Anonimen
|
Pozdravček! Se je že zaključil dan... danes boljši kot včeraj, zato pričakujem jutri še več! pokica, psaša, OliveOyl, Tanja_ vam najprej čestitam za preglede! Obelix, vidim, da si spremenila avatara... tvoja sončka? BarbyD, verjamem, da pogrešaš domače, a jih boš imela še rajši, ko boš spet doma! Še vedno držim pestke zate! In ja, petra a, tudi mene skrbijo tisti trije dnevi... in hkrati upam, da bodo res samo trije. Si ne predstavljam noči brez mojih dveh fantov! Za tretjega pa upam, da bo v porodnišnici kar pri meni spal - ga ne dam v tisto skupno sobo! Kasija, mi bomo še naprej spali v skupni sobi. Žal smo omejeni s prostorom (dvosobno stanovanje). Premišljujem o pogradu. Nekaj časa sem bila za košek, zibka je že odpadla, za še eno posteljico bi bilo pa že na tesno in bi bili res kot sardelce... sem premišljevala, da bi mogoče prve tri mesece spal kar v košari od vozička (Oskarja sem imela tam prva dva tedna in je bil čisto zadovoljen, ker je bilo bolj na tesno, tako kot v mojem trebuhu), potem pa pograd (večji zgoraj, mali spodaj)... Oskar svoje posteljice ne da (je pa že omenil, da bo dojenček kar pri njem spal...) Ko bosta fanta bolj samostojna pa se bova midva, odrasla, odselila v dnevno sobo (saj itak samo ponoči spiva)... ampak takrat upam na nove, večje prostore. Drugače pa avokado, vse najboljše! Upam, da je dan minil po rojstnodnevnem načrtu! mucki25 želim, da se jutri vse dobro izteče! Da bo z malčkoma vse ok in tudi z mamico, seveda! Blueeyes - mogoče ima pa Gaja samo bolj lenoben dan... še vedno držim pestke, da bo vse v redu! Dohodnina. Imamo, se mi zdi, kar zapleten sistem. Država veliko jemlje, da pa tako malo. Še dobro, da imamo dokaj čist zrak in pitno vodo! Meni novi sistem dohodninskih napovedi ni všeč... sem prav zbegana. Lansko leto bi morala plačati eno malenkost, potem pa sem zadevo dobro pogledala in ugotovila, da mi niso šteli Oskarja kot olajšavo. In tudi letos (tako sem izvedela na CSD) mi ga ne bodo šteli, ker do konca januarja nisem oddala nekih papirjev (pa moraš za vsako zadevo oddati papirje, kljub temu, da imajo vse v svojih računalniških podatkih???)... tako da se bom morala tudi letos pritožiti na odločbo in potem malo dlje čakati na dinarčke. Nikoli nisem bila financ-mojster in tudi ne verjamem, da bom to postala... Vrtci - petra a - letos sem dala prošnjo za vrtec (prvič) in če bo vse po sreči, bo Oskar v septembru začel hoditi v vrtec. Kdaj moram oddati prošnjo za znižanje plačila in komu? Odločbe ali je sprejet ali ne še nisem dobila... pride tam nekje maja, se mi zdi. Nasilje v družini? Na srečo se s tem nisem srečala (če odštejem besedne prepire). In če priznam, težko rečem, kako bi ravnala. Priznam pa, da pri agresivnih ljudeh otrpnem, zamrznem, se skrijem v lupino in se jih rajši izogibam... Pravijo, da se mama za svoje otroke bori kot levinja (upam, da mi ne bo potrebno tako reagirati, da ne bom nikoli v tej situaciji). Ah,... ko sem bila otrok, sem se pritoževala, da nimam svobode, zdaj ko sem starš, sem spoznala, da je nikoli ne bom imela. Ko bi le to vedela prej... bi bolj uživala v življenju! Pa vseeno... jutri bom zopet mama svojemu triletniku in vas pridem prebirat šele zvečer. Imejte se skrajno lepo in se veliko naklepetajte (naj se vam dogajajo samo dobre stvari!) In: lahko noč in prijetne sanje!
|