|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
25.3.2009 8:31:31   
crci06
Dobro jutro, mamice user posted image
prišla sem nam čestitat in se hvalit, da sva lepo začela dan, ob 6h na kahlici, drekec itd...

ampak me tole z Lovrotom kar naenrkat bolj skrbi,kot sem vesela za naše gatke.
Poročaj!

Kaj zdaj,če gre v B, greš zraven, al kako je zdaj to?
A ni neka fora krožila, da si lahko do 5 leta  zraven?

zdaj me pa res skrbi!

Pa vseeno še čestitam za uspešno NS, za tako lepega bušija, Juliji za RD, Tintari, da se oglaša :) za vse lepe stvari!
In navijam, da se slabost konča, da se alergije umirijo, da kakci zalaufajo (jaz sem pomislila na ful sladko vodo, tako, kot smo dojenčkom dajali), da si Nika pozdravi noska, navijam, da bodo tatamčki user posted image zdravi. Uf, sem kar ponosna na tole besedo, tolk se mi fajn sliši user posted image

Lepo praznujte danes!
Uživajte na vseh raznoraznih vrtčevskih proslavah - kar priznam, da vam zavidam. Pa drugo leto...

(odgovor članu essa411)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
25.3.2009 8:38:36   
Vilma
Frufru sem prebrala tole o Lovru... Podobno je imela Julija pred 14 dnevi. CRP 128, levkociti čez sto. Naši je še precej brbotalo v pljučih, vse ostalo grlo, ušesa bp, kašlja ni bilo. Tudi saturacija je bila 99. Je pa takrat dobila Macropen antibiotike. Hiconcil so bili menda prešvoh. Samo toliko ti lahko povem iz svoje izkušnje, da mine ampak na žalost dolgo dolgo traja. user posted image  Naša je imela vročino celih 12 dni, od tega en teden čez 39 non stop. Najbolj pomembno je, da hodita na kontrole vsake tri dni. Juliji je CRP po treh dneh z Ab padel na 58 kar je še vedno ogromno. Normalno je tam med 2 in 3.
CRp 8 je še vedno povišan, takrat je ponavadi viroza in se AB ne dobi.
Diagnozo pa je res težko postavit.
Lovru želim, da se čim prej pozdravi!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
25.3.2009 9:01:49   
crci06
uf...

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
25.3.2009 10:43:30   
Shorty_
Lovrouser posted image user posted image

Za vse mamice pauser posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
25.3.2009 11:46:05   
Shorty_
Nejko čestike za basico v kahlicouser posted image user posted image user posted image dej prosim nauči našo Nikouser posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
25.3.2009 13:33:39   
emaa
Frufru a je Lovro bolje?
Moja dva sta pa včeraj imela predstavo v vrtcu, oz. sta sodelovala le pri plesnem delu, pa še to Luka bolj kot David. Je bilo fino. Dobila sem dve vazici za materinski dan (prednost, če si dvojna mamauser posted image ). Imam filmček, če bi ga katera rada pogledala, naj mi javi na mail ali zs, ker ga imam na moj video po zasebnimi ali pa na pc, ker so gor vidni še drugi otroci, pa ne bi sem obešala linka.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
25.3.2009 13:46:38   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Frufru a je Lovro bolje?
Moja dva sta pa včeraj imela predstavo v vrtcu, oz. sta sodelovala le pri plesnem delu, pa še to Luka bolj kot David. Je bilo fino. Dobila sem dve vazici za materinski dan (prednost, če si dvojna mamauser posted image ). Imam filmček, če bi ga katera rada pogledala, naj mi javi na mail ali zs, ker ga imam na moj video po zasebnimi ali pa na pc, ker so gor vidni še drugi otroci, pa ne bi sem obešala linka.

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 25.3.2009 13:47:11 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
25.3.2009 14:50:57   
crci06
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

Nejko čestike za basico v kahlico.dej prosim nauči našo Niko

pri njemu je fora, zdaj sem ga že malo pogruntala,
najprej, da si do časa. Ker me je ob 6h klical, da ga lulat, sva šibala res takoj, ko se je zbudil.
Potem pa ga na kahlici preoblačim, tako, da si kupim malo časa. Pižamo dol, cunje gor. Pa vmes pojeva Frufruuser posted image jino pesmico iz knjigice o kakanju... pa še kaj drugega.
Potem se še kaj zmišljujeva in npr., grem v sobo po druge cunje... in takrat..

skratka, fora, da obsedi in da ne pobegne dol (ker potem se "to" zgodi v gatke čez 3 minute)
Najlažje, če je brez štunfov. Takrat ne bo šel na ploščice :)  pod kahlico imam pa "tepih"

1001 način, kako otroka okrog prinest, da je zadeva "spontana, neprisilna, nič takega..."

Ema...

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
25.3.2009 14:54:04   
Shorty_
zdaj sem ga že malo pogruntala,
najprej, da si do časa. Ker me je ob 6h klical, da ga lulat, sva šibala res takoj, ko se je zbudil.
Potem pa ga na kahlici preoblačim, tako, da si kupim malo časa.

Ja pr naši nič ne pomaga ker ko jo tišči reče ne bom kakala in namenoma zadržuje. Včeraj je po dveh denh naredila v vrtcu veliko kepo in zraven jokala....user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
25.3.2009 15:06:48   
crci06
To vem, ja, si rekla
pri vaši gre za psihično zavoro
ne vem, kako bi to. Poskusi ji povedat, da ati tudi kaka user posted image , pa dat še kakšno punčko na kahlico... kaj pa vem. preberi kakšno temo o tem, jaz na pamet ugibam. Al pa čist spremenit sistem, da sploh več tega ne omenjate in gre npr k babi v varstvo in tam lepo po žensko to naredita, brez da bi kaj posebej omenjale. A veš, čist spremenit taktiko.

Vse sem natančno opisala za ostale, katere to še čaka za probat, da si naredijo zalogo različnih poskusov user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
25.3.2009 15:48:54   
severnica77
Pozdravljene babike!

Lep materinski dan vsemuser posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
25.3.2009 16:22:07   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Frufru a je Lovro bolje?

user posted image user posted image user posted image
Kamlu trojna! user posted image

Jaz bi ga rada vidla. user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
25.3.2009 16:23:36   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: severnica77

Pozdravljene babike!

Hvala enako.

Zdaj pa še kaj več povej. user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
25.3.2009 16:23:59   
crci06

Pozdravljene babike!

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!  user posted image

Kaj'j'dej?

Neposredna povezava do sporočila: 4764
25.3.2009 16:25:53   
Najaa
Lovro, kako si? user posted image
Kaj sploh pomeni CRP? user posted image

Vsem za lulanje in kakanje user posted image , Nika tud teb bo kmalu šlo.

Naša Nika je pa imela danes prvo posvetovalnico. Zredila se je za eno kilo odkar sva doma, zrastla pa na 52 cm. user posted image  Pa se mi je zdelo, da so ji bodyji 50 zdaj čisto prav, ja! user posted image  Drugače je vse ok. V bistvu se obe rediva... user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
25.3.2009 16:26:14   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

Pozdravljene babike!

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!  user posted image

Kaj'j'dej?

O, ti si tud tuki?

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4766
25.3.2009 19:56:11   
frufru
Mi smo ušli bolnišniciuser posted image user posted image user posted image  Je antibiotik prijel, une številke so šle za tretjino doluser posted image , so ga zjutraj še enkrat pikal pol ga je pa R prevzel (krvavo potrebuje dopust, pa mu je bolniška prišla kot naročenauser posted image )Jaz sempa šibala v službico, kjer je pred jutrišnjo konferenco, ki jo organiziramo, izredno stanje. In sem mela celo pet minut časa da sem si en sendvič kupila. R je moral it pol z malim še vodo dat. In je moral sam vrečko gor napopat in dol dat.user posted image Pol so pa zavijale z očmi ker ni znal.user posted image , ko je to prvič delal. Jutri moramo poklicat, da zvemo za rezultate in nadaljno terapijo. Tko babuške, zdaj moram pa še neki za jutri nardit. Lepo se mejte.

Mojmoj lepo, da vam pesmica prav pride pa čestitke za gatke

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
25.3.2009 21:45:42   
r1ta
Ojla punce!

Ponoči sem spala samo 3 ure in sem cel dan bila kot zombi. Moj je nekaj hrkal, zato sem šla spat k Ani in jo seveda zbudila in škratulja ni spala do treh zjutraj. Potem smo se zamenjali in je šel ati hrkat k Ani, jaz pa kljub temu nisem spala do štirih zjutraj. Ob sedmih pa že auf... Čez dan pa tisti čas ko je Ana bila v vrtcu cel kup nekih stvari za uredit, tako da tudi nisem šla spat. No potem pa sem prejela še žalostno novico, da je umrl od bratove žene oče. In me je nekako pribilo na tla... Nisem za nič...

Upam, da ste lepo praznovale današnji dan!

Frufru sem vesela, da je Lovro bolje!
Ema se priporočam!
Shorty baje kivi odpira oz. naredi blato mehkejše! Se mi smili Nika!
Najaa lepo je Niki pridobila na teži in višini! Bravo punca!
Vilmini Juliji pa sem tudi jaz pozabila voščiti, zato draga Julija vse najboljše!
Tatam upam da boste kmalu zdravi! Zdaj je pa res že čas da nehate s temi virozami. (mimogrede, pa ne upam se preveč hvalit, ampak odkar dajem Ani tabletke za izboljšanje imunskega sistema na bazi ameriškega slamnika, se je prehladi res nekako izognejo oz. če se že kaj pojavi je v lažji obliki. Čeprav potem bo pa spet kak zobek na vrsti in bo spet na AB. No, tak v razmislek...)
Moj_moj, ja tak nekak je bilo pri nas tudi lep čas, potem je pa zamenjala ritem in začela kakat zvečer oz. popoldan. In bolj kot omenjam kahlico manj ji je do nje. Najbolj je palilo, da sem jo dala zjutraj na kahlico, v roke knjigo, jaz pa pod tuš. In je ponavadi v tistem času, da sem se jaz stuširala, ona opravila svoje. Ampak, vam povem, da pri nas še ni pravi čas za to, čeprav bi tašča že najraje vidla, da je Ana brez plenic že eno leto in jo pri njej v varstvu ful sili na stranišče...Hvala bogu ni pri njej veliko časa.
Severnica lepo da si se javila!

Mah nič, ne morem več. Grem spat!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
25.3.2009 22:08:24   
Najaa
Lovro, zate ena user posted image

emaa, kakšni srčki so! user posted image

r1ta, naspi se, dolg dan je za tabo.

Lahko noč tudi vsem drugim.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 25.3.2009 22:09:18 >

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
26.3.2009 6:26:17   
crci06
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Moj_moj, .... Ampak, vam povem, da pri nas še ni pravi čas za to, čeprav bi tašča že najraje vidla, da je Ana brez plenic že eno leto in jo pri njej v varstvu ful sili na stranišče...Hvala bogu ni pri njej veliko časa.

DJ

Saj nikjer ne piše, da je pri nas že pravi čas.
Pač se igramo, neprisilno.
Včeraj sem za nagradno po vsem hvaljenju dobila zvečer še eno klobasco v gatke, pa nikoli ne kaka 2x na dan user posted image . Saj nekaj mi je namigoval, pa sem ležala na kavču in ga nisem prav dobro razumela, potem je bilo pa že prepozno.

Mi smo bili 14 dni nazaj, ko je bilo ful toplo, user posted image "že skoraj suhi", potem se je pa par dni odločil, da no go in sem bila prepričana, da gremo do poletja nazaj na plenice, potem se je pa spet odločil za Strela mcqueen gatke. Rulajo :) Za dnevno spanje ni šans plenice gor, ponoči ima pa najraje, če so gatke vsaj čez pleničko user posted image user posted image

Bogve, kaj bo drug teden.
To, da smo suhi dan in noč, cel teden brez lužice, tega še dolgo ne bom rekla.

Nobeni ne želim poguma jemat, samo pamet solim, kakšne vse zvijače se da uporabit.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4770
26.3.2009 8:18:12   
essa411
ojej, tud jaz sem pozabila čestitat Julijji...Vse najboljše za nazaj, Julija!!!

Ste lepo preživele materinski dan?
jaz sem trenutno na "odvajanju" od čokolade ampak sem vseeno dobila bonbonierco, ki se ji bol težko uprem ...user posted image  tolk o moralni podpori mojih dveh...

frufru_super da je Lovro boljše!!

Najaa_res lepo napreduje tvoja punčka!

Rita_se mi zdi da pri nas pa pomaga krema iz materine dušice od Justa, ne vem...

ema_slabost že kaj bolje?

http://essa411.moj-album.com/

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
26.3.2009 9:14:56   
severnica77
Joj, sem zabasana z delom in ostalimi prijetnejšimi opravili popoldan user posted image

Naj na hitro čestitam vsem nosečkam in novopečenim mamicam. Vse fotke so tudi prelepe. Lepi so ti mali in malo večji škratki.

Sicer pa smo tudi mi čisto počasi začeli malo s kahlico. Smo v veliki zamudi, glede na to, da berem kako ste nekateri pri tem že napredovali user posted image

Leo je bil čez zimo kar nekajkrat boln, ampak to smo prebrodili. Pristali smo tudi v bolnišnici zaradi začetne dehidracije, kot posledice rota virusa. K sreči smo bili sprejeti na infekcijski oddelek, kjer sva imela svojo sobo, vsak svojo posteljo in TV, da je bilo vse skupaj lažje prenesti. V tistem času sem tudi sama morala na SS zaradi zamujenega splava pri 10t. Žal user posted image . Tudi zato mi ni kaj preveč bilo do pisanja na forum. Zdaj je že bolje ... Ne vem pa ali bomo še kaj poskušali.

Nič, delo kliče.

Pridne bodite in cmočka vsem malčkom!

(odgovor članu essa411)
Neposredna povezava do sporočila: 4772
26.3.2009 9:56:38   
tintara
OOO, severnica pozdravljena! Se pa že dolgo nismo brali, vsaj ne da bi se jaz spomnila. Lepo te je slišati.
Mi je žal, da si tudi ti mogla skozi hude čase SS user posted image . Tudi pri meni je bila takrat podobna zgodba, Gasper v bolnici, jaz pa potem takoj zatem splav. No, ni kaj, zdaj nam Nadja veselo skače naokoli in točno vem, da pač obeh ne morem imeti. Meni je takrat odgovrajalo čim prej spet zanosit in nama je tudi k sreči takoj uspelo. Vsak odreagira po svoje, ampak sem skoraj prepričana, da bo želja po otroku poremagala strah pred ponovnim SS in prav je tako.

Shorty, glede kakanja. Tudi Nadja je imela en čas, ko ni hotela kakat. Kar po kakšne 4 dni ne, se mi zdi. Pa spet čist mal, pa spet ne, pol ji je že kar mal uhajal ven, ona pa ni hotela. Ker sva imeli ravno takrat cepljenje sem vprašala kaj naj in mi je vrla dohtarca odgovorila, da naj ji dam nazaj plenico, da je še premela, da bi imela gatke. No, sem ji kar hitro nazaj odbila, da smo že poskusili, pa da doživi živčni zlom na plenico, če jo pa slučajno sprejme jo da pred kakanjem (ki ga potem ni bilo) obvezno dol. No in sem vprašala prijateljico - zdravnico. In mi je prinesla eno stvar (zdravilo?), ki mehča blato oz. mu poveča volumen. Baje da se otrok ne more na to navaditi in da potem ne bi hodil brez (kot je pri svečkah, če se ne motim). No pri nas je potem pomagalo še preden smo ji ga dali user posted image  (smo bili na igrišču s še zaprto plastenko in je mogla it kakat). Od takart je bilo v redu, sem ga pa zdaj ene parkrat dala Gasperju ki je obcasno zaprt, pa je tudi kakal v roku 15 minut (sam čist možno, da ne od tega, ker je bilo kar mal hitro). V glavnem, dobi se v lekarni, nimam pa pojma kako se reče, zaradi mene je to tista laktoza, ki si jo omenjala. Gre za belo pollitrsko plastenko, ki ima okoli navita navodila. Bom doma pogledala in ti sporočim, prav. Čeprav najbrz se res začne na lakto, tako da je najbrž isto. Škoda. Pa tak roman sem napisala.
Aja  no, vmes ko ni šlo kakanje, pa vem da sem sedela zraven nje (v Čateških na stranišču) in jo bodrila, navijala, mirila, jokala z njo... In jo na koncu hvalila ko nora, čeprav mi je potem tista zdrvanica na cepljenju rekla, naj je ne hvalimo, da samo rečeš, no vidiš, pa je šlo in basta. Da sicer vzamejo kakanje kot nekaj nenavadnega, kar se je treba ful potrudit, da pa je to pač čisto običjna stvar, kar vsi vemo. Sam ne vem, naša je bila takrat skoraj eno leto mlajša.

No, en kup pisanja, pa bolj malo haska, kajne? Če se spomnim še kaj uporabnega, ti pa tudi napišem.

Nič, bejbe, deloooooo me kliče. T

Neposredna povezava do sporočila: 4773
26.3.2009 10:05:52   
emaa
No s kakanjem nimamo problemov, mal se že v kahlo, večino pa v gate ali plenico, odvisno kaj imata gor. A tako malo kakajo vaši, moja dva oba med 2-4x dnevno. Brez izjeme.
Slabosti, bruhanje še nista minili, še nekaj tednov.
Severnica, saj bo, čeprav pa takrat zelo boli, pozabiš pa nikoli.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
26.3.2009 10:11:53   
Najaa
Severnica, ne zgubit upanja. Pač ni bilo še namenjeno. user posted image

Sem vesela, da pišete o odvajanju, ker čez nekaj tednov bom verjetno iskala te debate. user posted image

Niki ima že manj sluzi v nosu, Tija je pa tudi že boljše. Ma saj ne vem, ko bo šla v vrtec, bo pa spet zbolela... sploh ne vem, kaj naj naredim.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?