![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 20:57:16
|
|
|
|
nadya
|
Jaz sem se odločila da bomo začeli uvajat gosto hrano pri dopolnjenem 4 mescu. Najbrž bomo tut s temi kosmiči začel.....drgač pa men tut ni jasno kako se to pripravlja in daje otroku. Predvidevam pa da je hranjenje po flaški z malo večjo luknjico v cuclju .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:11:39
|
|
|
|
Tedi77
|
Ko me je po porodu obiskovala patronažna sestra, je rekla, naj jo pokličem, ko bo Neža stara 5 mesecev, da mi bo takrat dala inštrukcije o uvajanju goste hrane. Tako, da bomo pri nas do 5. meseca na Aptamilu, potem bomo pa najbrž začeli s sadno zelenjavnimi dobrotami.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:11:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja saj naša bo čez 3 dopolnila 4 mesece pa glede na to, da je na AM sem razmišljala, da bi ji začela uvajat GH ... pač čisto tako na izi po kako žličko doma iztisnjenega korenčkovega sokca, v mehko skuhane cvetače, brokolija, pa potem kako japko in to ... pač počasi, bolj da jo privadim na okuse kot da bi se kaj konkretno najedla.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:13:16
|
|
|
|
patkapatatka
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Jo bom pustla, ker hoče sam izsilit, da je nekdo z njo ... dans se ji pa ne dam ... bomo pa šli bolj na oštro ... Sm bla prej pr njej, pa je takoj utihnila, ko sm jo prjela za dlani ... tk da ji nč ne manjka. Zdle ji grem še dudo popravit ... Pr nas se je začelo ... uveljavljanje njene volje ... jo bom začela navajat, da sama zaspi, ni druge. Sej mogoč se zdle sliši, kot da sm totalno stroga pa smotana in brezčutna ... ampak neki je treba nardit, trenutno je to najbolš. Ne vem, ne vem meni se zdi to malo strogo. Naši mali čmrlji so šele odkrili svoje male rokice, ki se jim neznansko čudijo... Dvomim, da so taka mala bitja sosobna izražanja volje, trmarjenja. Mislim, da bolj izražajo potrebo po toplini in bližini. No tako je moje mnenje. Priporočam branje Otroško spanje brez joka v sanje
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:22:58
|
|
|
|
pumpkin23
|
Katja mi smo se navadli na vecerno rutino. Se gremo previt, ga dam v spalno vreco in potem dojenje v miru in poltemi. Vedno mi zaspi na joski oz. po tem ko podre kupcka. Ve da je to cas za spanje. Vcasih pa pride tudi do jokanja pred ali pa po dojenju sam to je od tega ker je prevec dozivel cez dan in je mal razdrazen al pa prevec utrujen. Tako da takrat ga mam v rokah in se more zdrt do konca in po tem pade v komo. No lahko bi ga tud pustila v pojstlci se drt in bi se tko navadu da se sam umiri brez moje pomoci sam mam jaz bolsi filing ce se dere v mojem narocju .Vzgojo bomo zganjal pol ko bo mal starejsi. Ni hudic da ga bova ukrotila, ce sva oba pedagoga .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:28:51
|
|
|
|
lonja
|
No, dans se pa zgleda vse za kofi menmo . Torej, če povzamem želje, ljubljančanke in okolišanke, dobimo se v četrtek okoli 10.00 v lokalu pri Milerju v Supernovi v Ljubljani. Razpoznavni znak so vozički, raznih oblik in barv. Jst poznam le Otiko in Zverinco. Pa še ti dve še iz časov s trebuhi . Nočko.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 21:54:02
|
|
|
|
blackcoffee
|
katja_p: Minilo 15 min, sm jo vzela ven in na zizo, da je še mal pojedla, pol se je začela crtlat, sm jo dala v zibko, spet jok ... zdle mal miruje in je tiho, ampak slišim, kk hlipa ... Razmišljam, da bi ji zvečer poleg zize dala še dodatek, če bi ga slučajn hotla. Ker tk res nikol ne bom vedla, a joka zarad tega, ker hoče bližino, al je še lačna ... Sej, če ne bo hotla, bo itak zavrnla flašo, ne? Pa menda po Am bolš spijo in dlje, ker je kao ful nasitno ... Hmmm ... dilema ... Ka rečete? V končni fazi imamo do GH še manj kot 3 mesece, pa sm rekla, da ne bom mela flaške ... napravi preizkus: SLECI SPODNJO MAJICO, ki si jo imela čez dan na sebi in ji jo položi v postlico zraven glavice - da jo bo imela ob sebi; ali še bolje- glavico ji položi na majico. jaz sem osupnila, ko sem enx to naredila. gromki se je v trenuku umiril. je bil pa siten, ker sem imela obisk in mi je kolegica ravno masirala hrbet.. on pa lačen in mu nisem takoj ustregla..
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 17.3.2009 21:55:22 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 22:00:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lonja No, dans se pa zgleda vse za kofi menmo . Torej, če povzamem želje, ljubljančanke in okolišanke, dobimo se v četrtek okoli 10.00 v lokalu pri Milerju v Supernovi v Ljubljani. Razpoznavni znak so vozički, raznih oblik in barv. Jst poznam le Otiko in Zverinco. Pa še ti dve še iz časov s trebuhi . Nočko. Zmenjeno ... no samo ne bit hude name, če kake pol ure zamudim ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 22:03:54
|
|
|
|
blackcoffee
|
Detece: Detece tudi pride . Samo za v petek je strašno grdo vreme napovedano. Menda celo sneg V tem primeru je potem bolje, da počakamo sonček. Je pa pri nas v Radizelu tud en fajn kafiček na sončku, lahko prideš blackcoffe do sem, imaš bližje . dobro.. za obisk sosednje vasi, se bova interno zmenili. se pa strinjam, da počakamo na sonček. torej.. če bo grdo in full mraaaz, skenslamo dejt in ga prestavimo. če pa bodo temperature v mejah normale in ne bo snežnih zametov ali dežja, pa se vidimo.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 22:32:16
|
|
|
|
katja_p
|
Petek: no, pol pa rajš počakmo na sonček, sej bo nasledn tedn. patkapatatka: ravno to knjigo imam namen prebrat! blackcoffee: tole je pa ideja! No, pol, ko sma šle še enx na zizo in sm jo budno položla v postlo, je samo mal zaihtela, enx sm ji dudo popravla, pa je zaspala. me pa zanima, če se bo zdle zbudla, ko grema mi2 spat. Upam, da ne! nočko!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 17.3.2009 23:03:27
|
|
|
|
blackcoffee
|
kaj zdaj.. si ji dala svojo majčko al ne?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 6:52:55
|
|
|
|
martka
|
z svojega otroka ne bi mogla nikakor pustit samega jokat- pa sem pedagoškega poklica (vzg in prof.rp). se mi zdi... nemogoče za mamico! in otroka seveda! ja, majica pomaga pri meni čez dan, da ni treba zraven ležat, pa leži majica. zdaj se jaz urejam-no, na rr visim- ker imava ob 8.30 posvetovalnico. čao
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 7:29:44
|
|
|
|
lonja
|
Jutro! izvolite ! Otika, sorry, sem pozabila upoštevati enega od tvojih argumentov tako da sledi POPRAVEK!!! Ljubljančanke in okolišanke ura za meeting prestavljena na 10.30 !!! Mesto isto. OK? Kje pa je Zverinca??? Otika, če maš njen GSM, še njej sporoči. Boš??? Katera še pride, pofočkajte se, da bomo približno vedele, kolk se nas bo nabralo...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 7:30:55
|
|
|
|
lonja
|
Drgač pa: Martka, se strinjam s tvojimi razmišljanji, pa nisem pedagoškega poklica . Naša bejba pa je danes prespala že tretjo noč brez dojenja. Moja frajlica!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 7:55:32
|
|
|
|
tasa.m
|
oj, jaz bom kupila riževe kosmiče od milupe (modra škatla, pa flaška je narisana), ki se lahko zmešajo z mojim mlekom oz. z umetnim, če hraniš po flaški dodaš manj kosmičov, da je še vedno tekoče. Jaz ji bom to dajala zvečer pred spanjem. Z zelenjavo bom pa počakala do 5,5 oz. 6 meseca.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 8:03:22
|
|
|
|
tasa.m
|
katja_p: pri meni je bilo tako, da je bila sita, ura pa za spat, in sem jo položila v pojstlo pa je začela jokat in sem jo pustila jokati, in je po desetih minutah zaspala kot ubita. Mi ni bilo lahko poslušat tisti jokec, ampak otrok se mora navaditi en red, da ne bom imela potem probleme kot pri malih vragcih in klicala varuško na pomoč .
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 8:21:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lonja Kje pa je Zverinca??? Otika, če maš njen GSM, še njej sporoči. Boš??? Imam njen GSM in ji bom poslala uro za naš dejt . ... poslano ...
< Sporočilo je popravil Otika -- 18.3.2009 8:27:48 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 8:42:23
|
|
|
|
Ana Luna
|
hej, otika in ostale, ki imate svoje na AM ... koliko obrokov na dan imajo vaši malčki? jaz sem malo zaskrbljena, moj jaši ima že tri dni samo 4 obroke (po 160 - 180 ml vode + am). Pediatrinja je sicer rekla, da ne bi smel toliko pojesti, ker je malo preveč baročen, ampak moral bi pa imeti več obrokov (vsaj 6). No, naš malček manj ne bo pojedel, ker mu je premalo in hoče še, če mu dam na obrok manj, je pa skenslal en obrok. Kaj naj naredim? Kakšen nasvet? Zdravničino mnenje je, da tako jejo odrasli in ne dojenčki.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 9:04:48
|
|
|
|
Ana Luna
|
Ljubljančanke in okoličanke! Tudi mi2 bi se z veseljem udeležila jutrišnjega srečanja, imava le problem, kako priti do Supernove, saj sva brez prevoza. Če vam ni nujno, da se vedno dobimo v nakupovalnem centru, predlagam naslednje srečanje v Tivoliju v Čolnarni. Tam je ful lepa lokacija za mlade mamice z vozički, pa tudi za malo večje škrate je prav fino, saj je zraven veliko travce, pa ribniček, tako da se lahko malo podijo okrog. Pa ko bo še malo topleje, bo prav luštno. Avte bi lahko pustile v centru ali pa v Rožni okrog študentskega naselja. Je 10 minut peš do tja. Kaj pravite? Lonja, otika, Zverinca ...? Lepo se imejte ju3, načvekajte se še za naju, mi2 pa vas lepo pozdravljava. papa!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 9:27:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Ana Luna ... malo nazaj poglej pa boš videla, da sem se jaz isto spraševala, s tem da je naša popila 4x na dan samo 150ml+AM ... pa ji je očitno zadostovalo, saj ko ji ni več, se mi je začela ponoči spet zbujat in zahtevat dodaten obrok ... tako da sem ji zdaj začela dajat 180ml+AM in je spet na 4ih obrokih brez nočnega bujenja. Pri nas je problem namreč to, da dokler punca res ni lačna ne bo hotla flaške sploh, tako da so se vsi poizkusi, da bi ji povečala število obrokov izjalovili. Drugače se pa tudi meni Tivoli ne zdi slaba lokacija za deit ... ko sem še na fax hodila smo tja poleti redno na sladoled hodili . Jaz sem za.
< Sporočilo je popravil Otika -- 18.3.2009 9:29:26 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 9:40:35
|
|
|
|
Ana Luna
|
otika, se spomnim, da si pisala o 4ih obrokih. No, potem je tudi tvoja samo na 4ih ... Pa ti je pediatrinja glede tega kaj težila? tudi meni se zdi malo premalo, da ima dojenček tako malo obrokov, že odrasli naj bi jih imeli 5.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 10:31:35
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: lonja Jutro! izvolite ! Otika, sorry, sem pozabila upoštevati enega od tvojih argumentov tako da sledi POPRAVEK!!! Ljubljančanke in okolišanke ura za meeting prestavljena na 10.30 !!! Mesto isto. OK? Kje pa je Zverinca??? Otika, če maš njen GSM, še njej sporoči. Boš??? Katera še pride, pofočkajte se, da bomo približno vedele, kolk se nas bo nabralo... jaz pridem ...a se dobimo ne glede na to kakšno bo vreme
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 11:10:46
|
|
|
|
vrtnica21
|
Jaz bi tudi prišla, da se končno v živo vidimo. Problem je, ker imava samo en avto. Mogoče bi pa vseeno nekako uspe pridt do vas. Sicer se pa lepo imejte.....
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 11:30:41
|
|
|
|
hektorina
|
Danes je točno eno leto, odkar sem postala . Vem pa to tako zagotovo iz enostavnega razloga, ker je naš Aljaž nastal s pomočjo »tet« in »stricev« v belem. Torej je »dete iz epruvete«. Ko so mi (17.4.2007) vzeli 15 celic, jih oplodili se je razvilo iz tega 7 lepih zarodkov. Trikrat sem šla skozi postopek vstavljanja po dva zarodka (22.04.2007, 18.9.2007 in 18.01.2008). 18.9.2007 sem postala srečna , vendar je zarodek, ki se je ugnezdil umrčkal in sem mogla na čiščenje . Lani 18.3. sem šla še po zadnji preostali zarodek. Polna dvomov, žalostna in dejansko kar malo prestrašena. Splošna razlaga doktorjev je namreč, da vstavljanje zarodkov poteka glede na kvaliteto le-teh. Torej, prvi je najkvalitetnejši, potem pa ta kvaliteta upada. Pri tem je zanimivo tudi to, da je bil ta edini preostali zarodek že skoraj eno leto zamrznjen. Ampak, glej ga zlomka, pravi mali »fajter« ta naš ALJAŽ! Prijel se je stene maternice, kot mali klop, pridno rastel in sedaj nama obema z atijem lepša dneve in noči. Še danes ne dojemam prav, da je to vse res in se ga ne morem nagledat! Ja, danes je en res lep dan… In vsem vam in vašim sončkom želim prav takšnih…OGROMNO!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 18.3.2009 11:53:36
|
|
|
|
Nincica1
|
hektorina kako si lepo napisala, da so mi kar solze stopile v oči,...in bravo za Aljaža Mi smo imeli tudi danes posvetovalnico in cepljenje, je dolg 63cm in ima 7250g, pravi dec drugače je pa jokcal, ko je bil cepljen, pa še za rotavirus sem ga, pa upam, da ne bo reakcije, tako da, če je ne bo, se tudi midva jutri z veseljem udeleživa srečanja v Supernovi, da se končno malo spoznamo Kar se tiče pa jokanja v posteljici,...ga tudi jaz ne pustim, da joka, ga raje lepo uspavam, da se pomiri in lepo zaspi brez joka, kaj pa vem, se mi zdi, da če joka si želi bližine, varnosti,...pa iatk se še ne morejo razvaditi pri 3 mesecih, so še vsi bogi, nebogljeni,...sicer pa vsak drugače. Lepo se imejte, pa upam, da se res jutri vidimo.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Obiski sorojencev v porodnišnici?maca83 RRBi/ste starejše bratce in sestrice predstavili dojenčku že v porodnišnici ali so se spoznali doma?starejši je prišel na obisk takoj naslednji dan (
63%)
![](https://www.ringaraja.net/slike/poll/poll.gif)
starejši je prišel na obisk malo kasneje (
14%)
![](/slike/poll/poll.gif)
spoznala sta se doma (
4%)
v porodnišnici me je takoj obiskala cela družina (
10%)
imeli smo prepoved obiskov zaradi virusov (
6%)
zaradi bolezni mame/dojenčka/sorojenca smo prestavili spoznavanje na kasneje (
4%)
Število vseh glasov: 51Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!