Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 14:34:28
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Lsica Majana, kakšne termine pa majo v ZD Šiška? A je tud na izbiro oz. ali so predavanja tudi popoldne? Modrooka, malo je boljše, je pa res da se danes itak čudno počutim, tako da je zgleda vse povezano...Aja, kolk ga pa lahko spijemo na dan? a nimaš navodil??
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 14:35:41
|
|
|
|
Blueeyes
|
grem jz spet mal v vodoravno stanje filme gledat... se oglasim k ga bo konc... lp
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 14:39:44
|
|
|
|
PapuaNG
|
hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka ). Pa tudi sicer ne vem, kako bi ga lahko prikazali drugače kot regres, glede na to, da je to zakonska obveza delodajalca (izplačati regres). Ampak-možno, da kakšni to drugače prikažejo pa vseeno pride skozi zadeva . Meni pa trebuh sicer ne otrdeva, vsaj ne bi temu tako rekla, le občasno je precej napihnjen oz. bolj napihnjen kot sicer. Ponavadi, če se fino najem ali pa če sem zaprta . Takrat se mi zdi, kot da bo trebuh eksplodiral
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 14:42:20
|
|
|
|
ana**
|
Jaaa 100 je danes Zdj pa ne bo več 3mestne številke.. blueeyes važno,da je Gaja navdušena 40?? Ja to pa še greš par × spat pa boš ze cartala Dobr mesec še.. :)) majana če se ne motim je za 3D do 27tedna. Če je bolj pozno se več ne vidi tok lepo. Še maš kaj časa,da greš? Glede trebuha pa pij magnesol pa počivaj. G. pa ne rabš klicat kr ti itk ne bo nič pametnega povedala. Je to nekaj normalnega v nosečnosti. lsica ja ti pa nisi kaj dost pred mano Se mogoče srečava kje v porodnišnici
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 14:59:15
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes a nimaš navodil?? Imam, samo sem misla da so za nosečnice kake posebne doze predpisane. IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka ) Ej nimam pojma, tako so mi rekli. Dopuščam pa možnost, da smo se narobe razumeli. IZVIRNO SPOROČILO: ana** majana če se ne motim je za 3D do 27tedna. Če je bolj pozno se več ne vidi tok lepo. Še maš kaj časa,da greš? Glede trebuha pa pij magnesol pa počivaj. G. pa ne rabš klicat kr ti itk ne bo nič pametnega povedala. Je to nekaj normalnega v nosečnosti. Žal ne, ker sem že 27. teden, tako da sem že prepozna. Ni kej. Komaj čakam da grem domov ležat...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 15:19:42
|
|
|
|
vim
|
Blueeyes evo to so tortico, ta prvo z jagodam zmažem celo, čeprav sem sita, da komaj diham. Pjedla pol piščanca in začuda mi je zraven zapasal ajvar pa kruh. Če hodiš v službo se je kar težko prihranjevat, menzno hrano pa tudi ne morem vsak dan natepavat, tako da tele tortice Blueeyes so SUPER. Ana, slikca je prečudovita, tale G je pravi profesionalka, tvoj fantek pa pravi TOP MODEL. Meni tudi otrdeva trebuh, zdaj pa ne vem a zato, ker sem se preveč nažrla, al kaj. Pravite Magnesol (a je to magnezijeva šumeča tabletka)
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 15:21:37
|
|
|
|
Pat74
|
Še tule poročilo s pregleda: lepo zaprti, CTG ni nič pokazal, dala bris za streptokok (me je stalo 40 evrov, ampak za vse!). Mi je kar malo žal, da tle nisem preveč aktivna, mi kar ne znese na 3 temah, pa še same bolnike imam doma.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 15:35:18
|
|
|
|
Lsica
|
Pat, če se še kaj oglasiš, povej no mal več glede tega brisa za streptokok...sem neki čula, da lahko nastanejo kar orenk komplikacije, če se dete ob porodu okuži - se motim?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 15:39:05
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ana** ... lsica ja ti pa nisi kaj dost pred mano Se mogoče srečava kje v porodnišnici ana, upam da že kaj prej...saj smo se že neki menile da organiziramo še eno srečanje, po možnosti v roku 40-ih dni, da se nam Blueeyes lahko tud pridruži . Ti se lepo zdaj pozdravi, pol se pa zmenmo na kaki tortici...Blueyes nam bo pa vzorčke do takrat pošiljala. Da se bomo znale odločit katero zbrat
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 15:46:12
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka ). Pa tudi sicer ne vem, kako bi ga lahko prikazali drugače kot regres, glede na to, da je to zakonska obveza delodajalca (izplačati regres). Ampak-možno, da kakšni to drugače prikažejo pa vseeno pride skozi zadeva . Meni pa trebuh sicer ne otrdeva, vsaj ne bi temu tako rekla, le občasno je precej napihnjen oz. bolj napihnjen kot sicer. Ponavadi, če se fino najem ali pa če sem zaprta . Takrat se mi zdi, kot da bo trebuh eksplodiral Takole tud men otrdeva trebuh, navadno zvečer, zjutraj pa je že dobro. Ampak mislim da je to bolj od prebave odvisno . PapuaNG, se bom kar nate obrnila, če veš kako se tej stvari streže... Vprašanje se tiče zaposlenih za določen čas. Menda je regres vezan na koledarsko leto, se pravi, da ga dobiš v celoti, če si zaposlen vsaj do 1. julija, kako je pa pri nas, ki bomo šle že prej na porodniško? Pogodbo mam sicer od septembra, torej bom po pgodbi zaposlena več kot pol leta - če ma to kaj veze. Kaj pa če letošnjega dopusta ne bom mogla nič koristit (sem na bolniški, najbrž do začetka porodniške) - sem vseeno upravičena do regresa? Če veš karkoli, bom ful vesela odgovora...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:00:09
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica ana, upam da že kaj prej...saj smo se že neki menile da organiziramo še eno srečanje, po možnosti v roku 40-ih dni, da se nam Blueeyes lahko tud pridruži . Ja, dejmo se še kaj videt. Meni je bilo tako fino.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:14:10
|
|
|
|
ana**
|
A pol bi to srečanje blo nekje v sredini aprila? 2× ste se že dobile brez mene tko da upam da gre v 3.rado Zdaj malo po netu gledam sobice za pa mi nč kaj ni tak všeč... Al pa je vse drago
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:25:35
|
|
|
|
Lsica
|
Ana, meni bi sredina aprila čist super ustrezala, če pa lahko predlagam - bi bil to spet kakšen torek, npr. 14. aprila. Sam lokacijo zdaj zberemo drugo, da poskusimo kakšne so tortice še drugje. Blueeyes ti si ekspert za to, povej, kje dobimo te tvoje vzorce... Pa še fajn bi blo, če se začnemo mal prej menit, da si potem tisti dan res rezerviramo za naš klepet, a ne?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:28:32
|
|
|
|
Pat74
|
Streptokok B pri novorojenčku povzroča pljučnico, sepso, celo smrt. V bistvu se ga pa ful hitro okužiš - dovolj je že da se enkrat narobe obrišeš, ko greš na veliko potrebo, pa smo tam.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:32:35
|
|
|
|
vim
|
Lsica jaz ti bom odgovorila samo na del ki ga vem. Regres če greš prej kot pred 1 julijm na porodniško ti pripada sorazmerni del (glede na to, da boš delala skoraj pol leta dobiš skoraj celega. Dopust pa boš koristila drugo leto, če prideš nazaj pred 30.06. A sploh kaj razumeš. Morda še nekaj, če prekineš bolniško in koristiš dopust tik pred koncem, bo tudi višja plača kot sedaj, če imaš še toliko dopusta....samo na znanje. In šer regres drage moje ne gre v povprečje naših osnovnih plač
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 16:49:01
|
|
|
|
katrinka
|
sicer so tile podatki zelo pomembni da jih vem, a meni se ze meša od vseh teh birokratskih zadev vim - hvala za razlago
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 17:07:32
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica bi bil to spet kakšen torek, npr. 14. aprila No, če se odločite za takrat, bom jaz zamudila ali pa me ne bo, ker imamo ravno takrat materinsko šolo
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 17:31:24
|
|
|
|
katrinka
|
kaj pa cez vikend npr. kakšno soboto dopoldne - a bi to mogoče večini ustrezal
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 18:38:29
|
|
|
|
Blueeyes
|
Torej, ponovno snidenje... torek, 7.4.2009 ob 16h... v Čolnarni (ker bo upam da lepo toplo, sonček, pa bomo zunaj sedele...) .. Pa še link za lažjo pomoč http://www.colnarna.com/leona.pdf 1. Blueeyes (če me do takrat že kaj ne preseneti ) 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 18:39:40
|
|
|
|
Blueeyes
|
a vam je cool?? al damo rajš kakšen drug datum??
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 19:13:01
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes Torej, ponovno snidenje... torek, 7.4.2009 ob 16h... v Čolnarni (ker bo upam da lepo toplo, sonček, pa bomo zunaj sedele...) .. Pa še link za lažjo pomoč http://www.colnarna.com/leona.pdf 1. Blueeyes (če me do takrat že kaj ne preseneti ) 2. Lsica 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Evo jaz sem se kar vpisala . Bom gledala da res pridem. Pa ve? Da vidmo kolikim ustreza datum... če ne pa predlagajte drug datum...majana, a 7. lahko prideš?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 19:22:11
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vim Lsica jaz ti bom odgovorila samo na del ki ga vem. Regres če greš prej kot pred 1 julijm na porodniško ti pripada sorazmerni del (glede na to, da boš delala skoraj pol leta dobiš skoraj celega. Dopust pa boš koristila drugo leto, če prideš nazaj pred 30.06. A sploh kaj razumeš. Morda še nekaj, če prekineš bolniško in koristiš dopust tik pred koncem, bo tudi višja plača kot sedaj, če imaš še toliko dopusta....samo na znanje. In šer regres drage moje ne gre v povprečje naših osnovnih plač vim, sem zaposlena sam za določen čas, (od 1. sept. 2008 do 31. avg. 2009 )saj v tem je problem. Tud dopust mi po mojem ne pripada ves, ampak sam sorazmerni del. Moram še glede tega povprašat - morda v kadrovsko, saj tam to vejo, a ne?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 20:04:42
|
|
|
|
tej_a
|
Hej punce, jest tut pridem na tortico - ob 4h poberem tamalo v vrtcu, pa priletiva skupaj! Drgač sm pa še v polnem delovnem teku, ampak me že grabi, da bi nehala - mam res velik trebuh, pa v šoli s tamalimi je to kr mal nerodno, pa mal časa zase tut nebi škodilo! Upam, da se bo G z mano strinjala... Pa itak bi rada samo 1 m bolniške pred začetkom porodniške... Ane, da to ni panike?!
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 24.3.2009 20:17:02
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica majana, a 7. lahko prideš? Mava tut takrat šolo... Ampak sej če boste tam vsaj tako dolgo kot zadnjič, bom mende lahko prišla. Upam da ni eno predavanje daljše kot 2 uri, ker bom umrla če bom mogla tako dolgo sedet pri miru. Moram pa povedat da imam danes en beden dan in sem sitna, tako da če sem napisala kako traparijo čez dan mi prosim oprostite.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 25.3.2009 8:07:35
|
|
|
|
katrinka
|
dobro jutro punce vsem ki ste mamice - VSE NAJ NAJ ZA MATERINSKI DAN ostale pa smo letos zadnjič ''ne še'' mamice mitting - načeloma loh, sam bom več vedla ko se bomo datumu približal...a bomo v colnarni...kaj je reku natakar zadnjič - kdaj dobijo sadne kupe?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?