|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noče poroke? noče mene?
17.2.2009 21:14:48   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

Jaz sem zagovornica poroke in mi je lepo, da sem poročena, da se družina isto piše...in vse zadeve, ki jih "nezagovornice" pobijajo dol...

mi je pa zares zanimivo to, da vse neporočene svojim otrokom dajejo očetove priimke...zakaj? če bi si želela poroke in se on ne bi strinjal, bi se pač on pisal drugače kot "družina" in ne jaz.

zanimivo razmišljanje... res, še nikoli nisem pomislila na to, da v teh primerih ženska požre svoje želje in se povsem podredi moškemu, katerega otrok pač nosi njegov priimek... in imaš prav, nekako ni fer... user posted image
hm.

morda pa to naredijo/-mo bolj zaradi tega, ker se naj enkrat pa bi tudi mati pisala kot cela družina ("saj se bomo poročili... enkrat")? user posted image

tudi, če se bomo slučajno kdaj poročili, bomo obdržali svoj priimek user posted image , brez dodatkov - vsaj jaz.

Drugače pa zaenkrat nimam želje po poroki, spremenilo se pa itak ne bi nič.
Mene tudi ne motijo različni priimki, slej ko prej se tudi pri zdravniku navadiš, da pokličejo priimek otrok. Moj priimek je kar dolg in na kratko ime kot je Ana mi enostavno ne pašeta dva dolga priimka.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.2.2009 21:49:54   
arabela*
ne pomeni,da te nima rad,samo pač se poročit noče.
jaz sem s svojim že skoraj 15 let,pa se verjetno nebomo ženli.Pa veš zakaj,zato ker mi je to dejanje nekako prisiljeno,enostavno ne potrebujem papirja,kot dokazilo o ljubezni,pa čeprav je poroka res lep obred.Ampak eni pač drugače na to gledajo.Nima pa ljubezen nič s tem.No,vsaj v mojem primeru..

< Sporočilo je popravil Saraya -- 17.2.2009 21:50:20 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.2.2009 22:43:06   
lelaval
Se bosta morala lepo pogovorit o tej zadevi - mogoče pa se bi poročil, pa noče velike poroke, ne zaroke -  a bi se ti strinjala, da sta le vidva, otrok, starši in priče - potem bi verjetno bil za.
Lahko pa, da tudi njega vajini prijatelji zbadajo, zakaj še nista poročena - pa se mogoče zato noče - da se ne bi poročil zato, ker je to pač želja prijateljev, ne pa vaju.

Midva npr. sva 17 lewto skupaj, imava 3 otroke, pa sva koruznika. Pa ne bom rekla, da si nikoli nisem želela poroke - bi lagala, saj verjamem, da si je vsaka želela poroko,kot v pravljici.
Ampak jaz enostavno nimam želje po poroki - pa nama občasno še vedno kak prijatelj reče, kdaj se bova poročila - saj povedo, da poroka ni nujna,  mikata jih le fantovščina in dekliščina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Saj sva imela željo - še pred otroci,pa bi vse moglo bit tako, kot je želela tašča (sva celo na dopust hotela it, nazaj pa prit poročena), pa bi naju tašča odpisala. In tako sem se odločila, da sem raje koruznik, kot pa,da drug diktira, kako mora  zgledat mojas poroka.

Sicer pa se na besede, zakaj nisem poočena odzovem z nasmehom in besedami, da še nisem našla pravega user posted image user posted image user posted image
Sva pa se tudi že smejala na to, ko sva se pogovarjala, da bova stara 50 let in več, pa bova rkla moj fant in moja punca user posted image user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.2.2009 22:45:50   
hrchy

1. Bodi faca pa ga ti zaprosi
2. Da imas enak priimek kot otrok si ga gres lahko spremenit na obcino (tudi brez poroke), pa se stroski so manjsi
3. Ce pa pravi razlog ni priimek ampak sanje o poroki, pa o tem, kako te fant romanticno zaprosi pa to... tukaj pa ne vem, kako ga v to prisilit... ampak ce mu bos kar naprej s tem utrujala, bo naredil to iz obcutka obveznosti, ne pa iz lastne zelje pomoje...

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.2.2009 22:50:16   
benika
ekla sem mu tudi da si želim enak priimek ko moj otrok in že če nebom mela še kr nekaj časa njegovega bi pač otroku rada dodala svojega .. in ni šanss, nepusti !!

Veš, lepo se en dan zapelji do občine in na matičnem uradu spremeni priimek. Problem rešen.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.2.2009 22:59:02   
Marogica
Očitno si tvoj fant poroke pač ne želi in s tem, da se bosta enkrat kasneje, pač odlaga stvar oz. jo želi omiliti in najbrž čaka, da te bo s tem prepričal v svoje poglede na (ne)poroko.user posted image  Mogoče bi se morala enkrat resno vsesti in si povedati oba zakaj poroka ja oz. ne. In vsakršno odločitev pretehtati iz vajinega vidika.

Poroka ti ne da sreče v zakonu, otrok, blaginje, da ti samo priimek in včasih še to ne. Ne da ti ljubezni, ne da ti večje pripadnosti, ne da ti še več harmonije v vezi.

Sama sem bila striktno proti poroki. TO sem mojemu možu tudi povedala. Sam si je poroke želel, ni pa silil vame. In nekega dne sem se pogovarjala z njegovim dobrim prijateljem in tema je naletela tudi na poroko.  Ko sem mu povedala moje stališče, da nisem za, me je enostavno vprašal:" In če bi s tem nekomu naredila veselje, bi ti krona z glave padla?" Ne, ne bi mi kronga iz glave padla in rada naredim veselje nekomu, ki ga imam rada, sploh, če s tem dejanjem sebi ne prizadenem grozne bolečine in ne doživim katastrofe v življenju. In zato sem se poročila z mojim možem.

Kaj hočem s tem povedati? Fajn je, če sta oba za ali proti, da pa se uskladiti tudi, če sta partnerja v tej temi različnega mnenja. Temu se reče kompromisuser posted image , in teh sklenemo kar nekaj v življenju. Zame je bil to kompromis, ki mi ga ni bilo težko skleniti. 

TOrej punca, pogovor in gledanje v bodočnost, ne pa gledanje prstanov in podobnega sranja. 

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.2.2009 7:56:50   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Sama sem bila striktno proti poroki. TO sem mojemu možu tudi povedala. Sam si je poroke želel, ni pa silil vame. In nekega dne sem se pogovarjala z njegovim dobrim prijateljem in tema je naletela tudi na poroko.  Ko sem mu povedala moje stališče, da nisem za, me je enostavno vprašal:" In če bi s tem nekomu naredila veselje, bi ti krona z glave padla?" Ne, ne bi mi kronga iz glave padla in rada naredim veselje nekomu, ki ga imam rada, sploh, če s tem dejanjem sebi ne prizadenem grozne bolečine in ne doživim katastrofe v življenju. In zato sem se poročila z mojim možem.

To je bistvo vsega. user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.2.2009 8:32:47   
Poka
Eh... men je poroka prav tako ena nepomembna stvar, čeprav sem včasih sanjarila o tem. Moj tudi ni nek romantik, da bi se spomnil kaj takega, čeprav mi je kupil prstan in še zdaj ne vem, ko se je tako štorasto obnašal a je to bilo to al ne user posted image V glavnem, prstana še nikol nisem imela gor, tako da sva oba čist enaka... BTW prstan spominja na en rezervni del od motorja, ker je moj čist nor na to in menda mi ga je zato kupil.

Včasih pa tudi pomislim na to - če bi se poročila, kako bi to zgledalo, moja in njegova žlahta skupaj, ker je večina enih in drugih malo čudnih in že kar vidim, da bi se njegova sestra in moja mama na smrt skregali. In pol bi bila dilema - koga povabit, da nebi bilo zamer - namreč, moja dva sta ločena in njegova dva sta ločena in eni in drugi se na smrt sovražijo. user posted image To bi bil bolj pogreb, kot poroka... In še kdo bi me popeljal pred oltar - moj klošarski ata? No, na koncu vse le nebi bilo tako romantično, kot v filmih. Tako, da - raje ne...

Če pa že in na to sem že nekajkrat pomislila -bi se poročila nekje na Maldivih, da nebi bilo treba povabit nikogar od sorodnikov in nebi bilo zamer. In še to samo zaradi ene parih razlogov - da nebi bila samo "ljubica" od direktorja, ker delava skupaj in to ni fajn za posel, drugo je pa to, da ko sta se moja dva ločila, sva imeli z mamo en priimek, očim in brat pa en in ko sta se hotela poročit, je men blo bedno, ker sem se počutila izločeno. In v našem bloku je ena ženska, ki ima tri otroke, vsakega  z drugim in vsi se različno pišejo, to šele pa čudn zgleda...

Tako, da mogoče se bova enkrat, ampak vsekakor nebo preveč sanjsko...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.2.2009 8:56:45   
kalbo
Sto ljudi, sto čudi. Je zelo fajn, če se dva s podobnimi pogledi na svet dobita skupaj, če pa ne, so pa potrebni kompromisi, kot je rekla Marogica. Midva z ženo imava to srečo, da se v pomembnih življenskih stvareh, kot so poroka, barva ploščic v kopalnici, imenih otrok, strinjava. Res, v trgovini sva se vedno oba zapičila v isti kos pohištva, pri imenih sva takoj vedela, da je to to.... Midva sva oba želela ohcet, tako taveliko in še zdaj oba najbolj noro zafeštava ravno na ohcetih.
Povod za poroko je bilo pa dejstvo, da je nisem mogel drugače prijavit kot vzdrževanega družinskega člana. Uradno jo je še vedno vzdrževal njen oče, pa čeprav se je punca preživljala že lep čas sama. Meni je super, ko se recimo na čestitko, al pa na telegram v porodnišnico podpišemo...štirje Oblački. Verjamem, da bi bila kot eno tudi prez ohceti, ker sem mnenja, da poroka ne utrdi zveze, jo kvečjemu le uradno potrdi, sem pa vesel in ponosen, da sem mož tako čudoviti ženi.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 18.2.2009 8:57:51 >

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.2.2009 9:57:00   
Anonimen
Mi2 sva skupaj dvanajst let imava devetletnega sinega pa se vsako leto pogovarjava,da bi se poročila pa da se bova drugo leto in od tega nič...jaz bi se pa se nebi on isto...noben nima nič proti poroki ampak meni se neda letat za papirji potem spreminjat dokumentov tak,da mogoče kdaj bova.user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
18.2.2009 10:04:53   
jagoda77
hja kva je pa važno, a si poročen ali ne... naju tudi sprašujejo, ja kva pa vidva čakata, kdaj bo pa poroka, pa zdej ko sta rešila stanovanjski problem, bi pa lahko razmišljala o otrocih... ja pišuka ej, zakva že? za koga? za naju je to, kar imava, dovolj in zakaj bi morala sedaj svojo vezo potrjevat s poroko in pa otroci... a se kdaj kdo vpraša od teh, ki tako radi sprašujejo kva je z otroci, če mogoče pa par ne more imeti otrok in je potem tako vprašanje zelo boleče? jaz drugih nikol ne sprašujem o načrtih s porokami in otrocih... to se mi zdi neka intimna zadeva, ki je med dvema in ko bosta kej načrtovala, bosta že povedala sama. Pa kva se ma folk tolk za vtikat v druge. Vsak zase najbolj ve, kaj si želi in kaj bi... Mi je pa tko, da sva midva razmišljala lani o poroki, pa potem preračunavaš pa kaj pa kako... in ugotoviš, da bi blo za ta denar bolj pametno nekam odpotovat, se tam poročit na kakšnih tropskih otokih in imeti res lep spomin in še greš nekam in imaš vse to zase, zaradi sebe.... pač moj način razmišljanja....

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.2.2009 10:15:41   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

... a se kdaj kdo vpraša od teh, ki tako radi sprašujejo kva je z otroci, če mogoče pa par ne more imeti otrok in je potem tako vprašanje zelo boleče?

Ja, to moja tašča rada počne. Sem ji zadnjič točno to rekel, pa se je ne prime, važno da ona blebeta traparije.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.2.2009 10:34:11   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

... a se kdaj kdo vpraša od teh, ki tako radi sprašujejo kva je z otroci, če mogoče pa par ne more imeti otrok in je potem tako vprašanje zelo boleče?

Ja, to moja tašča rada počne. Sem ji zadnjič točno to rekel, pa se je ne prime, važno da ona blebeta traparije.

ma ja, ljudje sploh ne razmišljajo, pa kar samoumevno bi moralo bit, da majo vsi razmere 1A....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.2.2009 10:47:43   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Jaz na to zaroko gledam kot na neko bolj tesno zvezo, na nek dokaz ljubezni...nekaj res lepega..zdaj sem na istem mestu kot vse njegove druge punce... sam Punca,, no mati njegovega otroka...

Punca, pa ne se ponizevat.
Samo zato, ker on tebe ne poroci (joj, kaksen posestniski izraz), nisi ti vredna nic manj in nic vec. In ne, nisi samo punca. Otrok je bistveno vec od papirja in zlata. Obicajno. In ce vaju otrok ni povezal v ljubezen, vaju tudi papir ne bo. Zal.

Razumem tvojo zeljo.
Ne razumem pa tega, da zaradi njene neuresnicitve razvrednotis sebe in druzino.

Imaš moj podpis!

Midva sva skupaj že 15 let in nisva poročena, imava enega otroka, rada se imava, blizu sva si in niti pod razno se po tolikem času ne počutim kot ena njegovih puncuser posted image . Proti poroki nimam nič in mogoče se bova tudi midva enkrat odločila za njo.
Pri vama gre pač za dve zelo različni mnenji, ti poroko očitno poveličuješ, njemu pa očitno ta ne pomeni nič.
Če nima želje po poroki še ne pomeni, da te nima rad in če se poroči s tabo še ne pomeni, da te ima.
Dvomim pa, da če se zdaj čutiš daleč od njega, da se boš zaradi poročne ceremonije čutila bližje. Gre za vez med dvema in ne za papir.

Se lahko samo podpišem pod obe.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.2.2009 14:35:46   
ronja
Punca, pa ne se ponizevat.
Samo zato, ker on tebe ne poroci (joj, kaksen posestniski izraz), nisi ti vredna nic manj in nic vec. In ne, nisi samo punca. Otrok je bistveno vec od papirja in zlata. Obicajno. In ce vaju otrok ni povezal v ljubezen, vaju tudi papir ne bo. Zal.

Razumem tvojo zeljo.
Ne razumem pa tega, da zaradi njene neuresnicitve razvrednotis sebe in druzino.

No, pod tole se pa podpišem.

Sicer pa to, da se noče poročit, ne pomeni,da te nima rad ali da ne gleda resno na vajino zvezo. KOt pravi Kalbo, 100 ljudi, 100 čudi (po moje še več, ker ma vsak več kot eno čudo). To ti lahko garantiram, ker sem sama ista: tudi jaz nisem preveč navdušena nad poroko (svojo, druge so mi ok, sploh če niso cerkvene). Pa predno se kdo obregne - ne, ni zato, ker  me noben ne bi hotel - mela sem 3 fante, pa vsi do zdaj so se hoteli poročit z mano, ne vem, kje jih pobiram.
Če ne bi resno gledal na vajino zvezo, potem ne bi hotel imet otrok s tabo, saj otrok te precej bolj zaveže kot papir! In nikjer ne pišeš, da ne bi bil dober oči, torej predpostavljam, da resno jemlje svoje dolžnosti.

NJemu pač poroka ne pomeni enega priznanja zveze, tebi pa. Samo on ne ve, da/ali si ti to res v sebi močno želiš, ali pa pač samo hočeš nek status, ker ga imajo vsi drugi. To, da so vsi ostaliporočeni, zanj ni argument, ker se ne poroča z vsemi ostalimi, ampak s tabo... Zato če si to tako zelo želiš, mu povej, da bi to tebi bilo priznanje ljubezni, ne pa da mu rečeš, da so vsi ostali že poročieni.

Kar se teh ostalih tiče, si moraš prit na jasno, da to, kar je normalno, ni vedno najboljše. NOrmalno je, da so otroci v plenicah, pa so bolj srečni brez, ti garantiram. Recimo. Torej, začni zaupat svojemu srčku: če se vprašaš, ali te ima rad - dvomiš ali v bistvu veš? Nekje globoko v srcu veš, kako je s tem in če si boš to razjasnila, ne boš rabila nobenega zunanjega priznanja in te ne bojo motila vprašanja.

Sicer pa ljudje pač vprašajo, kadar sta dva že dolgo skupaj, če pa vejo/čutijo, da to tebi veliko pomeni, pa sploh - ker bi se pač radi veselili s tabo. To ni nič narobe, saj bojo tudi komot sprejeli, če boš ti stala za tem, da je pač drugače.

Torej se zmenita: ali boš ti med pogovorm ugotovila, da v bistvu veš, da te ima neznansko rad in ne rabiš nobenega pildka za to, ali pa bo on ugotovil, da tebi to vendarle tako zelo veliko pomeni in se bosta na hitrco poročila.

Te pa razumem, da se nočeš drugače pisat kot otrok, tega tudi jaz en bi hotela. Zato se malidve pišeta po obeh, saj sta od obeh in tudi priimka sta oba kratka (pa imeni tudi), tako da ni problema.
Verjetno je to, da se otrok piše po očetu prišlo od tod, da oče ni vedno ziher, mama pa je, zato se pač piše po njem, da se ve, kam spada (vsaj uradno). NO, pri nama se ve, da sta njegovi in zato ne rabita samo njegovega priimka.
Če bi si pa zelo zelo zelo želel poročit, bi pa se poročila z njim. Ampak bi si moral kar fejst želet. na srečo ni tako mahnjen na poroke.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.2.2009 17:40:33   
RayBan
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Če je nekomu vseeno oz. mu ni do poroke, potem se že zaradi spoštovanja do partnerja, ki mu je do poroke, poroči. Tudi jaz sem se pa mi ni bilo do poroke.
Če se z vsemi štirimi upira, potem je zadaj močan razlog. Ponavadi ta, da še vedno misli, da je še kje nekoč kdaj kakšna šansa kje drugje.

Zanimivo, se pravi da proti poroki ne moreš bit, brez da si česa osumjen al kako? Če ti je vseeno se tako ali tako poročiš, če nisi za, pa samo gledaš kje bo kaj boljšega na sceni...obup od razmišljanja.
če se jaz nočem poročit , moj partner pa, zakaj moram jaz ugodit? A ni tudi opcija, da do ljubezni do mene popusti on?

Pa še glede šans drugje: po tej teoriji si ženske tudi mislite, če ga enkrat omožim, mi ne bo pobegnil.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 41
18.2.2009 18:16:21   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: RayBan

Zanimivo, se pravi da proti poroki ne moreš bit, brez da si česa osumjen al kako? Če ti je vseeno se tako ali tako poročiš, če nisi za, pa samo gledaš kje bo kaj boljšega na sceni...obup od razmišljanja.
če se jaz nočem poročit , moj partner pa, zakaj moram jaz ugodit? A ni tudi opcija, da do ljubezni do mene popusti on?

Pa še glede šans drugje: po tej teoriji si ženske tudi mislite, če ga enkrat omožim, mi ne bo pobegnil.

Niti enega pametnega razloga ne vidim, da bi bil nekdo proti poroki, razen tega, da mu je to brez veze in mu nič ne pomeni. To je pameten razlog, (pa seveda našteti razlogi, da pač ne zaupa v vezo, o katerem nadalje ne bom pisala). To pomeni,da je proti brez razloga. V bistvu to ne pomeni, da je proti, ampak da mu je brez veze se poročit. In ker mu je brez veze, ne bo ustregal ženi? Ženi to pomeni res ogroooooooooomno. Svet se ji podira, ker on noče potrditi njune ljubezni še na papirju, on pa inati zaradi nekega principa, ker mu je brez veze, se pravi mu ni nekaj pomembnega, sploh mu dol visi, ampak morda mu je to nekaj smešnega v najhujšem primeru. Potem pa rečeš, da naj ona njega tolk ljubi, da naj popusti??!!! NJemu je to samo ena blesava ceremonija, njej je to cel svet. Ampak raje ji podre vsak dan posebej, ko bo ona trpela zaradi ne-poroke cel cajt, kar bosta ona dva skupaj, lahko do konca življenja morda, kot bi en dan, en sam samcat dan malce potrpel. Jao, ego na kvadrat.

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 42
18.2.2009 18:30:38   
RayBan
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Niti enega pametnega razloga ne vidim, da bi bil nekdo proti poroki, razen tega, da mu je to brez veze in mu nič ne pomeni. 

Razlog za je pa?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
18.2.2009 18:49:38   
Jutra
Zakonska zveza je posebna vrednota. Veliko posameznikov pa na poroko ne gleda tako, mislim, da predvsem zaradi vseh ceremonij in širne žlahte.

Maktub, ker tebi poroka veliko pomeni, tvojemu dragemu pa ne, mu predlagaj čisto enostavno varianto, samo s pričami in vajinim sončkom, intimno. Če mu tudi do tega ne bo, potem se bojim, da te ne spoštuje dovolj in ne sprejema tvojih vrednot in tebe kot osebnosti.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.2.2009 7:22:43   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Niti enega pametnega razloga ne vidim, da bi bil nekdo proti poroki, razen tega, da mu je to brez veze in mu nič ne pomeni. 

Razlog za je pa?

Kolikor jih ti našteješ proti, ti jih jest zagotovo naštejem za. Preberi še enkrat post od Marogice, ti bo mogoče bolj jasno o čem govorimo.

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.2.2009 8:11:59   
lananai
V bistvu se z večino napisanega strinjam, ste lepo napisali.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.2.2009 8:38:22   
bumerang

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Če je nekomu vseeno oz. mu ni do poroke, potem se že zaradi spoštovanja do partnerja, ki mu je do poroke, poroči. Tudi jaz sem se pa mi ni bilo do poroke.
Če se z vsemi štirimi upira, potem je zadaj močan razlog. Ponavadi ta, da še vedno misli, da je še kje nekoč kdaj kakšna šansa kje drugje.

Zanimivo, se pravi da proti poroki ne moreš bit, brez da si česa osumjen al kako?
Točno tako.

Če ti je vseeno se tako ali tako poročiš, če nisi za, pa samo gledaš kje bo kaj boljšega na sceni...obup od razmišljanja.
Obup od razmišljanja.

Točno tako.

Več kot toliko se mi pa ne da.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.2.2009 8:54:01   
tweed

Zanimivo, se pravi da proti poroki ne moreš bit, brez da si česa osumljen al kako?

Seveda si lahko. Npr. ker se ti zdi potrata denarja, ki ti ga morebiti primanjkuje. Midva sva se poročila samo zaradi žurke... In spet bi se...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu RayBan)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.2.2009 10:48:15   
zgubljenka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Sama sem dolgoletni in zapriseženi koruznik in me tvoj način razmišljanja preseneča. Sama se ne počutim kot 'samo punca' svojega partnerja, ampak se celo počutim 'več kot žena'. Kajti šteje to, da se ljubiva, da premagujeva težave, da si pomagava, da 'drživa skupaj'. Poznam pa poročene pare, torej mnoge 'gospe teinte', ki sicer imajo možev prstan in možev priimek, srečne pa niso. So celo ljudje, ki so poročeni in se sovražijo. Poročeni ljudje se tudi ločijo. Skratka, važno je to, kar je v srcu, ne pa na papirju. Tako da zaradi tega, ker nista poročena, ti nisi čisto nič manj vredna in če se bosta poročila, ne boš zaradi tega nič več vredna.

Ker je tebi očitno veliko do tega, da bi bila poročena gospa in uradno priznana ter imela možev priimek, se boš morala kar sama z možem pogovoriti, kaj si on o tem misli. S tem, ko mu kar naprej nekaj namiguješ, v smislu 'ja, kaj pa še čakaš', si morda delaš medvedjo uslugo. Vprašaj ga pač, zakaj se ne želi poročiti, naj ti razloži. Mogoče ga je samo strah svatbe, pa vsega tistega pompa, pa histerije - dandanes znajo biti poroke cel cirkus. Torej lahko naredita kompromis in imata čisto majhno zasebno poroko.

Kakorkoli že, ne dovoli več, da bi mnenje drugih ljudi tako vplivalo nate, raje vlagaj svojo energijo v družinico.

user posted image user posted image user posted image Se strinjam! Živeli koruzniki! user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
19.2.2009 12:46:28   
ninocka
Men se pa zdi, da ti malo prevec kompliciras. Ce mu ni zdaj do poroke, to se ne pomeni, da mu pa cez 1 mesec ali pa leto ali pa 10 ne bo.
In pa tole tvoje stalno razmisljanje kdaj me bo zaprosil...user posted image

Mi2 sva skupaj ze 13 let (letos bo 14), pricakujeva 3 otroka in sva se sele zdaj odlocila, da se porociva. Prej pa je neki casa enega,  neki casa drugega drzalo, neki casa nobenega...meni papir sam ne dokazuje ljubezni - gre za to kako se med seboj spostujeta, kako si izkazujeta ljubezen, v malenkostih, upostevanju drug drugega in vajinih zelja.
Kaj ti pa pomaga poroka, ce ti potem moz cele dneve visi v gostilni in te niti ne pogleda, ne komunicira s tabo...?

Ce sta srecna tako kot sta, bodita se naprej, pa briga vaju za vse vajine porocene prijatelje in njihove pripombe.

Je zgleda s porocenimi isto, kot s tistimi, ki so dobili otroka...ne morejo si pomagat, da ne bi zdaj gnjavili okolice z Kdaj se bosta pa vidva porocila/ kdaj boste pa vi meli dojencka user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu zgubljenka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev ?
gagaga

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev?

10 km (34%)

20 km (10%)

30 km (27%)

50 km (8%)

80 km (21%)

Število vseh glasov: 62

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!