murkica
|
Kar se pa tiče tega, povedati ali ne. Midva sva povedala samo dvema prijateljema. Ena od njih je Lupinca, ker sva bile pač borke skupaj in itak, da je treba takoj sporočit veselo novico in sva na isti dan zagledali svoje , drugi pa je prijatelj, s katerim sva šla na smučanje in nekako nisem mogla zadržati novice zase, saj mu ni bilo jasno zakaj jaz ne bom smučala. Tako, da sva pač njemu povedala in je bil seveda zelo vesel za naju, saj je vedel že koliko časa se trudiva. Domačim pa še nisva povedala. Čakava ponedeljek, da vidimo kako je z najino pikico. Jaz sem razmišljala, da bom mojim, tudi če bo novica slaba(kar sem prepričana, da ne bo ) povedala. Enkrat se mi je že zgodil SS in sicer čisto na začetku,tako da čiščenje ni bilo potrebno in sem takrat povedala svoji babici in mi je bilo potem še veliko težje, ker sem ji morala povedati, da naju je mala pikica zapustila in ji je bilo ful bad za naju. Tako, da sem se tokrat odločila, da počakamo pregled, potem pa sporočimo novico. Za naše bom šla kar kupit majčko 100% dedek in 100% babica in mislim, da bosta padla na rit. Do taščice pa se bova kar zapeljala, ker ji tako ali tako nič ne bo jasno, kaj sva prišla med tednom, ker je ona trenutno v Podčetrtku in potem ji bova povedala novico in sem prepričana, da bo zelo, zelo vesela. Je namreč bila vzgojiteljica in sama od kar je v penziji govori, da komaj čaka, da pridejo vnuki, da bo lahko zopet z otroci. Zdaj pa šibam počasi skuhat kosilo, potem pa se moram dobiti še s sošolci zaradi ene naloge, tako, da imam danes popolnoma zaseden dan. Pa ne se preveč prepirat okoli kajenja. Jaz sem prepričana, da se lahko vsakdo odpove kajenju, tudi sama sem kot smrklja kadila in sem potem sčasoma dojela, da se mi že tako lahko pripeti ogromno stvari zaradi katerih zbolim in zakaj bi se temu še bolj izpostavljala, tako, da zdaj ko sem noseča pa mi cigareti niti na misel nebi padli. Moram priznati, da je meni nekaj najgršega na svetu, ko vodim nosečnico s cigaretom v roki, ker je to skrajno sebično. Ampak vsak ima svoje življenje in sigurno nisem jaz tukaj, da bi sodila nekoga po njegovih dejanjih. Tako, da odločitev je v vaših rokah, kako boste odreagirale. Sem pa tudi sama že nekajkrat slišala, da je bolje postopno zmanjšati, saj naj bi bil to vseeno prevelik šok za otročička, kakšno pa je dejansko stanje pa vam ne znam povedati. Pokličite svoje G in se pozanimajte. Kolegici je G celo priporočil, naj cigaret ne opusti čisto v celoti, saj je imela tako nizek pritisk med nosečnostjo, da je rekel, da bi ji to samo še znižalo. Tako da je potem do konca nosčenosti kadila, sicer super lahke cigarete in nekaj na dan. Tako, da situacije so sigurno različne, vi pa se prilagodite svoji. Pa lep dan še naprej.