mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri Cita, Yania, Pocka...mene je tudi tega malo strah, čeprav kar se zdaj menimo z njo, se mi zdi, da nekako razume, da bo dojenček še premajhen za se igrat in mi velikox reče, da ga bo ona samo čuvala in mu popravljala dudo...če bo pa jokal, me bo takoj poklicala...fajn je, da je za novo leto dobila knjigico DOBILI BOMO DOJENČKA in nekako preko tistega postavlja vprašanja in ji tudi (starosti primerno) razložimo kaj in kako...res je, da se zdaj dosti več igra s svojimi dojenčki, si jih tlači pod majco in pol jo dobim na postelji v sobi, kako "rojeva" in ga "doji"... ...pa tudi pri tem, ko kdaj vidi kakšnega dojenčka kar onemi in samo strmi v štručko...tudi če sem jaz kakšnega pestvala, ni bilo nikoli problemov, vendar to ni isto kot ko bo naš doma...menim, da je pomembno, da se počutijo še vedno ljubljene in varne, da nimajo občutka da je zasedel njihovo mesto...toliko v teoriji, kaj bo pa v praksi ?...we will see... No, naša je bolj zdaj prišla v neko fazo trme in NE-jev, NE MOREM, NE ZNAM...tako, da se že nekako ubadam z "morebitnim" stanjem po porodu... IZVIRNO SPOROČILO: pondelak vprašanje-ima mogoče katera modelčke za barve za steklo,predvsem za pust???malo sem ustvarjalno razpoložena Poglej si kaj tukaj...imaš za Haloween pobarvanke, in seveda še vse sorte torte .... http://www.coloring.com/pictures/choose.cdc ali http://www.coloring.ws/coloring.html Pospravljanje igrač...pri nas tudi pomaga, če jih nesem ven in jih ni več...to sem naredila parx...tako, da če me v tretje ne uboga za pospravit, se vstanem in kar odnesem...zdaj samo da vidi, da sem v "zaletu" se vstat...že teče pospravljat...in včasih že v prvo pospravi...No, v njeni sobi me ne moti če so razmetane, v dnevni in ostalih prostorih pa jih mora pospravit za sabo, ko se neha igrat (ali pa pred spanjem)... Sem ji pa tudi parx rekla, da bom igrače nesla otrokom, ki jih bodo pospravljali... mene je tudi strah kako bo pol, ko pride čeprav sem mu vse lepo razložila, pa knjigice sva tudi pregledala in kr nekaj prijateljev ima zdaj različnih starosti tako da vidi kakšni so in kaj počnejo ampak po moje bo pri nas kr ljubosumnost prevladala ; že zdaj če pride kakšna prijateljca z otročkom na obisk pa mu reče, da imam v trebuščku dojenčka, Žiga kr priteče in reče, da je dojenček samo njegov; me je kr pošteno strah...... glede igrač; jaz tudi ne maram da jih povsod razmetava; dokler smo bli še gor v bajti, ni imel svoje sobice (je služla za garderobno omaro) in se je igral v dnevni zato sem zahtevala da pospravi; sedaj pri mojih pa ima sobico in se tam igra, no raznese itak da po vsem stanovanju ampak mora vse pospravit pred spanjem tudi igrače v sobici tiste ki so po tleh; no pri nas pomaga tudi sesalec, ko so lego kocke povsod
|