|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 8.del
4.3.2009 12:13:52   
lejca
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: lejca

Dan....

Jasna85,kakega lepega sincka mas? A se ze zavedas ,da si postala mamica? Vsak dan gledam moj busi in si recem kaksen cudes se dogaja!!!user posted image  Midva z mojim sva ze tako nestrpna, jaz pa ze tako utrujena ,da ze nic vec ne morem.
Zvecer vstajam za wc non stop in kot ,da ne bi blo to dovolj me je neki piknal na zadnji del desnega stegna in mam zateceno in rdece. Si mazem pa ne pomaga ...tak da spim samo na levem boku...
Obcasno mam krce ,jih spremljam casovno ampak niso pogosti tak da mislim,da sem v fazi pripravljenja...bomo videli..v petek mam naslednji ctg.

ooo lejca, pa midve sva čist na istem, še G mava na isti dan user posted image user posted image user posted image

ja ,od predvcerajsnim jim sledim...so ze bolj pogosti...ampak se vedno rahli...a v petek mas ctg? kako napredujeta s knjigo?

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
4.3.2009 12:14:27   
Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

lejca, sam segedin ti pa ne priporočam, če boš dojila. Zelje napenja. user posted image  No, vsaj mene. In pravijo, da doječa mama naj se izogiba hrane, ki jo napenja.

A res? Nisem vedla,da zelje napenja, hvala da si mi povedala, jaz ga mam pa tak rada, pa tolk sem ga skuhalauser posted image user posted image user posted image  ...a sladko zelje tudi?

Ja, verjetno tudi sladko. user posted image
Mogoče pazi samo na začetku nekaj tednov, potem pa le poskusi. Če tebe ne napenja, mogoče tudi otroka ne bo. Se je pa fajn izogibat še stročnic (ker napenjajo) in na splošno, kar te napenja.

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
4.3.2009 12:14:31   
NoBady
Hejla... kok ste kej mamice in nosečke? user posted image
mam eno uprašanje... a maš lahko popadke kljub temu da user posted image brca pa se premika? ker me je včeri neki ščipalo v spodnjem delu trebuha tko na presledke, kot bi mela menzo, take krče sem mela... ampak istočasnoo je user posted image veselo razgrajal po trebuhu... sem slišala da se user posted image umiri ko so popadki, tko da ne vem kaj je blo to pol včeri...user posted image neki čudnga user posted image

jasna85 -- super da si se malo javila, pa tazga lepga user posted image maš... tak ko sem brala da ne dojameš da si mama.... se mi zdi da bo tut pr men trajalo neki časa da se bom zavedala, ker še zdej komi verjamem da sem noseča in to že tk dolg da bo že kmal user posted image ven prišuuser posted image ... čudeži narave.. ne morm vrjet...user posted image

upam da julam že veselo carta, ko se nič ne javi ... user posted image

pondelak je pa ostala na opazovanju? no user posted image user posted image user posted image da gre dans domov in še malo počaka na user posted image ... ker sm js prej na vrsti user posted image

... in ka bote dans kuhale? kak predlog, js vem sam za solato, ka pa naj bo zraven?user posted image user posted image user posted image

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
4.3.2009 12:15:37   
Pupa7

lejca, sam segedin ti pa ne priporočam, če boš dojila. Zelje napenja. user posted image  No, vsaj mene. In pravijo, da doječa mama naj se izogiba hrane, ki jo napenja.

A res? Nisem vedla,da zelje napenja, hvala da si mi povedala, jaz ga mam pa tak rada, pa tolk sem ga skuhalauser posted image user posted image user posted image  ...a sladko zelje tudi?

se spomniš Picka in Packa... kislo zelje to je zdravo to ti uredi prebavo, zelje je sploh znano da  napenja in učinkuje odvajalno user posted image mislim pa da tudi sladko zelje... tako da hitro pojejta te zaloge pred porodom user posted image napenja tudi cvetača npr... pa seveda stročnice user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
4.3.2009 12:16:47   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: dana

Dober dan punce!

jjasna85 welcome back. Tamali je pa res tok luštkan no !!!
Ko gledam tele slikce vaših otrok že komaj čakam da ugledamo tudi našega.

mama_m glede vnetij ti priporočam kapsule Lactagyn. Seveda le vprašaj svojo G če jih lahko jemlješ. Jaz jih jemljem od 3. meseca naprej, ker se nikako ni pozdravilo vnetje, ki sem ga prenašala na začetku nosečnosti. Zdaj je vse OK.
Sem bila precej raztrgana v prvo ravno zaradi nezdravljenega vnetja, tako da so mi takrat rekli naj naslednjič pazim.

ma zdaj na koncu naj se jih ne bi jemalo ne vem tako mi je rekla v lekarni, je pa rekla da imajo ene take tablete ki so kot prehransko dopolnilo in jih lahko jemljejo tudi nosečnice tik pred porodom, da pač uravnavajo hormone v telesu...ma v petek grem itak na G pregled in mu bom pač povedala, da jaz ne morem več ker je res grozno...če si dam gor tolpe obloge od kamilice in da jo ˝zračim˝ pomaga za neki časa pol pa ko oblečem spodnjice gor je spet hudič...pa ne morem brez gat naokoli hodit al pa cel dan bit v spalni srajci...ja, meni je tudi rekel, da me zna fajn raztrgat in je pol tisto celjenje in zdravljenje po porodu hujše od vsega....

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
4.3.2009 12:16:55   
mama_milchy

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

mamaM, imaš kakšno mazilo za ta tvoja vnetja?
Si probala kdaj vitagyn? Meni je zelo pomagal vedno, ampak se moraš namazat res takoj, ko začutiš kaj sumljivega.

sem imela canesten svečke pa mazilo, pol sem vzela lactacyd femino tekočino za intimne dela pa multigyn gel za se mazak pa kamilične tople obloge pa zračenje pa kaj ti jaz vem kaj in se skozi vrača....ma ni nekega povečanega toka samo peče ko lulam in me srbi, pa kot razpokice so prišle in še zadnjič je G rekel, da do poroda se to mora poštimat pa nikakor noče....me je strh it lulat, ker boli in pol samo user posted image user posted image user posted image

To je pa res hudo, no. Upam, da boš do poroda dobra.

ma jaz tudi upam, bomo vidli kaj bo v petek gospod G rekel user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
4.3.2009 12:18:25   
Pupa7

Dan....

Jasna85,kakega lepega sincka mas? A se ze zavedas ,da si postala mamica? Vsak dan gledam moj busi in si recem kaksen cudes se dogaja!!!user posted image  Midva z mojim sva ze tako nestrpna, jaz pa ze tako utrujena ,da ze nic vec ne morem.
Zvecer vstajam za wc non stop in kot ,da ne bi blo to dovolj me je neki piknal na zadnji del desnega stegna in mam zateceno in rdece. Si mazem pa ne pomaga ...tak da spim samo na levem boku...
Obcasno mam krce ,jih spremljam casovno ampak niso pogosti tak da mislim,da sem v fazi pripravljenja...bomo videli..v petek mam naslednji ctg.

ooo lejca, pa midve sva čist na istem, še G mava na isti dan user posted image user posted image user posted image

ja ,od predvcerajsnim jim sledim...so ze bolj pogosti...ampak se vedno rahli...a v petek mas ctg? kako napredujeta s knjigo?

jup v petek mam ctg user posted image knjiga, sva na polovici, ker skupaj bereva user posted image pa gre bolj počasi user posted image (jaz malo švinglam pa uidem kakih 10 strani naprej, pa potem ponovim user posted image ) super je res user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
4.3.2009 12:19:35   
lejca

se spomniš Picka in Packa... kislo zelje to je zdravo to ti uredi prebavo, zelje je sploh znano da  napenja in učinkuje odvajalno user posted image mislim pa da tudi sladko zelje... tako da hitro pojejta te zaloge pred porodom user posted image napenja tudi cvetača npr... pa seveda stročnice user posted image

Ma kje jaz zivimuser posted image user posted image user posted image , se dobr da mam vas....bom dala kr segedinar zdej ven...jst se pa tolk potrudilauser posted image  Sedaj pa jovo na novouser posted image

(kralj Salomon)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
4.3.2009 12:20:16   
Pupa7

ma zdaj na koncu naj se jih ne bi jemalo ne vem tako mi je rekla v lekarni, je pa rekla da imajo ene take tablete ki so kot prehransko dopolnilo in jih lahko jemljejo tudi nosečnice tik pred porodom, da pač uravnavajo hormone v telesu...ma v petek grem itak na G pregled in mu bom pač povedala, da jaz ne morem več ker je res grozno...če si dam gor tolpe obloge od kamilice in da jo ˝zračim˝ pomaga za neki časa pol pa ko oblečem spodnjice gor je spet hudič...pa ne morem brez gat naokoli hodit al pa cel dan bit v spalni srajci...ja, meni je tudi rekel, da me zna fajn raztrgat in je pol tisto celjenje in zdravljenje po porodu hujše od vsega....

mamaM, probaj si spirat z kopeljo iz olja lavande, pravijo da blazno pomaga, pa tudi jogurt navaden naj bi pomagal (jaz bi na tvojem mestu kar probala, če že nič ne pomaga, mogoče pa to bo user posted image )

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
4.3.2009 12:20:54   
NoBady
mama_m -- kaka je pa kej tvoja prehrana? baje na to vnetje tut prehrana ful vpliva in če imaš z vnetji probleme naj ne mi smel nič čokolade, pa sladkih stvari pa kislega... to sem enkrat nekje zasledila...
user posted image user posted image user posted image user posted image

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
4.3.2009 12:21:57   
Najaa
NoBady, ko sem šla jaz Tijo rodit, je še na porodni postelji veselo brcala, ko so me že pošteno zdelovali popadki. user posted image  Tako da ni nujno, da se otrok umiri.

Pupa, a cvetača tudi? user posted image  Jaz sem jo pa v rižoto dala. No sej, mene ponavadi ne napenja, bomo vidli, kako bo Nika prenesla.

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
4.3.2009 12:23:10   
lejca

MamaM a si poskusila s kremo Bepanthen Plus?

(kralj Salomon)

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
4.3.2009 12:27:03   
trinity22
ojla
mamaM men je G rekla da naj se umivam z zelo razrečenim kisom, mislim da žlička kisa na 1 l vode in pa da naj kar navaden jogurt dam na mini vložek ali pa tampon, tako kot je že Pupa napisala, baje da pomaga, jaz potem nisem ne eno ne drugo, ker je prešlo kar samo od sebe.

kako smo drugače. Še nič novičk od naših nosečk v Puser posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
4.3.2009 12:30:42   
Pupa7

NoBady, ko sem šla jaz Tijo rodit, je še na porodni postelji veselo brcala, ko so me že pošteno zdelovali popadki. user posted image  Tako da ni nujno, da se otrok umiri.

Pupa, a cvetača tudi? user posted image  Jaz sem jo pa v rižoto dala. No sej, mene ponavadi ne napenja, bomo vidli, kako bo Nika prenesla.

jup cvetača tudi

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
4.3.2009 13:01:30   
helimaša
hej!

evo mene iz pregleda.....oziroma sm mela sm CTG.....tko da je vse pod kontrolo.....še nč ne kaže.....jao.....men se bo kr zmešal.....prov komi čakam da grem.....res......naslednji pregled 9.3

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
4.3.2009 13:07:24   
Piruri
Jasna85...joj, kot sem ti že rekla, tvoj mali je en pravi LEPOTKO...ma, sej glede na lepotna tekmovanja, ki si jih dala čez v nosečnosti user posted image  user posted image ...se je fant kar vživel v vlogo user posted image  user posted image ...

Mama_m...meni (za izcedek) pomaga edino večx umivanje...in sem tudi včeraj G omenila, da je tega pa že too much...in je rekla, da so tej izcedki kar trdovratni za se rešit user posted image user posted image

Julam...upam, da je že kaj...čene držimo pesti, da bo kmalu...

www.by-ab.si

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
4.3.2009 13:10:30   
trezika
DanDan!
Sn mela dans zjutraj (ob 7.20 user posted image ) ctg...vse je ok...nič se še ne dogaja...je rekel, da se vidimo spet čez en teden, če nas prej kaj ne prehiti... js bi bla takoj za to user posted image user posted image user posted image  Sva šla z dragim potem še v trgovino pa neke papirje rihtat... sva prišla domov okol pol 11 in sn takoj zaspala user posted image  čist sn bla hin... kosilo je pa dragi skuhal user posted image  no, zdaj sn pa spet kot prenovljena, sita user posted image , mali veselo brca... 
No, tut voda in pritisk sta ok, kg presenetljivo stagnirajo, naslednji pregled 11.3. (mogoče user posted image )

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
4.3.2009 13:10:46   
loni77
Hojla!

Naj vas pozdravim. Sem nova. Zelo rada vas berem, ker imate hude debate. PDP imam 25.3.2009.

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
4.3.2009 13:12:48   
loni77
Morm še pogruntat tale forum, ker mi je vse novo in se še lovim.

(odgovor članu loni77)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
4.3.2009 13:14:51   
Miška2006
Ojla user posted image in mamice,

RAPORT IZ MOJGA PREGLEDA: Danes sem bla na pregledu. Zmerli so mi pritist ... povečan, naredili CTG.... tamala dremala ko ubita. Šla sem k zdravnici, pa je rekla, da ji to ni nič všeč. Pa sem ji odvrnila, da imam zmeraj pritisk, ko pridem k njejuser posted image user posted image user posted image pa se je samo režala. Pa sem mogla dat kri, ki je bila BP, pa še enkrat pritist in še enkrat CTG....pa še prej počepe.....joj kako sem se zmatrala....res sem se. No, končno se je tamala zbudila in začela brcat in delat norčije. No, čakal me je še UZ, pri katerem je G ugotovila, je ima malenkosten zaostanek v rasti. Drgač pa da se tamali nič slabega ne godi. Pa še enkrat sem mogla h G, da me je vaginalno pogledala, pa mi reče, da sem še en prst odprta....me je kar vrglo....pa še pika na i.....da sem itak odprta že od decembra....hallllooooooo....tega mi pa nihče ni povedaluser posted image . Zdaj si moram doma meriti 3x na dan pritisk, pa štet gibe in nič slanga. Seveda, če ne bo kaj štimalo pa takoj v P.user posted image
Kontrolo mam čez teden dni 11.3.2009, porod bodo pa sprožili 18.3.2009 tako, da sem zdaj gvišno marčevkauser posted image .

Hvala vsem, ki ste držale pesti zame.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
4.3.2009 13:17:55   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Ojla user posted image in mamice,

RAPORT IZ MOJGA PREGLEDA: Danes sem bla na pregledu. Zmerli so mi pritist ... povečan, naredili CTG.... tamala dremala ko ubita. Šla sem k zdravnici, pa je rekla, da ji to ni nič všeč. Pa sem ji odvrnila, da imam zmeraj pritisk, ko pridem k njejuser posted image user posted image user posted image pa se je samo režala. Pa sem mogla dat kri, ki je bila BP, pa še enkrat pritist in še enkrat CTG....pa še prej počepe.....joj kako sem se zmatrala....res sem se. No, končno se je tamala zbudila in začela brcat in delat norčije. No, čakal me je še UZ, pri katerem je G ugotovila, je ima malenkosten zaostanek v rasti. Drgač pa da se tamali nič slabega ne godi. Pa še enkrat sem mogla h G, da me je vaginalno pogledala, pa mi reče, da sem še en prst odprta....me je kar vrglo....pa še pika na i.....da sem itak odprta že od decembra....hallllooooooo....tega mi pa nihče ni povedaluser posted image . Zdaj si moram doma meriti 3x na dan pritisk, pa štet gibe in nič slanga. Seveda, če ne bo kaj štimalo pa takoj v P.user posted image
Kontrolo mam čez teden dni 11.3.2009, porod bodo pa sprožili 18.3.2009 tako, da sem zdaj gvišno marčevkauser posted image .

Hvala vsem, ki ste držale pesti zame.

jeeeeeeeeeeee, a kar naša boš? Ja, super. Kje pa boš rodila, v LJ?

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
4.3.2009 13:19:21   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: loni77

Hojla!

Naj vas pozdravim. Sem nova. Zelo rada vas berem, ker imate hude debate. PDP imam 25.3.2009.

dobrodošla user posted image user posted image user posted image  če nas pogosto bereš, si verjetno zasledila naše sezname, ki jih imamo na vsaki 5. strani. Sporoči nam še vse ostale tvoje podatke, pa te dodamo na seznam če želiš. Zdaj se pa le vključi v debato, itak punce počasi kapljajo(mo) v P, pa rabimo nove moči za čvek user posted image user posted image user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu loni77)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
4.3.2009 13:23:55   
trezika
Js sn pa ravnokar ugotovila, da je moj uradni pdp ravno na petek 13. user posted image  Še dobro, da nisem vraževerna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
4.3.2009 13:26:11   
loni77
A mate kšna huda pravila igre. Aha tukile so eni znakci, ki jih lahko dodajam.
Mož bo spet težiu, da skoz na rač.visim in da bom mela kvadratno glavo.

Drgač sm uredu, pregled mam v petek 6.3.CTG. Doma sem v bližini Lj,rodit pa grem v PO, kjer sem že prvič z EA-ful zadovoljna. Najbrž bo še enauser posted image .

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
4.3.2009 13:29:19   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: buksi

Dobro jutro!
Sporočam podatke iz pregleda od včeraj. Sem tri ure čaala, da sem prišla na vrsto, ampak sem dočakala.
Vse brez posebnosti. Naslednji pregled, če ne bom prej rodila, imam 17. 3.  pri kilah gre +2kg gor. Mali pa ima že približno 3400g. je pa rekla in sem videla, da je posteljica že načeta, so se vidle take črne pike. Tak da upam, d bo kmalu sedaj. Moram pa iti na EKG zaradi srca, ker mi občasno ful bije.

koliko ti pa bije to? ker jz imam tudi že kakšne dva meseca opažam prej nisem vedela, da mi fejst bije pa je rekla moja ginekologinja in osebni zdravnik se tudi strinja da je vse o.k. dokler se jaz počutim vredu.. zdej sem se pa mal zamislila, koliko pa imaš povprečnih vdarcev na minuto?res me zanima kaj ti bo stric ali teta ki bo delala ekg rekla kaj je normalno in kaj ni....

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?