Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:13:52
|
|
|
|
lejca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: lejca Dan.... Jasna85,kakega lepega sincka mas? A se ze zavedas ,da si postala mamica? Vsak dan gledam moj busi in si recem kaksen cudes se dogaja!!! Midva z mojim sva ze tako nestrpna, jaz pa ze tako utrujena ,da ze nic vec ne morem. Zvecer vstajam za wc non stop in kot ,da ne bi blo to dovolj me je neki piknal na zadnji del desnega stegna in mam zateceno in rdece. Si mazem pa ne pomaga ...tak da spim samo na levem boku... Obcasno mam krce ,jih spremljam casovno ampak niso pogosti tak da mislim,da sem v fazi pripravljenja...bomo videli..v petek mam naslednji ctg. ooo lejca, pa midve sva čist na istem, še G mava na isti dan ja ,od predvcerajsnim jim sledim...so ze bolj pogosti...ampak se vedno rahli...a v petek mas ctg? kako napredujeta s knjigo?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:14:27
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca IZVIRNO SPOROČILO: Najaa lejca, sam segedin ti pa ne priporočam, če boš dojila. Zelje napenja. No, vsaj mene. In pravijo, da doječa mama naj se izogiba hrane, ki jo napenja. A res? Nisem vedla,da zelje napenja, hvala da si mi povedala, jaz ga mam pa tak rada, pa tolk sem ga skuhala ...a sladko zelje tudi? Ja, verjetno tudi sladko. Mogoče pazi samo na začetku nekaj tednov, potem pa le poskusi. Če tebe ne napenja, mogoče tudi otroka ne bo. Se je pa fajn izogibat še stročnic (ker napenjajo) in na splošno, kar te napenja.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:14:31
|
|
|
|
NoBady
|
Hejla... kok ste kej mamice in nosečke? mam eno uprašanje... a maš lahko popadke kljub temu da brca pa se premika? ker me je včeri neki ščipalo v spodnjem delu trebuha tko na presledke, kot bi mela menzo, take krče sem mela... ampak istočasnoo je veselo razgrajal po trebuhu... sem slišala da se umiri ko so popadki, tko da ne vem kaj je blo to pol včeri... neki čudnga jasna85 -- super da si se malo javila, pa tazga lepga maš... tak ko sem brala da ne dojameš da si mama.... se mi zdi da bo tut pr men trajalo neki časa da se bom zavedala, ker še zdej komi verjamem da sem noseča in to že tk dolg da bo že kmal ven prišu ... čudeži narave.. ne morm vrjet... upam da julam že veselo carta, ko se nič ne javi ... pondelak je pa ostala na opazovanju? no da gre dans domov in še malo počaka na ... ker sm js prej na vrsti ... in ka bote dans kuhale? kak predlog, js vem sam za solato, ka pa naj bo zraven?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:15:37
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca IZVIRNO SPOROČILO: Najaa lejca, sam segedin ti pa ne priporočam, če boš dojila. Zelje napenja. No, vsaj mene. In pravijo, da doječa mama naj se izogiba hrane, ki jo napenja. A res? Nisem vedla,da zelje napenja, hvala da si mi povedala, jaz ga mam pa tak rada, pa tolk sem ga skuhala ...a sladko zelje tudi? se spomniš Picka in Packa... kislo zelje to je zdravo to ti uredi prebavo, zelje je sploh znano da napenja in učinkuje odvajalno mislim pa da tudi sladko zelje... tako da hitro pojejta te zaloge pred porodom napenja tudi cvetača npr... pa seveda stročnice
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:16:47
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana Dober dan punce! jjasna85 welcome back. Tamali je pa res tok luštkan no !!! Ko gledam tele slikce vaših otrok že komaj čakam da ugledamo tudi našega. mama_m glede vnetij ti priporočam kapsule Lactagyn. Seveda le vprašaj svojo G če jih lahko jemlješ. Jaz jih jemljem od 3. meseca naprej, ker se nikako ni pozdravilo vnetje, ki sem ga prenašala na začetku nosečnosti. Zdaj je vse OK. Sem bila precej raztrgana v prvo ravno zaradi nezdravljenega vnetja, tako da so mi takrat rekli naj naslednjič pazim. ma zdaj na koncu naj se jih ne bi jemalo ne vem tako mi je rekla v lekarni, je pa rekla da imajo ene take tablete ki so kot prehransko dopolnilo in jih lahko jemljejo tudi nosečnice tik pred porodom, da pač uravnavajo hormone v telesu...ma v petek grem itak na G pregled in mu bom pač povedala, da jaz ne morem več ker je res grozno...če si dam gor tolpe obloge od kamilice in da jo ˝zračim˝ pomaga za neki časa pol pa ko oblečem spodnjice gor je spet hudič...pa ne morem brez gat naokoli hodit al pa cel dan bit v spalni srajci...ja, meni je tudi rekel, da me zna fajn raztrgat in je pol tisto celjenje in zdravljenje po porodu hujše od vsega....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:16:55
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa mamaM, imaš kakšno mazilo za ta tvoja vnetja? Si probala kdaj vitagyn? Meni je zelo pomagal vedno, ampak se moraš namazat res takoj, ko začutiš kaj sumljivega. sem imela canesten svečke pa mazilo, pol sem vzela lactacyd femino tekočino za intimne dela pa multigyn gel za se mazak pa kamilične tople obloge pa zračenje pa kaj ti jaz vem kaj in se skozi vrača....ma ni nekega povečanega toka samo peče ko lulam in me srbi, pa kot razpokice so prišle in še zadnjič je G rekel, da do poroda se to mora poštimat pa nikakor noče....me je strh it lulat, ker boli in pol samo To je pa res hudo, no. Upam, da boš do poroda dobra. ma jaz tudi upam, bomo vidli kaj bo v petek gospod G rekel
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:18:25
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: lejca Dan.... Jasna85,kakega lepega sincka mas? A se ze zavedas ,da si postala mamica? Vsak dan gledam moj busi in si recem kaksen cudes se dogaja!!! Midva z mojim sva ze tako nestrpna, jaz pa ze tako utrujena ,da ze nic vec ne morem. Zvecer vstajam za wc non stop in kot ,da ne bi blo to dovolj me je neki piknal na zadnji del desnega stegna in mam zateceno in rdece. Si mazem pa ne pomaga ...tak da spim samo na levem boku... Obcasno mam krce ,jih spremljam casovno ampak niso pogosti tak da mislim,da sem v fazi pripravljenja...bomo videli..v petek mam naslednji ctg. ooo lejca, pa midve sva čist na istem, še G mava na isti dan ja ,od predvcerajsnim jim sledim...so ze bolj pogosti...ampak se vedno rahli...a v petek mas ctg? kako napredujeta s knjigo? jup v petek mam ctg knjiga, sva na polovici, ker skupaj bereva pa gre bolj počasi (jaz malo švinglam pa uidem kakih 10 strani naprej, pa potem ponovim ) super je res
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:19:35
|
|
|
|
lejca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: lejca IZVIRNO SPOROČILO: Najaa lejca, sam segedin ti pa ne priporočam, če boš dojila. Zelje napenja. No, vsaj mene. In pravijo, da doječa mama naj se izogiba hrane, ki jo napenja. A res? Nisem vedla,da zelje napenja, hvala da si mi povedala, jaz ga mam pa tak rada, pa tolk sem ga skuhala ...a sladko zelje tudi? se spomniš Picka in Packa... kislo zelje to je zdravo to ti uredi prebavo, zelje je sploh znano da napenja in učinkuje odvajalno mislim pa da tudi sladko zelje... tako da hitro pojejta te zaloge pred porodom napenja tudi cvetača npr... pa seveda stročnice Ma kje jaz zivim , se dobr da mam vas....bom dala kr segedinar zdej ven...jst se pa tolk potrudila Sedaj pa jovo na novo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:20:16
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy ma zdaj na koncu naj se jih ne bi jemalo ne vem tako mi je rekla v lekarni, je pa rekla da imajo ene take tablete ki so kot prehransko dopolnilo in jih lahko jemljejo tudi nosečnice tik pred porodom, da pač uravnavajo hormone v telesu...ma v petek grem itak na G pregled in mu bom pač povedala, da jaz ne morem več ker je res grozno...če si dam gor tolpe obloge od kamilice in da jo ˝zračim˝ pomaga za neki časa pol pa ko oblečem spodnjice gor je spet hudič...pa ne morem brez gat naokoli hodit al pa cel dan bit v spalni srajci...ja, meni je tudi rekel, da me zna fajn raztrgat in je pol tisto celjenje in zdravljenje po porodu hujše od vsega.... mamaM, probaj si spirat z kopeljo iz olja lavande, pravijo da blazno pomaga, pa tudi jogurt navaden naj bi pomagal (jaz bi na tvojem mestu kar probala, če že nič ne pomaga, mogoče pa to bo )
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:20:54
|
|
|
|
NoBady
|
mama_m -- kaka je pa kej tvoja prehrana? baje na to vnetje tut prehrana ful vpliva in če imaš z vnetji probleme naj ne mi smel nič čokolade, pa sladkih stvari pa kislega... to sem enkrat nekje zasledila...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:21:57
|
|
|
|
Najaa
|
NoBady, ko sem šla jaz Tijo rodit, je še na porodni postelji veselo brcala, ko so me že pošteno zdelovali popadki. Tako da ni nujno, da se otrok umiri. Pupa, a cvetača tudi? Jaz sem jo pa v rižoto dala. No sej, mene ponavadi ne napenja, bomo vidli, kako bo Nika prenesla.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:23:10
|
|
|
|
lejca
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy ma zdaj na koncu naj se jih ne bi jemalo ne vem tako mi je rekla v lekarni, je pa rekla da imajo ene take tablete ki so kot prehransko dopolnilo in jih lahko jemljejo tudi nosečnice tik pred porodom, da pač uravnavajo hormone v telesu...ma v petek grem itak na G pregled in mu bom pač povedala, da jaz ne morem več ker je res grozno...če si dam gor tolpe obloge od kamilice in da jo ˝zračim˝ pomaga za neki časa pol pa ko oblečem spodnjice gor je spet hudič...pa ne morem brez gat naokoli hodit al pa cel dan bit v spalni srajci...ja, meni je tudi rekel, da me zna fajn raztrgat in je pol tisto celjenje in zdravljenje po porodu hujše od vsega.... MamaM a si poskusila s kremo Bepanthen Plus?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:27:03
|
|
|
|
trinity22
|
ojla mamaM men je G rekla da naj se umivam z zelo razrečenim kisom, mislim da žlička kisa na 1 l vode in pa da naj kar navaden jogurt dam na mini vložek ali pa tampon, tako kot je že Pupa napisala, baje da pomaga, jaz potem nisem ne eno ne drugo, ker je prešlo kar samo od sebe. kako smo drugače. Še nič novičk od naših nosečk v P
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 12:30:42
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa NoBady, ko sem šla jaz Tijo rodit, je še na porodni postelji veselo brcala, ko so me že pošteno zdelovali popadki. Tako da ni nujno, da se otrok umiri. Pupa, a cvetača tudi? Jaz sem jo pa v rižoto dala. No sej, mene ponavadi ne napenja, bomo vidli, kako bo Nika prenesla. jup cvetača tudi
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:01:30
|
|
|
|
helimaša
|
hej! evo mene iz pregleda.....oziroma sm mela sm CTG.....tko da je vse pod kontrolo.....še nč ne kaže.....jao.....men se bo kr zmešal.....prov komi čakam da grem.....res......naslednji pregled 9.3
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:07:24
|
|
|
|
Piruri
|
Jasna85...joj, kot sem ti že rekla, tvoj mali je en pravi LEPOTKO...ma, sej glede na lepotna tekmovanja, ki si jih dala čez v nosečnosti ...se je fant kar vživel v vlogo ... Mama_m...meni (za izcedek) pomaga edino večx umivanje...in sem tudi včeraj G omenila, da je tega pa že too much...in je rekla, da so tej izcedki kar trdovratni za se rešit Julam...upam, da je že kaj...čene držimo pesti, da bo kmalu...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:10:30
|
|
|
|
trezika
|
DanDan! Sn mela dans zjutraj (ob 7.20 ) ctg...vse je ok...nič se še ne dogaja...je rekel, da se vidimo spet čez en teden, če nas prej kaj ne prehiti... js bi bla takoj za to Sva šla z dragim potem še v trgovino pa neke papirje rihtat... sva prišla domov okol pol 11 in sn takoj zaspala čist sn bla hin... kosilo je pa dragi skuhal no, zdaj sn pa spet kot prenovljena, sita , mali veselo brca... No, tut voda in pritisk sta ok, kg presenetljivo stagnirajo, naslednji pregled 11.3. (mogoče )
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:10:46
|
|
|
|
loni77
|
Hojla! Naj vas pozdravim. Sem nova. Zelo rada vas berem, ker imate hude debate. PDP imam 25.3.2009.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:12:48
|
|
|
|
loni77
|
Morm še pogruntat tale forum, ker mi je vse novo in se še lovim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:14:51
|
|
|
|
Miška2006
|
Ojla in mamice, RAPORT IZ MOJGA PREGLEDA: Danes sem bla na pregledu. Zmerli so mi pritist ... povečan, naredili CTG.... tamala dremala ko ubita. Šla sem k zdravnici, pa je rekla, da ji to ni nič všeč. Pa sem ji odvrnila, da imam zmeraj pritisk, ko pridem k njej pa se je samo režala. Pa sem mogla dat kri, ki je bila BP, pa še enkrat pritist in še enkrat CTG....pa še prej počepe.....joj kako sem se zmatrala....res sem se. No, končno se je tamala zbudila in začela brcat in delat norčije. No, čakal me je še UZ, pri katerem je G ugotovila, je ima malenkosten zaostanek v rasti. Drgač pa da se tamali nič slabega ne godi. Pa še enkrat sem mogla h G, da me je vaginalno pogledala, pa mi reče, da sem še en prst odprta....me je kar vrglo....pa še pika na i.....da sem itak odprta že od decembra....hallllooooooo....tega mi pa nihče ni povedal . Zdaj si moram doma meriti 3x na dan pritisk, pa štet gibe in nič slanga. Seveda, če ne bo kaj štimalo pa takoj v P. Kontrolo mam čez teden dni 11.3.2009, porod bodo pa sprožili 18.3.2009 tako, da sem zdaj gvišno marčevka . Hvala vsem, ki ste držale pesti zame.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:17:55
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Ojla in mamice, RAPORT IZ MOJGA PREGLEDA: Danes sem bla na pregledu. Zmerli so mi pritist ... povečan, naredili CTG.... tamala dremala ko ubita. Šla sem k zdravnici, pa je rekla, da ji to ni nič všeč. Pa sem ji odvrnila, da imam zmeraj pritisk, ko pridem k njej pa se je samo režala. Pa sem mogla dat kri, ki je bila BP, pa še enkrat pritist in še enkrat CTG....pa še prej počepe.....joj kako sem se zmatrala....res sem se. No, končno se je tamala zbudila in začela brcat in delat norčije. No, čakal me je še UZ, pri katerem je G ugotovila, je ima malenkosten zaostanek v rasti. Drgač pa da se tamali nič slabega ne godi. Pa še enkrat sem mogla h G, da me je vaginalno pogledala, pa mi reče, da sem še en prst odprta....me je kar vrglo....pa še pika na i.....da sem itak odprta že od decembra....hallllooooooo....tega mi pa nihče ni povedal . Zdaj si moram doma meriti 3x na dan pritisk, pa štet gibe in nič slanga. Seveda, če ne bo kaj štimalo pa takoj v P. Kontrolo mam čez teden dni 11.3.2009, porod bodo pa sprožili 18.3.2009 tako, da sem zdaj gvišno marčevka . Hvala vsem, ki ste držale pesti zame. jeeeeeeeeeeee, a kar naša boš? Ja, super. Kje pa boš rodila, v LJ?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:19:21
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: loni77 Hojla! Naj vas pozdravim. Sem nova. Zelo rada vas berem, ker imate hude debate. PDP imam 25.3.2009. dobrodošla če nas pogosto bereš, si verjetno zasledila naše sezname, ki jih imamo na vsaki 5. strani. Sporoči nam še vse ostale tvoje podatke, pa te dodamo na seznam če želiš. Zdaj se pa le vključi v debato, itak punce počasi kapljajo(mo) v P, pa rabimo nove moči za čvek
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:23:55
|
|
|
|
trezika
|
Js sn pa ravnokar ugotovila, da je moj uradni pdp ravno na petek 13. Še dobro, da nisem vraževerna
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:26:11
|
|
|
|
loni77
|
A mate kšna huda pravila igre. Aha tukile so eni znakci, ki jih lahko dodajam. Mož bo spet težiu, da skoz na rač.visim in da bom mela kvadratno glavo. Drgač sm uredu, pregled mam v petek 6.3.CTG. Doma sem v bližini Lj,rodit pa grem v PO, kjer sem že prvič z EA-ful zadovoljna. Najbrž bo še ena .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 4.3.2009 13:29:19
|
|
|
|
_andreja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi Dobro jutro! Sporočam podatke iz pregleda od včeraj. Sem tri ure čaala, da sem prišla na vrsto, ampak sem dočakala. Vse brez posebnosti. Naslednji pregled, če ne bom prej rodila, imam 17. 3. pri kilah gre +2kg gor. Mali pa ima že približno 3400g. je pa rekla in sem videla, da je posteljica že načeta, so se vidle take črne pike. Tak da upam, d bo kmalu sedaj. Moram pa iti na EKG zaradi srca, ker mi občasno ful bije. koliko ti pa bije to? ker jz imam tudi že kakšne dva meseca opažam prej nisem vedela, da mi fejst bije pa je rekla moja ginekologinja in osebni zdravnik se tudi strinja da je vse o.k. dokler se jaz počutim vredu.. zdej sem se pa mal zamislila, koliko pa imaš povprečnih vdarcev na minuto?res me zanima kaj ti bo stric ali teta ki bo delala ekg rekla kaj je normalno in kaj ni....
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?