla gospa na davcni: ja, ce ze boste placali marcevske prispevke, potem jih tudi vpisite. Vam bo malo zvisalo porodnisko (ker nisem 12 mesecev zaposlena). SUPER par evrov vec kar prav pride. No, in gospa na CSD mi je rekla, naj dokumente posljem 31.3., da pridejo v mesecu aprilu in se tako lahko upostevajo se marcevski prispevki (samo ne s priporoceno, ker se steje potem tisti datum). Vceraj sem jo klicala in je rekla, da se ni pogledala poste, ampak da je tajnica vknjizila tisto posto na dan prejema in da naj se ne sekiram za zacetek porodniske, ker ostane isti- torej danes. Moram pa rect, da sem imela zelo dobre izkusnje glede urejanja teh dokumentov Kar presenecena sem
|