Anonimen
|
Čao babuške! Sem imela pred kakšno uro že vse napisano, pa me je ven vrglo. In ker sem seveda tako brihtna , da nisem upoštevala vašega nasveta, da si vedno skopiraš preden pošlješ, sem kar obupala in šla najprej na pošto in v trgovino. Tako da zdaj vse od začetka. Upam, da se še bom spomnila. Pa tako fajn sem se razpisala ... Sonček85 - Sem ti že odpisala in videla, da si mi tudi ti že odpisala nazaj na ZS. Hvala! Zakaj mi G na prejšnjem pregledu še ni dala napotnice in papirjev, ne vem. Očitno se ji je 5 tednov pred PDP zdelo prehitro. Očitno še pač ne smem roditi vsaj do 2. aprila, ko imam pregled. Kaj veš, mogoče sva pa res že odprte in rodiva 9. aprila na polno luno? Malo te dražim, v resnici pa izzivam samo sebe, ha. Ima pa gotovo nmag prav, da ko bo prišel naš čas, gotovo ne bomo dvomile, a je to zdaj to ali ne. Na Mami Zofi sem dobila odličen odgovor, kako vedeti, kdaj je pravi čas za odhod v P: če so popadki tako močni, da ob njih ni možno več zaspati in ko pride občutek, da sedaj pa res ne bi bila rada več sama, se ne počutim ok in varno. Bule na bušiju? Niti ne govori, Ela mi namreč redno svojo ritko tišči na desno stran, tako da imam včasih takšne čudne oblike buši, da o kakšni lepo zaobljeni žogici ne moremo govoriti. Čeprav pa še nisem zasledila, kot nekatere govorijo, prav oblike stopala ali rokice. A to še pride ali tega pač ne vidimo vse? Sem si pa ravno to noč sanjala, kako mi je ven porinila nogico, da sem jo lahko prijela prav za vse prstke. Pol pa zjutraj nisem vedela, ali je bilo to res ali sem samo sanjala. jernejav - Sama sem si nabavila čaj za dojenje od Welede, vendar ga bom začela piti šele po porodu, ker ima v sebi tudi nekatera zelišča, ki pomagajo otročku, da nima krčev. Tako da ga bom pila (vsaj to eno škatlico) ne glede na to, kako bo potekalo dojenje. Kupila sem ga v Sanolaborju, toda ne vem pa, če ga prodajajo še kje drugje. Junona - Kako sem se nasmejala ob tvojem opisu nočnega jamranja ob obračanju iz enega boka na drugi. Kot bi poslušala sebe. Moj je v začetku še trzal na to jamranje in me spraševal, če sem ok, sedaj pa kar lepo spi, ko jaz "brundam" vsakič, ko se lotim manevra: obrat. Očitno imava res veliko skupnega, razen prepričanj in tega, da sva obe Štajerki. Kar se tiče pijačke, sem seveda takoj za, vendar zame zaenkrat pride v poštev le Ljubljana. Tako da računam na vas Štajersko druščino, ki ste se že povezale (Sonček85, brigita ...), da pridete poleti, ko bomo že vozičkale, na obisk v Ljubljano, da gremo v Tivoli ali v staro Ljubljano. Zadnja poletja je Ljubljana zares čudovita. Kar moram priznati, pa čeprav sem Štajerka. Najbolje, da mi na ZS pošlješ svoje kontakte (gsm in mail - tega bi že morala imeti zaradi porodnega načrta, a ne? Daj pošlji mi ga še enkrat, nosečniška skleroza ), od Sončka gsm pa tako že imam, ker bom njej javila, ko bom rodila. Pat74 - Kar se tiče "nedolžnosti" maske, je maska kar se tiče vpliva na otroka najbolj nedolžna, saj pride najmanj snovi v otrokovo kri (v primerjavi z ostalimi protibolečinskimi zdravili). Ima pa gotovo različne učinke na mame, tako da res nobena ne more vedeti, kako bo vplivala nanjo. Moja prijateljica je med porodom dobivala masko in je rekla, da jo je tako fajn sprostila, da je med popadki celo zaspala in se zato zelo hitro odpirala in tudi rodila kot profesorica. Vsekakor pa tudi maska ni fajn za nas, ki si želimo zares naravno roditi, saj te tako kot vsa protibolečinska zdravila omami. Jaz še vedno verjamem, da je potrebno najprej preizkusiti vse naravne metode in šele v skrajni sili poseči po kemiji. Toda kot pravi Wagner, je bolečina pri porodu nevzdržna predvsem pri umetnih popadkih, ki so ponavadi močnejši kot naravni in so zato protibolečinska sredstva pravzaprav nekaj humanega. cveta28 - Ta tvoja prijateljica pa se je gnezdenja lotila tako kot je treba. Ubogi mož, saj očitno res ne ve, kaj bi ga čakalo v tretje, če je že v drugo padla hiša. tema za mamice - Evo mamice, mene niste prepričale, jaz še vedno verjamem v "Vse za eno, ena za vse!" , tako da obljubljam, da bom ostala na tej temi nosečk tudi, ko bom že mamica, če bo ostala še kakšna nosečka. Tako kot ve sedaj hrabrite mene, se pač počutim dolžno, da tudi čisto ta zadnji nosečki pomagam preživeti čas do poroda. Če bo to pomenilo, da se bom kot časovno preokupirana mamica morala prebiti čez več strani na tej temi, se pač bom. Tako da jaz ostajam na temi nosečk tudi, ko bom že rodila in se na Aprilske krof(e)ke selim skupaj z zadnjo, ki bo rodila. Toliko od mene za danes, pa se slišimo jutri. Bodite pridne in v enem kosu, tiste ki si želite čimprej roditi, pa naj pride vaša ura , NenaLena
|