ronja
|
Mlada raziskovalka, naše plače so tako javne, tak da niso nobena skrivnost, so pa različne zato, ker ponekod še podjetje kaj pristavi, no, naše seveda ne, tako da je moja plača okoli 800 - 850 z dodatki vred za 8 urni delavnik (odvisno od meseca oz. dni v mesecu, dodatki pa res niso bogvekaj, za prevoz ne dobim niti za mesečno karto LPPja...), vendar bom zdaj delala za 4 ure, tako da bo 400 - 450 max. Mam magisterij, doktorat šele delam, delo zahteva tako izobrazbo. Nobeno dodatno delo ali nadure pri nas niso plačani, ker je vsem jasno, da jih tako moraš naredit, če hočeš poizkuse končat, članek napisat, doktorirat... Za predavanja (da ti predavaš, da smo si na jasnem), moraš na nekaterih simpozijih celo ti plačat! Narobe svet, hehe. Sama se nad svojo plačo nikoli ne pritožujem, ker imam svoje delo rada in se mi je vedno zdelo, da se čisto da prit skozi (lubi ma tudi približno tako, tudi ista diploma, mogoče dobi 50-100E več zaradi terenskih dni, ki pa jih odsluži, ker delajo tudi po 18 ur na dan včasih...). Mi je pa včasih res čudno, ko se pritožujejo OŠ učitelji, recimo zadnjič, potem pa pove, da zasluži 1400 + dodatki za razne ekskurzije, šole v naravi... Takrat se mi zdi vse skup malo hecno Tak da zdaj predno se mi kdo v dno srca zasmili, rajši vprašam in po navadi se izkaže, da imajo vsaj polovico boljše plače kot jaz... Me pa vedno povsod grdo gledajo, če rečem, da se s tem denarjem da preživeti in še malo šparat zraven - tudi če si podnajemnik in imaš otroka, itd... In če recimo napišem, da midva pač nimava 400E za najino tamalo na mesec, ker jih enostavno ni kje vzet, če hoče imet še kdaj v življenju po tem januarju svojo sobo (do takrat jo še ima, samo ji je zaenkrat to verjetno še vseeno;), pa je vseeno zelo srečno dete... Si pa najdem sem pa tja kako drugačno honorarno oz. avtorsko delo, ki nima veze z mojo izobrazbo, če je ravno prilika, kak dodaten evro vedno prav pride. To pa delam ponoči, recimo zdajle (no, zdaj mam pavzo ), ker mi ne gre preveč, pa rabim odklop .
|