|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
24.2.2009 20:34:08   
vetrnica
lana38 - vse najboljše  !!

želva - super, da gre na bolje

IZVIRNO SPOROČILO: Ayo
Pa zdej bi on frajer rad ze sam jedel iz kroznika, tako da imamo po vsakem obroku vec na tleh kot v zelodcku. user posted image

Ja, pri nas je enako user posted image

Zoja ima že tudi nekaj svojih besed. Najbolj pa mi je smešna, ko ji rečeš, kako kihne in naredi "cihh" pa še glavo zraven tako naprej vrže, ali pa, ko ji rečeš, kako prdne in naredi "pr pr pr pr".

Drugače smo imeli pa kar pester vikend. Na koncu sva ugotovila, da Zoji ne pašejo krofi. Pri nas je tako, da jih tašča ful peče in se jih tudi ful poje (tudi mami pa čeprav sem že pred časom rekla, da bo treba pred poletjem mal shujšat user posted image ). No, sej Zoja ni velik pjedla, mogoče parkrat po osminko krofa. Je pa še neki dobila prek mojega meka. Pol jo je pa precej zvijalo, ko smo šli spat. Sploh nisem vedela, kaj naj. Po eni strani me je odrivala stran, po drugi pa nisem smela bit predaleč. Pa tok se je zvjala, da je skor most naredila vmes user posted image . Zdaj, ko smo ugotovili, kaj je in se krofov izogibamo, gre pa na boljš. Povrh tega je pa v petek začela še smrkat in kašljat, tako da se zdaj ubadamo še s prehladom.

Aja, pa ko smo glih pri dosežkih naših otrok. A vaši že vozijo avto? Naša že obvlada user posted image :
user posted image

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 951
24.2.2009 21:01:17   
diduska
Lana, happy b-day...

No, tudi mi smo bili žabica za maškarce, vendar se je vzgojiteljicam v vrtcu le pokazala in potem takoj vrgla kapo dol.

Od tistih, ki ste že v službi, ali katera koristi odmor za dojenje, namreč jaz ga kot predčasen odhod iz službe, pa msem danes dobila info, da je to nedopustno oz. ni pravne podlage za to?!

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 952
24.2.2009 21:30:05   
matcar
Kaj misliš to,ko si  zaradi dojenja do otrokovega 3 leta starosti upravičena do 4 ur dela? To je po zakonu in ti nobeden nič ne more glede tega.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 953
25.2.2009 7:22:10   
lana38
Tm že dolgo hoče sam jesti, samo z roko. Tako da mu tisto hrano, ki je v koščki pustim. Kar je pa na žlico in bolj tekoče, pa si še pusti dajati v usta od mene. Mi je to kar všeč, ker drugače bi bilo pa res vse mokro. Ima pa še eno svojo žličko v roki in z njo nekaj meša po krožniku in nosi v usta. Za zdaj še je kar zadovoljem, če gre hrana iz moje žličke v usta.
Včeraj je tako snežilo, ko sem šla domov, da je bilo groza. Smo delali samo do 12h.user posted image  Potem je bil pa sonček in zdaj ni nič več snega. Če so kurenti zimo pregnali, potem prihaja pomlad.
LP

lana38

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 954
25.2.2009 9:57:02   
t*e*j*k*a
OJ!!

Jan je bil za pusta kr Jan.

Z žlico je sam že kakšna 2 tedna. Morm rečt da zelo uspešnouser posted image user posted image . Čokolino zvečer mu bolj gosto nardim, tako da ne teče vsepovsod in kar zajame tudi pristane v ustih!! Poleg tega pa pusti, da mu tudi jaz dajem s svojo žlico v usta. Odkar je sam z žlico je pri nas hranjenje bolj zabavno in manj utrujajoče, kr mu je zanimivo in ni potrebnih animacijuser posted image . Če so pa koščki pa z roko je, pa tudi na vilčko ga navajam, da bo znal sam napičit, včasih se mu že posrečiuser posted image user posted image

Glede hoje-naredi do 10 korakov, ampak za moje pojme to še ni hoja. Prej se mi je zdelo, da otroci ki naredijo že toliko korakov praktično že hodijo, zdaj pa, ko gledam Jana se mi to na noben način še ne zdi podobno hoji. Mislim, da smo še daleč od samostojnega korakanja po celem stanovanju.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 955
25.2.2009 10:16:27   
lana38
Jan je prej osvojil žlico in hrano, Tim pa hojo. Drugo leto tak čas pa bosta oba že vse lepo obvladala, tako da je po moje čisto vseeno, kateri kaj zna dobro danes.user posted image  Verjetno sta oba v okviru tega, kaj je treba zdaj znati. Samo za primer, kako so si vrstniki lahko rzlični po tem, kdaj kateri kaj obvlada.
Zunaj lepi sonček, jaz pa zaprta v pisarni.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 956
25.2.2009 11:04:17   
t*e*j*k*a
Ja lana prav imaš!!

Miva sva bila že zunaj, ampak piha veter, in ni tako prijetno kot izgleda skozi okno. Jan mi je na sprehodu zaspal, in zdaj vseselo smrči naprej v svoji posteljici.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 957
25.2.2009 12:21:55   
andreja2000
Pozdravljene!

Jaz pa sem včeraj bila pri Evini pediatrinji glede njenega slabega spanca.Zdravnica mi je prisluhnila in jaz sem ji dobro opisala kako pri nas zgleda dnevno in nočno spanje.Rekla je,da gre pri Evi za motnjo spanja z čemer se ukvarjajo v Lj,da pa je bila ona tam in to zdravljenje dejansko ni nič drugega,kot nasveti staršem kako devat spat otroka,kako ravnat če se zbudi,skratka nasveti pač....in med drugim tudi ta,da se naj otroka pusti jokati 15 minut in potem se te minute podaljšujejo.Tu pa se jaz osebno ravno ne strinjam,ker sem mnenja,da moja deklica v sebi čuti mojo žalost in bolečino in na nek način tudi sama trpi ,pa se to pozna na spancu.Tudi zdravnica pravi,da je to zelo možno,da imam jaz res težko življenje,ki gotovo vpliva na Evo.Tako sva se odločili da se z Evo oglasiva pri psihiatrinji,da jo bo malo opazovala.Ker do motnje spanja lahko tudi privede,ko otroka nehote kar preveč "ujčkamo" oz. na nek način razvadimo in ti otroci niti zvečer nočejo sami zaspat,naša Eva pa lepo zvečer zaspi.Skratka obe z zdravnico sva mnenja,da pri Evi gre bolj za psihične težave.
Mi je pa bilo včeč,ker sem začutila,da se je zdravnica zelo zavzela za naš primer in rekla,da je to kar težka stvar in mi vrjame kako povožena se vstajam vsako jutro....Ja,pa kako ne,ko pa to že traja celo leto.
Ko nekomu rečeš,da tvoj otrok praktično ponoči sploh ne spi,rečejo običajno ojej,pa saj bo minilo.Ja,jaz že leto dni čakam na to in spati največ dve uri v enem kosu je res muka od muke.
Sem vesela,da so se stvari nekako začele premikat,da me zdravnica resno jemlje in da sedaj vem,da tako spanje resnično ni normalno in da tudi ne bo kar tako minilo,hudo pa mi je,ker moja punčka vrjetno trpi ravno zaradi moje žalosti.user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 958
25.2.2009 13:08:31   
lana38
andreja2000!user posted image user posted image user posted image
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 959
25.2.2009 13:50:58   
Ayo
Andreja super da si se pogovrila z zdravnico.user posted image
Tudi sama sem ti večkrat želela napisat, da je tudi moje mnenje, da Eva verjetno občuti tvojo žalost in se to odraža v njenem načinu spanja.
Kar se pa tiče tehnike, ki jo svetujejo, da pustiš otroka jokat najprej par minut in potem ta čas podaljšuješ (npr. najprej 3 minute, se v rneš k posteljici mu kaj rečeš in odideš, potem ga pustiš 5 minut itd. Dokler ne zaspi. Naslednji dan štartaš s 5-imi minutami, naslednja 7 itn). Jaz sem o tem veliko slišala in obstaja tudi prav knjiga, ki ti razloži kako točno uporabit to tehniko.
No in ko smo imeli veliko problemov s sapnjem tudi pri nas, smo jo kupili..in tudi sprobali. Lahko rečem iz prve roke, da deluje in tudi mamice, ki poznam in so uporabile to tehniko, so imele vse pozitivno izkušnjo z njo.
No ampak mogoče pri tvoji Evi res ni problem v tem…
Želim vama s punčko veliko uspeha pri zdravljenju! user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 960
25.2.2009 20:56:33   
lorch
Andreja user posted image user posted image user posted image  Žal ti sama ne znam pomagat, le pesti lahko držim, da se čimprej vse uredi.

Ayo mene pa zanima katera knjiga je to. Ker naša Tjaša je pa verjetno ena tistih, ki naimajo motenj spanja, ampak so nekoliko razvajeni. Pri nas smo namreč tudi imeli težave z nenehnim zbujanjem in sem jo začela jemat k sebi v posteljo. najprej le tu in tam, pote pa vedno bolj pogosto in sploh ne vem kdaj sem jo enostavno nehala vračat v njeno posteljico. vsak večer jo položim v njeno posteljo, potem jo še 2-3x nazaj uspavam in zopet v njeno posteljo položim, ko sem enkrat tudi sama v postelji, pa jo enostavno vzamem k sebi in skupaj spimo do jutra. Drugače sploh nebi bila sposobna vstat za v službo. Ravno snoč pa sem doživela konkretno budnico. user posted image  še ni prišel v posteljo, midve sva pa že spali in naenkrat me je vrglo v luft, ker se je Tjaša tako dolgo prevračala sem in tja, da je padla s postelje. HB ni bilo nič, malo je zajokala in se takoj pomirila, ampak meni pa še danes srce hitreje bije, ko pomislim. Kinderpet je zakon, ampak kaj ko  se nonstop prebuja dokler je ne vzamem k sebi. Očitno bi mi koristili nasveti iz te knjigeuser posted image

No, jutri grem pa na roditeljski sestanek v vrtec. Po službi in vseh obveznostih bom Tjašo videla šele okoli sedmih zvečer. Že danes  sem slabe volje ko pomislim, da bo šel ves dan mimo, potem jo bom pa samo še spravila spatuser posted image
No, lepo se mejte, grem še malo pred TV,potem pa spat.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 961
25.2.2009 21:11:59   
diduska
Matcar, ne mislim na skrajšan delovni čas, temveč na pravico enournega odmora za dojenje, za katero smo se pri nas v službi dogovorili, da bo kot predčasni odhod iz službe. Načelom ZDR pravi da gre za izkoristek med delovnim časom.

Andreja, res mi je hudo, ko tele tvoje poste berem in včasih sem kar malo huda nase, ko sem tečna, če spim le 5ur - si sploh ne morem predstavljati, kaj ti dejansko doživljaš. Še bolj pa mi je hudo za tvojo pupo, ker če gre za stvar na psihični ravni, je še toliko huje, ker ne zna povedati in verjetno to kaže na tak način. Resnično user posted image za obe, da bost čimprej prebrodili tole "motnjo spanja".

Ayo, je šlo pri vas za problem, da ni htela zaspati v svoji posteljici ali nasploh. Pri nas gre tako daleč, da je včasih pokonci tudi do 11-ih, kar je meni že zdavnaj mimo. Sploh ne vem, kje ta mali vragec jemlje toliko energije. HB potem spi celo noč (če je zobki ne matrajo in mes pije kot žolna) do 6.30, ko se počasi odpravljamo v "službo". Me res zanima naslov knjigice, predvsem pa v kakšnih primerih uporabit to metodo. Sama mislim, da pri naši ne bi delovala tudi ta tehnika, ker je enostavno hiperasktivna in dokler me sama ne prime za roko in odpelje v spalnico, ni nič od njenega spanja.

No, mirno noč vsem...

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 962
26.2.2009 7:24:05   
matcar
Aja,na to si mislila. Samo,kolko vem,ti to tudi pripada. Tak je pri delodajalcih. Če hočejo,bodo komplicirali. Drži se,ne se jim pustit. Saj vem,to je tvoja služba,je pa tu tudi otrok. Upam,da boš uspešno uredila.

Andreja,tudi tebi vse naj-naj,da boš uspešno rešila težave z nespečnostjo pri Evi.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 963
26.2.2009 10:12:24   
lana38
Pri nas te metoda puščanja user posted image , da joče 3 min, potem 5 min..., verjetno ne bi delovala. Ker pač moj user posted image  takoj skače, ko Tim joče in ga 5 min sigurno ne bi poslušal. Pa to bi tudi meni bilo ful dolgo, ker Tim se dere, da vse odmeva. Ima zelo močan glas.  Sploh ponoči, se vse skupaj še bolj glasno sliši. Ko ne spi, ga pač dam k sebi in potem spi. HB, da to pomaga. Pa še naspimo se.
LP

lana38

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 964
26.2.2009 11:04:10   
andreja2000
Punce,vsaki posebaj hvala za dobre želje.
Datum pri psihiatrinji sem že dobila in cicer 10.3user posted image  in na prvi obisk k njej grem sama,brez Eve,da se midve malo pomeniva in da razložim v miru naše težave z spanjem.

No,to metodo da pustiš otroka jokati in nato to podaljšuješ jaz poznam in tudi vem,da je lahko zelo uspešna,če si vstrajen in če pač lahko pustiš otroka jokat.V mojem primeru se mi to ne zdi najboljše,saj če gre za psihično motnjo potem otroček na nek način v sebi trpi in če bi jo pustila jokat,bi morda celo kaj dosegla,ona pa bi še vedno v sebi nosila to kar zdaj.No bomo videli kako se bodo stvari odvijale naprej.Jaz se trudim,da se z Evo ukvarjam ko pride iz vrtca na vse možne načine,da greva na sprehod,da skupaj riševa,bereva knjigice,pojeva,se igrava z kockami in trudim se,da takrat ne mislim na žalost,saj vem,da moram pošlihtat tudi sebe,če hočem,da se pošlihta tudi ona.

Drugače pa je zdravnica rekla,da ima kar precej otrok težave z spanjem,sicer pa ne tako hude kot pri naši Evi.In ko me je vprašala,če Eva spi v svoji posteljici ,sem ji povedala da zaspi že v njej,potem pa jo navadno še okoli 10 že prestavimo v najino.Zdravnica mi je svetovala,da naj njeno posteljico prestavim čisto ob mojo posteljo in dam dol tisto stranico na posteljici in ko se mala zbudi,jo potem samo z roko pobožam,ali ji dam čaj,pač toliko,da čuti,da sem ob njej.No,pa to pri nas ni mogoče,ker sem posteljico dobila in je domače izdelave pa se ne da stranica znižat ker je fiksna,tako,da ta poizkus pri nas ni mogoč.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 965
26.2.2009 11:09:14   
t*e*j*k*a
Andreja2000 kaj pa če vseeno prestavite posteljico ob vajino, sej lahko ti roko daš notri skozi letve in jo pobožaš. Mogoče bo pa pomagalo. Mi imamo tudi tako posteljico, in ne moremo nič spuščat ograjice. 

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 966
26.2.2009 11:24:07   
loncica
Andreja, ko je bil T.I. še čisto majhen sem jaz dala posteljico čisto k najini in sem ga božala skozi ograjico. Nisem ga hotela navadit, da bi spal pri nama. Tudi mi imamo posteljico domače izdelave in se ne da stranice dol. Jaz ga kdaj popoldne pustim jokat kako minuto, če je ful zaspan in cmevka od zaspanosti, nisem pa za sistem puščanja ga jokat. Ne vem no, jaz nisem dovolj močna, da bi ga pustila tulit, ker vem da me potrebuje oz. mu nekaj ne štima.

Neposredna povezava do sporočila: 967
26.2.2009 13:00:30   
Ayo

Jaz imam to knjigo v italijanscini, zato mi je zal da vam ne morem postreci s slovenskim naslovom (moj prevod: "Zaspi, otrok!" user posted image  ).
Napisala sta jo Estivill Eduard in De Béjar Silvia, knjizica ima cca 118 strani.
Vam od doma sporocim naslov izvirnika, no platnica pa pri nas izgleda tako:

Pri nas je moj user posted image  vztrajal, da poizkusimo to tehniko in jo je v vecinoma izvajal ponoci tudi on. Smo jo pa resda izvedli le malokrat in smo tudi imeli sreco, da je prijela ze v 2 dneh/noceh.
Tudi meni se srce para, ko ga slisim jokat, ampak tocno vemkdaj jok pomeni, da me/naju potrebuje in kdaj je razvada. Ne vem, materinski cut.
In pa da ob 6h zjutraj vstajam in hodim domov ob 18h, se ulezel v posteljo ob 21.30 totalno kuhana in pecena - ponoci si enostavno ne morem privoscit nespanja. Ne gre.
Pac najprej se mora pocutit mama dobro in potem se bo tudi otrok pocutil avtomaticno tako. Jaz v to verjamem in ne vidim v tem nobenega egoizma.

Danes na primer smo prespali celo noc!! user posted image user posted image user posted image  Sem kot rozica danes v sluzbi! user posted image

Imamo pa probleme z vecerjo, noce nic jest, samo krekerje bi glodal ali pa toplene sircke, on bi kar celga v roko prijel in si ga zbasal v usta (niti na krekerju ga noce).
Vceraj je bila taka histerija, da sem pospravila vse z mize, sem ga pustila da se je izcvilil, potem je bilo dobro, je dobil pol banane, flaso mleka in spat.
Zal pri nas nimamo razne cokolinote in grisa user posted image  zato komaj cakam da grem v Lj, da si nabavim zaloge in poizkusim s temi zadevami.

Nic, grem pocasi na kosilo, zelodcek klice user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 968
26.2.2009 13:01:38   
Ayo
...platnica se ne vidi user posted image  jo vi vidite?

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 969
26.2.2009 14:30:47   
lana38
Ne vidim platnice, Ayo.
Drugače pa imam tudi jaz probleme z večerjami pri Timu. On pa noče jesti čokotov in grisolinotov ipd. kašič. Nekaj čas je jedel štručke ali kruh, zdaj pa tudi to več ne gre. Najraje bi bobi palčke in neke krekerje, enako kot opisuješ za Gabriela. Jaz ga potem še podojim, tako da sem se nehala obremenjevati s tem. Čez dan ostale obroke pa lepo poje, kar mu dam. Pa tudi napreduje in je OK.
LP

lana38

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 970
26.2.2009 15:22:24   
Ayo
ej, ce kliknete na de bejar silvia, naj bi se odprla stran na kateri bo prikazana platnica.

< Sporočilo je popravil Ayo -- 26.2.2009 15:23:25 >

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 971
26.2.2009 15:39:57   
želva
andreja upam, da se ti bo obrestoval obisk pri psihiatru

mi tudi štrajkamo za večerjo in bi seveda jedla neumnosti, palčke... pa ji ne pustimo in re lačna spat, no hudga ji ne more bit ker spi ponoči

jaz sem že dobro, edino mleka mi je zmankalouser posted image tako da kar precej dodajam, sicer moram priznat da mi je tako lažje.
J. je pridna, večinoma je in spi, M.bi jo pa kar okol vlačila kot kako igračko, popolnoma brez občutka. prste bi ji tlačila v uč...

danes smo bili prvič zunaj, uporabili buggypod in je kar super zadeva. komaj čakam, da se otopli in gremo na daljše fure

< Sporočilo je popravil želva -- 26.2.2009 15:41:26 >

Vedno več nas je!

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 972
26.2.2009 15:44:33   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: želva

J. je pridna, večinoma je in spi, M.bi jo pa kar okol vlačila kot kako igračko, popolnoma brez občutka. prste bi ji tlačila v uč...

user posted image user posted image user posted image

me spominja na mojga Gabriela, ko mi tlaci prste v nos! user posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 973
26.2.2009 16:05:42   
t*e*j*k*a
Mi smo tud že dali skoz obdobje, ko je štrajkal z večerjo. Pojedel je 2 žlici in konec, potem je spal celo noč, tako, da verjetno ni bil lačen. Zdej pa spet lepo je, včasih več, včasih manj.

Danes je spet spal 2 krat podnevi. Se mi zdi, da mu je 1x na dan premalo, 2x pa prevečuser posted image . Tko da bomo zdej mal improvizirali, en dan 1x, drug dan 2x. user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 974
26.2.2009 17:21:45   
želva
Vrtnica, spet imamo nov zob in sicer že 9. čakam še 2. štirico zgoraj in obe spodaj. Ima vse zabuhlo in napeto, ampak je zgleda ne moti dosti, saj ponoči spimo normalno. No, tlači si pa vse sorte v usta, zgrizla je že cel komplet barvicuser posted image , danes je zglodala celi poper in ga pojedla kot da nič ne pečeuser posted image

Vedno več nas je!

Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?