|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
19.2.2009 7:54:45   
Sulfinija
Jutro!

A sem spet prva na tej temi?Vidim,da se je včeraj vnela tema o bolniški ja kaj čmo,še dober da tega ne rabim ker sem doma.Vem pa itak,če bi hodila na šiht,da bi morala biti doma zaradi prejšnjih ss,....še sedaj se morem ful paziti in bi mi bilo čisto vseeno kaj kdo govori za mojim hrbtom bi se kar požvižgala.Vsak vendra ve kaj more delati in česa ne sme.Tolk o tem.

Moja noč je bila spet kriminalna ker nisme mogla dve uri skupaj zaspati kriza no.Sedaj bo malce poštimala nato pa grem da pripeljem nečakinjo pride na počitnice do jutri se bom popoldne igrala ko nora in mafline z srčeki pekla hi,hi.Pride mogoče katera?

Arwen,nenormalno so bile dobre mlečne kumarice včeraj za večerjo bom tudi danes tole jedla.
In še recept zate:
naribaš polovice kumarice najboljše so hoferjeve ali lidleve posoliš in pustiš da spusti vodo.Potem,o spusti vode ožemeš v eno skledo na malo narežeš oz.seseklaš česen ne preveč,potem dodaš kumarice in navaden jogurt,ter kislo smetano da dobiš fanj omako ter nato še posuješ z rdečo papriko noro dobro.Pa poročaj,če si tole poskusila.

lp Mojcauser posted image 15t

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
19.2.2009 8:04:55   
*anč*
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07

anč: se večkrat spomnim nate, sva pač v zelo podobni situaciji.. super, da si pozitivna in optimistična.. meni to lih ne gre najbolše, no kakor kdaj.. a si na amnio že naročena?  še to, kaj si na bolniški ali delaš?

datum za amnio mam 18. 3., morm ga še potrdit (se mi prekriva s prakso). jst redno študiram, tko da mi dela ne manjka, je pa res odvisno od tedna... včasih non stop, pol pa mal pavze. mam krasne sošolke, ki me mal držijo na tej moji pozitivi. je blo men tut full hudo, sm jokala, bla jezna na cel svet... pol sm pa rekla, da je to brez veze in zakaj bi jokala za bitjem, ki še živi v meni, se mi zdi bolj prav, da jo/ga podprem z dobro voljo. pa tut počutje je dosti boljše. upam, da me ne udari po glavi, ko zvem rezultate. sej sm daleč od sproščenosti in uživanja v nosečnosti tako kot 1. , ampak upam, da pridem do tam. tudi tebi želim to čimprej!  za kater poseg si se zdej ti odločila?  in kdaj greš?

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
19.2.2009 8:09:03   
tejči77
Sulfinija, jaz bi takoj prišlauser posted image .

Tele kumare se slišijo dober. Mi smo pa včeraj jedli kumarčno juho s krompirjem. Njami.Kaj sva bile včeraj obe na kumare?user posted image

Saj vem, da je tema o bolniških končana in sem se zaklela, da se ne vmešavam, pa me prstki srbijo. Samo en komentar. Jaz nikogar ne obsojam. In vsaka zase ve kako se počuti. In mislim, da če g odobri bolniško ni brez veze.
Samo ne tako delat kot jaz, ko mi zdravniki tiščijo bolniško pa je ne vzamem. Sem popoln idiot. Zadnja dva meseca sem bila non stop bolna (da ne govorim, da sem v letu 2008 prebolela točno 10 hudih gnojnih angin) nisem bila na bolniški niti en dan. Nekako sem se zvlekla v službo, tam pa tako sedim. Da ne govorim, kako mi je bilo slabo in kako sem bruhala, pa tega niti omenila nisem g, ker sem vedela, da bo ponudil bolniško, jaz je pa itak ne bom vzela. Doma sem padla naravnost v posteljo, za kuharijo in tamalo je skrbel moj dragi čisto sam. Sicer nisem s.p., je pa tudi moja plača odvisna od tega ali bom delala ali ne, skoraj tako kot če bi bila. In bresposelna v tem trenutku ne smem bit, ker nekje moramo živet.user posted image  Lubi je rekel, da to ti nobeno življenje, da še samo životarim. Sem se pa nekako izvlekla in zadnjih 14 dni je bolje. Sem pa res tak trotl, da mislim, da si na bolniški le, če ti falijo noge ali če si v bolnici. Ampak tega ne mislim za druge, prav je če ste na bolniški, če se ne počutite dobro in krasno je, če lahko kljub temu poskrbite zase in za otroke.user posted image user posted image user posted image In zakaj bi karkoli tvegal za prihajajočega otroka oz. zakaj bi si oteževal življenje, če ni treba. No, to moram še meni vbiti v glavo.user posted image

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
19.2.2009 8:11:36   
tejči77
morskadeklica - jaooo bogica, si sploh ne morem predstavljat kako si trpela. In da so te tako matrali. Samo, da je malo bolje.

anč, aprilčica07, bodite pozitivke, me vse držimo z vama.user posted image user posted image user posted image

Slikice naše Larise

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
19.2.2009 8:25:52   
Drnula
Ayo - te začenja skrbeti zaradi kil - Ha! kaj pa me tebe za skrbeti user posted image  mene skrbi moja tehtnica, da ne podleže pod mano. Jaz se redim in imam 4 kg več kot pred nosečnostjo. Ampak se počutim kot da sem se zredila še veliko več. S tem, da se marsikdaj zabremzam pri hrani in pazim da jem po malo, da se za malico ne najem preveč ... jem samo eno jed in solato, npr samo krompir in solato, samo kos mesa in solato .... zjutraj pojem kdaj pa kdaj sirovo štručko, proti večeru kuhava še en obrok, običajno ogromna skleda solate in zraven še kake testenine, riž ... potem pa zvečer MORDA še kak jogurt, piškot ali večinoma kar pomaranče. Tako. Ni malo pa tudi ni tako veliko. KO se zvečer kopam in se pogledam dol ... jaz imam tak trebuh, pa to ne samo nosečniški, ta je bolj v spodnjem delu, meni se začne takoj pod joški. Zredila pa sem se še v rit in noge user posted image  Če se ne rediš še ne pomeni, da tvoj user posted image  ne raste, resno, ne govorim kar neki za tolažbo. Pogovori se na naslednjem pregledu. Imam pa 158 cm in tehtam 59 kg. Preveč. Premalo se gibam, če bi se več bi bilo bolje tudi počutila bi se bolje.
V petek in do torka gremo na smuščišče, tam se bom razgibala in morda se bom počutila malo bolje.

IZVIRNO SPOROČILO: kerala
služba je pač nujna za preživetje.

To pa je premalo! Služba je pretežen del našega življenja. Če je samo nujno zlo potem nam pa res ne more bit lepo v življenju. Mnogokrat nimamo izbire in delamo kar je prilika samo da preživimo. Ampak to je sila razmer. 
Delo varušk je ogovorno. Absolutno. Vendar v to odgovornost paše tudi tisti smoki. Če bi ga otrok pojedel in imel za to hude posledice ali bi celo umrl. Res je, da lahko uide in težko kontroliraš. Vendar to je stvar, ki je ZELO pomembna in je preprosto premalo in menim da tudi neodgovorno da se varuške postavljajo v pozicijo nezmožne kontorole vsega tega direndaja in oh in sploh kar opisujete. To je vsem jasno, seveda pa se pričajuje od njih strokovnost in odgovornso in več pameti v smislu vzgoje kot jo imamo celo starši sami. Če vrtec meni, da česa takega ne more kontrolirati in ne more prevzeti take odgovornosti, mora to staršem jasno povedati in priporočiti privat varstvo. Kar je mogoče v takih primerih res edina pametna rešitev.  Amapa to je odgovornost, da resno pristopi k resni težavi, pretehta in sprejme sklep, za kterem potem stoji in za katerega lahko prevzame odgovornost. 
Zame varuška, ki v naprej govori, kako je težko njeno delo, da ni mogoče kontrolirati vsega in kaj vsega so zmožni mali vragci .... je neodgovorna in take ne bi želela. Meni je popolnoma jasno, da vsak lahko pade, si prebije čelo, se ugriznejo, jih piči čebela, nesreče pač, ki se dogajao tudi doma ali pri sosedu na vrtu ... zaradi takih situacij jim ni jemati kredibilnosti .... poleg tega za svoja dejanja nosijo odgovornost tudi otroci čeprav še tako majhni. Ampak take sktvari kot so ta smoki so izven otrokovega nivoja odgovarjanja. 

Ma še nekaj moram oment, ko sem glih preletela par komentarjev.
Težko bi verjela, da je katerikoli med nami služba bolj pomembna od družine. Pa saj v teh debatah o službi, bolniški, družini sploh ne govorimo kdaj o tem kaj je bolj pomembno; družina ali služba. Men se zdi to kar mal žaljivo ali morda celo zlobno tak komentar. Mah, men kar dol pade vse skup.

Aprilčica user posted image  bravo! Močna si ! Drži se naprej in dobro prenašaj čas do rezultatov. Zelo dobro, da sta si na jasnem kaj bosta storila in se podpirata. Želim vam vso srečo !

sams, ime Neca sem našla v knjižici slovenskih imen. Jaz sem bila tudi presenečena ampak naj bi bila Ž različica imena Nace. Ker jaz sem tudi pristaš slovenskih imen ... zato pa sem imela tudi to knjižico. Še bolj smešno je, da je Falkovi v resnici ime Marjetka user posted image  So me pogosto spraševali, če je Neca prav Neca ali je morda Marjetka. Jih je pa še kar nekaj če gledaš statistiko. Malo, nekaj pa le.

sisy, debate bolniške niso letele nate, vsaj kar se mene tiče in mislim da tudi od drugih ne. Tu nobena ne more presojat kaj je s tabo in ali si ti zalužiš bolniško ali ne. Meni tudi na kraj pameti ni prišlo to, zato me zmoti tak komentar ali kar obsodba in pišem. Gre za izražanje mnej, prepričanj, debato .... različne poglede in morda uvidi ena pri drugi kaj kar se prej ni zavedala in ...bla bla bla ... debata pač, j ... ga. Žal mi je ,da si tako jezna in da si vzela kot napad nase. Ker ni bil.

Glede telovadbe in bolniške zaradi tegob nosečnosti. Jaz pa mislim, da se ne izključuje. user posted image  te lahko ovira pri delu ali ti delo slabo vpliva na user posted image , kar pa ni nujno da ti telovadba ne bo dobro dela oziroma koristila. Seveda, spet govorim, da je odivno od situacije ... če krvaviš itak da moraš ležati, če pa te boli križ (ali drugi primeri) še ne pomeni, da ti ne bo pomagala telovadba, plavanje ....

Jaz sem se včeraj spomnila, da bi Neca rabila kake kopalkice za bazen user posted image  Jutri gremo jaz pa skor nimam kdaj v trgovino. JIh bom sploh dobila zdaj? Ker kakanje vprašanje če bo skontrolirala ali mi povedala, plenica je pa za bazen tud ene šit. Ah, bom poklicala v kako trgovino, da ne bom na slepo letala. Ker itak še nimam nič pripravljeno.

Smo pa včeraj imeli en čuden izpad pri sosedih. Zelo si je želela k njim, imajo fanta enako starega. Tam smo bili nekaj časa in bilo je vse ok. Potem pa je padla v jok, se me tiščala in jokala in jokala in jokala ... brez prestanka. Zakaj user posted image  Jokala je še celo pot domov. Potem doma vse ok. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
19.2.2009 8:40:37   
simonalokar
dobro jutro

koliko ste napisale da sem se morala kar ornk usest in vas prebrat. menim glede bolniške in bruhanja- tiste ki niste sprobale ko kar koli poješ še ne do konca si na WC in izbruhaš več vn kot si pojedel da ko kar zavohaš od hrane si na WC-ju ni lušno so bili dnevi da sem bruhala že čist zelen. tudi meni bi pripadala bolniška če bi bila seveda še vedno zaposlena. menim pa da nekatere izkoriščajo to in zaradi takih une ki resnično potrebujejo pa ne dobijo.

zdaj pa še nosim maternico čisto spodaj kajti mi G vsakih izmeri materični vrat da vidi kako je tudi zaradi tega bi bila doma. ampak se ne hvalm kajti grozi ti prezgodnji porod in biti doma tudi ni luštno. tako je bilo tudi pri 1user posted image samo merkati se moraš pa je.

glede kuhanja in pospravljanja. na začetku mi je kuhala tašča za vse katji jaz se z taščo zastopim kot z lastno mamico in z tastom tudi. pospravljala sem kukr sem mogla in mi mož tudi ni tečnaril in mi pomagal pri sinu in pospravljanju, mi skuha večerjo in tako naprej.

so bili dnevi zelo žalostno se tudi s sinom nisem mogla ukvarjati - mogoče me boste zdajle linčale , ampak preprosto nisem mogla biti na nogah. in so mi pomagali vsi tudi iz zagorja od moža nečakinje so prišle in se ukvarjale z njim kajti pomoč sem imela iz vseh strani.

kajti če bi me videle sem bila bleda kot smrt no vsaj tako so mi drugi govorili.

zdaj pa sem ok bruham zelo malo in lepo se redim in imam polno energije sem z otrokom in možem in upam da bo tudi tako naprej.

če sem ležala in se slabo počutila je sine večkrat ušel očitu in prišel k meni in se stisnil k meni in me lubčakal in božal in traplav po hrbtu - nato vidiš kako te ima otrok rad in me je zastopil, da sem slaba. takrat bi tudi zajokala samo pred otrokom se tega ne dela.

glede plenic mojih še vedno ima za spat, čez dan jih pa nima vsaj doma ne, vrtec je pa itak nova zgodba kajti če se enkrat polula plenico gor in pravijo da ni pripravljen še, saj sem se zelo jezila ampak od njih ne dobim nobene pomoči.  star bo 3 leta midva se trudiva samo ko ima plenico v vrtcu ga čisto zmešajo upam da bomo tudi v vrtcu uspeli in zmagali do avgusta. no jaz ga bom doma imela brez plenic. in če mu mal uide začen jokati mogoče so kaj naredile vzogjitelice  (ne vem zakajuser posted image ) in leti v kopalnico lulat.

joj sem se razpisala

moj sine je doma kajti je imel včeraj blago vročino tako da se bova doma stiskala. mi vsaj dolgčas ne bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

lp simona sonček me lih kar obsijal.

ps. kaj boste kuhale

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
19.2.2009 8:53:13   
aprilčica07
Jutro,

anč: kako lepo si to napisala:):) bravo zate, res si korajžna:)

Jst grem malo kasneje k svoji dohtarci. Nekako se nagibam, da bi šla na biopsijo resic, ker je prej rezultat, pa tudi bi že zdaj lahko šla. Nevem no, odvisno kaj bo zdravnica predlagala.

Vam bom popoldne sporočila kaj sem opravila:)

Lepo se mejte.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
19.2.2009 9:17:11   
Sisy
Drnula-vem da ti nisi direktno merila name...in kakor vidiš tudi tebe nisem citirala....šlo je predvsem za SAMS-ine komentarje...ki pa je še sama rekla da je imela mene v mislih.....Tako da sem samo povedala svoje mnenje glede tega. In ja, valda sem užaljena če nekdo po svoje interpretira moje besede in  sodi o meni pa me sploh ne pozna. Vendar se nočem kregat in z veseljem sklepam premirje in zaključujem to debato.

Kar se tiče služb kot vira za preživetje-ja je res grozno če hodiš v službo z muko...Pri meni sicer tega ni,...ne morem pa ravno rečt da delam tisto kar si želim....In da je to moja sanjska služba..In ja hodim v službo zaradi denarja...Blagor tistim ki v službah UŽIVATE..Mislim da je takšnih majhen procent...Pod "uživanje" ne mislim dobrega razumevanja v službi temveč da vas delo RES veseli. Jaz ga opravljam, mi je kul, da mi je pa tko noro dobr da bi pa rekla raje hodila v službo kot bila doma z mojima, to pa definitivno ne, bi se zlagala.

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

Neposredna povezava do sporočila: 2133
19.2.2009 9:23:27   
Anonimen
O đizs kakšne klobase! Kaj sem že rekla zadnjič? Da se mi zdi nesmiselno kogarkoli prepričevati v svoj prav. Vsak ima svoje mnenje in vsak ga lahko svobodno izraža (jasno) ampak matr ne v nedogled user posted image

Nikoli ne bom razumela zakaj bi koga brigal razlog nekoga drugega za bolniško?! Ta konstrukt o izkoriščanju bolniške je navadno mešanje dreka in ne pripomore k ničemur. Komisija ni sestavljena iz nekih nevednih tepcev in vsak sklep podajo z razlogom.

Zdaj pa ali človek bolje funkcionira doma ali razpet med n opravil čez dan je pa odvisno od posameznika. Občudujem ljudi, ki ob 17h ali raje 18h pridejo domov in se takoj vržejo v lonce ter igrajo z otroci. Bravo res.
Jest bi morala bit na koki al pa met ene tri red bulle na dan v riti da bi zmogla bit tak energizer bunny.

Sama delam bolj ali manj v home office-u (razen potovanj) in ne menjam za nič na svetu. Vsak ima svoj ritem in HB je tako!

Neposredna povezava do sporočila: 2134
19.2.2009 9:33:22   
romana24
No zdej bi pa res že lahko prekinle tole temo o bolniškahuser posted image :
Sto ljudi, sto čudi. Naj vsak dela po svoje pa bo vsem prav.

jast grem kar na en sprehod, ker je tak lep sonček vzuniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
19.2.2009 9:53:25   
altaja
Vem da sem hotla zaključit debato, pa vendar...

Drnula: vsak ima svoje mnenje in moje je pač drugačno.
Še enkrat, osebe, ki varujejo vaše otroke med tem ko ste v službi so strokovno usposobljen kader, imenovane vzgojiteljice in ne varuške. Od njih se pričakuje strokovnost in odgovornost, in verjemi, da le te majo več kot marsikateri starši - na žalost. 

Mah lej...ne da se mi....brez veze! Jst bom raj gledala kako sonček sije user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
19.2.2009 9:54:48   
tejči77
IZVIRNO SPOROČILO: romana24

No zdej bi pa res že lahko prekinle tole temo o bolniškahuser posted image :
Sto ljudi, sto čudi. Naj vsak dela po svoje pa bo vsem prav.

Se pridružujem, nimam pa nobenega komentarja za zlonamernega tukaj, pač debata in različna mnenja so čar forumov.user posted image user posted image

simonalokar, še kako dobro te razumem. Lepo, da imaš tudi ti pomoč od dragega. Jaz ne vem kaj bi brez njega.

sulfinija, midve imava pa enak pdp.user posted image Danes je ravno 15t.user posted image

Jaz sem pa ratala požrešna, zdaj ko so minile slabosti. Včeraj sem pojedla dva krožnika kumaric s krompirjem in potem zvečer še paradižnik in kruh. Ponavadi zvečer nikoli nisem jedla. In danes sem prvič po dolgem času zajtrkovala kos kruha z leto in zdaj sem že spet lačna. Jaooo, kaj šele bo.

Slikice naše Larise

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
19.2.2009 9:58:13   
tejči77
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

KO se zvečer kopam in se pogledam dol ... jaz imam tak trebuh, pa to ne samo nosečniški, ta je bolj v spodnjem delu, meni se začne takoj pod joški.

Drnula, a veš, da imam jaz tudi tak trebuh. Ravno včeraj sem se pogledala v ogledalo ko sem se tuširala in me je skor kapuser posted image . Pa imam 165cm in 56kg. Zgleda, da se pozna in da so mišice raztegnjene še iz prejšnje nosečnosti ali kaj. Zgledam tako kot v 6 mesecu, kaj šele bo.

Slikice naše Larise

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
19.2.2009 10:34:09   
Anonimen
Ojla avgustovske čveke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nevem zakaj ampak nekako se sploh ne morem vključit v vašo debato user posted image user posted image   pa mi je žal, ker bi rada malo izkušnje sotrpink poslušala user posted image

Imam pa eno vprašanje. A že vse čutite otročke? Oz. a sploh že katera čuti otročka? Mi smo včeraj prvič evidentirali trebuh, pa je žal še tako zelo podoben debelosti, da ga zaenkrat še ne bom objavila... Morda kasneje, ko še malo zraste user posted image user posted image user posted image

Kdaj boste pa avgustovke šle v shoping za opremo? Ste si že kaj splanirale?

(odgovor članu tejči77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2139
19.2.2009 10:51:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: živa25

A že vse čutite otročke? Oz. a sploh že katera čuti otročka?

Kdaj boste pa avgustovke šle v shoping za opremo? Ste si že kaj splanirale?

Jaz čutim enga črvička vsake tolk časa ampak sem prepričana, da to še ne more bit to user posted image  Prvič sem ga čutila šele po 20t, zdaj sem 13t in dete je veliko vsega skupaj 6cm, zato dvomim, da bi ta črviček bil lahko pravi (je gotov kakšen kakec ki gre čez ovink) user posted image

Šopinga ne bo, sva že lani vse nabavila, otroška soba je pa (šele zdaj) v izdelavi, tako da čakam edino na potrditev spola, da še kaj za punčko kupim (če je punčka sevede)...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2140
19.2.2009 10:57:55   
Urša T.
živa25, midva z dragim sva nekaj oblekic oziroma cunc že kupla.Kupila pa sva tudi posteljico, jogi zanjo pa bo kupila moja sestra.
Ostalo bova šla nabavit po morfologiji, komaj čakam user posted image .
Jaz sem itaq tolk navdušena, da bi kar takoj vse kupila, sam se bom probala zadržat do morfe-pol me pa nič ne ustaviuser posted image user posted image user posted image .
Sicer bom pa v tem času preštudirala seznamčke, da vidim, kaj vse bomo rabili.Hmmm, ne vem točno.
Tejči77, kdaj boš objavila še svoj seznamček?

Jaz sem danes dopolnila točno 16. tednov nosečnosti, torej sem v 17. tednu.Dojenlčice pa kar še ne čutim user posted image .
joj, komaj čakam, da jo začutim, našo punčkicouser posted image .

Ah, punce, ne sekirajte se zaradi kilogramov.Bomo avgusta hujšale user posted image user posted image user posted image .
Jaz sem velka 169 cm in imam trenutno 58 kg, mi pa grejo kile ekstremno hitro gor.Ma se ne sekiram, važno je, da sem srečka nosečkauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
19.2.2009 11:02:41   
Anonimen
joj bejbe samo o kilah ne prosiiiiim...... Meni je zadnjič na NS Pušenjak rekel, da on na mojem mestu se sploh nebi zredil in ko bom rodila bom prec 10kg lažja... Ampak a veste pupe kako je to težko? user posted image user posted image

Ej Urša jaz se tudi komaj zadržujem user posted image user posted image user posted image   Midva sva po prvem pregledu, ko smo videli srčka šla nekaj uniseks kupit, pa zdej po NS eno majčko in en body bolj za fantka... Sem si pa tudi jaz zadala da do morfologije ne bom kupovala, ampak je tooooook težko....  Pa sej če pomislim, da bi imela vse doma 3 mesece prej, po moje nikakor ne bom dočakala rojstva user posted image user posted image user posted image user posted image   Se bom probala čim bolj zadrževati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša T.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2142
19.2.2009 11:15:09   
Anonimen
Se spomnim žensk kako so cel dan debatirale o tem a nej perejo oblačilca za dojenčka na 30, 40 al 60, a nej dajo v sušilca, a nej likajo s paro al brez ... in to pol leta pred rokom user posted image  En mesec pred rokom so taiste ženske vse prale še enkrat user posted image

Posteljico so imele oblečeno že nevemkdaj in jasno so en mesec pred rokom spet prale posteljnino user posted image

V glavnem, če se bo začela debata v tej smeri, se jaz izpišem iz kluba, ker je branje tega resnično groteskno...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2143
19.2.2009 11:31:09   
Urša T.
živa25, vem, kako je težko čakatuser posted image .
No, nama je Pušenjak na NS napovedal punčko, tko, da sva šla takoj po nekaj roza cunjic, hehe, dragi pa je kupil še en rdeč kompletek.Je pa res full luštno nabavljat, sploh, ko veš, da nabavljaš za svojega dojenčka.
Sicer pa ni prav nič narobe v tem, če gresta kaj nabavit.Zakaj ne?pa sej v končni fazi, avgust bo prec tle, a ni tko?
Če tko čutita, kaj pejta.Midva sva se odločila, da, če bova videla kaj takega, kar nama bo res všeč, ali bo v akciji...bova pač kupla, ne ozirajoč se na druge.
Sicer mi pa veliko žensk pravi, da je prav, da kaj nabavim, da ne bom na koncu v največji vročini okrog tekala z velikim trebuščkom, ker je baje full naporno.
Anja PH, ne vidim nič spornega v tem, če se pari na takšen način veselijo prihoda user posted image .Pa naj perejo 10X, če jim paše.Jim gre pač čas tako hitreje naprej, da dočakajo težko pričakovani dan, ko stisnejo svojega user posted image  k sebi.
Hmmm, res ne razumem, kaj je tukaj tako groznega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
19.2.2009 11:43:35   
Sulfinija
Tejči,jhu ja točno da imava isti dna rok za roditi.Danes pa sma stopila v 16.teden ne morem verjeti kak hitro čas teče.Tejči že čutiš prve metuljčke?Jza še ne pa bi jih bila že tolk veesla, upam da bom tole lepo doživetje doživela kaj kmalu.

Punce kaj finega kuhate danes?

Lp Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
19.2.2009 11:48:16   
eee35
Ker je tema avgustovke 2009, ne pa: avgustovke 2009, ki se pogovarjajo o točno določenih stvareh, pač predvidevam, da bomo imele tukaj tudi pogovore o tem kako se cunje pere, ali kaj drugega v tem slogu, ker se pač temu izognit ne da. Lahko pa tudi načnemo temo kaj imajo avgustovke 2009 za povedat glede primerjalne književnosti v lepi državi Pernambuko:) Za vsakega nekaj lepega;) Pol pa se vsaka itak po svoje odloči, ali ji forum odgovarja ali pač ne, ostale pa se bomo verjetno z njeno odločitvijo strinjale, pa kot za user posted image  se spodobi jo pri tem podpirale......

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
19.2.2009 11:51:07   
eee35
Glede metuljčkov, ali mehurčkov, ker baje lahko jih tudi tako lahko čutiš, jaz tudi še ničuser posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
19.2.2009 12:04:04   
eee35
A, punce povejte, a vas tudi probajo božat po trebuhah? Kakšna obsedenost neka, fuuuulll mi to gre na živce!:)

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
19.2.2009 12:08:07   
simonalokar
jaz trenutno še ne čutim našeuser posted image . tko da bom morala počakat da se bo maš korenjak odločil nas poiskati. glede tega se še ne sekiram ker imam še čas. saj zdaj kumj čakamo da jih začutimo pol na konc pa ti da tako brco al pod rebra al v ledvica al v mehur da se kar zviješ od bolečin pa kaj čmo tudi to nas še čaka.user posted image user posted image user posted image .

glede pranja oblekic ni nič napačnega jaz sem imela vse zrihtano že 3 mesece prej ker so me strašili da bom prej rodila in sem se hotela zagarantirat da bo vse nared za bebiko. no pol sem pa še enkrat oprala tisto kar sem v 1 mesecu rabilauser posted image user posted image user posted image .

kako vas je lepo brati da kopujete no za fanta imam že vse, če bo pa punčka se pa tudi jaz ne bom morala opreti skušnjavi. tako da kumj čakam morfologijo če se bo naš user posted image hotel pokazati spol.user posted image user posted image

no zdaj pa sina dat spat in grem obesti obleke ker je tak sonček pri nas

no kuhala pa bom svinjsko ribico v smetanovi omaki z šampinjoni in pire krompir pa seveda solata.

pa pa simona 15t in 4/7 no pa smo v 16 tednu kukr se pravi.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
19.2.2009 12:32:17   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

. Občudujem ljudi, ki ob 17h ali raje 18h pridejo domov in se takoj vržejo v lonce ter igrajo z otroci. Bravo res.
Jest bi morala bit na koki al pa met ene tri red bulle na dan v riti da bi zmogla bit tak energizer bunny.

Ne vem no, dokler ne probaš, ne veš koliko smo (nekateri) sposobni.
Marsikaj v življenju ni lahko, pa navsezadnje na koncu, čeprav večkrat z malo železne volje, vedno prebrodimo tudi najbolj razburkane vode.

No, jaz lahko tudi pohvalim mojega  user posted image   še posebej pri kuhi user posted image  je odličen kuhar  in tudi ful lepo skrbi za Gabriela, lahko rečem, da so obveznosti kar pravično razdeljene.user posted image
Mi tudi nimamo nobenih babic (ena je 250km stran, druga pa celo 600), tako da se moramo vedno znajti in sami popedenat.

Trebušček: moj se mi tudi zdi nekam visoko, se mi zdi da je bil pri Gabrielu veliko nižji. user posted image  Zato mogoče se spravim gor vse hlače, evo.

Jaz moram pa drugače v soboto v šoping po eno elegantno zadevo, ker se 2.3. poročiva.user posted image To bo itak samo na občini, gremo s pričami podpisat, potem pa na kosilo, nobenega drugega cirkusa.
No in zdej ful problem ker  ne vem, če naj grem po nosečniško ali normalno obleko... user posted image

user posted image  še ne čutimo, čeprav pravijo, da se v 2. user posted image   začutijo gibi že veliko prej. Gabriela sem začutila točno na polovici, to je v 21t…

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.