Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:34:49
|
|
|
|
muška
|
recepta nimam, ampak meni se zdi, da lahko te košarice (testo) kupiš in potem sama poljubno polniš.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:35:42
|
|
|
|
Ekaz
|
Sem gledala v Tušu pri zadevah za peko tort in ostalega, pa nisem našla.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:37:29
|
|
|
|
muška
|
ne mislim modelčkov, ampak prav pečene košarice sem že nekje videla, pa nimam pojma kje
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:39:06
|
|
|
|
Ekaz
|
Meni je všeč, če je po vrhu še polito - bolj kompaktno deluje. Zdi se mi, da je bila želatina. Je to ali kaj drugega?
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:55:18
|
|
|
|
cokoladka
|
Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:57:31
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: cokoladka Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat. kaj, a že kar narejene? Da potem samo še nafilaš? TO je pa odlično, to bom jaz zdaj kupila, ko bo imel mali RD.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:58:06
|
|
|
|
Felicity
|
Uuuu njami, to moram še jaz preizkusit.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 9:58:24
|
|
|
|
muška
|
IZVIRNO SPOROČILO: cokoladka Take košarice iz biskvita imajo v itersparu, tam ko so okraski za torte pa to. Sem jih tud že kupla pa so ful dobre, sam so kr nizke tk da kaj velik ne moreš noter nafilat. ahaaa, zdaj pavem, kje sem jih videla
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 18.3.2009 10:08:03
|
|
|
|
Ekaz
|
Tole sem našla na internetu in se mi zdi fino: "Mislim,da bi šlo tudi z oblati za napolitanke.Oblat zmehčamo z vlažnim prtičem.Ko je zmehčan izrežemo kroge, damo oblat na kozarec in pustimo ,da se posuši.Nato ga oblijemo z čokolado in nadaljujemo po receptu".
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 19.3.2009 13:39:47
|
|
|
|
Hope2
|
Jaz košarice naredim iz listnatega testa. Razvaljam testo , narežem na kvadrate cca 10x10cm (lahko 8x8), kozarce ali šalčke namažem (zunanjo stran in rit) z maslom in fajn pomokam, nato dam testo na narobe obrnjen kozarec in v pečico. Za filo naredim vanilijevo kremo, pa ker se mi ne da, kupim kar vanilijev puding brez kuhanja, nafilam košare s kremo, nato pa še zmiksane jagode povrh
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 20.3.2009 8:30:34
|
|
|
|
honey
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Jaz košarice naredim iz listnatega testa. Razvaljam testo , narežem na kvadrate cca 10x10cm (lahko 8x8), kozarce ali šalčke namažem (zunanjo stran in rit) z maslom in fajn pomokam, nato dam testo na narobe obrnjen kozarec in v pečico. Pa kozarci oz. šalčke ne počijo v pečici? Pa daš to v ohlajeno ali že v segreto pečico? To mi ni čisto jasno
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 20.3.2009 8:37:58
|
|
|
|
muška
|
nič ne počijo! Jaz sem na ta način delala muffine, ko še nisem imela modela. Dala sem jih v vročo pečico - vse je OK! Le to pazi, da jih ne boš potem ko jih boš vzela iz pečice dala v vodo (mrzlo ali toplo) , ker v tem primeru pa zagotovo počijo.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 20.3.2009 8:47:00
|
|
|
|
Hope2
|
Nikoli mi niso počili. Šalčke vzamem itak une, ko so tudi za v mikrovalovko, kozarce pa neke male, mal debelejše. Dam v hladno počico
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 20.3.2009 8:52:37
|
|
|
|
al1*
|
Jaz sem parkrat delal te košarice - vedno sem košarice kupila. Zelo veliko izbiro imajo v Metroju v Avstriji - različne velikosti in oblike, pri nas sem jih dobila v Leclercu. Napolnila sem jih z vanilijevim pudingom, gor sem dala par koščkov sadja in tisti žele, ki je v vrečki in se zmeša z vodo. Enkrat sem kupila take iz listnatega testa, tiste pa sem polnila z rakci v kisli smetani.
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 23.3.2009 11:03:38
|
|
|
|
Ekaz
|
Pri nas v NM nikjer nimajo takšnih košaric v trgovinah. Včeraj sem v LJ v Spar - City park gledala in jih tudi nisem našla. Ne že narejenih, ne modelčkov. Kje konkretno ste jih videle?
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 23.3.2009 20:54:13
|
|
|
|
kaya2007
|
vidim da vse dajete vanilijin puding, a ima kdo še kakšen drug recept za te vanilijeve kreme? meni so res božanske, še posebej na torticah v zvezdi
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 24.3.2009 8:10:26
|
|
|
|
muška
|
meni je tale dobra, količinsko je pride zelo veliko, tako da mirne duše delaš samo iz četrtine sestavin Vanilijeva krema 3/4 l mleka 20 dkg sladkorja 5-6 jajc 14 dkg moke 2-3 žlice ruma 2 vanilijeva sladkorja Rumenjake stepemo s tretjino sladkorja, iz beljakov stolčemo sneg in ko je že trd, mu med stalnim mešanjem dodajamo preostal sladkor in stepemo kar se da čvrsto. Vmešanim rumenjakom prilijemo žlico mleka, dodamo vanilijev sladkor in moko ter počasi prilivamo vrelo mleko, ter med tem močno mešamo (jaz to delam z mikserjem). Krema naj vre 2-3 minute (tukaj pazi, meni ni uspelo da bi vrela, ker se je začela spodaj žgat) V kremo dodamo še rum in toliko snega, da se zakrije (ni potrebno dat vsega, ker se lahko zgodi, da bo krema preredka).
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 24.3.2009 9:03:00
|
|
|
|
Natyy
|
Takšne modelčke sem kupila v Mercatorju. Bili so 4 pakirani skupaj z velikim tortnim modelom in podolgovatim kratkim pekačem. Drugače pa lahko košarice ali škrniclne narediš doma sam iz listnatega ali vlečenega testa s pomočjo peki papirja ali modelčkov (papirnatih za mufline).
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 24.3.2009 9:39:54
|
|
|
|
muška
|
mmmm kak dobro zgledajo . Iz česa pa so košarice, mislim biskvit, krhko testo,... ?
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 24.3.2009 12:08:41
|
|
|
|
Natyy
|
To so slike iz priponke, ki jo je prilimala Vogla. Recept pa je sledeč: TESTO 100 g sladkorja v prahu limonina lupinica sol pecilni prašek 150 g margarine 1 jajce 250 g posebne moke
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 24.3.2009 13:09:07
|
|
|
|
pajčolanka
|
jaz bi pa testo naredila podobno kot za janeževe upognjence, samo da janeževe upognjence daš vroče na valj da si zavihani, tele bi pa naredila večje in bi jih vroče dala čez kozarec ali skodelico da bi ostali kot skodelice. Potem nafilaš s kremo in sadjem, čez pa nebi dala želatine ker rabi ful časa da se strdi ampak preliv za torte-imaš rdečega in prozornega. Preliv za torte se zelo hitro strdi-v bistvu takoj ko se ohladi.
|
|
|
|
RE: Pecivo - sadne košarice 30.3.2009 22:30:38
|
|
|
|
dašabina
|
hojla, sem našla tole temo, pa me zanima, če je tole podobno a la CUP CAKES..., ki naj bi bile hit po svetu, imate mogoče kakšen recept, al je to podobno mafinom, ki jim odrežeš glave in nafilaš...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?