|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
19.3.2009 18:47:09   
skorpika
ma meni ga je F stestirala, kakšno ima preddispozicijo za sedenje, to mu gre ok...sam zgleda grozn k si ga da na svojo dlan in dvigne v zrak in lepo čiča, no tega doma ne smem delatuser posted image
drugač pa morš čim več delat na tem, da on dela s svojim telesom in krepi mišice in ne da se "šverca" pri tebi v naročju kot da je v fotelju...pa čimveč ga z boka na bok obračat tako da mu zgornjo nogico čez obrneš (če mu zgornja rokica ostaja zadaj to ni ok)...pa tut ko ga oblačiš, z boka na bok rokavčke gor tlačit...pa če ti že gleda nazaj, imej čimmanj oblačil, ki se dajejo čez glavo gor, naj bodo na preklop, gumbe ali zadrgo...tko je men svetovala...
drugač pa posledice...če ne prej ko bo treba svinčnik v roke prjet...sam morm povedat da sem prou zamorjena prišla od F, ker se mi zdi, da nič več ne delam pravuser posted image , da ne govorim o tem, da se ga user posted image  zdej prou ne upa imet več tolk v rokah kot ga je imeluser posted image

ma ne vem, delam čimbolj po tem kot mi je rekla...
drugač pa npr ko se pokava za ven, ga morm pa na hitr zrihtat in ni časa ne vem kolk telovadit...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
19.3.2009 19:21:19   
blackcoffee
ekstenzijski vzorec:
kopirano iz over.med. foruma - na pismo odgovarja dr. Marija Božič:
"lepo bi vas prosila za vaše mnenje glede težavice, ki se je pojavila pri naši sedaj 4mes punčki.
Ima Dg ekstenzijski vzorec, kar v bistvu pomeni, da se preveč usločuje navzad (hipertonija iztegovalk trupa in glave). Taka je sicer že od rojstva (že v porodnišnici je napol pasla kravce), a postaja vedno huje - ko leži na boku včasih spominja na kifeljc:), saj se z glavico skoraj že dotika petk. Na pregledu pri dobrih 3 mes smo dobili napotnico za razvojno amb., kjer smo bili včeraj. V slabe pol ure smo dobili milijon informacij, tko da za kakšna naša vprašanja niti ni bilo časa; povedala nam je samo, da je to najpogostejši problem, zaradi katerega so otroci napoteni v RA, da je morda posledica punčkine zlatenice, ki jo je imela v 1. tednu (zdravljena samo z 20h fototerapijo) in morda moje motene tolerance za glukozo v zadnjih tednih nosečnosti (sem bila samo na dieti).
Dobili smo tudi napotnico za nevrofizioterapijo in Airflex blazino, ki smo jo že nabavili. Za začetek nam je pokazala vaje in handling in to je to.
Mene pa sedaj malo skrbi, ker nam glede tamaline prihodnosti in nadaljnega razvoja ni želela nič konkretnega povedat, pa še večkrat sem že zasledila, da se cerebralna paraliza najpogosteje pokaže med 3. in 6. mesecem ravno s hiperextenzijo hrbtnih mišic... Sicer pri naši punčki ne opažamo ničesar drugega nenormalnega (prijema in drži predmete, se sama obrača na bok v obe smeri, glavico drži in pase kravce - čeprav je raz. pediatrinja rekla, da je to zaradi zategnjenih ramenskih in vratnih mišic in da to kao ni pravo držanje glavice (?), se glasno smeje, sledi z očmi v obe smeri in obrača glavico v smer zvoka...).
Skratka, če mi mogoče vi znate kaj več povedat o omenjeni anomaliji - je res možno, da bi se tokom nadaljnega razvoja pokazalo še kaj, kar bi v končnem potrdilo cerebralno paralizo, ali je to izolirana motnja, ki se jo bo dalo s fizioth dobro odpravit?
----
odg:
...kako malo vemo kot laiki o različnih težavah, da nam nekateri medicinski izrazi in terminologija ne povedo veliko ali nič, da si žal zdravniki in drugi strokovnjaki ne vzamejo dovolj časa in, da nam sicer marsikaj povedo, pa kot starši v tistem trenutku vsega enostavni ne slišimo. Skratka ne smem izhajati iz vedenja in številnih izkušenj, ki jih imam in stvari pač ne morejo biti vsem "novincem" enako razumljive, jasne in enostavne kot so nam, ki se že vrsto let srečujemo z različnimi oblikami drugačnosti.

Sedaj pa k Vašemu razmišljanju. Naredili ste že prve korake k odpravljanju ekstenzijskega vzorca, ki ga ima Vaša deklica - to je zgodnja nevrofizioterapevtska obravnava in predvsem Vaše pravilno vsakodnevno rokovanje z deklico pri vsem kar z njo "počnete". Veste, RNO obravnava pri fizioterapevtki je eno do dve uri - največ tri ure - na teden, otrok pa naj bi bil v pravilnem položaju 24 ur na dan. Torej glavnina dela ostane družini, vse, ki otroka primejo v roke je treba podučiti o pravilni drži in pestovanju, previjanju, hranjenju, .... Pomembno pri pravilnem držanju glavice in "pasenja kravic" je, da otrok tega ne počne zaradi prevelikega tonusa, kar pa starši v svoji želji po otrokovem odzivanju lahko zamenjajo.

Glede na njeno starost je razumljivo, da Vam nihče ne bo natančno napovedal, kaj se bo dogajalo s punčko v bodoče. Ekstenzijski vzorec, ki ste ga opisali je res eden od "napovednih znakov" za cerebralno paralizo - poudarjam le eden od znakov! Je še nekaj drugih opozorilnih znakov kot so - navajam le značilne do 6.meseca starosti: stiskanje prstov v pest, iztegnjene in trde noge, trde okončine leve ali desne polovice telesa, z glavo sili navzad ali pa jo drži bolj na eno stran, pokrčene roke in rame vleče nazaj, težko spremeni položaj telesa.

Z zgodnjo terapevtsko obravnavo se da veliko težav zmanjšati ali celo odpraviti, seveda pa je odvisno za kolikšen obseg poškodbe gre in na katerem mestu v možganih je nastala.

Zavedam se, da Vas skrbi, kako bo in bi radi jasne odgovore. toda, če želim biti poštena, boste morali še malo počakati na Vašo deklico in ji pomagati pri njenem razvoju. Glede na opisane reakcije z njene strani bo lahko veliko sodelovala in verjamem, da boste skupaj napredovali.

Če želite, me lahko pokličete (041 770 683) in pustite naslov, da Vam pošljem nekaj gradiva, navpotkov in vaj s področja zgodnjega spodbujanja in pomoči pri razvoju, na kaj bodite pozorni in kako ravnajte, da boste izkoristili vse njene potenciale.

tak. ko sem to prečitala, sem se zamislila. in danes opozorila zdravnico v posvetovalnici in ji rekla za napotnico.

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
19.3.2009 19:39:43   
blackcoffee
aja.. tiste, ki imate doma dečke.. a jim že popravljate oz. vlečete kožico nazaj oz. dol na lulčiju? danes na posvetovalnici mu jo je zdravnica kar orng dol potegnila..user posted image je malo napokala kožica in je sokrvica pritekla.. se mi je zasmilil.. in sem rekla, da ga to boliii! je rekla, a mogoče joče? user posted image  user posted image
a mora za vsako stvar zajokat? kakorkoli.. zdaj ga grem kopat. in ga bom le v kamilicah skopala. nocoj torej nič mila.

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
19.3.2009 19:53:49   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

tak. ko sem to prečitala, sem se zamislila. in danes opozorila zdravnico v posvetovalnici in ji rekla za napotnico.

no pri nas v LJ pa dajo vsakega drugega v RA, tisti ki bi pa res to rabili pa ne pridejo zraven...zgleda da je pri vas pa tako da moraš prosituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2554
19.3.2009 19:56:46   
skorpika

aja.. tiste, ki imate doma dečke.. a jim že popravljate oz. vlečete kožico nazaj oz. dol na lulčiju? danes na posvetovalnici mu jo je zdravnica kar orng dol potegnila..user posted image je malo napokala kožica in je sokrvica pritekla.. se mi je zasmilil.. in sem rekla, da ga to boliii! je rekla, a mogoče joče? user posted image  user posted image
a mora za vsako stvar zajokat? kakorkoli.. zdaj ga grem kopat. in ga bom le v kamilicah skopala. nocoj torej nič mila.

ja meni je P rekla, naj vsakič po kopanju mu lepo dol povlečem in sčistim...ker tam se ful nabira svinjarija in začne hudo smrdet...na pregledu pri 2 mesecih pa mu je P potegnila tolk, da sem jst kr stran pogledala ker nism mogla gledat, moj se je sam smeju kot vedno...pa jo vprašam a ga to nič ne boli, pa je rekla a mogoče jokauser posted image user posted image  ni pa mu nič kri tekla in nič, zgleda maš ti bolj mesarske sorte P...

Neposredna povezava do sporočila: 2555
19.3.2009 20:23:34   
YOZIKA

Našemu je tudi P pri 1. pregledu fil zategnila kožico in je šla kar lepo dol tako da zdaj samo še malo manjka, da bo čist Ok. Pa se mi zdi da je dobro, da se to čim prej uredi, ker pol je vse težje. Naš starejši ima še zdaj priraščeno kožico, ampak si ful ne da tega delat, tako da če ne bo šlo do 5. leta je rekla P, da bo moral it na manjši poseg.

Vse se nekaj zmenjujete za pijačke... Kaj pa iz Dolenjskega konca ni nobena?? 

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
19.3.2009 20:40:41   
Anonimen
Čer!

Ja današnji dejt je vsaj za naju z Lonjo uspel ... tamali dve sta bili ful pridni, Manca še za odtenek bolj ko Neža, midve sva se pa tudi načvekali ... tak da ostale Ljubljančanke, lahko vam je žal, ker niste prišle user posted image . Na pa spet sem i9mela fotkiča zraven, pa sem pozabila Manco in Nežiko skupaj slikat user posted image ... pa naslednjič user posted image .

Glede EV ... pri Neži sem do sedaj 2x opazila da se je na previjalni mizi na rahlo obrnila na bok in zakrivila glavico nazaj ... ampak to je bilo vedno samo takrat, ko je bilo tam kaj zanimivega postavljenega ... tak da ji sedaj igračk in česa pisanega ne postavljam več tako visoko, da bi morala glavico zakrivit nazaj, da bi jo videla. Tako da mislim, da to najbrž ni začetek EV, ali pač?

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2557
19.3.2009 21:26:20   
zverinca
Čer!!

ekstenzijski vzorec:
O tem sem vas že hotela sama povprašat, namreč moj mali pa ima rokice v pestke. Ostalih znakov pa ne. Pri pregledu pri treh mesecih me je opozorila naj ga božam po rokicah in naj mu jih sproščam, da ga ne smemo preveč pokonci držat (le ko podira kupček, drugače lunica položaj - ker če je pokonci je še bolj v krču da lovi ravnotežje), no pa sem ravno danes dragemu rekla, da mi ni všeč to in da bom sama poprosila P za napotnico. Vseeno bolje...
Vadiva pa tudi midva obračanje na bok, pa božm ga no tako, pa tresem rokice da se sprosti. Čeprav spi pa mali čisto sproščen, brez pestk in to naj bi bil ok znak, le čez dan moram paziti...
me je pa kar malo preplašilo tole zdej kopirano z MONa... user posted image

kožica na lulčku: jaz mu vsak dan vsaj 2x dol potegnem (zjutraj in zvečer v banji), tako me je podučila P in mislim da je ok

pa še nekaj bi vas vprašala: ali se še kateri noro joka ko se oblači? moj mali prenese body, vsak dodaten kos oblačila je pa jok na jok da se pošteno prešvicam, sploh ko ga oblačim za ven!!

lepo da ste se načvekale, sam manjkala je moška družba (beri: moj Jernej) a? heheuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
19.3.2009 21:30:57   
blackcoffee
kako že prav'jo? nič čakat, hitro srečko kupit.. no, evo, pa smo zrihtali! jutr zjutraj greva z gromkim k otroški fizioterapevtki, da mi pokaže vaje in vse ostalo, kar sodi zravn. seveda privat.
sem klicala v razvojno ambulanto, in so me tam naročili za konec marca..user posted image to pomeni, da ga takrat pogleda zdravnica potem pa bi naju napotila k fiziaterapevtu.. kar bi spet trajalo par tednov preden bi prišla na vrsto. user posted image user posted image
in sem rekla nič čakat! seveda bo jutrijšnji pregled potrebno plačati. pač. me pa res zanima kaj bo rekla - kolk resno je to pri gromkemu.

ejte, gromkemu so danes prvič solzice pritekle!!! user posted image user posted image
jokal je zato, ker sem ga prej šla previt - rito pokakano, preden sem mu dala zizo. joj, je b'lo hudo,  da je tulil kot zmaj. lol user posted image

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
19.3.2009 21:52:29   
blackcoffee
Otika.. mislim, da ti ni treba skrbeti. men gromki to vsak dan počne - vedno kadar ga previjam, v postli ko telovadiva,  in med nošenjem. včasih mi predstavlja pravi napor v naročju - saj ga komaj obvladam. in se čudim, kakšno  moč ima v vratu. jebela.. user posted image

Zverina - ne. pri oblačenju se mi do zdaj še ni drl. ne vem kaj bi to bilo. mogoče pa hoče bit nag! user posted image Thor je celi veseli, ko ga slečem do golega. pa od navdušenja tako brca, kot da bi se mu utrgalo. user posted image dva dni nazaj mi je rjuho polulal.
danes sem mu ravno v takem golem stanju dala lupčka na trebušček pa me je prijel za lase z obema rokama, me stisnil k sebi in se začel tako smejati na ves glas, da nisem mogla verejti! seveda sem se topila poleg. user posted image

aahhhh.. včasih se mi zdi, bi bilo potrebno imeti 24ur na dan vklopljeno kamero! user posted image

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
19.3.2009 22:08:10   
blackcoffee
Ana Luna:
...
lušni so!
tudi tvoj gromki je lušten! meni se pa zdi, da je čisto tebi podoben, se te spomnim, ko si se nam enkrat 'razkrila' ...

se ti mene spomniš, ja! user posted image
fotko si si sigurno shranla - če me že nimaš na ozadju!! hahaha user posted image  

skorpika:
ja meni je P rekla, naj vsakič po kopanju mu lepo dol povlečem in sčistim...ker tam se ful nabira svinjarija in začne hudo smrdet...na pregledu pri 2 mesecih pa mu je P potegnila tolk, da sem jst kr stran pogledala ker nism mogla gledat, moj se je sam smeju kot vedno...pa jo vprašam a ga to nič ne boli, pa je rekla a mogoče jokauser posted image user posted image  ni pa mu nič kri tekla in nič, zgleda maš ti bolj mesarske sorte P...

joj.. sem ga kopala.. v kamilicah - nič mila uporabila. in ima lulčija zatečenega. user posted image

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
19.3.2009 22:29:57   
Anonimen

... danes sem mu ravno v takem golem stanju dala lupčka na trebušček pa me je prijel za lase z obema rokama, me stisnil k sebi in se začel tako smejati na ves glas, da nisem mogla verejti! seveda sem se topila poleg. user posted image

Ne govori ... jaz sem ji danes tudi dala lupčka na trebuh, tamala pa hop in me je zagrabila za uhan in ni hotela spustit, tak da me je moj dragi potem rešil 'jeklenega' prijema user posted image . Itak se ji je pa ful fino zdelo, ko sem cvilila zraven ... in bolj ko sem cvilila, bolj je mahala z rokico v kateri je bil moj uhan ... ti ti lumpa mala!!! user posted image

Ja pa kamero al pa vsaj fotkiča je res treba imet nekje blizu ... ravno danes sem tamalo posnela, kako ful navdušeno in lepo po žlički je AM ... pač noče in nočegačez dan pit in potem sem se spomnila kako navdušeno zjutraj iz šličke spije AD3 kapljice in sem probala še z AM in je uspelo ... no samo vnaprej pa tega ne bom prakticirala, ker sva za 40ml purabili enih 20 minut. Bom raje probala kako drugo AM ... Kak predlog? Do sedaj smo bili na Aptamilu 1 iz Mullerja, pa ji očitno ne odgovarja več.

Neposredna povezava do sporočila: 2562
19.3.2009 23:34:36   
Tedi77
Otika, probaj AM 1, ki ga uvaža Kolinska. Nekateri dojenčki baje ne prenašajo Mullerjevega AM, ker je bolj gost. Mi smo od začetka uporabljali Mullerjevega, potem pa smo prešaltali na Kolinskinega, ker se ta tudi lepše topi v vodi. Mullerjev se mi je stalno lepil na flaško, pa strjeval v grudice.
Kupimo pa ga kar v Kolinskini trgovini v LJ (tu je najcenejši), drži pa ga tudi DM, Pikapolonica, Tuš Drogerija in lekarne (tu je pa seveda najdražji).

Po žlički je res zamudno. Se jim pa zdi zabavno. Moja Neža ni marala piti vode ali čaja, zdaj pa ji dajem po žlički in veselo srka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
20.3.2009 0:22:19   
Ana Luna

Ana Luna:
...
lušni so!
tudi tvoj gromki je lušten! meni se pa zdi, da je čisto tebi podoben, se te spomnim, ko si se nam enkrat 'razkrila' ...

se ti mene spomniš, ja! user posted image
fotko si si sigurno shranla - če me že nimaš na ozadju!! hahaha user posted image  

user posted image  Na, zdej si me pa dobila! user posted image

Lulči - tudi mi po vsakem kopanju poskušamo povleči kožico dol. Pediatrinja pa mu je še ni, le na prvem pregledu nam je dala ta napotek.

Ekstenzijski vzorec - sem klicala svakinjo fizioterapevtko, pa je rekla, da ni panike in naj se ne sekiram, ker je vse o.k. bom pa od zdaj naprej še bolj pozorna na pravilni handling.

Neposredna povezava do sporočila: 2564
20.3.2009 7:37:14   
martka
ja, ko se takole smejkajo so res sladki. se mamice topimo!
gaja že kar z odprtimi usti in priprtimi očkami čaka, kdaj se bom dotaknila trebuščka z ustnicami in potem vrisk in smeh. in še ..in še...in še... ko ji dam lupčka na vrat pa se k meni obrača in tud ona "lupčka". no, pol pa jih dajte z rok, če morete?? jaz ne morem.
zdaj seveda še spi.
luka in tjan sta pravkar šla, jaz pa grem nazaj v posteljo.

EV- daj prosim povej kakšne napotke si dobila, blackcoffee. gajo tudi včasih malo nazaj zanese. pestke?- včasih ja, včasih ne. drugih zategnjenosti pa nima. je pa tisti prepis in MONa kr zaskrbljujoč. včasih se mi zdi, da o kaki stvari preveč vemo in nas je potem samo strah, v bistvu pa ni nič narobe. po drugi strani pa, je dobro bit čim bolj informiran, da lahko zgodaj znake opaziš in pravi čas odpraviš napake.

aja, pa jaz te nimam ravno na ozadju niti za screen saver te ne uporabljam, a se mi vseeeno zdi, da ti je gromki zelo podoben. hihi

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
20.3.2009 7:45:37   
lonja
Dobro jutro vsem skupaj!

user posted image

In ena kavica za vse, prespane in neprespane mamice naših božičkov....user posted image .

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
20.3.2009 9:32:03   
CIPRESA
Naša se obrača na vse načine tudi z glavico nazaj, dokler bo to v mejah normale nebom komplicirala. Je tudi Žiga to delal pa je zdaj vse vredu z njegovim razvojem.
Hojica - jaz jo imam še od Žiga. Ravno tako kot z vsemi drugimi stvarmi mislim da v mejah normale ne škodi. Žiga je bil kar veliko v njej ker se je počutil svobodnega in je drvel gor in dol z njo. Prav srečen je bil ko sem ga dala noter. Seveda ne za celo dopoldne ali popoldne ampak tam za 15 min, potem pa spet popoldne recimo za 15 min. Danes je normalno razvit, ime normalne gibalne sposobnosti, nobenih komplikacij z hojo in bla,bla,bla,......

No meni se zdi da nas danes pumpajo z vseh strani o tem in onem, vse kar so imeli včasih je kar naenkrat narobe in oh in sploh škodljivo za otroke........jaz se na te stvari ne oziram, knjig raznoraznih ne berem ampak delam po svojem materinskem instinktu in prisluhnem otroku kar se mi zdi še najbolj pomembno. Če znamo razumeti otroka potem ni bojazni, on vedno pove kaj  mu je všeč in kaj ne. Upoštevam marsikater namig pediatrov če se mi zdi upoštevanja vreden in ne kompliciram.  No to je moje mnenje!!

In malo nazaj ste spraševale za karte Arboretuma - za nas Kamničanke vem da je 20eur, za Domžale, Vir....pa mislim da le 5eur več - 25euruser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
20.3.2009 9:42:39   
katja_p
Jutro!

Hvala za kavico, lonja! user posted image

Js nism opazla pr naši, da bi mela EV, tud pediatrinja včeri na pregledu ni nč rekla. Me pa bolj skrbi to, da ima kratek tisti kožni del pod jezičkom ... user posted image  Predvidevam, da te to lahko moti pr govoru. A ima še kater otroček to? Al pa ji je znano iz kakega drugega primera?

Greva mi2 ven, dokler je še sonček!

čawko!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
20.3.2009 9:58:31   
pike

Dobro jutro,

jaz sem bila že veni, ampak sama z kužkom, ker veni je taka ledenica, prav mrzlo je, me je v roke fajn nazeblo tako, da pupe ne bomo ven vozili.

katja_p - sinček od bratranca je imel jeziček spodaj zaraščen pa so mu to popravili in je o.k. Mali pa mislim, da je star nekaj več kot leto in po. Baje, da je bil čisto preprost poseg. Kaj več pa ne vem.

Tudi naša sevelikokrat nazaj obrača ampak ne tako močno, da bi bila vsa zvita. Zadnje čase se mi med previjanjem obrača naprej in se hoče zariti v plenico. Tako, da jo mora moj včasih med previjanjem animirati, da se mi ne zvija naprej in si ne vlači plenice.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
20.3.2009 10:46:51   
zverinca
Hej hoj!!

Danes sem frej dela, pa lahko še malo počvekam....

Ja tole, več ko veš bolj si lahko zakompliciraš, to se čisto strinjam. Ampak jaz sem pri Jerneju že prej opazila stiskanje pesti, potem pa me je še pediatrinja opozorila zato pa... ma ga bomo že sprostiliuser posted image boksar ne bouser posted image

Je pa zunaj mraz, sem bila z malim že en sprehod, ampak krajši ker je začelo pihati in sneg naletavatiuser posted image brrr, šinke mi je čisto premrazilo.

Ženske, a že kaj telovadite?

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
20.3.2009 10:53:09   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca

Ženske, a že kaj telovadite?

Haha ... a je to kako retorično vprašanje? user posted image
Js sm si zadnjega februarja zadala ful plan, kk bom nehala sladko jest, pa začela na orbitreku ene 10 min .. pa kak pilates prek DVD-ja ... pa zvečer ne pozn jest ... Hmmmm ... do zdaj prakticiram samo sprehode (pa če se le da v klanec) in zvečer ne jem pozn in velik.

Ampak mi zadnja 2 meseca kile kr stojijo - mogč pol kile gor al dol. Nobene drastične spremembe. In če pomislim, da bo kmal velika noč!!!! user posted image  joj joj joj ... poletje bo pa tud kmal ...

Tiste, ki ste lepo pridne in telovadite, kapo dol!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
20.3.2009 10:55:05   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: pike

katja_p - sinček od bratranca je imel jeziček spodaj zaraščen pa so mu to popravili in je o.k. Mali pa mislim, da je star nekaj več kot leto in po. Baje, da je bil čisto preprost poseg. Kaj več pa ne vem.

Men je tud P včeri rekla, da če imajo zaraščeno, da prerežejo in je pol vse OK, za našo je pa rekla, da ma kratko, ni pa zaraščeno. Sicer bo spremljala, mogč bodo pa prerezali. Bi blo fajn, da ne bo mela pol kakih problemov. Sm bla tk zmedela včeri (pa še tamala me je s tira vrgla, ko se je skoz drla ko zverina!), da sm pozabla vprašat, kake posledice ma lahko to oz. če ima pol kake težave zarad tega.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
20.3.2009 10:58:04   
katja_p
Sonček se je skril, zuni je ledenica! Oa tak zahrbtno mrzel veter piha ... Sm sicer hotla it s Tjašo ven, a sm na hodniku ugotovila, da imam ogrodje vozička v avtu, ki se je odpeljal ... Hja, pa sma se oblekle v kombenezon in šle za 5 min na dvorišče se pošetkat. Zdaj mi je pa zaspančkala.

Se učim pravi čas ugotovit, kdaj je otrok zaspan in ga je treba dat spat. Naša začne stokat, neki jamra ... pa očke se ji tanjšajo al pa si jih z rokicami mane. Ne upira se, če jo vzameš v naročje leže (ker dgač bi ona sam sedela). Pa sm ji dala zizp, je mal pojedla, se mal pocrtlala in sma šle v zibko. Zavrtim še uspavanke ... in skočim na RR user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
20.3.2009 10:59:04   
tasa.m
Naša je prejšnji teden kar intezivno obračala glavico nazaj, pa sem jo zamotila s kakšno rečjo, zdaj pa je spet vredu, zdaj je pa ugotovila kako je fajn če je bolj pokonci in bi ona že kar sama sedela, se kar naprej dviguje, pa pri nas ne sme imeti za hrbtom luč, ker se prav obrača nazaj in jo opazuje. Mi smo bili že dvakrat v RA, in mi je pediatrinja kar veliko stvari pokazala, kako jo poravnam, kako naj delam vaje, da bo glavico obračala na obe strani, je imela v mojem trebuščku malo prostora in je bila ena stran bolj poležana. Imamo pa maja še eno kontrolo. Drugače pa odsvetujejo plavanje, če tako pogosto, intezivno obračajo glavico nazaj, ker naj bi plavanje samo še spodbujalo k temu.

Pri nas je tudi problem pri oblačenju za vn, ko treba dati kapico na glavico pa pajacka oz. jaknico takrat prav protestira, ko je pa nagica pa prav uživa.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
20.3.2009 11:05:51   
tasa.m
Jaz za enkrat samo vozičkam, če je lepo vreme tudi po tri, štiri ure, sem bila pa tudi na telovadbi za mamice z dojenčkom in smo se tam malo pretegnile.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Vrnitev na delovno mesto poporodniškem dopustu
viki92

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?

• Težave z usklajevanjem službe in družine (48%)

• Strah pred izgubo službe (11%)

• Prilagoditev na novosti in spremembe na delovnem mestu (10%)

• Preobremenjenost in pomanjkanje energije (15%)

• Z vrnitvijo na delovno mesto nimam težav (15%)

Število vseh glasov: 91

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!