šivilja
|
Uh, pa sem končala bralni maraton. Ste ble kar pridene. Čez vikend ni blo časa se usest za računalnik, ker sta bila otroka zaradi slabega vremena skoz notri in si je biloe treba kaj izmislit, ker če ju pustim dolgo sama, je stanovanje raztreščeno do konca, pa še kakšne buške je treba zdravit, če ni hujšega. Smo bli mal pridni in smo ustvarjali v kuhinji. K.tja spraševala si me glede stranskih učinkov ceplenja, zadnjič nisem nič napisala, ker še nisem vedla. Torej kaj veliko jih ni, imamo samo nepojasnjeno bruhanje dan in pol po ceplenju. Tamala je enkrat bruhala sredi noči in to je bilo vse. V ZD so bili mnenja da to ni posledica, viroza pa očitno tudi ni bla, ker je bila potem čisto OK. Hvalabogu, ker pri prejšnjem bruhanju smo končali v bolnici. Čestitke vsem novim mamicam in vsem ki to še bomo!! Vim še razlago o kraganju o bolniških sem ti dolžna . ven je prišlo nekako tako, da si tiste, ki smo na bolniški itak zmišljujemo, da ni čudno da zavračajo, ko pa itak nič ni res. jaz sem se potem iz debate izločila, ker imam mirno vest, dva otroka sem donosila praktično brez dneva bolniške, zdaj pa si upam zagovarjat, da sem upravičeno doma. Je pa sigurno res tudi to, da nekateri to izkoriščajo in mijo potem drugi zato težave. Meni so pred časom podaljšanje zavrnili, sem se pritožila, napisala ves potek nosečnosti in priložila vse papirje in so pritožbi ugodili, se pravi da verjetno imam razlog. Zdaj so mi pa podaljšali brez problema in to za toliko časa, da grem potem lahko direkt na dopust in na porodniško, tako da mi je vsaj ta skrb odpadla. Tudi službo imam tako, da je psihično obremenilna in uporabljamo snovi, ki so nevarne zdravju (tudi zdravju nerojenega otroka). ZZZs-ja to sicer ne zanima, to je stvar delodajalca da ti priskrbi delo brez škodljivih vplivov, vendar si ne bi oprostila, če bi ščo še enkrat kaj narobe. No zdaj sem pa še tle mal zatežila!! Zdaj pa še kaj lepšega - v petek me je peljal na večerjo, ker sva že deset let skupaj (10 let poroke bo pa naslednje leto). Prišla sem na idejo, da bi naslednje leto to proslavili s počitnicami na Kubi, kamor si strašno želi. Bomo vidli kako nam bo šlo s tremi in se bomo dokončno odločili. Zdaj pa vse fino držte pesti, da se bo vreme do našega srečanja popravilo, drugače bo samo VIM pravilno opremljena s kopalkami 8itak pravi, da je bolj vročekrvna).
|