andreja2000
|
dodi ja,res,jaz imam"samo" 3,pa se mi včasih zdi,da komaj sfolgam ,cote,pospravljanje.... ej,punce,jaz pa imam težavo pri naši najmlajši(14 mesecev) in sicer z njenim spanjem.Ko se je lani decembra rodila je bilo vse o.k,lepo je spala,se dojila na 3 ure,noči je celo velikokrat lepo prespala...skratka brez problemov.Potem pa se je začelo....že čez dan skoraj več ni spala,morda parkrat po nekaj minut.V tistem času mi je zbolela mami in bila sem mišljenja,da moje dete pač čuti mojo žalost in da zato tako slabo spi.Noči so postale prava groza in še danes je tako.Jo dam spat in po kaki uri se že zbudi,potem se je sposobna zbujat tudi na 10-15 minut.In ker sva se z mojim skoz vstajala,jo je on dal k nama v posteljo,pa ni nič bolje,ko se mala zbudi,se vstaja,me vleče za nos,plazi po mojem in meni in ko nam končno uspe,da spet zaspi je to največ za uro,zelo redko 2 v enem kosu in nato se spet zbudi....in tako je celo noč.Čez dan velikokrat spi le 10-15 ,večkrat celo nič.Ko sem to povedala naši pediatrinji,je rekla,da je punčka pač taka in naj se na to navadimo,mene pa vseeno skrbi,da ni kaj narobe,pa tudi midva se z vsakim dnem težje spraviva iz postelje,ker smo že čisto neprespani.Ne vem no,zdi se mi,da je tega zbujanja na noč le preveč in to vsako sleherno noč isto..... Naj še povem to,da mi je potem bolna mami umrla,tega je sedaj 10 mesecev in mesec dni,odkar mi je še umrla moja sestra,ki je žal zapustila svoja dva sončka,ki pa sta sedaj velikokrat tudi pri nas.Sprašujem se,ali je možno,da naša najmlajša Eva pač nekako čuti to mojo žalost in da zato ponoči tako slabo spi,ali je nemara vzrok kje drugje??? Ima katera od vas(ali pa jo je imela) kako podobno izkušnjo,saj me že vse skupaj res skrbi,čeprav pediatrinja pravi,da to ni nič takega,kaj vem no,človek bi rabil nek spanec v enem kosu,pri nas pa je to največ dve uri skupaj,potem sledi rogoviljenje po postelji....in zjutraj sem običajno še bolj utrujena kot zvečer,preden grem spat. To,da mala nič kaj ne spi čez dan smo se navadili,noči pa so mi uganka in že kar eno mučenje,le kako se mala lahko naspi,ker zjutraj je nasmejana in že vsa naspidirana.... Kaj mislite ve o vsem tem....