5ra_28
|
Heli helo! Sem na dvorišču, mali v vozičku drnjoha, jaz pa zraven na laptopu. Mal mi sonček 'nagaja', se slabo vidi na ekran. Najprej... IZVIRNO SPOROČILO: Otika Če nebi bila v petek že na faxu zmenjena zaradi enega projekta, bi pomoje res prišla ... samo toliko, da bi te zafrknila ... itak je pa tamali počasi tudi tujino treba razkazat . To si lepo napisala...štajerska in maribor sta za vas že prava tujina. IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Razmišljam, da bi ji zvečer poleg zize dala še dodatek, če bi ga slučajn hotla. Ker tk res nikol ne bom vedla, a joka zarad tega, ker hoče bližino, al je še lačna ... Sej, če ne bo hotla, bo itak zavrnla flašo, ne? Pa menda po Am bolš spijo in dlje, ker je kao ful nasitno ... Hmmm ... dilema ... Ka rečete? Po eni strani nočem, da bi te mogoče nezavedno in nehote prepričevala, kot že zdaj razmišljaš o tem. Jaz sem napisala, da bom šla iz dojenja na AM. Trenutno zmanjšujem. Od četrtka po ponedeljka, je bil mali na AM podnevi, ponoči pa sem ga dojila. TI dnevi so bili kar kičasti, sem tudi napisala, kako fajn mi je bilo. Ponoči pa je potem sam jamral in stokal. Najbolj sem zadovoljna s flaško, ker tako kot si ti Otika napisala, ko je otrok sit, je noče in ni variante, da mu ponujaš hrano, če je noče. Recimo zdaj ko je sit, ali pa če še malo sotane v flaški, neha pit, pljune cucelj ven, kar vem da morava podret, ali pa da je sit. Tudi če kaj jokca, pa bi mu ponudila, ne bi pil. In ni teh vmesnih poskusov hranjenja, ko razmišljam, da mogoče pa se ni dobro najedel ali pa zato, ker je bruhal je prej lačen. Enostavno je dooolgo sit in je mir. Da pa dlje in bolj trdno spi po AM, pa sem že zadnjič za vikend napisala. Ko pa sem ga dojila, pa je vedno jedel, dokler sem mu ponujala. Jaz sem vedno probala, če še bi, on je itak vzel, kot da je zadnje mleko na svetu, potem pa sma bruhanje (da še zbruha še to, kar ni bilo preveč), pa potem spet mal podojit, da potem ni bilo nobenega ritma iin nisem več niti vedela, kdaj je res lačen. Pa ga je nekaj zvijalalo, pa je zagrabil levo dojko, pa gor protestiral, pa ga dam na desno, pa spet zagrabi, pa spet protestira, šele potem vidim, da ni vzrok lakota ampak ga enkaj drugega muči. In potem se s hrano tolaži. Zato jaz pravim da se ne strinjam s tistim, da ko otrok joče, mu ponudi dojko. Vsdaj po mojih izkušnjah ne. Jaz tud ne smem jest vedno ko me kaj muči. Imam pa problem, ker imam že 14 dni bulo v levi dojki in to ogromno. Takoj ko sem jo začutila, je bila že ogromna in sem bila že pred 14 dnevi pri osebni zdravnici (pa jo je nadomeščala neka gospa zrela že za penzijo) in mi sploh ni konkretno probala, pa mi rekla, da naj masiram in bla bla.. Vse to delam že 14 dni, pomaga pa nič. No, pa sem šla včeraj v porodnišnico, da mi tam izčrpajo z električno, pa ko je probala bulo, mi jo je kar za domov dala, dobila sem antibiotike in sprej za nos. Pa delam to že od včeraj od 12, pa do večera, ponoči nisem, ker nikoli ne veš, kdaj se bu zbudil (ker si moram pred podojem). No pa je cčeraj popoldan sam jmral, jedel na 1,5 ure!!!!!, ponoči na 1 uro, da sem bila kot zombi, bula pa nič manjša. Evo, zdaj ga izključno dojim že od včeraj od 12h, danes zvečer pa moram nazaj v P, da preveri stanje. Sam ni nič boljše. Tako da vam povem da, komaj čakam, da gre spet na flaško. Zdaj veni spi, ampak se je že par krat prebudil in prav z jokom, sploh trdno ne zaspi in ga potem vozim po dvorišču, da nazaj zaspi. Amapak po travi, da ruka! Mal sem se razpisala, sam res nisem najboljše volje od te bule in tega vsega... Pardon. Hektorina...lepa obletnica...tvoje zgodbe pa se spomnim, ko si mi povedala v P. No, vidiš zadnji je bil pravi junak. Da pa je bil zamrznjen, pa...sigurno bo rad smučal in hodil v mrzle kraje na dopust. Naše srečanje...res je vreme za čertrtek in petek katastrofalno napovedano. Ne bo zunaj za sedet. Bomo počakala na sonček, ker noter pa mi ni za bit nikjer.