opatija
|
Ojla ! Danes so hormončki meni in moji okolici v prid Najbrž na to vpliva tudi tale sonček Glede dela in bolniških se mi zdi zelo žalostno, da ne dobi bolniške, če se ne čuti sposobno za delo in jo skrbi za zdravje svojega . Jaz si nikoli ne bi upala presojati katera blefira in katera ne. Ljudje smo si različni in tudi določene tegobe drugače prenašamo. Žal so danes takšni časi, da je preveč primerov, ko si ženske enostavno ne upajo na bolniško (zase ali za bolne otročičke) ali celo ne upajo zanositi, da ne izgubijo službe. Preveč je tudi primerov, ko ženske ne dobijo službe, ker (še) nimajo otroka ali pa imajo majhne otroke in se pričakuje, da bodo veliko odsotne. Sama nisem še nikoli koristila bolniške, ker sem samozaposlena in če sama ne morem opraviti dela, ga nihče drug ne bo. Večine mojih naročnikov ne zanima moje počutje, temveč ali bo delo na rok opravljeno. Velikokrat sem delala bolna, bulila sem v računalnik 18 ur s poškodovano roženico (kar nesramno boli), pa to nikogar ni zanimalo. Če izgubim naročnika in bom ob zaslužek to prav tako nikogar ne bo brigalo. Pač rabimo denar, ker si čim prej želimo svoje stanovanje. Tudi trenutno že tretji teden guram kot nora in pokonci me drži misel, da bom potem tri tedne frej in to mi odtehta Na srečo v takih primerih pomagata babici, ki komaj čakata da čuvata vnučka, Nik pa ful uživa. Tudi meni je družina najpomembnejša! Kadar nimam take gužve, odpeljem tamaučka v vrtec 8.45 in ga poberem ob 14.30, potem pa sva ves dan skupaj. Moj mož na srečo zaključi večinoma ob 16h in vsakodnevna skupna kosila so nam sveta. Ne predstavljam si sedeti v pisarni od 9h do 18h (kar bi bila za moj poklic alternativa, če bi se redno zaposlila) in sem zelo zadovoljna, da sem sama svoj šef, pa čeprav je včasih hudo. Smilijo se mi mamice, ki nimajo varstva in imajo v vrtcu majhne otročičke pa morajo biti dolgo v službah. V skupini kjer je moj Nik, gre večina otrok domov najkasneje ob 15h in tisti ki ostanejo, navadno žalostno čakajo ob oknu Jaz sem bolj cmerica in me take stvari ful potrejo (sploh zadnjih 15T in 6 dni), zato VSEM, ki si lahko privoščite bolniške in podaljšane porodniške to iz srca privoščim, tudi tistim, ki se pač dobro znajdejo!!! eee35 tudi meni se nekaj noro zalušta, ko pojem mi je kmalu slabo, nato pa se mi ogabno spahuje Arwen te popolnoma razumem glede smokija. Moj Nik sicer nima nobene alergije, jih ima pa skoraj tretjina otrok v njegovi skupini, zato so vzgojiteljice prosile starše naj ob RD ne nosimo v vrtec sladkarij, ker jih vsi otroci ne morejo jesti. Predlagale so, naj starši prinesemo npr. konfetke, plestelin, balone, itd., one pa bodo naredile žur. Ideja se mi zdi super, saj imajo tudi leseno torto in vseeno pihajo svečke Nekateri starši vseeno prošnje ne upoštevajo in potem nekaj otrok z velikimi očki gleda ostale, ki se bašejo in to se mi zdi res žalostno, da o nevarnosti sploh ne govorim... Kerala to, da si po tokih letih spet se mi zdi super. Tudi jaz že sedaj vem, da si bom želela še kakšnega otroka, vendar mislim, da moj dragi ne bo zato Sedaj kmalu res ne bi bilo izvedljivo zaradi stanovanja, se mi zdi pa tvoja varianta fenomenalna (jaz bi sicer morala imeti manjšo razliko, ker sem že zdej 31). Poznam dve, ki sta imeli po toliko in več letih kot ti spet otroka, sicer z novim partnerjem pa vseeno, in pravita da je kot bi imeli dve življenji v enem V zrelejših letih je menda materinstvo drugačna izkušnja, pa poleg vsega zadovoljstva, ki ga prinaša tudi pomlajuje Če pa načrtujeta še enega otročka, še toliko bolje Meni se zdijo otroci največji dosežek in bogastvo v življenju Tako, sedaj pa še malo delat, potem grem pa kuhat. Danes bomo nudili puranje zrezke v smetanovi omaki s parmezanom in riž z grahom in korenčkom. Za sladico bo najbrž še torta, potem pa predvidevam da se bo povabila na obisk prijateljica ZGAGA Uf, zdele me pa vedno bolj razganja! Komaj čakam, da prideta domov moja fanta, da mal premečkam tamauga, mojega dragega pa ornk uščipnem v njegovo sexy ritko Imejte lep dan!
|