|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del***
10.3.2009 8:39:16   
anita goitan
buhtlčk jutri grem po sončne za Zojo, povej kako se obnesejo pr tvojem fantolinu, si jih dol cukauser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
10.3.2009 8:39:39   
buhtlčk
Kaja02 sožalje.

Mi tud nismo spal...dons sm pa zombi...

Aja - ful lepe slikice :)

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
10.3.2009 8:41:55   
buhtlčk

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

user posted image
majči22 - LINA
nyna84 - LANA
Češnjica - ZALA
suzana73 - GAJA

Čestitke za sedmico!

čestitam!!!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
10.3.2009 8:45:52   
buhtlčk
Neža in cebrca - na to temo je blo moje vprašanje koliko kalorij potrebuje tak otrok - mi ni nobena odgovorila, pa vse berejo seveda...

Ma dons sem zoprna. Sej vem, pač nobena ne ve. Sori, nima veze.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
10.3.2009 8:46:40   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

Neža in cebrca - na to temo je blo moje vprašanje koliko kalorij potrebuje tak otrok - mi ni nobena odgovorila, pa vse berejo seveda...

JAz v kalorijah res ne vem. user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
10.3.2009 8:49:02   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

user posted image
majči22 - LINA
nyna84 - LANA
Češnjica - ZALA
suzana73 - GAJA

Čestitke za sedmico!

čestitke tudi od naju z Zojouser posted image user posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
10.3.2009 8:49:50   
anita goitan
buhtlčk bee kolk si ti dns zoprnauser posted image

hecam seuser posted image ..sonček je sej te bo minilo

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
10.3.2009 8:51:22   
buhtlčk

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

buhtlčk jutri grem po sončne za Zojo, povej kako se obnesejo pr tvojem fantolinu, si jih dol cukauser posted image

Sem bla zih, da si jih bo, pa sem se zmotila. Tud dotakne se jih ne. Očitno mu je všeč, da mu sonček ne nagaja al kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 2233
10.3.2009 8:53:27   
buhtlčk

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

JAz v kalorijah res ne vem. user posted image

Pa sej vem... user posted image

Bom že zbrskala podatek, ker drugač jst ne znam precenit al je dost al je preveč. Rabm vse merit.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
10.3.2009 8:58:22   
buhtlčk
U bistvu, da ne boste mislile, da mu mislim kalorije štet, da ne bo debel (itak je najlepši) - rabim vedet, da ne bom mislila, da je lačen. Ker tale zelenjava ima veliko manj kalorij kot moje mleko, tud sadje manj, čeprav ne toliko. In potem je lahko 3dl zelenjave isto kot 1dl mojega mleka. Sej vem, da so tu še kako se določeno živilo izkoristi in nalaga ipd, samo mi bodo zaenkrat kalorije dovolj.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
10.3.2009 9:10:19   
gajka
Meni so samo količinsko rekli pri P, da je poln obrok nekje 2dcl oz. jogurtov lonček hrane. V kalorijah pa pojma nimam. user posted image Pa saj jih še zase ne štejem! user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
10.3.2009 9:24:49   
buhtlčk
Prvi pretvornik:
velikost dojenčka v palcih (2,54cm) krat 40. Torej naš potrebuje cca 1120kcal.

Drugi pretvornik:
od rojstva do 4. meseca 52 kcal na funt (0,4536kg) teže. Od 4. meseca do 1 leta pa 45kcal na funt. Torej naš potrebuje cca 890kcal.

Jah, okrog 1000 jih najbrž potrebuje....

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
10.3.2009 9:27:57   
buhtlčk

Meni so samo količinsko rekli pri P, da je poln obrok nekje 2dcl oz. jogurtov lonček hrane. V kalorijah pa pojma nimam. user posted image Pa saj jih še zase ne štejem! user posted image

Jah, sam me res skrbi, da bi bil lačen. zase že vem, če sem user posted image - na primer zdajle. No pa tud vstajat za dojit vsako uro od polnoči naprej ni fino.... Čez dan sploh ne pogreša joške, če ma drugo hrano, ponoč pa kdaj ga pretentam s čajem, največkrat pa samo za 15 minut in dokler ne dam zize ni spanja za mami. Čez eno uro pa ponovi vajo in to zdej že par dni. Je pa res, da se dons vsaj previjala nisva. Mah grem hruško kuhat.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
10.3.2009 9:39:35   
Zoja Miša
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

Anita, zakon so jih imamo tudi mi in je navdušena!

Buhtlček, en smeško user posted image  za boljš voljo. S kalorijami pa po mojem ni treba pretiravati in šteti, saj ti otrok pokaže kdaj bi še in kdaj je preveč. Pa sej, a veš koliko kalorij ima katera hrana?user posted image  Jaz nimam pojma.

Vprašenje: ali meso, če ga en dan skuhaš, da narediš kašo, lahko je še drug dan?user posted image  In ali res bodo lahko začeli piti vodo iz pipe?user posted image  To je mislim, da rekla Ryssa.

user posted image

user posted image

user posted image

No, šibava ven na sončeka

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2239
10.3.2009 9:43:36   
anita goitan
zoja miša ja, sej daš v hladilnik. Vodo iz pipe pije Zoja že dolg cajta

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
10.3.2009 9:53:05   
buhtlčk
Zoja Miša sej bo, pač slab dan. Približne kalorije vem še iz srednje šole iz norih najstniških shujševalnih.

Meso bi pa jaz vedno sveže, vsaj v začetku. Vode iz pipe pa jaz v zadnjem času ne pijem več. No ja, če ni druge tudi. Ampak ima pri nas toliko kamna, ta se pa menda veže na kalcij iz kosti. Pa razvadla sm se s flaškami.

Lušna Kaja Lina user posted image

< Sporočilo je popravil buhtlčk -- 10.3.2009 9:55:05 >

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
10.3.2009 10:01:07   
K_a_t_j_a

user posted image
majči22 - LINA
nyna84 - LANA
Češnjica - ZALA
suzana73 - GAJA

Čestitke za sedmico!

Še z moje strani čestitke slavljenčkom!

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
10.3.2009 10:05:20   
nyna84

Dobro jutro!

Rok očitno misli, da bo danes spet tak pester dan kot včeraj in noče več spat. Trenutno mi sedi v naročju, tolče po mizi, veselo čveka in na veliko prdi. user posted image

Pa user posted image user posted image user posted image je že tudi skuhana! user posted image

user posted image
majči22 - LINA
nyna84 - LANA
Češnjica - ZALA
suzana73 - GAJA

Čestitke za sedmico!

Gajka, hvala za kavo .... in ups, jaz sem pozabila, da ima Lana danes 7 mesecev. user posted image user posted image user posted image No, hvala! user posted image
Se pridružujem čestitkam! user posted image user posted image user posted image

bella in erin, držim pesti za Tilna in Tejo, da je vse ok!
user posted image user posted image user posted image

Pa slikce s srečanja so krasne, sploh tista kjer sedijo vsi navihančki skupaj. user posted image user posted image

Kaja sožalje za strica. user posted image

bella a vaša Tjaša je tudi mahnjena na Winx? Pri nas ne gledamo nič drugega. user posted image Pa ful lepe slikce. Obe sta celi gospodični. user posted image

Potem pa naša Lana v življenju še ni pojedla polnega obroka... Če poje 1dl, sem vsa vesela. Meni tudi kalorije niso važne, ko je otrok lačen, naj pač poje toliko kot hoče. In po mojem, če je otrok po obroku zadovoljen in ne je cca 3 ure, to zame pomeni da se je dovolj najedel. Če bi pa hotel jesti dosti bolj pogosto kot ponavadi, je pa možno, da premalo poje al pa da ima poskok v rasti.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
10.3.2009 10:09:53   
Krysia
Dobro jutro (a je še jutro al je že dan?)

Kaja, moje sožalje. user posted image Sej tud če si niste bli ne vem, kako blizu, vseen boli. Jst sm te pa glih hotla vprašat, kako je šlo na razgovoru z razredničarko, pa vidim, da si prestavila ...

Erin in Bella02, mislim na vaju in vajina sončka! user posted image user posted image user posted image user posted image

Buhtlčk, ne bit slabe volje, no. Lej kok je lep sonček zunaj ... Pri nas je tko, da če je lačen, začne sitkat ... po moje Gašper ne bo kr tko lačen ostal, ti bo že probal dopovedat, da bi še! Sam tole tvoje vstajanje ponoč na eno uro ... dobra si, da maš sploh kej energije zjutri. Jst bi bla po moje en tak velik zombi ...

Ej, dans je pa ženski dan - same punce praznujejo ... (drugač je pa dons 40 mučenikov al kaj že - un moški praznik user posted image user posted image ). Skratka - čestitke za 7ko: LINA, LANA, ZALA, GAJA user posted image user posted image user posted image user posted image

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, slikce s srečanja so super! Še kakšno, prosim ... In seveda, mi ta teden dobimo avto - včeraj popoldne je prišel v SLO ... a niso mogli mal pohitet, da bi se vam še midva z Rokom pridružla? Pa drugič, sam za Mb pa ne obljubim ... ne vem, če bi Rok prenesel tok vožnje sam zadaj user posted image

Zoja Miša, ne vem, kdo bo nas slikal na plavanju - sej so nas enkrat, pa še kr ni slikc user posted image Bo  treba v petek mal povprašat ...

zdej pa čakam, da Rok odspi svojo dopoldansko kitico, pol pa hitr na sončka ... lep dan vsem, pa da bi Erin in Bella02 prišli domov z dobrimi novicami!

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
10.3.2009 10:10:56   
buhtlčk

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Meni tudi kalorije niso važne, ko je otrok lačen, naj pač poje toliko kot hoče. In po mojem, če je otrok po obroku zadovoljen in ne je cca 3 ure, to zame pomeni da se je dovolj najedel. Če bi pa hotel jesti dosti bolj pogosto kot ponavadi, je pa možno, da premalo poje al pa da ima poskok v rasti.

Se mi je zdel, da znate kej narobe zastopit...hm...tud pri nas je kolikor hoče. Ampak čez dan zgleda dovolj, potem pa ponoči hoče nonstop jest. In zdaj - ga pustim lačnega (če je), žrtvujem spanje vsako noč ali pa mu dam malo več jesti čez dan? Ker zadnje čase opažam, da ful je, ko mu dam, pa sploh ne teži za hrano. Mah nč več ne vem, bom kar nehala. Sej bo kmal povedal ko bo lačen, do takrat pa pač ne bom spala, za vsak slučaj.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
10.3.2009 10:27:40   
anita goitan
Zoja Miša, ne vem, kdo bo nas slikal na plavanju - sej so nas enkrat, pa še kr ni slikc user posted image Bo treba v petek mal povprašat ...

krysia in Zoja miša nažicejta 1x vajineuser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
10.3.2009 10:30:36   
majči22
Punce pozdravljene! Mene je FB čist zasvojil. Kokr imam kej časa sem tam gor! Na tale forum pa kr pozabim pisat.user posted image
Hvala vam za čestitke za našo Lino!
Naše noči so ena sama katastrofa. Zbua se mi na 2 uri. Tako, da sem na koncu že res slabe volje. Sm se danes prav vprašala če mi je tega treba.user posted image user posted image user posted image No sej pol sem se ji prec opravičila, ker vem da ni kriva!!!

buhtlček, ko si spraševala koliko kalorij na dan morajo pojesti sm najdla eno tabelo, kjer piše, da mora otrok od 6-12m na dan na kilogram telesne teže zaužiti 90kcal.
erin in bella tudi mi držimo pesti za vaju, da končno povejo kaj se dogaja. Upam, da ni nič kaj resnega.
Kaja sožalje za strica.
zojamiša luštna je tale tvoja princeska.

Slikice s srečanja so res super, predvsem una skupinska.user posted image

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
10.3.2009 10:31:08   
Krysia

Se mi je zdel, da znate kej narobe zastopit...hm...tud pri nas je kolikor hoče. Ampak čez dan zgleda dovolj, potem pa ponoči hoče nonstop jest. In zdaj - ga pustim lačnega (če je), žrtvujem spanje vsako noč ali pa mu dam malo več jesti čez dan? Ker zadnje čase opažam, da ful je, ko mu dam, pa sploh ne teži za hrano. Mah nč več ne vem, bom kar nehala. Sej bo kmal povedal ko bo lačen, do takrat pa pač ne bom spala, za vsak slučaj.

No no no, punca, morš se tud ti naspat. Hm, čeprov ... če ne teži za hrano, pa zna bit problem ... sam ne vem, če je tist ponoč tko huda lakota, da bi se kr vsako uro zbujal ... nočem pametovat, ampak kaj pa če mu je vroče al pa kej v tem stilu? Ne vem, to mi je najprej na misel prišlo ... user posted image Čeprov si verjetn tud to že preverla ... upam, da se kmal uredi tole vaše spanje, ker te prav občudujem, da sploh še funkcioniraš ...

Drugač smo se pa zdej tud mi spet začel zbujat med tretjo in četrto zjutraj ... tko da ne bo mami sam počivala, a ne?

No, evo, Rok se je naspal - gremo jest pol pa ven!

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
10.3.2009 10:38:31   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia

No no no, punca, morš se tud ti naspat. Hm, čeprov ... če ne teži za hrano, pa zna bit problem ... sam ne vem, če je tist ponoč tko huda lakota, da bi se kr vsako uro zbujal ... nočem pametovat, ampak kaj pa če mu je vroče al pa kej v tem stilu? Ne vem, to mi je najprej na misel prišlo ... user posted image Čeprov si verjetn tud to že preverla ... upam, da se kmal uredi tole vaše spanje, ker te prav občudujem, da sploh še funkcioniraš ...

Drugač smo se pa zdej tud mi spet začel zbujat med tretjo in četrto zjutraj ... tko da ne bo mami sam počivala, a ne?

No, evo, Rok se je naspal - gremo jest pol pa ven!

a sploh čem še jaz kaj pripomnit, dodat..jaz sem načeloma nehala jamrat glede spanja, pač tko je nimma kaj,
Zoja od novembra ponoči NE spi..mela obdobja ko se je na urco zbujala, zadnji teden punca vsaj prvo rundo spi skor 3 ure in pol..niso lačni, oni bi se crkljali..sem zadnjič z eno sosedo govorila, mamico treh otrok..z vsemi blo enako, na 2 uri ponoči, ko je nehala dojit pa spali celo noč in KAKO nehaš dojit: njen odg.jah zajeuser posted image ker se ti en teden skoz derejo...
Drgač pa sva probala vse sorte že: bolj jo zmatrat, manj čez  dan spat-čeprav ne spi več kot 3 ure čez cel dan, še več bit zuni, manj, več vlage v spalnici, manj, ...ni da ni

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 10.3.2009 10:39:42 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
10.3.2009 10:50:18   
anita goitan
matejchi kje se potepašuser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

adaptirano mleko
Sanikaa

(68%)

(32%)

Število vseh glasov: 182

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!