martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28 IZVIRNO SPOROČILO: martka meni pa na kraj pameti ne pade, da ne bi več dojila!! ja, včasih je res veliko težje... si zunaj, pa v centru, pa... vedno mora bit mamica, nihče drug... a ta čas ko lahko otroka dojim, je samo najin čas in tega ne zamenjam za nobeno flaško in manj polivanja in več spanja čez dan! (ponoči pa itak spi od 20h do 8h). pa tudi pri hrani se ful pazim, kar mi ne bi bilo treba z AM, ampak, kot sem že napisala... dojenja ne dam... pač še nekaj časa, nekje 4mesece ne bom komot, potem pa tako pride GH in bo dnevnih podojev manj. je pa prav, da se vsaka odloči po svoji vesti in ne glede na mnenja okolice! Ja, sem do zdaj z veseljem dojila in uživala v tem in najinem času skupaj. In sem vedno do zdaj napisala, da je bilo mleka za izvoz in brez težav pristavljanje in dojenje. Sam vsak nož je dvorezen. Medtem ko si ti napisala ritem tvoje Gaje, kako spančka čez dan, ti jaz napišem ritem od tamalega... - med 6:30 in 7:00 se zbudi in se začne na veliko pogovarjat, brcat, vriskat, kar pomeni...'mami vstaniva se' - med 9:30 in 10:30 se odpraviva na sprehod. In to kar od 2-3 ure. S tem da ga včasih vmes dojim, včasih ne. Včasih po 1,5 uri panika, včasih drnjoha skoraj 3 ure. Nikoli en veš, kje boš, ko bo treba ga nahranit. Zbudi se že na poti domov ali pa ko prideva domov. Da bi še v košari pri odprtem oknu ali na dvorišču spal, ne pride v poštev (razen zadnje 3 dni, ko je podnevi na AM) - buden do 15:30, s tem da sam z igračami ali v jajčki zdrži le po par minut - od kosila dalje pa je že zaspan in mal po mal vedno bolj tečko, ker je utrujen, tako da če slučajno zaspi, zaspi za 5 minut in vse skupaj ni nič No, ko pa še prej naštete argumente, (preveč mleka in vse povezano s tem...) daš skupaj,.... Zato pa pravim, da bom povpraševanje namerno zmanjšala, da se tvorba zmanjša, da bo stanje spet normalno. Potem bo tak kot je bilo, ko je bilo dojenje brez problema, kot zadnje 3 mesece. Pa mi reče danes sestra od doktorce po telefonu, da naj grem na sprehod, naj se sprostim, da hormon sreče vpliva na mleko. Pa jaz njej...ja, saj vsak dan sva na sprehodu, vse je lepo v življenju trenutno (nok nok na les), jaz srečna, zato pa je mleka za izvoz. Pa sem že zmanjšala količino popite vode, pa nič. No, bom poročala kako bo... Midva sva bila na sprehodu, najprej peš, nato pa z rolerji. Hektorina..selitev se začne ta teden..postopoma. Že zamujamo..Birokracija pač... jaz na tako dolg sprehod ne morem, ker se gaja naje samo za max. 2uri. pa še takrat je to kar mali čudež. spanje na dvorišču ne pride v poštev, ker se ji nič pod rito ne gunca in ne spi. z igračami v igralnici in v gugalniku je max. 10minut. tudi gaja je pozno pop. bolj tečkasta kot čez dan. poliva že od rojstva. zadnje tri dni se pa nekaj strašno buni na zizi. meni mleko ven teče, obe sva mokri, ona si pa pest v usta tlači in cuza. ??!!?? ne vem! a vztrajam. zadnje tri dni, štiri dni, pa tudi gaja čez dan spi po samo 15minut, ali pol ure na rokah ali v vozičku. drugače 5ra pa mi je tvoja odločitev čist cool. sam ni za mene. zaenkrat! ja, poročaj!