|
RE: Kako partnerja pripraviti, da kaj posprav... 15.3.2009 16:32:02
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Priznam svojo krivdo - nekako mi ni blo prej jasno, da je tud on starš, oče, ne samo jaz mama in gospodinja, pa še zaposlena. Pa sem vedno, že od vsega začetka pripravljala npr. hrano, cunje za otroka, še nekaj pleničk na kup, da bi ja vse našel, ko me ne bo. Ma kaj jaz vem, tako smo se navadli. Se tud nikol ni zanimal za to, kje je kaj....je bilo čisto samoumevno, da sem vedno vse pripravila. Pa se tud kaj dosti nisem razburjala. Mogoče tudi zato, ker sama izhajam iz take družine - iz kmetov, kjer mama drži vse vogale gor, pospravlja za mojimi brati, za mojim očetom. Če nje kakšen dan ni doma, je cel kaos. To sem od doma prinesla. Prepozno sem začela misliti na to, zdaj pa imam. Kar se pa tiče selitve, sva pa že zmenjena. Zbirava evrčke na kup in čakava na pravo priložnost. Se nikoli ni kaj dosti upiral, tudi se je potegnil zame, če je blo treba kdaj pri njegovih starših. To, da je tašča pospravljala po omarah, se je zgodilo parkrat - prvič sem spregledala, drugič sem ga opozorila, ko se je to nardilo tretjič, sem popenila in nardila red. Ampak saj veste, človek ne more iz svoje kože, tako da še vedno sem ter tja malo porihta svojega sina. Pa se tud ne razburjam kaj dosti, saj je brez veze. Glede njega pa mislim, da je čisto zares zelo neodgovoren človek. Oziroma ga moram kar naprej opozarjati na njegove odgovornosti, kot bi imela še enega otroka. Nikoli se sam od sebe ne spomni nekaj narest, vedno pozabi. In to je menda tudi razlog za njegovo nepospravljanje ali za to, da ne nahrani otroka - enostavno kar pozabi, da mora jesti. Res, nedoumljivo.
|
|
|