Drnula
|
Ayo - te začenja skrbeti zaradi kil - Ha! kaj pa me tebe za skrbeti mene skrbi moja tehtnica, da ne podleže pod mano. Jaz se redim in imam 4 kg več kot pred nosečnostjo. Ampak se počutim kot da sem se zredila še veliko več. S tem, da se marsikdaj zabremzam pri hrani in pazim da jem po malo, da se za malico ne najem preveč ... jem samo eno jed in solato, npr samo krompir in solato, samo kos mesa in solato .... zjutraj pojem kdaj pa kdaj sirovo štručko, proti večeru kuhava še en obrok, običajno ogromna skleda solate in zraven še kake testenine, riž ... potem pa zvečer MORDA še kak jogurt, piškot ali večinoma kar pomaranče. Tako. Ni malo pa tudi ni tako veliko. KO se zvečer kopam in se pogledam dol ... jaz imam tak trebuh, pa to ne samo nosečniški, ta je bolj v spodnjem delu, meni se začne takoj pod joški. Zredila pa sem se še v rit in noge Če se ne rediš še ne pomeni, da tvoj ne raste, resno, ne govorim kar neki za tolažbo. Pogovori se na naslednjem pregledu. Imam pa 158 cm in tehtam 59 kg. Preveč. Premalo se gibam, če bi se več bi bilo bolje tudi počutila bi se bolje. V petek in do torka gremo na smuščišče, tam se bom razgibala in morda se bom počutila malo bolje. IZVIRNO SPOROČILO: kerala služba je pač nujna za preživetje. To pa je premalo! Služba je pretežen del našega življenja. Če je samo nujno zlo potem nam pa res ne more bit lepo v življenju. Mnogokrat nimamo izbire in delamo kar je prilika samo da preživimo. Ampak to je sila razmer. Delo varušk je ogovorno. Absolutno. Vendar v to odgovornost paše tudi tisti smoki. Če bi ga otrok pojedel in imel za to hude posledice ali bi celo umrl. Res je, da lahko uide in težko kontroliraš. Vendar to je stvar, ki je ZELO pomembna in je preprosto premalo in menim da tudi neodgovorno da se varuške postavljajo v pozicijo nezmožne kontorole vsega tega direndaja in oh in sploh kar opisujete. To je vsem jasno, seveda pa se pričajuje od njih strokovnost in odgovornso in več pameti v smislu vzgoje kot jo imamo celo starši sami. Če vrtec meni, da česa takega ne more kontrolirati in ne more prevzeti take odgovornosti, mora to staršem jasno povedati in priporočiti privat varstvo. Kar je mogoče v takih primerih res edina pametna rešitev. Amapa to je odgovornost, da resno pristopi k resni težavi, pretehta in sprejme sklep, za kterem potem stoji in za katerega lahko prevzame odgovornost. Zame varuška, ki v naprej govori, kako je težko njeno delo, da ni mogoče kontrolirati vsega in kaj vsega so zmožni mali vragci .... je neodgovorna in take ne bi želela. Meni je popolnoma jasno, da vsak lahko pade, si prebije čelo, se ugriznejo, jih piči čebela, nesreče pač, ki se dogajao tudi doma ali pri sosedu na vrtu ... zaradi takih situacij jim ni jemati kredibilnosti .... poleg tega za svoja dejanja nosijo odgovornost tudi otroci čeprav še tako majhni. Ampak take sktvari kot so ta smoki so izven otrokovega nivoja odgovarjanja. Ma še nekaj moram oment, ko sem glih preletela par komentarjev. Težko bi verjela, da je katerikoli med nami služba bolj pomembna od družine. Pa saj v teh debatah o službi, bolniški, družini sploh ne govorimo kdaj o tem kaj je bolj pomembno; družina ali služba. Men se zdi to kar mal žaljivo ali morda celo zlobno tak komentar. Mah, men kar dol pade vse skup. Aprilčica bravo! Močna si ! Drži se naprej in dobro prenašaj čas do rezultatov. Zelo dobro, da sta si na jasnem kaj bosta storila in se podpirata. Želim vam vso srečo ! sams, ime Neca sem našla v knjižici slovenskih imen. Jaz sem bila tudi presenečena ampak naj bi bila Ž različica imena Nace. Ker jaz sem tudi pristaš slovenskih imen ... zato pa sem imela tudi to knjižico. Še bolj smešno je, da je Falkovi v resnici ime Marjetka So me pogosto spraševali, če je Neca prav Neca ali je morda Marjetka. Jih je pa še kar nekaj če gledaš statistiko. Malo, nekaj pa le. sisy, debate bolniške niso letele nate, vsaj kar se mene tiče in mislim da tudi od drugih ne. Tu nobena ne more presojat kaj je s tabo in ali si ti zalužiš bolniško ali ne. Meni tudi na kraj pameti ni prišlo to, zato me zmoti tak komentar ali kar obsodba in pišem. Gre za izražanje mnej, prepričanj, debato .... različne poglede in morda uvidi ena pri drugi kaj kar se prej ni zavedala in ...bla bla bla ... debata pač, j ... ga. Žal mi je ,da si tako jezna in da si vzela kot napad nase. Ker ni bil. Glede telovadbe in bolniške zaradi tegob nosečnosti. Jaz pa mislim, da se ne izključuje. te lahko ovira pri delu ali ti delo slabo vpliva na , kar pa ni nujno da ti telovadba ne bo dobro dela oziroma koristila. Seveda, spet govorim, da je odivno od situacije ... če krvaviš itak da moraš ležati, če pa te boli križ (ali drugi primeri) še ne pomeni, da ti ne bo pomagala telovadba, plavanje .... Jaz sem se včeraj spomnila, da bi Neca rabila kake kopalkice za bazen Jutri gremo jaz pa skor nimam kdaj v trgovino. JIh bom sploh dobila zdaj? Ker kakanje vprašanje če bo skontrolirala ali mi povedala, plenica je pa za bazen tud ene šit. Ah, bom poklicala v kako trgovino, da ne bom na slepo letala. Ker itak še nimam nič pripravljeno. Smo pa včeraj imeli en čuden izpad pri sosedih. Zelo si je želela k njim, imajo fanta enako starega. Tam smo bili nekaj časa in bilo je vse ok. Potem pa je padla v jok, se me tiščala in jokala in jokala in jokala ... brez prestanka. Zakaj Jokala je še celo pot domov. Potem doma vse ok.
|