*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Čvekice pozdravljene! Madonca, me en teden ni, pa smo že na tretjem delu in to na 49 strani! Gotovo bo dež. Pregled - Včeraj sem imela pregled in je vse ok. Naša princeska ima že skoraj 2 kg, je ostala obrnjena na glavico, plodovnice je dovolj, moj trebušček pa tudi pridno raste - G mi je namerila obseg trebuha 279 (ne vem, kaj so to mm? centimetri gotovo ne ). Kile gredo počasi naprej, tako da imam sedaj v 34t +12,5 kg od začetka nosečnosti. Imam pa kar nizek hemoglobin, tako da sem dobila železo - Legofer, ki ga moram kar pridno jemat vsak dan. Me je bilo strah, da bom zaradi železa še dodatno zaprta, toda se mi zdi, da je obraten efekt. Aja, naslednji datum za pregled imam 19.3., ko bomo najbrž delali CTG. Torba za P - Nimam še nič spakirano, najbrž bom to pakirala konec marca, saj sva se z Elo dogovorile, da bo marca lepo pridno še v mojem trebuščku, aprila pa lahko pride kadarkoli. detelja - Še v prejšnjem delu je bila debata na temo vtikanja familije. Moj nasvet: Sledi sama sebi in se postavi zase, ne glede na to, kako bodo drugi odreagirali, saj je to edina prava pot. Sama sem se na primer odločila, da glede na to, da bo moj prvi porod in ne vem, kako bo vse potekalo, da bom vsem (resnično VSEM!) prepovedala obisk v porodnišnici, saj želim svoj mir, na obisk pa bodo lahko začeli prihajati, ko bomo vsi trije doma in pripravljeni na obiske. Če se bom v porodnišnici dobro počutila in si premislila, pa jih bova naknadno poklicala in rekla, da lahko pridejo. Nikakor ne mislim v tistih prvih dneh, ko se bom učila dojenja, to početi pred familijo, saj bi to čutila kot nek vdor v mojo zasebnost. Če se pa toliko ne morejo prilagoditi in so tako egoistični, da bodo zato komplicirali in se užalili, pa po domače rečeno: k... jih gleda. Vsekakor smo po porodu na prvem mestu me mamice in novorojenčki, ne pa gostje, zato se ne smemo pustiti. Junona - S pitjem vode pa mislim, da je pomembna predvsem rednost. Tukaj sem tudi sama grešnica. In če premalo pijem, potem pa začnem malo bolj, sem najprej vedno napihnjena in nič ne lulam, saj sem očitno bila tako dehidrirana, da telo vse zadrži v sebi. Tako da recept je preprost: vsak dan skrbeti za dovolj popite vode. Mislim, da to bolj govorim sebi kot tebi, ha. Kar se tiče zaprtja, pa sem sama poskusila s popolnoma naravnim izdelkom in je super, zares deluje: Isilax Mamma. Dobiš v lekarni, ni pa odvajalo, tako da ne poleni črevesja, samo pomaga mu po naravni poti (noter je slivov sok, pa kivi). Masiranje presredka - Ena je spraševala, če že kaj prakticiramo. Jaz imam Weledino olje za presredek in se 1-2krat na teden namažem, malo po svoje, toliko da malo zmehčam tkivo. Se pa vsekakor strinjam, da je veliko odvisno od same elastičnosti, poroda, babice, ... Srčno pa upam, da se bom uspela izogniti prerezu in raztrganinam. cveta28 - Tudi jaz imam neke vrste mišične bolečine okrog popka, se mi zdi, da je to od raztezanja mišic. Na sploh jaz zelo čutim, kako se raztezajo mišice, ko mi raste trebuh, tako da imam včasih občutek, da se bo vse kar pretrgalo. Moja deklica bi naj do poroda pridobila še 1 kg, tako da mi bo trebuh gotovo še rastel, pa se že zdaj sprašujem: kam pa? Sem namreč ozka v pasu in drobne postave, tako da imam zelo špičast trebušček, G pravi, da drugam nima prostora rast, tako da morda zato še bolj čutim vse te spremembe. Ta vikend mi bo dragi končno pofotkal trebušček, je gotovo med večjimi. NinaMM - Omenila si neko masažo posebej za nosečnice. A je to morda kje v Ljubljani in kakšna je cena? Meni bi kar pasala ena profesionalna masaža, četudi me moj dragi pridno masira. Niti še ne ve, kaj ga čaka sedaj marca, ko bom vedno bolj neokretna in tečna; da poroda niti ne omenjam, ha. Oprema - Jaz še nimam vsega, toda počasi se stvari nabirajo. Tudi oblačilc še nisem oprala, planiram čez 14 dni, ko bo vse ostalo poštimano. Nekako sem si dala čas za vse priprave do konca marca, ko mora biti vse ready. Čeprav me pa malo vsake toliko prime panika: Joj, kaj pa če pride kaj prej, jaz pa nimam še vsega pripravljenega! Toda ne dam se takšnim mislim in se prepričujem, da marca gotovo še ne bo nič. Porodni načrt - Moj porodni načrt je napisan, toda ker je dolg 3 strani, ga bom poskušala pripeti v svoj profil ali album, moram it pogledat, kako bo najbolje, da ne obremenjujem teh strani. Drug teden se dobim z babico in upam, da se bova uspeli dogovoriti glede mojih želja. Priznam, da malo me že daje predporodna trema, toda baje je to normalno. Vsekakor pa vem, da moram ohraniti pozitivno miselnost, saj je glava pri porodu izjemno pomembna. Slutim pa, da bo moj dragi 10x bolj živčen kot jaz. Ok, grem zdaj pripet porodni načrt, pa se slišimo kaj drug teden. Sem namreč že na dopustu in uživam. Obvezno pa po novem tudi čez dan spim in mi zelo zelo ustreza. Očitno je zadnji mesec zares potrebno več počitka. Čao čao, NenaLena Hvala za nasvet.