|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 7. del :)
19.2.2009 16:30:49   
NoBady
kak je fajn brat tole glede pospravljanja igrač... mi boo v prihodnje še prav prišlouser posted image

jaz pa sumim da imam preeklampsijo, al kok se že reče...ka ima kira izkušnje s tem? včeri sem še lahko obula škornje, dans jih sploh zapet ne morem, tok se mi v enem dnevu otekle noge....se mi zdi da imam čedalje bolj zatečene, in isto roke, prste imam čist mravljinčaste, pa ful bi spala skos, pa mal me vsake tok časa glava boli...to so baje znaki ki bi lahko nakazval na preeklampsijo... zdej pa ne vem kok je to nevarno? a lahko počakam do torka ko imam pregled pri G. ali morm takoj kr poklicat pa se it pokazat?user posted image

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
19.2.2009 16:32:10   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: janaja

Oj

cita- kok je lušna mala, res pravi cukrček

Danes popoldan sem po dolgem času dežurna v službi, mi gre kar na user posted image , dobr da mi drušno dela mali user posted image v bušiju. No sej upam da bo kmalu ura 18.
Moj dragi me je pa danes presenetil in mi je iz službene poti  prinesel trojanske krofe user posted image , so tako dobri ( no pred nosečnostjo krofov sploh nisem marala user posted image ). Zdaj bi bli pa lahko skoz na jedilniku.

Bom probala tole tea trea ,  no še dobr teden pol pa pijemo čaj malinovih listov user posted image  a sem se prav spomnla, kje se ga že dobi?

lp

Aha, kupi pa se ga v Sanlobarjuuser posted image Ali pa v Bioticu.

18.3.2009

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
19.2.2009 16:33:51   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: NoBady

kak je fajn brat tole glede pospravljanja igrač... mi boo v prihodnje še prav prišlouser posted image

jaz pa sumim da imam preeklampsijo, al kok se že reče...ka ima kira izkušnje s tem? včeri sem še lahko obula škornje, dans jih sploh zapet ne morem, tok se mi v enem dnevu otekle noge....se mi zdi da imam čedalje bolj zatečene, in isto roke, prste imam čist mravljinčaste, pa ful bi spala skos, pa mal me vsake tok časa glava boli...to so baje znaki ki bi lahko nakazval na preeklampsijo... zdej pa ne vem kok je to nevarno? a lahko počakam do torka ko imam pregled pri G. ali morm takoj kr poklicat pa se it pokazat?user posted image

Jaz bi za vsak slučaj poklicala, sej škodit pa le ne more.user posted image

18.3.2009

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
19.2.2009 16:34:47   
Lorencia

Če sumiš na preeklampsijo, se vsekakor javi svoji G. - s tem se ni za igrat.
Vtipkaj v iskalnih besedo in boš našla kaj so najbolj pogosti pokazatelji ( visok pritisk, otečenost, slabi izvidi urina itd ). Ko sem jaz imela sum, zaradi bolečin v zg.delu trebuha - je moja G. vzela zelo resno in takoj naredila jetrne teste, me poslala v P. - da še tam prevrijo itd. Čeprav meni bi takrat sledil prezgodnji porod in je bilo zato toliko bolj tvegano kot bi bilo sedaj.
Bi ti napisala več - pa me čaka dragi pred blokom.

Vso srečo in upam, da gre pač za navadno otečenost - seveda je tudi to možno.

Skratka ne želim te strašiti, ampak če tako zatekaš - enostavno nimaš nič za izgubiti, če se oglasiš že zdaj in ne pred torkom.

< Sporočilo je popravil Lorencia -- 19.2.2009 16:44:27 >

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
19.2.2009 16:42:26   
MalaČebelica

pri preeklampsiji je še zelo pogost znak visok pritisk. jaz ga imam in zato sem ravno v kritični skupini za to da bi imela preeklampsijo. jaz imam zdravila, s katerimi mi znižujejo pritisk pa mislim, da precej pomagajo tudi pri zatekanju, ker do zdaj še nisem imela sploh problemov z zatekanjem. Ampak zatekanje je proti koncu nosečnosti normalno, seveda pa do določene mere...

poskusi si še zmeriti pritisk. če imaš višjega kot ponavadi, potem se po moje idi kar takoj pokazat v P ali k G. če pa imaš normalnega, pa ne vem... včasih je bolje it zastonj, kot pa da bi blo kaj narobe.... ali pa vsaj pokliči mogoče k G.... v P ali pri G ti bojo zmerili pritisk in verjetno še naredili test urina, ker s tem iščejo beljakovine v urinu, ki se pri preeklampsiji izločajo na tak način... pol pa bojo v bistvu takoj vedeli, na čem si. tak da če te preveč skrbi, raje idi kar takoj...

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
19.2.2009 17:19:06   
NoBady
hvala vsem!!! sem si zdej zmirla pritisk... 130/ 77 mam, to baje ni povišan, tko da ne bom nč klicala, ampak bom šla se uležt pa dat noge u luftuser posted image

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
19.2.2009 17:32:14   
Pupa7

hvala vsem!!! sem si zdej zmirla pritisk... 130/ 77 mam, to baje ni povišan, tko da ne bom nč klicala, ampak bom šla se uležt pa dat noge u luftuser posted image

mravličenje pa je od zatekanja, ker ni dobrega pretoka krvi, tako da to te ne rabi skrbet user posted image lepo počivaj user posted image user posted image user posted image

ta pritisk ki ga maš pa je vseeno malo višji... kolko jaz vem... nism pa ekspert user posted image

< Sporočilo je popravil Pupa7 -- 19.2.2009 17:33:17 >

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
19.2.2009 17:52:17   
janaja
Samo še 10 min in moja popoldanska služba je končana user posted image user posted image user posted image , pol pa domov na trojanske krofe user posted image  njami njami.

No  bejbike se tipkamo jutr, do takrat pa noge skup držat, razen teb jjasna85 ti že lahko greš ane user posted image user posted image

lp

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
19.2.2009 17:55:18   
pondelak
evo mene iz mš-pa je opravljeno...
na srečo danes ni blo tak dolgo za sedet...user posted image

najlepše na svetu je biti mama...Tjaši...

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
19.2.2009 18:11:06   
tasa_m
kak pa paše ko se naspiš.. user posted image  skoraj sem že pozabla kak je to, ko spiš po kosilu.

Zdaj pa čakama z mojim, da pridejo AJM-ovi pogledat kaj so zafrknili pri polici, pol pa šibama k sestrični po pojšterček in odejico user posted image  za našo pupo.
Tak da bo počasi tud pri nas več ali manj vse pripravljeno za dojenčka user posted image user posted image . No,saj manjka samo še posteljica ostalo pa je že vse pripravljeno. Tudi torbo za našo tamalo,..sem mu morala pokazat točno kje je, ker ni bilo dovolj, da sem rekla da je v omari user posted image  
user posted image user posted image

(odgovor članu pondelak)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
19.2.2009 18:12:12   
Lolita23

Normalni pristik je od 110-140/60-90mmHg.user posted image No vsaj nam so tak govoril.

18.3.2009

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
19.2.2009 18:20:37   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

kak pa paše ko se naspiš.. user posted image  skoraj sem že pozabla kak je to, ko spiš po kosilu.

Zdaj pa čakama z mojim, da pridejo AJM-ovi pogledat kaj so zafrknili pri polici, pol pa šibama k sestrični po pojšterček in odejico user posted image  za našo pupo.
Tak da bo počasi tud pri nas več ali manj vse pripravljeno za dojenčka user posted image user posted image . No,saj manjka samo še posteljica ostalo pa je že vse pripravljeno. Tudi torbo za našo tamalo,..sem mu morala pokazat točno kje je, ker ni bilo dovolj, da sem rekla da je v omari user posted image  
user posted image user posted image

ja Taši, kdaj pa dobiš postelco?? user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
19.2.2009 18:28:41   
Lolita23
Naši otroci so uradno ribe, po horoskopu, no nekaj bo ovnovuser posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
19.2.2009 18:30:41   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23

Naši otroci so uradno ribe, po horoskopu, no nekaj bo ovnovuser posted image user posted image

Jaz še vedno ciljam na ovna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
19.2.2009 18:31:23   
Dali*

Ejla...ne delaj panike...

Sej mi2 imava isto G, ne. Naša G bi ti isto rekla, ker sem jo jaz tudi vprašala. In poleg tega imam tudi išijas že en teden, da komaj hodim, ali pa sploh ne, pa ni nič kaj rekla. To vse sodi zraven...
No, če nimaš visokega pritiska, ne bruhaš, te ne boli glava....ni preeklampsija.

Jaz imam na desni roki non-stop mravljinčaste prste oz. blazinice imam popolnoma omrtvičene. Tko, da ko tipkam je full grozen feeling. Jaz bolj sumim, da boš ti kmalu rodila, ker če se ti je sedaj začelo zatekanje še bolj izrazito ponavljati si na dobri poti v Rim.

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
19.2.2009 18:34:33   
Dali*
Eccola mene...

Torej...poročilo s pregleda.
Izvidi toxe, hepatitisa, vode in krvi so OK. Kri je sploh super, kar se tiče hemoglobina. user posted image
Danes sma vzele še bris za streptokok B...rezultat sledi čez en teden, ko imam naslednji pregled in CTG.

Sicer pa UZ...hmmm...ja, naš nagajivček še vedno lepo sedi v medenični vstavi in se je kr ornk zasidral z ritko. Je rekla, da je bolj obilen, kakor kaže UZ, čeprav za težo nisem vprašala. Je bil pa res videt kar pravi. Posteljica je tudi že pikčasta...torej naslednji CTG in UZ imam čez en teden in če bo še vedno sedel, kar najverjetneje bo, ker je kr prepričana mi bo dala napotnico za P, da se grem pokazat še dr. Korenu, da še on oceni, če bi delali zunanji obrat ali bi se kar odločili za CR. Sicer nisem navdušena nad nobenim od teh dveh. Ampak si pa mislim, da če bi pa mogla rojevat in se bi kaj zakompliciralo ali se ne bi odpirala, ali pa je naš mali res ornk "peb"...pa da bi se full namučila se tolažim s tem, da je mogoče tako boljše. Vsaka stvar je za nekaj dobra. Aja, pa še glede na poseg, ki sem ga imela pred 1 letom in 3 meseci, naj bi se celo težje odpirala. Pol si pa mislim, da je  res vsaka stvar za nekaj dobra in da je mogoče bolje tako. Najbolj kar mi je hudo, če bom mogla na CR je to, da ne bom videla otročička takoj in da okrevanje daljše, pa dojenje, pa..... mah, ne bom razmišljala, še manj pa brala glede CR, ker potem te pa čisto zamori...

Tko...mal sem se razpisala...sej veste, ko prideš s pregleda bi o tem vsakemu 100x povedal kako je bilo...jaz imam pa tudi vas zato, da vam kaj napišem...

Seznam: pregled + ctg 26.2.2009, +15 kg, cm enako... 

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
19.2.2009 18:35:32   
Lolita23
No, da vam povem, kako zelo se borim biti marčevka.ker je rekla G včeraj, da imam maternični vrat zmehčan, pa da sem že odprta, sem kar nehala za en teden pit malinov čaj, sicer brez sprehoda ne zdržim, si pa res želim dočakat naslednji vikend torej 1.3.user posted image user posted image user posted image Čeprav več kot noge skup tiščat ne morem, kar pa če mojega vprašate obvladam.user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Lolita23 -- 19.2.2009 18:36:42 >

18.3.2009

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
19.2.2009 18:42:44   
tasa_m
PUNCE dajte mi pomagat??
Kdaj veš kdaj ti voda odteka?
Kak veš ali je plodovnica ali navadn urin?
Jaz sem zdaj že cel čas na wc sedela ker sem mislila da me na wc ampak ko se vsedem mi sam teče.. user posted image user posted image je pa take mutne barve?!

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
19.2.2009 18:43:31   
spps
ojla babniceuser posted image user posted image user posted image

kaj dogaja?ste  pridne in držite noge skup?user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
19.2.2009 18:44:32   
Dali*

PUNCE dajte mi pomagat??
Jaz sem zdaj že cel čas na wc sedela ker sem mislila da me na wc ampak ko se vsedem mi sam teče.. user posted image user posted image je pa take mutne barve?!

plodovnica je brez barve oz. barve slame in je brez vonja. Tako, da baje komot ločiš med uriinom in plodovnico.

Daj si vložek in opazuj

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
19.2.2009 18:51:36   
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

PUNCE dajte mi pomagat??

plodovnica je brez barve oz. barve slame in je brez vonja. Tako, da baje komot ločiš med uriinom in plodovnico.

Daj si vložek in opazuj

Jaz sem slišala v bolnici da je lahko tudi motne barve...če te skrbi potem se pojdi le pokazat...komaj čakam naše marčevske dojenčkeuser posted image user posted image user posted image

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
19.2.2009 18:55:23   
NoBady

PUNCE dajte mi pomagat??

če ne moreš zadržat, da kr teče potem je 100% plodvnica...kr pejt se pokazatuser posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
19.2.2009 18:56:16   
NoBady
IZVIRNO SPOROČILO: spps

ojla babniceuser posted image user posted image user posted image

kaj dogaja?ste  pridne in držite noge skup?user posted image user posted image

js jih držim bol u lufti kokr skupiuser posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
19.2.2009 18:57:24   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

PUNCE dajte mi pomagat??

Daj si vložek in opazuj

ti pa barva slame...

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
19.2.2009 19:00:17   
spps
plodovnica je lahko bistra-rahlo roza obarvana,mlečne barve-to se pravi motne,in zelenkaste-ko je že preveč zrela,nekak približn tak

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

strah pred porodom
nataly33

prvič sem rodila zelo težko,rok imam čez 2 tedna in me je grozno strah poroda...kako je roditi drugič? hvala za odgovore

težje (12%)

lažje (73%)

enako (15%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!