MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam IZVIRNO SPOROČILO: Tejči H Lovro jo je sicer imel prvi dan, sam potem ne več. In če ne bo potrebe mu je tud ne bom dala, ker sedaj je ne pogreša nič. So mi pa sestre v porodnišnici rekle, da duda kao ni dobra. Ker se sesanje pri dojenju in sesanje dude zelo razlikuje in ga duda lahko samo zmede. No, jest bom pa javno priznala, da sem postala pri drugem zelo vztrajna z dudo - sej vem, da me tuki ne boste raztrgale . Pri prvem sem rekla, NOBENE dude, po treh tednih sem se udala, ker je imel tako močan sesalni refleks. Pa je fante lepo napredoval, dojila sva se, potem direkt na gosto hrano,... Ko smo prešaltali na gosto hrano, so se noči podaljšale, če je bilo hudo, smo se potolažili z dudo. In spi celo noč od 6m dalje. Pri 3 letih dudo stran. Drugi dude ni želel. Pa sem si predstavjala, kako bom jaz in moje mlekarne postala ena velika duda. Nisem si predstavljala, kako se bo znal dečko sam uspavat in umirit, sesanje prstka mi je nočna mora, ker vem, kaj lahko pride iz tega. in smo vztrajali kar nekaj tednov, da je dudo sprejel. Potem enako kot bratec, le da spi celo noč od 8m dalje. Duda stran pri 27m. No, vem da sem komot, ampak ni ga čez prespano mamo. In priznam, da bom tudi tokrat naredila, kar se da, da ssprejme dudico. Sem slaba mami? Upam, da ne. ma jaz mam nekje enako mnenje kot ti - nisem pristaš dude načeloma, ampak za vsako ceno pa res ni treba vztrajat, da je otroku ne bi dal. isto mislim, da je duda vseeno bolje kot prstek... kako pa pol to v praksi zgleda pa še ne vem, oziroma je verjetno pri vsakem drugače. eni otročki nočejo dude za nič na svetu, drugi pa ne morejo brez... vsaj takšne zgodbice sem jaz do sedaj slišala... ma jaz je svojemu ne mislim na silo tiščat notri. samo če se bo samo drl pa če bo to edino pomagalo, mu je pa ne mislim na silo ven trgat tudi ne.... sem bolj za strategijo go with the flow