|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DOMŽALSKE MAMICE
24.3.2009 9:37:45   
Jana28
anmp-hvala za skrb, ampak kot rečeno mala uredu je, spi, vročine nima, tako da je samo malo bolj jokava kot ponavadi, skratka, en dva tri pa bomo tudi flekce prepričali, da nimajo kaj pri nas delat:)

kako je blo včeraj na balancu? jaz v pumpu prav uživam, zdaj že lepo povečujem težo, šla pa bi full rada tudi na attack, samo ne vem...tist je pa že spet mal večji zalogaj...verjetno bom še par tednov počakala, potem pa probam tudi to. ženske me namreč vse po vrsti prepričujejo, da lahko zaradi športanja zgubim mleko, ampak ne vem...jaz ga bom po moje prej zgubila, če bom počivala, ker to pač nisem jaz. meni se po aerobiki kar smeji, tok jaz uživam v tem:)

jaz zelo podpiram tvoj predlog, da določimo fiksen dan in uro, pa vsaka ve, da takrat velja-kdor pride, pride, kdor ne, bo pa naslednjič. in ponedeljki ob 11h v Bernardiju zvenijo meni čisto super!

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 251
24.3.2009 12:04:57   
Anonimen
Ja učeri je bilo fino in dopoldne na pijački, ko je bila moja flenča začuda pridna user posted image in pooldne na sestanku ... sploh ker sem sedaj mojega že skor 100% prepričala, da bo moral tut on hodit zraven.

(odgovor članu Jana28)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
24.3.2009 15:27:09   
anmp2601
Jana28, na balancu je blo ful dobr. Men je itak ta balance tok zakon, ker se čist sprostim in vesela pridem domov. Na pump pa začnem hodit drug teden po mojem, ob petkih. Atack še ne bi probala, ker bi blo mal too much zame. Mislim da preveč vadbe škodi mleku, počasi ga zgubljaš. Ma jst bi itak vsak dan hodila na kakšno vadbo. Sej bodo naši pobalinčki hitr zrasli, pa bomo z njimi skos nekaj počeli.

Otika, blagor tebi če boš svojga prepričala. Moj bo včasih pršu, glih tok da vidi kaj se je Luka nauču, pa da naju slika oz. snema. Jah, ti moški. Sej po mojem bo najbol zanimivo proti koncu tečaja, ko se bodo čist navadli. Mamice smo pa itak vsemogočne. Vse sfolgamo. A ne? In ste se mel fajn včeri na pijački po sestanku? Moj je bil čist zmatran. Sam dam je pršu, pa smo že moral šibat.

No punce velja pol, da se dobivamo ob ponedeljkih ob 11h pri Bernardiju?! Kdor pride, pride.

Papa

Ponosna mamica dveh sončkov:-))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 253
24.3.2009 20:44:16   
Anonimen
Ah saj še ni 100% da bo skos hodil ... pomoje bo šal večkrat moja mami al pa sestra z mano kot pa on ... no samo upanje umira zadnje user posted image .

(odgovor članu anmp2601)
  Neposredna povezava do sporočila: 254
25.3.2009 8:03:44   
Čebel@
drage mamice:
ob materinskem dnevu vam želim da boste še naprej tako super in das so vaši sončki veseli da vas imajo ker ste najboljše mamice na svetu.lep dan vam želim

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 255
25.3.2009 10:46:52   
anmp2601
Majchy23 hvala enako!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 256
25.3.2009 12:26:16   
Čebel@
če bo katera prijavila:

Izbiramo mini manekene za veliko modno revijo La Perla baby

Avtor:

MANEKENE BOMO IZBRALI DO KONCA SEPTEMBRA 2009 - VLJUDNO VABLJENI VSI OD 0 do 16 LET!

Izbrani „manekeni“ bodo jeseni sodelovali na modni reviji, kjer bo predstavljena nova kolekcija La Perla baby.

Vabimo vas, da vaše sončke prijavite k sodelovanju, in se tako potegujete ne le za nastop na modni reviji, ampak tudi za darilni bon za nakup oblačil La Perla baby v vrednosti 40 €.

V igri je 5 darilnih bonov.

Pošljite nam naslednje podatke na info@ringaraja.net:
- Ime in priimek otroka
- Starost otroka – rojstni datum
- Fotografijo otroka
- Email mamice ali očka

Najbolj simpatične fotografije bomo objavili na www.ringaraja.net in  na Facebooku, na strani La Perla baby kluba.

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 257
25.3.2009 20:50:56   
Anonimen
IIiiiii, kaj je bilo fino na čofotanju, a ne anmp?! user posted image Lukec in Nežika sta prava čofotalčka user posted image ... komaj čakam naslednjo sredo. Anmp, je Luka koj zaspal? Nežo sem doma samo na hitro umila in ji dala flaško pa jo je potem v postelji v trenutku zmanjkalo, mi niti enkrat ni bilo ji treba it dudo popravit user posted image .

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 258
25.3.2009 20:56:07   
jada
Živjo

Majchy hvala enako. Prav tako pa vsem ostalim mamicam.

nmp - kar se   mene tiče sem za ponedeljke, sicer v ponedeljek 30, ni zaenkrat najlepše vreme napovedano, ampak sej se bomo kaj tipkale pa se bomo zmenile ane.

Kam hodita na plavanje v Atlantis?

Lepo se imejte papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 259
25.3.2009 21:08:52   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: jada
Kam hodita na plavanje v Atlantis?

Ne v Kamnik v ZUIM ... http://www.freewebs.com/plavanje-dojenckov/

(odgovor članu jada )
  Neposredna povezava do sporočila: 260
25.3.2009 21:30:32   
jada
Oooo super, nisem vedela da je v Kamniku tudi.
Jaz bi sicer tud ful rada hodila ampak ne smemo, žal. Anja je imela VUR - se pravi urinski refluks, in je možno da je dedno. Sicer pri Žigu na prvem pregledu pri rojstvu tega niso ugotovili ampak me je vseeno strah, ker so rekli da ni to 100 procento sigurno da tega ne bo imel. Zato se bomo bazenov izogibali.
Anja je sicer refluks prerasla (je bila na zaščiti na antibiotiku od 4 meseca starosti do 3 rojstnega dne) ampak sva se z mojim odločila dokler ne bo stara dovolj da bo lahko prenesla posledice (v primeru da do njih pride, vročina, vnetje, zdravljenje z antibiotiki, bolnica) se ne bo kopala v bazenih.  In se tega držimo.

Ampak meni bi vseeno kdaj pa kdaj pasalo namakanje. Hmmmmmmmmmmmm.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 261
25.3.2009 21:45:56   
afnica mala
Živjo

jaz na žalost 1 leto nisem več domžalčanka, prej sem pa 20 let živela na Viru, pa 10 na Rodici. Itak fulll pogrešam tisti konec, tako, da mogoče se bomo čez čas selili nazaj. Zdaj pa živimo v Dolu pri Lj.
Sploh pa pogrešam kavice v Bernardijuuser posted image . Imam pa 5 in pol meseca staro punčko. Naju vzamete kdaj medse?

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 262
26.3.2009 16:11:31   
anmp2601
Oj,

sem že malo utrujena....Smo šopingirali v BTC-ju.

Otika, tud naš Lukec je po tuširanju in hranjenju v trenutku zaspal. user posted image user posted image Mi trije smo se kr skupi tuširal v banji. Ful je čukast gledu. Spali pa smo od 21h do 8:30 in smo se samo enkrat zbudili, ko je blo treba popravit dudo. user posted image
Drgač je tud nam blo fletno na plavanju oz. namakanju. Res da si je Lukec skoraj rokice pohrustu...user posted image user posted image user posted image

Jada, sej bomo vidle za ponedeljek. Če se sonček pojavi, gremo, če pa ne pol pa ne pridemo. Itak se to vreme skos spreminja. Škoda ker ne morte na plavanje. Kaj pa v morje tud pol ne sme?

Afnica mala, vsekakor si dobrodošla na user posted image  pri Bernardiju. Kdaj si pa rodila? Mi mamo tud 5 in pol mesce starga fantka.

Pozdravček

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 263
26.3.2009 17:00:47   
afnica mala
anmp2601- naša miška je pa dan mlajša od tvojrga

Jada-naša ima tudi urinski refluks- torej tudi nam bazeni odpadejo- pa nihče v družini nima tega- me mal zanima kako ste pa kaj na morju se namakali? Pa katere stopnje je imela ta večja hči? A ste jedli do tretjega leta antibiotike? Kolk vprašanj, firbec sem, ni kajuser posted image

(odgovor članu anmp2601)
Neposredna povezava do sporočila: 264
26.3.2009 17:20:28   
jada
Živjo

afnica mala - tko je ja imel smo antibiotik primotren, to je antibiotik za zaščito, imela ga je do tretjega leta. Ko je vse skupaj prerasla. Morje ne predstavlja problema za otroka, lahko po mili volji plava. Problem so bazeni kjer je največ okužb. Tako da mi hodimo na morje in smo od maja do konc septembra čim več na morju. Tako da morje kar prakticirajte. Izogibaj se pa bazenom in tudi bazenom z morsko vodo.

Pri nas tudi nihče nima dokazanega refluksa ampak je pa baje to dedno. Če boš mela pa še kako vprašanje pa ti kar vpraši.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 265
26.3.2009 17:49:12   
afnica mala
jada- hvala ti, je čist nelak drugega, če lahko vprašaš nekoga z izkušnjo.
Neli je že od 1. meseca na antibiotiku. In ker ima na levi ledvički 3. stopnjo so rekli antibiotiki nekje do 3 leta. A potem na morju ni nikoli donila vnetja? Kolikokrat pa ga je v treh letih, če sploh kdaj?

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 266
26.3.2009 17:54:54   
afnica mala
jada-Sem zdaj malo brala za nazaj. Imam tudi tako izkušnjo s dotičnim pediatrom- sem že zmenjena za menjavo- samo še eno cepljenje počakamo. Zdajle ima Neli fleke po celem telesu- kot od Jane28- pa sem bila včeraj in danes pri njem, krvi sploh ni dal pogledat, pa sem mu danes rekla- glede na to kaj je Jana28 napisala. Tako da je rekel ali je viroza, vročinski izpuščaj ali alergija. Slednjega se zelo bojim, ker miška ža na splošno malo je.

Neposredna povezava do sporočila: 267
26.3.2009 19:06:15   
jada
Živjo

afnica mala - no mi smo imeli na obeh ledvičkah 3 stopnjo refluksa. In se nam je res popravilo do 3 leta vse. Je pa res da smo urin stalno preverjal na cc 2 meseca. No po tem ko smo bili na zaščiti nismo imeli nikoli vnetja, pazit pa moraš edino da ko je jemlje kateri drug antibiotik zmerja vrašaj ali lahko tega za zaščito tudi zraven jemlješ. No ravno glede tega sem imela jaz z dotičnim pediatrom problem, ker mi je ukinil zaščito zaradi zdravljenja z drugim antibiotikom in mi tega ne bi smel narediti. Ker pri zaščiti z primotrenom so mi na infekcijski povedal da lahko le tega ukineš samo pri treh drugih antibiotikih, drugače jemlješ oba. Je pa najbolj da sama preveriš, če ne drgugje pa na nefrološki pri vajinem nefrologu. Katerega pa imata? Kako ste pa sploh ugotovili to? In katero zaščito pa imata?

lp

Neposredna povezava do sporočila: 268
26.3.2009 19:28:57   
afnica mala
Neli je tud na Primotrenu. Men pa ni všeč, ko je imela Neli bronhitis, sva dnevno hodili na kontrole in je opazil, da ima en ušesek rdeč in ji je predpisal nove (poleg Primotrena) antibiotike, ona pa že tko pod minimumom s hrano (pri teži 5.500kg je jedla le 400ml mleka), potem je zaradi ant. dobila še drisko in sem klicala in ukinili antibiotik - to je bilo v ponedeljek pred zaključkom njegovega delovnega dne. Potem je rekel naj pridemo v torek po drug a. smo šli- je bilo vsaj 15 bolanih otrok v čakalnici- smo sam obrnili. V sredo pa je ugotovil, da sta ušeska ok. Ampak ta rdečina se je selila v četrtek na enem ušesku, v petek na drugem, v pon zjutraj na enem, v ponedeljek pop, na razvojni na drugem,v sredo pa je bil ok,  njo pa nič bolelo, pa še kaj drugega.

Hvaležna mu pa bom, ko je bila stara 1 mesec je dobila drisko, sva jo peljala in je dal napotnico, so naju sprejeli na gastro, po prtegledu Sanforda so ugotovili bakterijo e.colli. terapija, pa zaščitna doza do januarja, ko je imela m-zug(kako se to napiše), kjer je potrjen na levi 3.st, na desni- 1.st.

mi prosim lahko poveš kateri so drugi 3 antibiotiki, ker ti povem, zadnjič kličem nefrološko dr. Rino Rus - pa se je oglasil en drug dr. in sem mu povedala zakaj kličem (če je treba povečat dozo, ker njen p. je rekel, da ne ve kako to gre in naj pokličem nefrološko) in me je ta dr. nahrulil, kot da sem jaz kriva, če njen p. ne ve kako dozirat antibiotikuser posted image
ej, veš da si me ful potolažila, ker tvoja punčka ni imela nikoli vnetja kljub 3 stuser posted image A vi ste na 2 meseca delali kontrole? nam so na nefrološki rekli na 3 mesece. Itak sva bile že vmes na gastru, pa so delali tudi kontrolo urina, pa naslednji mesec ji grozi ponovni sprejem, če se ne zredi v tem mesecu kaj več- ne kaže dobro.

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 269
27.3.2009 8:54:44   
jada
Živjo

ja običajno je tako dda pri vnetih ušesih poleg primotrena ješ tudi še antibiotik za ušesa. Ker je primotren zaščita za refluks in ne  deluje tudi na ušesa, medtem ko npr. hiconcil deluje na ušesa ne pa tudi na zaščito. Zato boš imela običajno poleg primotrena še en antibiotik ko boste bolani. Je pa res da vsi zdravniki ne vedo ali pri antibiotiku za ušesa jemlješ tudi primotren. Ti sporočim te tri antibiotike, ki so jih meni povedali na infekcijski, sam da najdem ta izvid.

Kako dozirat antibiotik je odvisno od teže Neli, mi smo imel cel čas zaščito 1,5 ml. koliko jo imata vidve? Ja midve sva do cc 2 let delale na 2 meseca kontrolo, obvezno pa tudi ko je bila vročina. Je pa bila bolj dovzetna za bolezni in je prej pokasirala kakšno bolezen več. Tako da sem imela doma zmeraj urinske listke in tudi na koncu sem bila že strokovnjakinja za naštimat vrečko. Sedaj ko pa nima več antibiotika pa še zmeraj delamo kontrole urina na cc 4 do 5 mesecev. Po priporočilih nefrologa. Midve sva imele dr. Kunstlja - ful uredu nefrolog, samo želiš si še več takih zdravnikov.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 270
27.3.2009 9:33:35   
afnica mala
Živjo,

to mi je jasno, da rabiš antibiotik za drugo vnetje, ampak Neli ni imela vnetja ušes, ker ji je na razvojni gledala, pa ni hotla direkt rečt, da niso vneta (ščitijo svoje). Itak je T. znan po tem, da zelo hitro piše antibiotike.

Neli je 1 ml Primotrena. Dr. na nefrološki je rekel naj to jemlje vse do teže 7,5kg, potem pa 1,5ml do teže 11kg. Če se bo tako redila naprej bo to glih pri 3 letih.

Jaz sem strokovnjakuser posted image  za odvzem urina. Sem ga jemala tudi že za Sanford v tisto posebno vrečko za drugi curek. Je tako naneslo, da je imela m-zug 5.1. letos, in ker so bili prazniki, domžalski laboratorij pa odnaša sanford v Kranj in to v sredah in petkih, izvid pa ni smel biti starejši kot 1 teden. Na gastro (ker je bila tam na zdravljanju uroinfekta- vem, da je to čudno)sem šla prosit za vrečke (je bla gkih ta naj naj prijazna sestra) pa mi je vse dala (vrečke, lončke, sterilne vatke- jih ne dobim v lekarni) in sva vzela sama, prijateljica pa je zrihtala da so mi to pregledal na Mikrobiološkem inštitutu v Lj- izvid je bil v dveh dneh.  Drugače itak ne vem aj bi bilo.
Kdo pa je tvoji punčki jemal urin (nastavljal vrečko) pred preiskavo m-zug? A res, bolj si dovzeten za bolezni? Jaz miški vsak dan merim teperaturo- za vsak slučaj.
Midve sva bile naročeni pri prim Megličevi, potem pa je bila hospitalizirana (ni jedla, pa so jo sprejeli)- in je bil sobni zdravnik dr. Rina Rus.
lp

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 271
27.3.2009 9:37:36   
jada
Živjo

Včino sem ji jaz dajala vrečke za odvzeme sanford in nasplošno urin, razen ko sva bili hospitalizirani pri 4 mesecih ko smo izvedli da ima VUR. Ja t. hitro napiše antibiotik ne glede na to ali je potreben ali ne, in prav tako hitro pošlje otroka naprej, kar je po svoje dobr.

No na infekcijski so mi takole rekli, in sicer pri Hiconcilu, OSpenu in Sumamedu jemlješ normalno primotren. Pri Ceclor, ZYnat ali Amoksiklavu pa lahko zaščito ukineš. Ampak preveri še sama.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 272
27.3.2009 11:23:19   
afnica mala
Bom preverila, aqmpal bo držalo, Neli je bila do januarja na Amoksiklavu. Potem ste imeli 1,5ml, ker pri 4, mesecih če se normalno redi ima blizu 7 kg.
Hvala ti za tvojo pomoč- sdem pa zdakj zvedela da ste dobili novega Domžalčanauser posted image .Prijateljica iz Rodice je rodilauser posted image  Žigija.

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 273
27.3.2009 12:43:39   
jada
Super, še en Žiga, čestitke tvoji prijateljici,

lp

Neposredna povezava do sporočila: 274
27.3.2009 13:09:24   
Čebel@
afnica mala....čestitke tvoji prijateljici za Žigatauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jada )
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?