sams
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo In ja, ljudje smo si razlicni, ce sem jaz doma na bolniski, nimam moci opravljat gospodinjskih del, urejat slik…niti prave volje igrat se z otrokom. Se strinjam z Ayo. Pa ne me zdaj sovražit, ampak mislim, da če imaš na bolniški energijo za ukvarjanje z otroci, kuhanje, urejanje stvari, ki jih že dolgo nisi, telovadbo, potem ti bolniška sploh ni potrebna. Žal pa mnogi to izkoriščajo, pa ne le med . 100 % se tudi strinjam glede tega z Drnulo: IZVIRNO SPOROČILO: Drnula Jaz tudi nisem pristaš, da se jemlje nosečnost kot bolezen in si doma ker si noseč ali takor rekoč za vsak slučaj, kot je pogosto in se ne čudim zaostrenim kontrolam. Po izkušnjah mojih znank jih je med njimi večina doma (tudi celo nosečnost) brez resnega razloga. Zato, ker izkoristijo priliko, ki se je ponudila. Nikoli se nihče ne vpraša od kod denar, ki ga dobimo za nič dela in se ob tem počutijo celo prikrajšane če bolniška ni podaljšana. Mene bolj boli, da zaradi takih primerov, ki jih je zelo veliko, nastradajo tudi tiste nosečke, ki bolniško res potrebujejo pa jim jo ne podaljšajo. Mnogi G kar vabijo na bolniško, vsaj jaz poznam 4 take osebe okrog sebe in tudi meni jo je G ponudila še pri vsakem pregledu glede na slabosti, utrujenost, stalne glavobole, dolgo vožnjo ... vendar ni tako hudo, da ne bi mogla normalno opravljati dela. Če bi bilo bi jo šla sama iskat. Glede prekladanja gajb, seveda bi bilo trapasto, da bi to delala zdaj in da bi se to od tebe pričakovalao ..... in tudi vem, da se izda mnenje in navodila delodajalcu, da nekaterih stvari ne smeš delati. Zato jih mora zreducirati. Ja vem praksa je ... amapk .... to je treba poštimt na drug način. Če taka dela ne obsegajo večino delovnega časa in so samo občasna, vključena v širši opis delovnih nalog, ne vidijo razloga, da bi bil doma, ker večino stvari še lahko opravljaš. Ponavadi so taka izhodišča presoje komisije. Dobro se je postaviti kdaj v vlogo delodajalca ali dajalca podpore. Ne rečem, da so presoje pravične in so res mnogokrat površne in nepoglobljene ter mnogokrat tudi neživljenske. Npr že v smislu rokov, ki si jih jemljejo za presojo in odgovor, ki se ne skladajo z datumi začetka//poteka bolniške, odvisne od njihove presoje. Moja sestra je dobila odgovor komisije en teden po tistem, ko se ji je zaključila bolniška. Ker je bila takrat doma je morala dati za tisti teden dopust. A še katero kdaj zagravi hujša bolečina v trebuhu če kihne ali zakašlja? By the way, Drnula, tudi jaz imam močno bolečino v trebuhu, ko kihnem (kot da me nekaj zvije), ampak mislim, da se zaradi tega ni potrebno sekirati ??? In še nekaj sem ti hotela povedati: ful lepo ime ima tvoja pupika, Neca ne? Načeloma sem pristaš "tradicionalnih" imen, ampak Neca mi je ful posrečeno in lepo. Sej mogoče je tudi to tradicionalno ime, samo razen Falkove jaz ne vem za nobeno drugo. Pa-pa pup'ce.
|