kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca kot otroka očeta pucača cest, mame pucačice cest, bosta otroka zelo popularna v javni šoli v nikakvem okolišu kjer sam ene 10 kugl mim glav leti čez dan, pa kjer ni človeka k se po ceset brez noža sprehaja. Pa k bosta brez zob pri 30ih ti bosta tud hvaležna(saj veš da pucači cest nimajo zavarovanja ne?) Pa k bosta brez izobrazbe, ker otroci pucačev cest v ameriki glih nimajo prihodnosti. Javno šolstvo je v ****u. Za štipendije moraš bit ekstremno priden(kar tvoj otrok k se mu ne da odgovorov pisat v kontrolki, roko na srce ravno ni)Če bosta vse to doživela seveda, sred NY, med neznanimi, cele dneve sama ker bosta starša 16 ur garala za to da bodo sploh kaj pojedli Brisača... počasi postajaš poniževalna... ne do mene osebno, ampak na splošno. Je smetar kaj manj vreden od direktorja? V vednost - komunalo, ki ljudi legalno zaposluje, imajo tudi v ZDA. Komunalci niso kar avtomatsko looserji brez vsega. So ljudje, kakor jaz in ti, ki pošteno delajo, a žal bolj malo zaslužijo. A elitizem ti tudi po glavi hodi? Zasebna šola več vredna od javne? V javno hodijo otroci "pucačic cest"? Ti je otrokova popularnost v šoli prioriteta? Žal mi je zate, če tako misliš. Meni to ni bistvo. V šolo hodiš zato, da se nečesa naučiš, ne pa zato, da si pripadnik nekega klana. A če jaz ne bom movi star, Kamikaza pa direktor, bosta moja otroka kar naenkrat brezzoba? Izobrazba otrok je odvisna od poklica staršev? A daj no daj, zdaj ga pa pošteno serješ, ženska. 16 ur/dan delat, da nisi lačen? Sorry za tole, ampak ti osebno nimaš pojma, kaj pomeni biti lačen. Jaz sem bila in to pošteno - pa verjemi, da ne bom nikoli več. In moja otroka tudi ne, dokler bosta odvisna od mene. Resno, Brisača - da si pa taka... klientela, elitizem, karieristka?... ja, prav, bodi, ampak ne ponižuj drugače mislečih s tako nizikim izjavami, kakor je tole. Raje lepo, na kratko, napiši "Kerensa, ne bo ti uspelo", pa bo. Svašta, no. Bljak. Brisača ti je napisala realnost obljubljene dežele, ki se ji reče Amerika. Če tega nočeš zastopit, ti pa živ bog ne more več pomagat. Odebeljene stvari so žal realnost. Se mi je zdelo, da ti veliko stvari ni jasnih in da sploh ne veš, kok nam je v bistvu fajn v tej naši deželici.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 19.2.2009 12:23:35 >
|