|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del
26.3.2009 10:30:47   
Dream
Dan!

Vidim, da že spet rpidno čvekate, medtem ko se sama ubadam s pospravljanjem stanovanja in razmišljanjem, kaj naj danes kuham. Regrat imam že pripravljen, ne vem pa, kaj naj skuham zraven. Diši mi mesna rižota... 

IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

IZVIRNO SPOROČILO: iraira

Jaz sem mu kupila knjigo za fante v kateri piše vse kar bi ga lahko zanimalo, pa jo skupaj prebirava......

Ja mami, se je treba pripravljat na .......   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    da lahko zalotimo kdaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veš, zdaj sem se spomnila dogodka, kako sem jaz učila svojega sineka lulat. Pač ni bilo moškega v naši bajti (sama dva sva živela od njegovega 1. leta  - bojanovga mislim). Pa sem ga postavila pred tuš kabino, jaz vzela kanglco za rožice zalivat, nafilala vode, in pokazala, kako naj se postavi, in kazala fullllllllllll veselje, ko sem zadela odtok. V upanju, da ga bo to veselilo in bilo smešno, da bo imel pogum da tudi on začne lulati v tuš kabino (školjka previsoka, kahlice pa se je fulll bal).

Ima pa še vedno kompleks pri lulanju. Še vedno si ga ne prime, ampak se prime za trebuh in kožo dol potiska, da mu lul.... ne opleta. Pač mu jaz takrat nisem mogla pokazati, kako se to dela pravilno, ker nimam une stvari. Za fajn razlago pa je bil premajhen, ker ni mel še niti dve leti, ko je bil brez plenic.

Tak toplo mi je zaj pri srčku. Kaj vsega se otroci naučijo od nas. Čiste osnove že, k se nam zdijo čist samoumevne.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ob tem sem se pa res prav fino namsejala. Vendar ne, ker bi bilo tko smešno, ampak ker si tako izvirna. Meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi uporabila kanglico. Ja, takole se pa res vidi, da otrok potrebuje oba starša,  a ne?

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
26.3.2009 10:54:41   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek

Dream, jaz sem pa mislila, da si se toliko diplomski posvetila, da nimaš več časa na RR čvekat user posted image

To bi bilo zelo lepo - ampak kot ponavadi - se kjar preveč lepo sliši. Popoldneve bova večinoma spet sama, dopoldneve se trudim it malo z vozičkom ven, amapk dnaes spet ne grem, ker je prej nekaj snežilo, pa me to vreme odbija. Tako da bom morda spet naklofala nekaj strani - problem je le v tem, da moj računalnik še vendo ne zna uporabljat črke A in ga moram dat na servis, tale, s katerega trenutno pišem, je pa takoooo počasen in kar naprej nekaj šteka. user posted image  

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
26.3.2009 10:55:24   
mbd0411
Mene pa drži ena ustvarjalnost.
Zanima me,če katera zna delati rožice iz krep papirja zaa butarico???
Jaz sicer znam samo tehnike so pa različne pa me zanima.
Proooosim!!user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
26.3.2009 11:11:24   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Dan.

Čista depra. Do konca. Itak da mi je list bedno, ker sem sama, mami je danes vzela dopust in mi prišla pomagat. Kao pomagat. Samo  vnapoto mi je. In kaj? Inya je izgubila ritem valda. Sploh ni spala po jutranjem mleku in sem se šla stuširat ob 9h (danes imamo telovadbo) in pridem dol in mala fuuuuuul joka, mat jo pa drži in animira. EJ. Zaspana + lačna (je bil že počasi čas za obrok in ona to ve). In valda sem letela narest kašico, mi je v stolu skor zaspala in valda tečkala. Sem nardila mleko med groznim dretjem in se mi je cucelj zamašil. Grem po drughega, spet isto, zamašen cucelj. U PM. Mat pa stoji in me gleda. In sem se zdrla nanjo da kaj me gleda in da naj gre stran. In mi je otrok zaspal od lakote v naročju user posted image  a veste kok mi je hudo k Inya itak veste da mora ful jest user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Kaka mama pa sem. A sem se mogla it tuširat, pa saj sem vedla, da je ful zaspana in da bo kmal lačna. Ne morem si tega zbit z glave.
Utrujena sem, tečna sem. Upam, da se mi bo zbudila pravočasno, da pojeva in pravočasno prideva na telovadbo. .100noga, jaz nisem imela časa pogledat, a je to tam kjer je bila UE moste včasih?

Mogoče bi bilo dobro, če bi mleko mešala v drugi steklenički in potem precedila v tisto, iz katere Inya ponavadi je. Mi smo dolgo časa rabili, da smo to stuhtali, pa se nisem spraševala, kakšna mama sem. Vsi imamo včasih slab dan, tako da se ne sekiraj preveč, Inya se bo pa tako ali tako zbudila, ko bo lačna. Pomiri se že zavoljo nje, z mami se pa lahko pogovoriš, ko ne bo Inya poslušala.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
26.3.2009 11:12:20   
gogabojan
Pri nas je pa fullllllllllllllll lep sonček. Sam pa je fullll mrzlo.

Eno ??????????? Sem prej zasledila da imate tudi grezovo kašico. A jo delate doma (in kako če jo) al kupite kosmiče take??????????'''

Jaz več ne vem, kaj naj danes dam za probat za okus. Banane smo ugotovili da ne maramo.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
26.3.2009 11:15:51   
Dream

Pri nas je pa fullllllllllllllll lep sonček. Sam pa je fullll mrzlo.

Eno ??????????? Sem prej zasledila da imate tudi grezovo kašico. A jo delate doma (in kako če jo) al kupite kosmiče take??????????'''

Jaz več ne vem, kaj naj danes dam za probat za okus. Banane smo ugotovili da ne maramo.

To so kupljene kašice - Milupa jih ima. Jaz sem mu včeraj dala za poskusit žitno, pa je šla kr dol, samo ni tolliko sladka kot riževa. Včeraj sem mu dala špinačo, pa je skoz nekaj po ustih valjal in mečkal, tako da danes dobi v kombinaciji s pire krompirjem, pa bomo videli, če bo kaj bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 3406
26.3.2009 11:18:16   
afnica mala
lovely- verjemi, da nisem ponosna na to kakšna mami sem, vsak dan naredim kaj butastega. Tebi pa Inya je že 800ml kar je res superuser posted image

gogabojan- gres - dobiš mešanico, samo še preliješ z vodo- v Mullerju

sva od pediatra, no, danes je ugotovil, da ima malo vneto grlo, pa bris grla je negativen, pa napotnico je dal, če pikice do nedelje ne zginejo ali če dobi vročino gremo na infelcijsko. Res upam da ni alergija. Zdaj pa pančka v lupinici, sem jo kar pred odprta vrata postavila.

Neposredna povezava do sporočila: 3407
26.3.2009 11:38:25   
gogabojan
Madona, se spomnim, da pri prvem otroku nisem niti vedela besedo KOMPLICIRATI.

Pri tem otroku, pa kr neki kompliciram. Kr brezveze. Bi bilo drugo, če ga ne bi dojila, tak pa se bojim preveč hrane dati, da nebi joške kak obrok spustil. Kr neki.

Pa saj bo. Vem da bo. Sam kr neki kompleciram.

Evo niti pisat ne znam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
26.3.2009 11:58:50   
gogabojan
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PUNCE, UGOTOVILA SEM KAJ IMAM
31.3.2009
GOVORILNE URE ZA BOJANA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
madona
sem vedela da sem nekaj pozabila.

Neposredna povezava do sporočila: 3409
26.3.2009 12:03:27   
afnica mala
zelenjavni obrok- če je samostojen- kolk g ali ml vam pojejo? Sploh nimam filinga. Danes sem ji dala prvič samostojen zel. obrok- korenje z malo krompirja- pojedla 140ml. a je to dovolj?

Neposredna povezava do sporočila: 3410
26.3.2009 12:08:26   
ajetam@
afnica za prvič je to dovolj. več kot dovolj. meni je kazala patronažna tabelo in naj bi v teh mesecih pojedli od 200 do 250ml obroka

midva jeva okoli 200

Neposredna povezava do sporočila: 3411
26.3.2009 12:10:37   
jolly123
Afnica ja to je super. meni poje tam cirka 170 g. Ne vem kolk je to ml al se to isto šteje, ker stehtam pač posodico in vsebino pa potem ko poje. user posted image
No pa smo se še mi končno začeli obračati, včeraj sem mislila, da mu je slučajno uspelo, ampak se danes že cel dan obrača na trebuh pa kravice pase, tko da ni več slučajno user posted image

< Sporočilo je popravil jolly123 -- 26.3.2009 12:14:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 3412
26.3.2009 12:14:47   
afnica mala
ajetam@- to ni prvič, že več kot mesec je, samo zdaj sem ji vedno dala prej mleko. In kolk takih obrokov od 200-250 bi morali imeti na dan?

jolly- saj danes je blo to cca 150 g- skoraj ves hippov kozarček- kolk takih obrokov ti naredi, pa kolk še mleka?

(odgovor članu ajetam@)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
26.3.2009 12:16:43   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

jolly- saj danes je blo to cca 150 g- skoraj ves hippov kozarček- kolk takih obrokov ti naredi, pa kolk še mleka?

Pri nas gre takole zjutraj ob 7-ih mleko spije cirka 80 - 90 ml. Ob 10-tih zelenjava ali karkoli že cirka tam 170 - 200. Ob 12-tih 180 ml mleka, ob 4-tih 60 ml mleka, in ob pol 7 210 ml mleka. Pa pol včasih še ponoči kaj zmaže, čeprav mislim da je to bolj navada.

Neposredna povezava do sporočila: 3414
26.3.2009 12:17:17   
jolly123
Aja ob pol 7 zvečer mu dam v mleko riževo kašico. 

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
26.3.2009 12:29:46   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Pri nas gre takole zjutraj ob 7-ih mleko spije cirka 80 - 90 ml. Ob 10-tih zelenjava ali karkoli že cirka tam 170 - 200. Ob 12-tih 180 ml mleka, ob 4-tih 60 ml mleka, in ob pol 7 210 ml mleka. Pa pol včasih še ponoči kaj zmaže, čeprav mislim da je to bolj navada.

to je cca 500ml mleka in 200g zelenjave- moja bi tud sam korenček jedlauser posted image -  Neli spije 400, kakšen dan kaj več mleka, pa cca 200ml GH.
Po nasvetu p. na gastru moramo preiti na GH- in ne bo dobila prej mleka. To pomeni ob 5h cca 100ml, pa zvečer cca 100mluser posted image  Ob 8h ima mlečni obrok GH, ob 12h zelenjavni, ob 15h sadni, ob 18:30 mlečni, pa še ob 22h ji ponudiva flašo. če kaj spije. Če se bo pokazalo, da res ni alergija, ji bova teh 200ml dajala kalorično mleko.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
26.3.2009 12:35:06   
iraira

PUNCE, UGOTOVILA SEM KAJ IMAM
31.3.2009
GOVORILNE URE ZA BOJANA

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
madona
sem vedela da sem nekaj pozabila.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar te ne ubije, te naredi močnejšega...

Neposredna povezava do sporočila: 3417
26.3.2009 12:36:31   
iraira

Afnica ja to je super. meni poje tam cirka 170 g. Ne vem kolk je to ml al se to isto šteje, ker stehtam pač posodico in vsebino pa potem ko poje. user posted image
No pa smo se še mi končno začeli obračati, včeraj sem mislila, da mu je slučajno uspelo, ampak se danes že cel dan obrača na trebuh pa kravice pase, tko da ni več slučajno user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za obračanje, naša se še vedno ne obračauser posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
26.3.2009 12:38:42   
iraira
Aja .100noga jaz dam moji hruško, če ne more kakati in se hitro in z lahkoto pokaka.

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
26.3.2009 13:55:33   
Pšemek
Meni je končno uspelo stanovanje pospravit. Je pa Nejka spala od zjutrej pa do sedaj vsega skupaj pol ure. Gremozdej še malo na sprehod, pa upam, da bo še malo odspala.

Obračanje - naša ma kakšen dan, ko se bi skos obračala, pol pa ene par dni spet nič, pa tko naprej
gogabojan - super, da si se spomnila, kaj imaš 31.3. user posted image  user posted image  user posted image

No, zdej pa mi2 šibava ven, da še kej sončka ujameva. Se spet začenja oblačiti user posted image . Ah, sam da ni snega al pa dežja, pa sem jaz zadovoljna. 

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
26.3.2009 15:13:46   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

Dream, jaz sem pa mislila, da si se toliko diplomski posvetila, da nimaš več časa na RR čvekat user posted image

To bi bilo zelo lepo - ampak kot ponavadi - se kjar preveč lepo sliši. Popoldneve bova večinoma spet sama, dopoldneve se trudim it malo z vozičkom ven, amapk dnaes spet ne grem, ker je prej nekaj snežilo, pa me to vreme odbija. Tako da bom morda spet naklofala nekaj strani - problem je le v tem, da moj računalnik še vendo ne zna uporabljat črke A in ga moram dat na servis, tale, s katerega trenutno pišem, je pa takoooo počasen in kar naprej nekaj šteka. user posted image  

pa sej je ziher finta SAMO v tipkovnici, ne zato računalnika na servis vozit ...

mbd0411 - jaz žal ne znam delat rožic ...

lovely- verjemi, da nisem ponosna na to kakšna mami sem, vsak dan naredim kaj butastega. Tebi pa Inya je že 800ml kar je res superuser posted image

ah no vse ste - smo SUPER in NAJBOLJŠE MAMICE NA SVETU ... je pa za večino nas prvič in se UČIMO ...pa nič ni butasto!!! Butasto bi bilo, če se ne bi trudile biti vsak dan boljše, vsak sprobavat in spoznavat svoje otroke in jih poskušat poslušat, razumet, kaj nam pravijo!!!!!!!! OK??? SUPER SMO!!!

zelenjavni obrok- če je samostojen- kolk g ali ml vam pojejo? Sploh nimam filinga. Danes sem ji dala prvič samostojen zel. obrok- korenje z malo krompirja- pojedla 140ml. a je to dovolj?

a ti ne sporoči, kdaj ima dovolj? kak jeziček ven pa to ...daj ji toliko kolikor poje ...meni moja vedno začne vn metat in ji dam kolikor hoče ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
26.3.2009 15:15:32   
PikicaStonoga
Drugače se je pa naša  dopoldne pokakala zeleno ...ni čudno, da je bila nemirna noč in prdenje - je prebavljala GH!!!
Ampak je zdej OK in spi že 2,5 ure ...ni jedla že 4,5 ure!!! Mah naj se naspi, ko se zbudi, bo pa lačna kot volk ...
Lovely in Lučka hvala za družbo ... :)

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
26.3.2009 15:28:06   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Dream

ah no vse ste - smo SUPER in NAJBOLJŠE MAMICE NA SVETU ... je pa za večino nas prvič in se UČIMO ...pa nič ni butasto!!! Butasto bi bilo, če se ne bi trudile biti vsak dan boljše, vsak sprobavat in spoznavat svoje otroke in jih poskušat poslušat, razumet, kaj nam pravijo!!!!!!!! OK??? SUPER SMO!!!

a ti ne sporoči, kdaj ima dovolj? kak jeziček ven pa to ...daj ji toliko kolikor poje ...meni moja vedno začne vn metat in ji dam kolikor hoče ...

ja, Neli noče več jesti po 4 žličkah- verjemi. A pol naj neham? Zadbje čase še GH noče. Danes je obup, če ni v naročju joka, pa tudi če je- joka, še manj je.:Upam, da je ne boli kaj- povezano s pikami. Bajta je razmetana, pa še moj je šel na fuš po službi. Kosilo ni skuhano- na kratkouser posted image user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
26.3.2009 15:37:17   
gogabojan
Vzunaj je prelepo vreme. Smo bili vzunaj, zdaj pa not. Me svinjsko boli trebuh zaradi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Madona, nikoli takih težav, zdaj pa odkar sem rodila, me vedno zvija ko imam user posted image user posted image user posted image .

Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 3424
26.3.2009 15:40:07   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: iraira

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za obračanje, naša se še vedno ne obračauser posted image

naš se je tam pri dobrih 3 mesecih začel obračati z trebuščka na hrbet. dvakrat se je uspel iz hrbta na trebuh in NIKOLI VEČ.

Naš se edinole obrača fulllllllll na boke. Zdaj ga vidiš na levem boku v naslednji sekundi pa na desnem.

Nima veze, kdaj se bo obrnil. Ko mu bo, mu bo. Se ne sekiram.

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?