Poka
|
Ljudje povedo plačo skupaj s potnimi stroški in malico zato, ker drugače se bi še kdo razjokal... Jaz sem že enkrat napisala. Ker pa je tako, da enkrat imam službo enkrat pa ne, pa vsakič drugo, bi blo že fajn napisat koliko je povprečje na letni ravni. Bolj skromno Jeseni sem delalatri mesece nekje za 420 EUR neto. Pri potnih stroških so goljufali. Vse skupaj je prišlo okrog 800 EUR, z malico in potnimi stroški, ker so mi del plačali na roko (ne delodajalec sicer, starši od varovanke). Zračunala sem si, da če bi bila takoj po preteku službe na zavodu, da bi dobila z zavoda več. Prej sem imela neto okorg 900. Šolstvo. Pol sem bila nekaj mesecev brez. Zdaj spet delam v šoli ampak samo tri tedne. Moj ima sreča plače okrog 2000 NETO, sploh bi blo ful lepo in se sploh ne pritožujem, ampak študiram vseeno kako nekateri preživijo s 400 evri na mesec z otroki... Nama ne ostane nič, je pa res, da gradiva hišo to pa je itak jama brez dna. Zato sva odprla firmo ker drugače nikoli ne veš, kdaj boš mogoče tudi ti med tistimi reveži. Vse je namreč na tako majavih nogah... Pa krediti in vse to, nikoli ne moreš vedet. Važno pa je da ohraniš optimizem in ustvarjalnost, da če se kaj takega zgodi, da iz tega poiščeš priložnost. Jaz vem, da če prej nebi imela težav, sva bila oba brez službe, pa v otroštvu sva bila oba rveža, da se nikoli ne bi borila in odpirala firme, bila bi zadovoljna tam nekje z 800 EUR (vsak). Tako imap pa potem vedno večje potrebe, ker še se že ubijaš za vse to, moraš pa ja imet nekaj več. In zdravnikom privščim višje plače, čeprav moj pravi, da so mafijci v belem in da je znanstveno dokazano, da so vsi zobozdravniki sadisti (kateri pussy je delal to raziskavo ) Ker vem, kakšen je sistem, marsikdo bi se tudi bolj potrudil, pa jim zj... sistem onemogoča. Eni strici tam gor si raje vzamejo zase.
|