sanja nk.
|
hello zdej bi pa nekaj rada vedela.....zadnje čase tukaj na rr očitno nek trend ....izseljevanja....v kamor kol....pa me čist tako zanima koliko vas res tako razmišlja kot določeni tukaj gor...da iščejo srečo drugje.... ...kaj naša država res ni več vredna , da vstrajaš tukaj.....Kerensa, ti si pača tazadnja ki to omenja....brala teh strani ne bom....zs.ne bom pošiljala, da še ostale pogledajo in dajo komentar na to kar bom napisala....ker mogoče se pa motim... .. da začnem.....Kerensa si že bila v zda sploh....ali je tvoje znanje samo iz filmov in knjig...., se sploh zavedaš...da odhajaš nekam ....kot so že ostale napisale....., kjer ni socialnega ne zdravstvenega varstva, kjer lahko orožje kupiš v najbližji trgovini, kjer te bodo ko boš omenila iz kje si , takoj imeli za dobesedno cigana...., kjer je šolstvo, nemenjeno samemu sebi, najbolj tupo šolstvo sveta je 100%v zd in a. Potem si razmišljala o tem ...koliko bo sam birokracije, pa dva mulčka imaš še..., pa da o tem sploh ne govorim ..da imajo hudo krizo, ki je ni videti konca naslednjih 5 let..., ...preselit se na drug konec sveta je preprosto....če imaš 22 let pa nimaš družine......to je moje mnenje... Kaj imaš koga ...ki tam živi ..da bi ti vsaj na začetku pomagal....pa o tem da imajo čedalje večji porast nacionalizma..na nekaj kar nikoli ni obstajalo......v nadaljevankah in filmih je te ameriške soseske tako lepo gledati, tista drevesa, travniki, lušne hiške.....samo to imajo danes samo res ...višji precej višji razredi, kar pa je ceneje...je pa vse totalni šit.....Ubistvu sploh ne morem verjeti ali se vse to hecaš ali resno misliš...ker o rr- nimam več mnenja ..me zmeraj preseneti. To sem hotela povedati tebi...samo lahko nakladam še 2 let... Sem bila tam že 2-krat in lahko ti povem , je super destinacija, je lepa država ...ampak samo za turizem, mal sem pa tja ...potem si pa vesel da se vračaš k nam...v Slovenijo.... Sploh to me moti...že dolgo , da ljudje gledajo našo državo kot samoumevno....premalo je lokal patriotizma....v vseh pogledih.....pol otrok niti ne ve himne ....ne dejstev o državi...kot v tujini...na koliko hišah pa še danes visi zastava......no kar hočem povedati ..ljudje se premalo zavedajo ..kaj pomeni lastna država....da so se za njo generacije borile...danes pa tako.... Da še na hiter dodam....prav smešni so mi ljudje , ki rečejo da iščejo v tujini boljše življenje......, boljšega kot je prei nas ni nikjer...sem oz. smo bili doma že marsikje ...pa vse povsod je beda...revščina, je tudi bogato seveda...samo to je drugače kot pri nas... Slovenija, ne glede na pomanjklivosti ima dobro zdravstvo, sociala je ena najboljših, kljub jamranju je naše šolstvo eno najboljših, v tujini izstopajo predvsem tuje fakuktete..z znanimi imeni, samo treba vedeti, da je resnica na teh fakultetah mnogo drugačna......predvsem pa tako varna kot je naša država , je ubistvu ni , in tako čista in urejena.....tujci nam morejo govoriti..kaj imamo, ker sami ne cenimo... Predvsem se pa treba zavedati tega, da kjer kol pa ni važno koliko časa si tam...si za njih tujec, pribežnik, manjvrednež...tako kot so nažalost pri nas drugi narodi.... Da ne dolgovezim, smilijo se mi ljudje ki govorijo da gredo v svet iskat srečo, ker če je niso našli tukaj, je tudi drugje ne bodo...ker imajo tam še manjše možnosti.....tukaj izuzamem...podjetnike in druge ki gredo zaradi posla....samo čisto tako , iz nič v tujini v teh časih je zelo težko začeti.....kaj šele nekaj doseči... Če bi se že kam selila , bi se samo v kakšno evropsko državo, in to po mojih izkušnjah priporočam tudi bodočim izseljencem. lp.
|