Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Tega si ne dovolim zaradi sebe, a ne zaradi visine place in mojega morebitnega nezadovoljstva s poklicem, ki ga opravljam. ------------------------ Dobro zate. Sama pa imam takšno delo, kjer imamo s šefom individualni dogovor glede plačil in vsega ostalega. In ker je navajen, da dobro delam, me ponavadi relativno dobro plača (oz. bolje od sodelavcev). Ko pa kdaj pozabi, kako delam, ga moram spomnit, kar mi, seveda, ni najbolj prijetno. Smo pa prišli celo tako daleč, da sem povedala, da bom delala le toliko, kolikor me plača, saj če se nekdo norčuje/ne upošteva/ne spoštuje, potem tudi jaz sodelujem v dirty games na njihov način. In še zmeraj je moje delo, ko ga opravljam z levo roko, bolje napravljeno kot od sodelavcev. In šef to ve. Žal, pa v dobi surovega kapitalizma, njemu ne pomeni to dolgoročno nič, ker dela le za sedanji čas in zase. Kaj bo po njegovem šefovanju, ga ne briga, kakor tudi ne načelo, da je treba ljudi pošteno plačat, da bi pošteno delali. Kratkovidnost in pohlep je dandanes prioriteta in jaz s svojo profesionalnostjo raje grem k konkurenci, kot da se ubijam zastonj pri kakem faliranem/pogoltnem šefetu . Bi bila naivna/nesposobna, če ne bi znala za svoje delo dobiti, kar mi pripada. Stremim pa k temu, da bom nekoč opravljala delo iz samega golega zadovoljstva, ne glede na plačilo in večino ostalih del.pogojev. Kar pa v večini današnjih sektorjev ni možno, zaradi surovih/nečloveških pogojev, ki ubijajo še zadnje človeško dostojanstvo. Pika.