Lenck
|
IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie* Takole so izgledale krvavitve pri meni v prvi nosečnosti....vsakič ko se je ulilo, sem bila hospitalizirana, nikoli niso dorekli zakaj krvavitve,...vsak ki je delal UZ je podal svojo diagnozo ...spremljali so dolžino MV, čakali, ali bo ali ne bo.... tudi jaz sem za domov dobila spasmex in to je bilo to. Krvavitve so trajale med 15.-17. tednom,....potem se je umirilo.... Kinnie, pa mi morda lahko ti kaj poveš o tem (pri meni se vlečejo že od petega tedna namreč, s tem, da sem v dneh takoj po ovulaciji kar 14 dni krvavela zelo zelo obilno), kako se soočit s tem. Namreč, ker se to ponavlja, nikoli ne vem, ali je torej spet kriza in naj grem zdravniku, ali pa naj lepo čakam, da se umiri... Kako s tem? Jaz imam včasih kar dosti vsega, danes sem imela spet krvav izcedek, pa potem spet mine... Lubenička, jaz ga tudi žuram (ok, plešem ne, pa skačem ne, samo grem pa kdaj na pijačko, če se fajn počutim, ali pa včasih v kino), pa čisto brez slabe vesti In rada peljem avto. Pas dam pač pod bušija, naprezam se pa itak ne, saj ne prebijam dna z gasom V bistvu mi je bolj udobno, če sama vozim, ker mi potem pa ni nikoli slabo. Glasna glasba pa res ni fajn. Sploh noben hrup. V bistvu bebe zdaj že zaznavajo zvok in ga hrup lahko celo prestraši. Altaja Meni se tudi zdi, da je včeraj prvič dala pikica zares vedeti, da je tu. V bani sem ležala, pa je počil prvi mehurček v trebuhu, čisto na površini, pa takoj še en. In sem se ravno spraševala, kaj za vragca je zdaj to, pa pikico spraševala, kaj počne tam notri, ko je še en mehurček počil nekje drugje... Hm... bomo videli čez kak teden, če bo še kaj, potem je bilo to to. Je pa prav konkretno, po mojem, če bi kdo držal roko točno tam, bi čutil Ah, pa spoznavni dan je za nami V bistvu sem kar malo olajšana, fajn je bilo. Moja bodoča tašča je izredno avtoritativna oseba, "močna ženska", moja mati tudi, in jaz tudi, in sem se kar spraševala, kako bo to šlo Pa razen par prilik, ko je ena, druga, ali dve tretjo, pogledala malo izbuljeno in v šoku, pa smo obrnii na hec, ni bilo hudega. Lepo, res sem vesela. Razen, da ima tašča zdaj mnogo idej, kako narediti "ohcet", kot se spodobi, midva pa si sploh ne želiva takega "nek se vidi" žura Ampak to bomo že uredili. Škorpijončica, ampak, ne mi zamerit, kako boš pa lahko vsem ukazala, kako naj jo kličejo? Bemtiš, še jaz, ki imam samo eno ime, sem bila klicana vse mogoče, ne glede na to, kako so me klicali starši Ne se preveč jezit zaradi tega. Ime bo njeno, to bo ona, ne bivša ali katerakoli druga Maja. No, osebno pa ne bi dala imena z ipsilonom. Pač ne. Je "naša" Maja čisto dovolj kul. Hmmm, nekaj sem še imela v mislih, pa sem pozabila... Aja, da vam nekaj povem glede porodnišnice. Glede naše sem jaz že vse sorte brala. Ker znam biti precej "alternativna" in "tečna" in včasih imeti kako svojo idejo (čeravno sem na splošno precej pridna, samo, če pa si kaj zapičim v glavo, recimo, da nečesa nočem, če ni nujno, in pika), sem se že itak spraševala, kako bomo mi to rojevali ampak ok, se bom s tem ubadala, ko bo čas. Potem sem pa brala predvsem negativno o porodnem oddelku, kako so sestre tam neprijazne in ne vem kaj... no, jaz sem bila tam. Sprejeli so me ob 2h ponoči, bila sem dva dni, in reči moram, da pridem z veseljem tja jeseni. Vsi so bili prijazni, klepetale smo s sestrami (sploh z eno mlajšo, ki je tudi mlada mamica), brez problemov sem dobila brezmesno hrano... edino zoprno je bilo, da mi zdravnice nikoli niso ničesar pojasnile, v glavnem s sestrami. Kar sem na vizitah, je bilo "kako ste?" "v redu" "lepo". in to je vse. malo hecno izpade, no... nič ne povedo, kaj in zakaj, ko so me vprašali, kdo je moj zdravnik, nisem vedela, ker se nihče ni predstavil (kako naj jih poznam?)... ampak sicer pa je bilo vzdušje res prijetno. Pa vseeno upam, da me do avgusta/septembra ne bodo več videli