|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske nosečke
24.3.2009 14:34:28   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Majana, kakšne termine pa majo v ZD Šiška? A je tud na izbiro oz. ali so predavanja tudi popoldne?

Modrooka, malo je boljše, je pa res da se danes itak čudno počutim, tako da je zgleda vse povezano...Aja, kolk ga pa lahko spijemo na dan?

a nimaš navodil??

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
24.3.2009 14:35:41   
Blueeyes
grem jz spet mal v vodoravno stanje filme gledat... se oglasim k ga bo konc...

lp

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
24.3.2009 14:39:44   
PapuaNG
hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka user posted image ). Pa tudi sicer ne vem, kako bi ga lahko prikazali drugače kot regres, glede na to, da je to zakonska obveza delodajalca (izplačati regres). Ampak-možno, da kakšni to drugače prikažejo pa vseeno pride skozi zadeva user posted image .

Meni pa trebuh sicer ne otrdeva, vsaj ne bi temu tako rekla, le občasno je precej napihnjen oz. bolj napihnjen kot sicer. Ponavadi, če se fino najem ali pa če sem zaprta user posted image . Takrat se mi zdi, kot da bo trebuh eksplodiral user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
24.3.2009 14:42:20   
ana**
Jaaa 100 je danesuser posted image user posted image user posted image  Zdj pa ne bo več 3mestne številke..user posted image user posted image user posted image

blueeyes važno,da je Gaja navdušenauser posted image  40?? Ja to pa še greš par × spat pa boš ze cartalauser posted image  Dobr mesec še.. :))

majana če se ne motim je za 3D do 27tedna. Če je bolj pozno se več ne vidi tok lepo. Še maš kaj časa,da greš?user posted image  Glede trebuha pa pij magnesol pa počivaj. G. pa ne rabš klicat kr ti itk ne bo nič pametnega povedala. Je to nekaj normalnega v nosečnosti.

lsica ja ti pa nisi kaj dost pred manouser posted image  Se mogoče srečava kje v porodnišnici user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
24.3.2009 14:59:15   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes
a nimaš navodil??

Imam, samo sem misla da so za nosečnice kake posebne doze predpisane. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka )

Ej nimam pojma, tako so mi rekli. Dopuščam pa možnost, da smo se narobe razumeli. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ana**
majana če se ne motim je za 3D do 27tedna. Če je bolj pozno se več ne vidi tok lepo. Še maš kaj časa,da greš?  Glede trebuha pa pij magnesol pa počivaj. G. pa ne rabš klicat kr ti itk ne bo nič pametnega povedala. Je to nekaj normalnega v nosečnosti.

Žal ne, ker sem že 27. teden, tako da sem že prepozna. Ni kej.
Komaj čakam da grem domov ležat...

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
24.3.2009 15:19:42   
vim
Blueeyes evo to so tortico, ta prvo z jagodam zmažem celo, čeprav sem sita, da komaj diham. Pjedla pol piščanca in začuda mi je zraven zapasal ajvar pa kruh. Če hodiš v službo se je kar težko prihranjevat, menzno hrano pa  tudi ne morem vsak dan natepavat, tako da tele tortice Blueeyes so SUPER.user posted image

Ana, slikca je prečudovita, tale G je pravi profesionalka, tvoj fantek pa pravi TOP MODEL. user posted image

Meni tudi otrdeva trebuh, zdaj pa ne vem a zato, ker sem se preveč nažrla, al kaj. Pravite Magnesol (a je to magnezijeva šumeča tabletka)user posted image

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
24.3.2009 15:21:37   
Pat74
Še tule poročilo s pregleda: lepo zaprti, CTG ni nič pokazal, dala bris za streptokok (me je stalo 40 evrov, ampak za user posted image vse!). Mi je kar malo žal, da tle nisem preveč aktivna, mi kar ne znese na 3 temah, pa še same bolnike imam doma.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
24.3.2009 15:35:18   
Lsica
Pat, če se še kaj oglasiš, povej no mal več glede tega brisa za streptokok...sem neki čula, da lahko nastanejo kar orenk komplikacije, če se dete ob porodu okuži - se motim?

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
24.3.2009 15:39:05   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: ana**

...
lsica ja ti pa nisi kaj dost pred manouser posted image  Se mogoče srečava kje v porodnišnici user posted image

ana, upam da že kaj prej...saj smo se že neki menile da organiziramo še eno srečanje, po možnosti v roku 40-ih dni, da se nam Blueeyes lahko tud pridruži user posted image .
Ti se lepo zdaj pozdravi, pol se pa zmenmo na kaki tortici...Blueyes nam bo pa vzorčke do takrat pošiljala. Da se bomo znale odločit katero zbratuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
24.3.2009 15:46:12   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG

hm, ne vem, kako je z regresom, če ti ga ne prikažejo prav kot regres, a po zakonu gotovo ne pride v osnovo za nadomestilo (sem kar jaz prva roka user posted image ). Pa tudi sicer ne vem, kako bi ga lahko prikazali drugače kot regres, glede na to, da je to zakonska obveza delodajalca (izplačati regres). Ampak-možno, da kakšni to drugače prikažejo pa vseeno pride skozi zadeva user posted image .

Meni pa trebuh sicer ne otrdeva, vsaj ne bi temu tako rekla, le občasno je precej napihnjen oz. bolj napihnjen kot sicer. Ponavadi, če se fino najem ali pa če sem zaprta user posted image . Takrat se mi zdi, kot da bo trebuh eksplodiral user posted image

Takole tud men otrdeva trebuh, navadno zvečer, zjutraj pa je že dobro. Ampak mislim da je to bolj od prebave odvisnouser posted image .

PapuaNG, se bom kar nate obrnila, če veš kako se tej stvari streže...
Vprašanje se tiče zaposlenih za določen čas. Menda je regres vezan na koledarsko leto, se pravi, da ga dobiš  v celoti, če si zaposlen vsaj do 1. julija, kako je pa pri nas, ki bomo šle že prej na porodniško? Pogodbo mam sicer od septembra, torej bom po pgodbi zaposlena več kot pol leta - če ma to kaj veze.
Kaj pa če letošnjega dopusta ne bom mogla nič koristit (sem na bolniški, najbrž do začetka porodniške) - sem vseeno upravičena do regresa?
Če veš karkoli, bom ful vesela odgovora...

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
24.3.2009 16:00:09   
majana79

ana, upam da že kaj prej...saj smo se že neki menile da organiziramo še eno srečanje, po možnosti v roku 40-ih dni, da se nam Blueeyes lahko tud pridruži user posted image .

Ja, dejmo se še kaj videt. Meni je bilo tako fino. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
24.3.2009 16:14:10   
ana**
A pol bi to srečanje blo nekje v sredini aprila?user posted image user posted image user posted image
2× ste se že dobile brez mene tko da upam da gre v 3.radouser posted image

Zdaj malo po netu gledam sobice za user posted image  pa mi nč kaj ni tak všeč... Al pa je vse dragouser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
24.3.2009 16:25:35   
Lsica
Ana, meni bi sredina aprila  čist super ustrezala, če pa lahko predlagam - bi bil to spet kakšen torek, npr. 14. aprila. Sam lokacijo zdaj zberemo drugo, da poskusimo kakšne so tortice še drugje.
Blueeyes ti si ekspert za to, povej, kje dobimo te tvoje vzorce...
Pa še fajn bi blo, če se začnemo mal prej menit, da si potem tisti dan res rezerviramo za naš klepet, a ne?

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
24.3.2009 16:28:32   
Pat74
Streptokok B pri novorojenčku povzroča pljučnico, sepso, celo smrt. V bistvu se ga pa ful hitro okužiš - dovolj je že da se enkrat narobe obrišeš, ko greš na veliko potrebo, pa smo tam.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
24.3.2009 16:32:35   
vim
Lsica jaz ti bom odgovorila samo na del ki ga vem. Regres če greš prej kot pred 1 julijm na porodniško ti pripada sorazmerni del (glede na to, da boš delala skoraj pol leta dobiš skoraj celega. Dopust pa boš koristila drugo leto, če prideš nazaj pred 30.06. A sploh kaj razumeš. Morda še nekaj, če prekineš bolniško in koristiš dopust tik pred koncem, bo tudi višja plača kot sedaj, če imaš še toliko dopusta....samo na znanje. In šer regres drage moje ne gre v povprečje naših osnovnih plač

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
24.3.2009 16:49:01   
katrinka
sicer so tile podatki zelo pomembni da jih vem, a meni se ze meša od vseh teh birokratskih zadevuser posted image

vim - hvala za razlagouser posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
24.3.2009 17:07:32   
majana79

bi bil to spet kakšen torek, npr. 14. aprila

No, če se odločite za takrat, bom jaz zamudila ali pa me ne bo, ker imamo ravno takrat materinsko šolo user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
24.3.2009 17:31:24   
katrinka
kaj pa cez vikend npr. kakšno soboto dopoldne - a bi to mogoče večini ustrezaluser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
24.3.2009 18:38:29   
Blueeyes
Torej, ponovno snidenje... torek, 7.4.2009 ob 16h...  v Čolnarni (ker bo upam da lepo toplo, sonček, pa bomo zunaj sedele...) .. Pa še link za lažjo pomoč http://www.colnarna.com/leona.pdf

1. Blueeyes (če me do takrat že kaj ne preseneti user posted image )
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
24.3.2009 18:39:40   
Blueeyes
a vam je cool?? al damo rajš kakšen drug datum??

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
24.3.2009 19:13:01   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

Torej, ponovno snidenje... torek, 7.4.2009 ob 16h...  v Čolnarni (ker bo upam da lepo toplo, sonček, pa bomo zunaj sedele...) .. Pa še link za lažjo pomoč http://www.colnarna.com/leona.pdf

1. Blueeyes (če me do takrat že kaj ne preseneti user posted image )
2. Lsica 
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Evo jaz sem se kar vpisalauser posted image . Bom gledala da res pridem. Pa ve? Da vidmo kolikim ustreza datum... če ne pa predlagajte drug datum...majana, a 7. lahko prideš?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
24.3.2009 19:22:11   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: vim

Lsica jaz ti bom odgovorila samo na del ki ga vem. Regres če greš prej kot pred 1 julijm na porodniško ti pripada sorazmerni del (glede na to, da boš delala skoraj pol leta dobiš skoraj celega. Dopust pa boš koristila drugo leto, če prideš nazaj pred 30.06. A sploh kaj razumeš. Morda še nekaj, če prekineš bolniško in koristiš dopust tik pred koncem, bo tudi višja plača kot sedaj, če imaš še toliko dopusta....samo na znanje. In šer regres drage moje ne gre v povprečje naših osnovnih plač

vim, sem zaposlena sam za določen čas, (od 1. sept. 2008 do 31. avg. 2009 )saj v tem je problem. Tud dopust mi po mojem ne pripada ves, ampak sam sorazmerni del. Moram še glede tega povprašat - morda v kadrovsko, saj tam to vejo, a ne?

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
24.3.2009 20:04:42   
tej_a
Hej punce, jest tut pridem na tortico - ob 4h poberem tamalo v vrtcu, pa priletiva skupaj!

Drgač sm pa še v polnem delovnem teku, ampak me že grabi, da bi nehala - mam res velik trebuh, pa v šoli s tamalimi je to kr mal nerodno, pa mal časa zase tut nebi škodilo! Upam, da se bo G z mano strinjala... user posted image  Pa itak bi rada samo 1 m bolniške pred začetkom porodniške... Ane, da to ni panike?! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
24.3.2009 20:17:02   
majana79

majana, a 7. lahko prideš?

Mava tut takrat šolo... Ampak sej če boste tam vsaj tako dolgo kot zadnjič, bom mende lahko prišla. Upam da ni eno predavanje daljše kot 2 uri, ker bom umrla če bom mogla tako dolgo sedet pri miru.

Moram pa povedat da imam danes en beden dan in sem sitna, tako da če sem napisala kako traparijo čez dan mi prosim oprostite. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
25.3.2009 8:07:35   
katrinka
dobro jutro punceuser posted image

vsem ki ste mamice - VSE NAJ NAJ ZA MATERINSKI DANuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ostale pa smo letos zadnjič ''ne še'' mamiceuser posted image

mitting - načeloma loh, sam bom več vedla ko se bomo datumu približal...a bomo v colnarni...kaj je reku natakar zadnjič - kdaj dobijo sadne kupe?user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?