Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:22:40
|
|
|
|
iraira
|
Dream na[a pikica poje 200ml predno gre spat tako da ne vem...misliš da bi ji še povečala? Pa ne vem če bi sploh lahko pojedla več??
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:23:43
|
|
|
|
iraira
|
No pa sem še jaz enkrat odprla novo stran. zame!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:26:57
|
|
|
|
Pšemek
|
Lep pozdrav tudi od mene, po malo daljšem času! Vidim, da pogrešala me ni nobena ... . Najprej bi se vam vsem zahvalila za čestitke in dobre želje. Smo pa imeli zelo pester vikend. V petek sem celo dopoldne pospravljala stanovanje. Vmes sem morala seveda še Nejko animerat. Ko je bilo vse pospravljeno, pa je bilo na vrsti kuhanje. Po kosilu smo šibali vsi 3je na sprehod, popoldne smo pa počivali. Nejka in ati sta spala, jaz sem se pa mal pred TV vsedla. V soboto smo pa najprej kar z vozičkom v trgovino šibali, ker so se nam za nedeljo obiski napovedali, doma pa nobene pijače. Pa še drobtin je zmanjkalo, si je pa pohane zrezke zaželel. Po kosilu pa k našim. Smo tam avto pustili, pa na en dolg sprehod, nazaj grede pa še gor na obisk. Smo bili kar dolgo tam, zvečer pa domov, pa mi2 hitro nekaj pojest in pol smo se že šli kopat pa spat. Vmes sem cel dan še prala pa sušila, prala pa sušila... za likanje pa je zmanjkalo časa. V nedeljo smo mislili pa dopoldne malo počivati, pa ni ratal. Meni je še likanje ostalo, je šel k frizerju, pol pa s5 kosilo kuhat, po kosilu na sprehod, pol smo pa že obiske dobil. Pa čvek, pa gledanje slik, pa je bila ura kar naenkrat čas, za večerjo, kopanje in spanje. Res, kako hitro minejo vikendi!!!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:28:46
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream Jolly123 brala sem, da se 1 teden uvaja 1 vrsta GH in sicer špo dve žlički dnevno. Ne vem pa, ali lahko damo kaj več. Matic bi tudi vse s krožnikom pojedel in se mi zdi, da tisto, kar mu dam, je le kapljica v morju... Ufff s takim tempom potem nikamor ne bomo prišli, bo lih eno leto star ko bo pojedel cel obrok Mah jaz sem mu danes dala krepko več kot dve žlički...bomo videli kaj bo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.2.2009 10:40:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:46:43
|
|
|
|
Pšemek
|
So pa naše noči zadnje čase tudi precej drugačne, kot so bile. Prej je vedno prvo rundo spala do 2h, včasih vse do 4h. Vse naslednje runde pa je potem spala po tri ure skupaj. Zadnjih nekaj noči pa se mi zbuja že okoli polnoči. Včeraj se je potem naprej zbujala točno na tri ure, danes pa je ta drugo rundo potegnila do 4:30. Pa včasih sem jo lahko "prepričala", da je zjutraj še kakšno urco potegnila, zdaj pa imamo obvezno vstajanje okoli 7h. Pa še to je drugače, da zdaj ponoči začne glasno jokati. Prej je vedno samo jamrala v svoji posteljici. Imam pa to srečo, da po tem, ko se podojiva, jo dam nazaj v posteljico in zelo hitro in sama od sebe zaspi nazaj. Upam, da bo tako tudi ostalo. Pa HB duda pri nas ni nujno zlo! Vas kar občudujem tiste, ki jim morate celo noč popravljati dude. Meni bi se po moje zmešalo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 10:50:29
|
|
|
|
lena35
|
DREAM sem dobil spasiranega
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 11:16:16
|
|
|
|
afnica mala
|
Hojla luštne maškarce mi smo tudi za vikend letali okrog. Doma nismo kuhalo . Moj je spet nekaj bolan.Zadnje 4 mesece ziher že 4x. nikoli si ne privošči bolniške in počitka in..... mene tud zanima kolk mora pojesti za en obrok GH, da nadomesti mleko. Neli je zjutraj spila samo 40ml mleka, čez pa četrt bsanane. Zadnjič je popila 100ml mleka, potem pa pol banane. Čegledaš kjna embalažah; 100ml mleka ima 290 kj, 100ml korenčkove- jabolčnwe kašice pa 139 kj, za 2ooml mleka mora pojesti 300 ml ne mara pa kaloričnega mleka jaz samo upam, da se je Neli zredila kalkih 100g- jutri spet tehtanje-drugače nam bo spet napotnico pisal ima bajskaste rokice in nogice , pa samo 2x sem ji pokazala obrat iz hrbta na trebuh(ste pisale tukaj gor), zdaj se pa na previjalni non-stop obrača najrajši pa pleše na moje žvižganje
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 11:23:52
|
|
|
|
afnica mala
|
Glede spanja- pri nas ni problema- zaspi okoli 20h, potem jo hraniva ob 22h- takrat velikokrat zelo malo ali nič ne poje (odvisno kolk ob 20h),2h in 5h. Samo, da se pokaže, da se je zredila, me zelo zanima, jo bom pustila, da se sama zbudi za hranjenje, kdaj bo to in koliko bo pojedla? Komaj čakam, da GH ornk zalaufa, in ji zjutraj samo še enkrat futremo.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 11:41:10
|
|
|
|
Pšemek
|
Zdej pa še malo za nazaj komentiram. Fuuuuuuuuuuul imate luštkne maškarce!!!! Mi je letos nismo nič našemili, za drugo leto pa je moj rekel, da mormo obvezno! prenosna postelja - mi smo jo ravno nedavno aktivirali, da se bo tamala navadla v njej spat. Da ne bo problem, ko bomo enkrat kam šli. Jo imam v dnevni sobi in njeni dnevni počitki so zdaj v tej prenosni postelji. Sem jo pa dobila od moževe sestrične. Zraven pa še peno, ki pa ni original v kompletu s posteljo. laknerš - za kužija. Jaz bi ga tudi imela, pa mi še ni uspelo prepričat. Pa saj je zaenkrat boljše, da ga še nimamo, k majo njegovi spodaj enga tečkota, k se z nobenim drugim psom ne razume. krofi - HB nisem največji fan krofov. Sem enega pojedla in jih imam za nekaj mesecev dovolj. Ampak so se mi pa včerej, ko smo bili v centru na sprehodu fejst zaluštali. Ampak še dobro, da noben od naju ni s sabo vzel denarja! Lucka1 - v bistvu je to kar nekaj. Bolj je pomenbno, kakšne pogoje postavljajo v vrtcu, kamor želiš vključiti . Vem da tam, kamor bi jaz želela vključiti našo, imajo pogoj "nikakor pa ne sprejemajo mlajših od 11 mesecev" jolly123 - za te ogrlice sem že slišala - vse, kar lahko rečem je SVAŠTA afnica mala - držim pesti za 100g oz. še več!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 11:41:49
|
|
|
|
*talcy*
|
OJLA smo že s cepljenja ... mal je pojokcau in to je to kak se je smeju pri zdravnici ko ga je obrnila proti ogledalu ... mi je blo tko lepo .... glede GH pa sem ji povedala da noče in noče in rekla da naj počakamo do pol leta tako da mi je brala misli ker ne mara še žlice in fuuulll trdo kakca ... tko da mi bomo še počakali kak mesec .... naša noč je bila ok ... ob 3h je jedu in ob 6.30 pol sem ga pa morala ob 10h zbudit bošček ...... drugača pa mere in teža 7640g in 66cm .... naslednji pregled pa 6.4. ni ne vem kako velik ma vsi pravijo da je za 4 mesećnika velik abwoooooo morm šibat ker grem ven
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:09:39
|
|
|
|
Mandek
|
Ojla! Najprej glede srečanja Celjank-v Žalcu je fino, ja, itak, če pa tu stanujem . Čas imam kadarkoli, ker sem streljal stran od omenjenih lokacij (to pa smo v Žalcu itak vsi ) Evo, naša mala panča že dobro uro in pol, jaz pa sem se pripravila, da gremo mal na sprehod, ko se zbudi. Ponoči spimo, nekako se nam je ritem ustalil po dodajanju, sedaj pa spet zmanjšujem in bomo vidli, kaj bo... Čez dan je začela jesti zelo malo . Ko se dojiva, je par minutk (ali sekund?)in ima dovolj, iz flaške popije okrog 90 in to pred spanjem. Dojenje imamo nekje do 15.ure, nato pa Am, ampak se ne sekira kej velik...Najraje ima, če ji ponudim GH, takrat bi zmazala cel obrok, če je ne bi ustavla . Za ostalo ji pa mnde kr mal dol visi Včeri in predvčerajšnjim sem ji ponudla korenček in sm ji mogla vzet, ker nism upala več, ona bi pa še kr...Ko sm ji umaknila, pa v jok Opažam, da full več spi čez dan...kr ene dve rundi po 2 uri . Men je čist kul, se nič ne pritožujem . Spila bi še eno kavico pa ne vem, če se ne bo pol zbudla... Nič, grem še mal brat za nazaj.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:10:00
|
|
|
|
Pšemek
|
Sem pozabila napisati, da ima naša žaba novo zabavo. Je odkrila jezik in zdaj na vse možne načine telovadi z njim. Z njim odkriva svoja usta, non-stop ga kaže, ga grize - še dobro da še nima zob, sicer bi bila to bolj boleča zabava. Pa "govori" s pomočjo jezika. Največkrat izrečena "beseda" pri nas doma zadnje dni je bljeeeeeee.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:11:44
|
|
|
|
stunfek
|
talcy, mi bomo cez 3 dni 4 mesece, pa imamo 8,4 kg ...pojma nimam kako smo dolgi :) ja, je velik, ampak ne prevelik...saj ce pogledas tisti graf o rasti je rzpon "normalnosti" ful velik. ne se sekirat. jaz se prav gotovo ne. jaz bom GH zacela zdaj zdaj...se 3 dni, pa se kvalificiramo kao :) sem mu pa prej ene parkrat probala dat in je jedel kot us tko, da mi ne bomo imeli problemov z GH :) aja, pa seveda vse lepo pozdravljene po dolgem casu...sem se nekako vsidrala na FB in mi ne sfolga bit prisotna na vec koncih... ja, da se tu uradno povem,,....hihihi...ja, v slo pridem konec marca...tako, da definitivno pridem na piknik oktoberk :D
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:13:10
|
|
|
|
Mandek
|
Aha, še to... A mi lahk katera pove, kakšna je nekje normalna teža in velikost v tem obdboju? Nekje okrog normale, no...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:15:25
|
|
|
|
*talcy*
|
stunfek.... ti je uspelo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 12:48:56
|
|
|
|
Pšemek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek Aha, še to... A mi lahk katera pove, kakšna je nekje normalna teža in velikost v tem obdboju? Nekje okrog normale, no... Po grafih za tvojo Zalo ob rojstvu 3080g, pri 4,5 mesecih prbl. 6kg ob rojstvu 47cm, pri 4,5 mesecih med 59 in 60cm. Je pa povprečje pri 4,5 mesecih 6,5kg (odstopanje +/- 1,5kg) in 62,5cm (odstopanje +/- 4cm).
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 13:24:18
|
|
|
|
afnica mala
|
Mi2 sva pa s sprehoda. Prvi del- pol urce poteka tako, da Neli spi, drugi del pa Neli v naročju, pa še voziček zraven vlečem. Čist je živčna, ko se zbudi, pa ne more rokic v usta dat, pa noge v luft- kot noter v vozičku . Še malo- kak mesec- jupiii. Ena mamica, ki sva jo srečale je rekla naj s polento začnem- še ene 2 dni počakam- uvajamo jabolko- potem pa mogoče res začneva s polento in zelenjavo za kosilo. Sem jo previla in jo samo v plenički dala v posteljico, da brca in reglja- kmalu bo treba v spalno vrečo punco zavit Pšemek- potem je Neli še v okvirih povprečja- danes je 4,5m, rodila se je s 3080g- zdaj jih ima cca 6kg- bravo za prva 2 meseca lovely- jaz že 3 mesece spim sama v dnevni, moj pa v spalnici- ker je spalnica zgoraj, Neli pa spodaj in dokler ne začne jesti fajn, fajn, bom jaz v dnevni, da sem zraven- no, moj tudi smrči, zato ne vem kako se bom spet navadila ; enkrat si pisala kolk g. na dan se redijo- zdaj pri 4 mesecih- a si pisala 10-30g/dan- to pomeni, če se na mesec zredi 300g- je ok?
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 13:29:15
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla, če se še me spomnite, mi nikakor ne rata priti do računalnika me moj na polno zaposli. Ker nimam časa bi vas lepo lepo prosla če mi lahko samo katera na kratko napiše kako ste začele z uvajanjem GH. Vem da bi naj začel z eno žličko pred ali po obroku, kaj pa če mu za večerjo npr. dam en keks v mleko, ali pa te od Milupe kašice oz. žitarice, ki se lahko dajo v mleko in potem to spije? Tako da prosim za pomoč, da ne bom šla vsega za nazaj iskat ker mi tako ali tako ne bo zneslo? Pa še nekaj zasledila sem, da ste pisale kako se obrne z hrbta na trebuh, mi lahko še to napišete? Drugače smo vredu se na veliko smejimo in "govorimo".
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 15:37:22
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1 Meni bi še najbolj pasalo, če ne bi bilo treba jest, da bi se samo v elektriko vštekal, ko bi bile baterije prazne ..... Smeška ena no ...pa od kje ti ideje? ;) Kot kakšna najstnica
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 15:44:36
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek Lep pozdrav tudi od mene, po malo daljšem času! Vidim, da pogrešala me ni nobena ... . Pšemek, smo vedli, da praznuješ ...mogoče si ga pa pila tri dni in tri noči
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 15:48:42
|
|
|
|
jolly123
|
Joj moj otrok že cel dan tuliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii da se ti zmeša.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 15:55:32
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek Čez dan je začela jesti zelo malo . Ko se dojiva, je par minutk (ali sekund?)in ima dovolj, iz flaške popije okrog 90 in to pred spanjem. Jaz mislim, da zdaj ko je večja, bolj aktivno vleče ...ne more bit drugega, ker pri sebi opažam enako ...mleka mam že skoz tolk, da nekak za en obrok v 24 urah dodam (ponavadi popoldne, zvečer), prvi mesec je rabila več kot pol ure za eno dojko, drugo mesec kakih 20 min, tretji mesec 10 min, zdaj jo sprazne v največ 5-6 minutah, večkrat tudi v štirih ...tko da jaz mislim, da je to to ...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.2.2009 15:57:41
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek IZVIRNO SPOROČILO: Mandek Aha, še to... A mi lahk katera pove, kakšna je nekje normalna teža in velikost v tem obdboju? Nekje okrog normale, no... Po grafih za tvojo Zalo ob rojstvu 3080g, pri 4,5 mesecih prbl. 6kg ob rojstvu 47cm, pri 4,5 mesecih med 59 in 60cm. Je pa povprečje pri 4,5 mesecih 6,5kg (odstopanje +/- 1,5kg) in 62,5cm (odstopanje +/- 4cm). Kje se pa najdejo ti grafi?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?