|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
25.2.2009 18:23:02   
gogabojan
Aja jolly jaz obvladam word in excel tak da..... Res ti lahko vsaj svetujem, če nevš kaj vedela. Poudarek je da res obvladam.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
25.2.2009 18:23:35   
timnala
Jolly..jst ti svetujem, da najprej napises diplomo pa jo pol urejas..iz izkusenj ti povem, da je tak nacin najboljsi za vsako stvar v wordu, ker bos lahk pol komplet uredila in ti bo slo manj casa..ce bos pa sproti, se ti bo pa sproti marsikaj podrlo (sploh kaksne opombe in kazala) in bos norela zraven..

Jst rajsi urejam take stvari, da lahk dam svojo kreativnost zraven - dodam slikce, glava, naslovnica.. Ker moj je zraven tega drustva in pol sami prevedejo in mi dajo cist proste roke glede urejanja user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
25.2.2009 18:32:11   
gogabojan
A nimaš še napisane diplomske naloge???? Joj jolly pol pa ne še urejati diplomske. Timnala ti je prav rekla, da jo najprej napiši. Ker drugače boš preveč časa porabila. Verjami mi, ki sem delala seminarske naloge in pisale diplomske naloge, kot svojo zaposlitev. Oziroma sem računala pisanje seminarske naloge in diplomske naloge.

Najprej pa probaj urediti glavo in nogo, kajti če ne, se ti lahko potem nekje zalomi v wordu. Al pa ti noče napisati št. strani. V glavnem no želim ti da čim bolje opraviš z diplomsko nalogo. Verjamem vate, najboljša bo bilaaaa.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
25.2.2009 18:43:35   
timnala
Jolly..sem vesela, da ti bo pomagala gogabojan, ker js tud lahk recem obvladam word pa excel, sam rajse prej sama nardim enkrat, preden se komu javim za pomoc..diplomske se pa zal nisem delala. Najprej napisi, pol pa ni user posted image , da ti vsaj ena od naju priskoci na pomoc..al ti svetujeva al ti jo pa gogabojan uredi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4479
25.2.2009 18:45:00   
timnala
Glede GH..sej velik govorite o tem, sam kr naprej se ktera vprasa pa bom zato prilepila tole, sm nasla na forumu pa mi je vsec:

Uvajanje goste hrane Z uvajanjem mešane prehrane je potrebno začeti postopoma, da se otrok počasi privaja na okuse in načeloma šele po 6. mesecu starosti. Prva hrana naj bo enostavna, enega okusa, sočna in mlačna, razredčena s prekuhano vodo, materinim mlekom ali prilagojenim mlekom. Prezgodnje uvajanje goste hrane ni priporočljivo. Z uvajanjem mešane prehrane je najbolje začeti po dopolnjenem 6. mesecu, še posebej, če imate v družini nagnjenje k alergijam. Seveda ob uvajanju mešane hrane nadaljujte z dojenjem oziroma s hranjenjem po steklenički. Za začetek sta najbolj primerna sadje ali zelenjava. Najprimernejši sadeži za začetek so jabolka, hruške, banane ipd. Izogibamo se citrusom. Od zelenjave sta za začetek najbolj primerna korenček in krompir. Kmalu pa lahko na jedilnik dodate še bučke, brokoli, cvetačo, grah in ostalo zelenjavo. Zalivančku med 4 in 6 mesecem lahko uvedete tudi žitarice, ki ne vsebujejo glutena (riž, koruza in ajda). Meso uvedete za sadjem in zelenjavo, običajno po 6 mesecu. Meso naj bo nemastno in sveže. Najprej ponudite otroku piščančje, nato puranje, zajčje in telečje meso. Bele ribe naj začne otrok uživati po 9 mesecu. Po šestem mesecu lahko otroku ponudimo tudi trdo kuhan rumenjak. Prva hrana naj bo enostavna, enega okusa, sočna in mlačna, razredčena s prekuhano vodo, materinim mlekom ali prilagojenim mleko. Nove jedi uvajajte postopoma, da se otrok počasi privaja na okuse. Če po določenem živilu otrok bruha, ima drisko ali izpuščaje, jo izključite iz jedilnika. Potek uvajanja goste hrane po mesecih Starost 4. – 6. mesecev (gosto tekoče in gladko zdrobljeno):
  • Bel riž, pomešan z materinim mlekom, prilagojenim mlekom ali prekuhano vodo.
  • Korenčkova kaša: korenje olupite, skuhajte, pretlačite in razredčite.
  • Jabolčna ali hruškova kaša: sadje naj bo zrelo in sveže.
  • Krompirjeva kaša: krompir olupite, skuhajte, pretlačite in razredčite.
  • Zdrobljen ali pretlačen grah, bučke, cvetača.

Starost 6 - 8 mesecev (gosto kot skuta z dodano tekočino ali jogurtom):
  • Sesekljan piščanec: odstranite maščobo in kožo, pecite na žaru ali dušite, odstranite koščice in v mešalniku dobro zdrobite ali pretlačite.
  • Trdo kuhan rumenjak: dva do trikrat tedensko.
  • Koščki banane: koščke naj sam nosi v usta..
  • Zakuhe pripravljene z vodo: ovseni ali riževi kosmiči, koruzni zdrob, močnik, puding.
  • Suhe marelice, namočene v vodi, sladka koruza.

Starost 8 - 9 mesecev (bolj grobe kaše; hrana naj bo sesekljana):
  • Pusta zmleta govedina.
  • Testenine s polivko iz pretlačenega paradižnika.
  • Pretlačena leča.
  • Dobro skuhan riž.
  • Rdeče meso, neslana, doma pripravljena juha.

Starost 10 - 12 mesecev  ( živila narezana na manjše koščke in čim manj slano):
  • Stebelna zelena, korenje, jabolko, breskev, marelica: grižljaje naj je sam z rokami.
  • Brokoli, kuhan v sopari: sam naj je ohlajene z roko.
  • Stročji fižol: samostojno naj je cele stroke.
  • Sadje: čas je za nove okuse, npr. za malino.
  • Dobro skuhana sveža svinjina.
  • Zelenjava močnejših okusov: npr. paprika ali olupljen paradižnik.

Do prvega leta naj otrok ne je: -          sladkorjev -          soli, -          mehko kuhanega rumenjaka in kuhanega beljaka, -          svežega sira, -          medu, -          oreščkov in arašidov ter izdelke, ki jih vsebujejo, npr. smoki, bobi palčke (lahko povzročajo alergijo), -          kravjega mleka, -          morskih sadežev (povzročajo alergične reakcije).
Prehranjevalna shema Mesec Prehranjevanje/dan 1. 8 ali več dojenj 2. do 5. 6 - 8 dojenj 6. 5 - 6 dojenj + postopno dodajanje sadne ali zelenjavne kaše 7. 3 dojenja + enkrat sadna ali zelenjavna kaša + kosilo (zelenjavna juha, dvakrat tedensko z dodatkom mesa in dva do trikrat tedensko četrtina kuhanega rumenjaka) 8. Od 8. meseca naprej: 2 dojenji + sadna kaša + kosilo (štirikrat tedensko z dodatkom mesa in trikrat tedensko pol kuhanega rumenjaka) + večerja (žitarice ali škrobno živilo)

* pa se tole: http://www.babybook.si/razvoj-otroka

Upam, da komu prav pride user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
25.2.2009 18:49:03   
timnala
Dans pa jst user posted image nabiram user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
25.2.2009 18:49:10   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Jolly glede diplomske naloge. Če želiš, ti jo lahko jaz uredim. Vse bo bilo tipi top. Včasih mi je bil to posel in tudi hobi. Sem tudi svojemu bratu diplomo izpisala. On mi je dal osnove, jaz pa ostalo. Tako da, če želiš, in da ne izgubljaš živcev s tem, se ti lahko ponudim in uredim. Je to zame en način relaksacije, ko lahko čisto izklopim možgančke in na nič drugega ne razmišljam kot o urejanju. Zdaj lahko mislite da sem user posted image ampak mene to veseliuser posted image user posted image user posted image . Drugač pa ti lahko vsaj kaj svetujem, ker sem (ne da se hvalim (malo pa se že nouser posted image user posted image user posted image )) sem odlična v tem.

Madona, a je še komu dojenček fulll siten????? Naš mali je nepopisno. Sem srečala našo medicinsko sestro od P pa je rekla da če bo kaj huje (vročina) naj gremo kar takoj na urgenco, ker bodo 2 dni odsotna.
Zakaj pa je mali tako siten pa nimamo pojma. Sam če ga postaviš na nogice takoj utihne. Pa še to ga kaj hitro mine.

A ti to resno??? ja itak valda bom ful, ful, ful vesela. zdaj namreč berem "pravila" kako mora biti v Wordu vse urejeno pa me je minilo. Še enega pametnega kazala ne znam narest kaj šele kaj drugega user posted image Ja super potem bom jaz začela s pisanjem po domače, da bo šlo vsaj hitreje, tista pravila bom pa prihranila zate user posted image

Ej o sitnosti pa ne bi, sej pravim je bil par dni totalno nevzdržen, ker je samo tuliiiiiiiil, kr neki, nič mu ni bilo prav, ampak res čisto nič, bi spal, pa potem ne bi spal, jedel pa spet ne bi jedel,nobn položaj ni pomagal jao, jao...danes kot da se ne bi nič zgodilo, še spal mi je tri ure in to sam brez mene. Sem ga dala spat sem itak mislila, da bo pač odspal tiste svoje pol ure, pol pa poje in greva ven na sončka on je pa potegnil na tri ure user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4482
25.2.2009 18:50:19   
PikicaStonoga
jolly tud jaz lahko pomagam ...ampak kot so rekle punce bo treba najprej komplet diplomsko napisat ...žal ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
25.2.2009 18:52:00   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

A nimaš še napisane diplomske naloge???? Joj jolly pol pa ne še urejati diplomske. Timnala ti je prav rekla, da jo najprej napiši. Ker drugače boš preveč časa porabila. Verjami mi, ki sem delala seminarske naloge in pisale diplomske naloge, kot svojo zaposlitev. Oziroma sem računala pisanje seminarske naloge in diplomske naloge.

Najprej pa probaj urediti glavo in nogo, kajti če ne, se ti lahko potem nekje zalomi v wordu. Al pa ti noče napisati št. strani. V glavnem no želim ti da čim bolje opraviš z diplomsko nalogo. Verjamem vate, najboljša bo bilaaaa.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala user posted image Sej sem ugotovila, da mi bo res živce požrlo, če bom sproti urejala, se mi je že zalomilo pri prvem poglavju...tko da bolje da napišem, pol pa kar bo, pa bo. Pa tud tisto glavo in nogo bom spustila, bom pač samo pisala, sej to se da potem kasneje dodat al kako?

Neposredna povezava do sporočila: 4484
25.2.2009 18:54:39   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

jolly tud jaz lahko pomagam ...ampak kot so rekle punce bo treba najprej komplet diplomsko napisat ...žal ...

tebe imam pa itak namen "uporabiti" ko bo treba napisati še povzetek v angleščini user posted image Mislim pa kaj bi jaz brez vas user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
25.2.2009 19:01:18   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

tebe imam pa itak namen "uporabiti" ko bo treba napisati še povzetek v angleščini user posted image Mislim pa kaj bi jaz brez vas user posted image

zmenjeno ;)

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
25.2.2009 19:46:52   
afnica mala
najprej vsem hvala za vzpodbudo pretekle tedneuser posted image , brez vas bi mogoče Neli že prejšnji teden peljala v bolnico, ko so mi dali nujno napotnico
jolly- super, da ti bodo tko pomagaleuser posted image - jaz na žalost nisem stručko na tem področju

srečanje- naju jutri ne bo. Najprej dobim obiske ob 9h, potem pa še ob 12h- punca ima čez 4 tedne rok. Itak bi vas samo zadrževala, ker Neli spi v vozičku le pol ure, več pa ne zdrži v njem- ker si ne more rok v usta tlačitali pa se z igračam igratuser posted image

bočno- s svojim sem še parkirala- s popravljanjem, zdaj ko vozim Neli s karavanom- pa niti probam neuser posted image

Še ene obiske dobim okrog 16h. Saj je to čist fajn, bodo mal Neli popestvali, ker moj user posted image  je bolan in je ves dan pri meni, HB da se je zredila, sem takouser posted image , da imam takkkooo veliko energije, da mi ostaja prosti čas, pa še vse imam narejenouser posted image , pa še tukaj gor visim. Zato bo danes samo 1x nočno hranjenje- če bo punca seveda za- še 10 dni nazaj je bilauser posted image

barve- po fengshuju- oranžna - dnevna- mi2 sva imela prvo štrihanje (1 steno) živo oranžno- najmočnejšo po Heliosovi barvni karti- potem je user posted image  3 x dodal belo in črnouser posted image - zdaj pa je med oranžno in rumeno- bi imela ful rada močnejšo- uglavnem pol stvari bi že po pol leta imela v drugi barviuser posted image , kuhinja in spalnica 1 stena sta v bordo rdeči. No v tej sobi je zdaj začasno Neli, najina spalnica pa bo vijola ali vanilija

Zdaj pa pod tuš, pol pa mal pred tv, mogoče si 1dcl vinčka ali martinija privoščim, šampanjec (za Nelino kilažouser posted image ) bova pa spila, ko bo moj zdrav

Nočko

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
25.2.2009 20:27:33   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek

Eno vprašanje imam. Nejka je spet nekej novega pogruntala. Ko jo dam na trebuščka začne kolena vlečt pod ritko. Kot da bi se že hotla naprej premaknit. A še kateri user posted image  to dela? Največja fora pri naši je, da še nima dovolj močnih rok in potem ponagadi glavo zarije v previjalno podlogo. Pa se mi zdi, da v tem ful uživa, ker pol, ko se spet nazaj gor dvihne z glavo, je vsa nasmejana.

pšemek - pri nas je enako...pojma nimam kaj to pomeni in ali je ok, izgleda pa da mali uživa in mu pustim...pazim le, da mi kam "ne uide" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
   [Brisano sporočilo]
25.2.2009 20:31:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu afnica mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4489
25.2.2009 20:38:48   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Čaw,
medve sva ravno iz Tivolija. V Čolnarni je pojedla celo kašico, na sončku pa 170ml mlekca user posted image

Lovely - saj ti si iz Domžal, ne? Kako to, da pogosto hodiš v Tivoli? ....ali pa se mi samo zdi, no user posted image A še kam drugam po LJ? Sicer se pa lahk kdaj v Tivoliju dobimo? Povej mi še, kje kaj parkiraš? Mi med vikendi kar na parkirišču tivoli pri bazenu, verjetno pa je med tednom polno?

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
25.2.2009 20:40:57   
Lucka1

Stene - .100noga, naše si že itak videla... Sem pa v službi opremila eno tako sobo s pomočjo ene nove zadeve - lahko zbrskam link če hočete - ene take fotke velike so kot recimo fototapeta ampak je narejeno pod pleksi steklom. Ful dobro zgleda k daš naprimer na belo steno en ozek pas od tal do stropa živozelene veje bambusa... Zanimivo no.

Midva imava v kuhinji to narejeno...na "hrbtu" kuhinje, al kako se reče, je za steklom fototapeta limet, ki padejo v vodo, pa so mehurčki okoli...deluje osvežujoče

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
25.2.2009 20:44:41   
gogabojan

Še enega pametnega kazala ne znam narest kaj šele kaj drugega user posted image Ja super potem bom jaz začela s pisanjem po domače, da bo šlo vsaj hitreje, tista pravila bom pa prihranila zate user posted image

Jelly NE UTRUJAJ SE S KAZALOM. Ker ti word na koncu sam naredi kazalo po naslovih in straneh.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
25.2.2009 20:44:46   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1

Stene - .100noga, naše si že itak videla... Sem pa v službi opremila eno tako sobo s pomočjo ene nove zadeve - lahko zbrskam link če hočete - ene take fotke velike so kot recimo fototapeta ampak je narejeno pod pleksi steklom. Ful dobro zgleda k daš naprimer na belo steno en ozek pas od tal do stropa živozelene veje bambusa... Zanimivo no.

Midva imava v kuhinji to narejeno...na "hrbtu" kuhinje, al kako se reče, je za steklom fototapeta limet, ki padejo v vodo, pa so mehurčki okoli...deluje osvežujoče

lovely si kaj brskala za link al pa lučka će veš kje na netu to najdit?

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
25.2.2009 20:45:00   
laknerš
Lučka1 slikico

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
25.2.2009 20:49:27   
gogabojan
Punce, kaj pomenijo te zvezdice, ki si jih tako vztrajno nabirate???????

Evo mi smo izpod tuša prišli. Čisto vsi. Naš mali se je danes tudi tuširal, ker je bil tak siten, da ni hotel niti v banjici se kopat. Zdaj pa drži flaško od čaja v ustih in jo pridno grizlja. Če pa mu flaško vzamem pa joka. Lačen pa ni, ker sem ga podojila v pol ure trikrat (ker je tak siten).

Punce, kolikokrat date otroku jesti (bolj me zanima dojiti, ker mi se samo dojimo). Naš visi non stop na ciciuser posted image user posted image user posted image . Vsaj 1x na uro mora biti priključen na 220. Ponoči pa ponavadi spi vse do 7h user posted image user posted image user posted image (izjema sta zdaj dve noči ko se je zbudil prej).

Čeprav nevem zakaj so zvezdice, evo sem si jih tudi jaz zdaj nabrala.

Neposredna povezava do sporočila: 4495
25.2.2009 20:58:16   
Lucka1
http://www.fototapete.si/index.html

TOLE MISLIM, DA JE LINK ZA STENE, O KATEREM JE BILO GOVORA....ČE PA NE, JE PA VSAJ ZELO ZANIMIV IN UPORABEN
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
25.2.2009 21:04:18   
Lucka1
LAKNERŠ -  če na zgornjem linku pogledaš kuhinje, bo ena izmed njih tudi tista slikica,ki je pri meni - taka velika limeta - to imava na eni strani. Na drugi pa ene majhne limete. Na žalost slikice nimam, ampak mislim, da je na spletni strani dobor pokazano. Sicer pa so v Lesnini na Brdu nekoč imeli eno tako kuhinjo s slikami pomaranč in češenj

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
25.2.2009 21:23:45   
iraira
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

srečanje- naju jutri ne bo.

Naju tudi neuser posted image user posted image user posted image , ker starejši sinko pride že ob 11.30 iz šole ker grejo v Planet Tuš gledat nek film....
Drugič prideva....bi vas rada spoznala

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
25.2.2009 21:34:23   
iraira
Danes je bil res krasen dan za vozičkanje, midve sva bili 2x zunaj po tri ure...naši kužici ni bilo nič jasnouser posted image user posted image ko sva se drugič napravljali za ven, ampak je bila vseeno prva pred vratiuser posted image . Upam da ste izkoristile današnji dan pa da so bili user posted image  pridni, da so veliko jedli in malo sitnarili in jokali....

Pa lepe sanje vsem

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
25.2.2009 21:38:34   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: timnala

Jolly..sem vesela, da ti bo pomagala gogabojan, ker js tud lahk recem obvladam word pa excel, sam rajse prej sama nardim enkrat, preden se komu javim za pomoc..diplomske se pa zal nisem delala. Najprej napisi, pol pa ni user posted image , da ti vsaj ena od naju priskoci na pomoc..al ti svetujeva al ti jo pa gogabojan uredi user posted image

S skupnimi močmi, bi imela jolly narejeno diplomsko nalogo. Timnala, tebi dam prednost, ker si se prej javila ji pomagati, če pa vama ne bo šlo, pa bom pomagala. Saj veste pregovor:
VEČ GLAV VEČ VEuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Pa brez zamere! (Madona sem danes občutljiva)user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?