Pika Zoja
|
Še vedno trdim, da Amerika trenutno ni prijazna do priseljevanja tujcev. Ni, in vprašanje je, koliko časa bo sploh trajalo, da se bodo stvari normalizirale. In zame nima Kerensa jajc (itak...), zame ni pogumna, zame ni drzna, ampak je sila nepremišljena. Če bi bila drzna in pogumna in vse to, bi pakirala v kakšno državo, ki je prijazna do tuje delovne sile. Ampak če si v glavo vbiješ, da hočeš it v Ameriko, potem pojdi. To ni moj problem. In tudi moj namen ne, da te poizkusim prepričat v nasprotno, ampak ti resno predlagam, da razmisliš. In tukaj te vprašam - zakaj nisi pri osemnajstih sledila svojim sanjam (če praviš, da je ideja zrela že 15let) in pakirala brez otrok, na tehnico postavljala zgolj svoje življenje, ne pa življenje dveh otrok, ki jih že imaš. Ne, nisem dolgo prisotna, ne vem kdo si, sanja se mi ne kako izgledaš, ampak kar sem v teh pol leta ali malo več, izvedela/dobila vtis o tebi, je to, da ničesar, kar rečeš, ne izpelješ do konca. Tako tudi verjamem, da bo Amerika hitro postala spomin. Moj predlog? Mislim da vam gre dobro. Praviš, da imate visoke prilive in visoke stroške. Stroške malo zmanjšat, pa se spravi naredit neko srednjo šolo, pa ne zato, ker je DANES ne potrebuješ, ampak zato, ker je mogoče, da jo boš jutri potrebovala. Pred novim letom si trobila, kako boš nehala kadit (vsaj upam, da si bila ti to) - naredi nekaj za to. Naredi si kratkoročne cilje, katerim boš sledila in ne sanjaj o nekih ciljih, ki so milo rečeni nespametni in daleč od dosega tvoje roke. Nehaj biti nekdo, ki samo natolcuje, ker ti nihče ne verjame (dober dokaz je ta forum, kjer ti je uspelo zasejati dvom o tebi kar nekje 1/4 forumašic in forumašev). Začni dokazovat sama sebi, da zmoreš - zmoreš v Sloveniji, zmoreš dokončati srednjo šolo, zmoreš it na tečaj angleščine, zmoreš narediti tečaj nemščine. Širi si obzorja in postani človek, ki je zadovoljen sam s seboj. Ki ne bo rabil potrditev kot so - če bo šla v Ameriko ima pa jajca in veliko poguma. Zakaj ne izkoristiš tisto, kar ti je dano, zakaj ne izkoristiš tistih prednosti, ki jih imaš? Amerika ostaja, ti pa si v sedanjosti človek, ki je bil zgleda v življenju tako osamljen, da noro kliče po pozornosti. Zakaj?
|