Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka ). Pa tudi sicer ne vem, kako bi ga lahko prikazali drugače kot regres, glede na to, da je to zakonska obveza delodajalca (izplačati regres). Ampak-možno, da kakšni to drugače prikažejo pa vseeno pride skozi zadeva . Meni pa trebuh sicer ne otrdeva, vsaj ne bi temu tako rekla, le občasno je precej napihnjen oz. bolj napihnjen kot sicer. Ponavadi, če se fino najem ali pa če sem zaprta . Takrat se mi zdi, kot da bo trebuh eksplodiral Takole tud men otrdeva trebuh, navadno zvečer, zjutraj pa je že dobro. Ampak mislim da je to bolj od prebave odvisno . PapuaNG, se bom kar nate obrnila, če veš kako se tej stvari streže... Vprašanje se tiče zaposlenih za določen čas. Menda je regres vezan na koledarsko leto, se pravi, da ga dobiš v celoti, če si zaposlen vsaj do 1. julija, kako je pa pri nas, ki bomo šle že prej na porodniško? Pogodbo mam sicer od septembra, torej bom po pgodbi zaposlena več kot pol leta - če ma to kaj veze. Kaj pa če letošnjega dopusta ne bom mogla nič koristit (sem na bolniški, najbrž do začetka porodniške) - sem vseeno upravičena do regresa? Če veš karkoli, bom ful vesela odgovora...
|