|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
18.2.2009 10:38:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija

Punce en nasvet:meni se pa noro luštjao piščančja jetrca na omaki mi lahko poveste je tole priporočljivo jesti ko si user posted image .Jaz bi jih noro jedla danes mjami.

LP Mojcauser posted image

O a bomo kompliciral? user posted image  Če ti čist enostavno povem - jej kar ti paše. Torej kar začni divje pražit jetrca user posted image  

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2076
18.2.2009 10:42:22   
Arwen
Helou! Oooo, jaz sem se včeraj tako najedla, da sploh nisem mogla zaspat. user posted image Smo imeli pravo pojedino: školjke na buzaro, pečene testenine z morskimi sadeži, testenine v smetanovi omaki z jurčki, za finale pa še ena japonska jed (meso z zelenjavo).user posted image Joj, že od tega sem kar pisano gledala, tako da sem odšla domov še pred sladico. Ne bi mogla niti drobtinice več vase spraviti. Danes smo pa vsi povoženi.user posted image   *Anč* in tejči77 – tudi moj fantek je alergik. Trenutno nam je ostalo samo še jajce (smo ga sicer ravno prejšnji teden uspeli odpraviti na Bicom terapiji, ampak čakam še na testiranje v bolnici – ziher je ziher) in pa arašidi, ki pa so ful problematični in dvomim, da se jih bomo kdaj znebili. Ravno iz tega razloga gremo tudi mi na dopust obvezno v apartma, da lahko sama kuham. *Anč* - a sta morala v bolnico? Kako huda je bila reakcija? Pa kaj delajo smokiji v vrtcu, sploh če vedo, da imajo v skupini alergika??!!! Totalno neodgovorno.user posted image
Opatija – upam, da so se tvoji hormončki danes umirili. Te popolnoma razumem, saj sem sama večkrat v podobni situaciji.  Ko me mali dobi v slabem trenutku, se razjezim v bistvu čisto brez razloga in potem tista luštkana usta na dol obrne in v jok ves užaljen. Meni pa hudo… Ne vem, ampak očitno bom tako vzkipljiva celo nosečnost, saj so slabosti minile, to je pa ostalo. Pa sploh si ne morem pomagat, to je najhuje. No, mogoče bo tebi joga pomagala.
Kerala – ti boš pa res uživala, saj ti bosta tvoji dve frkljici veliko pomagali in boš imela tudi še kaj časa zase. Pa resno razmišljaš, da bi imela potem hitro še enega?   Koliko otrok si pa ostale želite? Jaz samo še tega, pa sem zaključila, čeprav moj bi imel tri.user posted image Pravijo, da je tretji otrok kot nekakšen družinski mediator, ki pomirja duhove. Če malo pomislim, sta si dva v bistvu res stalno v laseh. user posted image Kaj pa vem, meni se zdita dva ravno prav, pa še samo dve otroški sobi imamo.user posted image   Uh, sem se razpisala. Zdaj moram pa res delat. Fajn bodite, Sulfinija, ti pa povej, kaj bo danes na menuju.user posted image Čau!  

Neposredna povezava do sporočila: 2077
18.2.2009 10:52:43   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen

Pa kaj delajo smokiji v vrtcu, sploh če vedo, da imajo v skupini alergika??!!!

Sori ampak no comment na tole. Če tako misliš raje ne dat svojga otroka v vrtec! Pa brez zamere.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
18.2.2009 10:55:26   
Sulfinija
Arwen:

zajtrk:čokolino
malica:dva kruha z evrokrmeom,ter suha klobasa ha,ha
kosilo:bujta repa,ter kuhan krompir na kocke ter jaz še zraven pražena jetrca malo
malica popoldan:sadje hi,hi pa kokice pečene v mikrovalovki pri telenoveli
večerja:mlečne kumarice mjmai

pa potem se ne rediuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

LP Mojcauser posted image 14t6dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
18.2.2009 11:53:30   
Flora2
Tole pa je menu za cel dan, sploh malica je pestra.user posted image

Meni pa odkar sem user posted image , pašejo same čorbe, mineštre, ješprenj ipd. prej pa tega sploh nisem marala. Malice so pa litri in litri jogurtauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2080
18.2.2009 12:17:29   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Jaz nisem bila na bolniški v prvi nosečnosti nič in tudi zdaj predvidevam ali upam, da ne bo treba. Jaz tudi nisem pristaš, da se jemlje nosečnost kot bolezen in si doma ker si noseč ali takor rekoč za vsak slučaj, kot je pogosto in se ne čudim zaostrenim kontrolam. Po izkušnjah mojih znank jih je med njimi večina doma  (tudi celo nosečnost) brez resnega razloga. Zato, ker izkoristijo priliko, ki se je ponudila. Nikoli se nihče ne vpraša od kod denar, ki ga dobimo za nič dela in se ob tem počutijo celo prikrajšane če bolniška ni podaljšana. Mene bolj boli, da zaradi takih primerov, ki jih je zelo veliko, nastradajo tudi tiste nosečke, ki bolniško res potrebujejo pa jim jo ne podaljšajo. Mnogi G kar vabijo na bolniško, vsaj jaz poznam 4 take osebe okrog sebe in tudi meni jo je G ponudila še pri vsakem pregledu glede na slabosti, utrujenost, stalne glavobole, dolgo vožnjo ... vendar ni tako hudo, da ne bi mogla normalno opravljati dela. Če bi bilo bi jo šla sama iskat.

Pod tole se pa kar podpisem!! user posted image user posted image user posted image

Tudi sama nisem bila niti 1 dan na bolniski v 1.user posted image  in upam, da bo sedaj isto! Slabost zaradi user posted image  zame ni bolezen in jaz jo lazje prenasam v pisarni, kot pa doma na kavcu med stenami.
Jaz sem vesela, da lahko hodim v sluzbo, pa ceprav grem od doma ob 7.15 in se vracam ob 18h.
Meni bi bilo doma dolgcas, se spomnim zadnji mesec pri Gabrielu, dnevi se nikamor niso premaknili.

Hrana in pijaca: meni najbolj pasejo razni sendvici, spageti/makaroni, od pijace pa tudi meni pomagajo mehurcki, se najbolje koka-kola. Pa tudi sama NIKOLI ne pijem mehurckov.

Povejte mi kako kaj vase kile?
Jaz sem danes zjutraj stopila na tehtnico - in se vedno isto, nobene kile vec. Me zacenja ze malo skrbeti... user posted image

Nosecniskih oblacil se ne nosim.

anc* drzi se!!user posted image

Aprilcica07, kako si?

Sedaj pa sibam na kosilo, pa-pa!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
18.2.2009 12:31:37   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Slabost zaradi user posted image  zame ni bolezen in jaz jo lazje prenasam v pisarni, kot pa doma na kavcu med stenami.
Jaz sem vesela, da lahko hodim v sluzbo, pa ceprav grem od doma ob 7.15 in se vracam ob 18h.
Meni bi bilo doma dolgcas, se spomnim zadnji mesec pri Gabrielu, dnevi se nikamor niso premaknili.

Ljudje smo si različni. Tudi jaz nisem tip da bi ležala doma v brezdelju pa ko te tako hudo mučijo slabosti da bruhaš po n-krat na dan, zraven pa te pestijo še hude migrene si z veseljem doma.

Poleg tega sem pa vesela da imam možnost biti z mojo miško več kot bi bila če bi v službo hodila. Tako pride mala že ob dveh iz vrtca in imamo še skoraj cel dan pred sabo.Ko sem hodila v službo sem prišla domov ob 17 h in sva imeli dejansko le 2 urici skupaj...Jaz se recimo s tvojim urnikom - da bi delala do 18 h nikoli ne bi zamenjala. Ni šans.

In doma mi ni nikoli dolgčas, vedno je kaj za počet, včasih so dnevi še prekratki.

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
18.2.2009 13:04:04   
simonalokar
hoj kako smo kaj

sporočam da sem bila danes na pregledu in mi je naredila ultrazvok in imam 15 in 3/7., veliki smo 9cm tako da kar rastemo. nato se pa je pretegnu in se je G kar zasmejala in rekla da bomo imeli dolgonogega otročkauser posted image user posted image user posted image . no saj je tudi prviuser posted image . srček bije in ko je gledala mi spet ni mogla napovedat spol ker je bila tam popkovina tko da drugič.

pregled imam 25.03.08 in imam morfologijo- taglaven pregled mi je dejala.

kar se kuhanja tiče bom naredila koruzne žgance in repo - no mojadva srčka bosta pa mleko ker ne jesta repe.
včeraj sem pa naredila pire krompir in goveji golaž njami.

zdaj ko se mi je nekako umirilo bruhanje sem v tem tednu pridelala 2kg. tako da sem kar pogledala ko sem stopila na tehnico pri G. če bo šlo tako naprej vsak teden bo krizaaaaaaaaa. trebuh mi pa tako raste da me koža tako srbi čeprav se mažem user posted image kakšna bom šele ko bom šla rodit.

glede morja verjetno mi ne bomo šli ker smo si prenovili celotno hišo o d strehe oken in opremila celotno stanovanje - tako da verjetno to odpade mogoče piran kjer ima sestrična apartma.

lani pa smo bili na pagu in bi ponovno šla peščena obala dobri ljudje in mir... to je za nas in za otroke.

glede hrane sulfinija sem G vprašala mi je rekla kar mi paše naj jem kajti kar ti zadiši jej kajti telo ti sporoča kaj mu manjka. tudi glede mehurčkov sem vprašala in rekla da v omejenih količinah ne škodijo.

zato punce grem v hladilnik.

imam pa vprašanje o evelit ali ga še jemjete. kajti moja G mi ga je ponovno priporočala zaradi železa in vitaminov.

upam da bo pri nas na novo zapadli sneg kmal pobral sam kako piha da me bo odneslo

čauči simona

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
18.2.2009 13:12:58   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Poleg tega sem pa vesela da imam možnost biti z mojo miško več kot bi bila če bi v službo hodila. Tako pride mala že ob dveh iz vrtca in imamo še skoraj cel dan pred sabo.Ko sem hodila v službo sem prišla domov ob 17 h in sva imeli dejansko le 2 urici skupaj...Jaz se recimo s tvojim urnikom - da bi delala do 18 h nikoli ne bi zamenjala. Ni šans.

In doma mi ni nikoli dolgčas, vedno je kaj za počet, včasih so dnevi še prekratki.

Saj jaz delam do 17, potem grem v vrtec in predno pridem domov je ura 18.
Zato so pa potem tiste urice z mojo zabico toliko bolj intenzivnejse in vesele. Pa tudi vikendi so bolj polni, drugace nisem cutila nobene razlike med npr. ponedeljkom in nedeljo.
Doma pa vem, da dela nikoli ne manjka, ampak meni je bila tista vsakodnevna eno-in-ista rotura gospodinjenja doma, dolgocasna. Mi je lepse, ce je dan bolj razgiban, pisan in barvit in da lahko sluzim se necemu, ki ni samo dom in otrok.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
18.2.2009 13:34:19   
Arwen
Altaja! Če bi moj otrok pojedel samo eno desetinko smokija, bi brez takojšnje zdravniške pomoči umrl. Smo imeli situacijo, ko se ga je punčka, ki je jedla smokije, samo dotaknila, pa mu je oko zraslo v velikosti teniške žogice. Seveda smo morali takoj v bolnico. To ni hec, zato prosim, da skušaš razumeti moje negodovanje. Saj jaz tudi razumem, da varuške ne morejo imeti vsakega otroka posebej stalno na očeh, pa vseeno: zakaj otrokom v vrtcu dajejo smokije? user posted image Kakorkoli že, jaz sem zelo vesela, da bo moj sonček še eno leto lahko doma, ko bom jaz na porodniški.user posted image

Sulfinija, ti si pravi gurman. user posted image Kakšne pa so mlečne kumarice??user posted image
simonalokar - user posted image za pregled. Pa več sreče prihodnjič z odkrivanjem spola.user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
18.2.2009 13:38:36   
romana24
user posted image

evo da se jast dodam mojga pikca Roka.Upam da mi je rataluser posted image  tuki je star 3mesece. Sedaj pa ima6mesecev in pol.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
18.2.2009 13:52:06   
SAŠA77
pozdrav še od mene,
no sedaj pa je naša nova kuhinja pri koncu in sem danes skuhala prvič v novi kuhinjici,moj sinek mi je pomagal pripravit kosilček in seveda na njegovo željo so bili čufti in krompir,uu kok je pasalo,
vsi naši sončki so prekrasni res je da je že naš malo večji ampak še vedno se rad pocrklja pri meni,za enkrat,
vidim da je bila tema bolniški stalež,tudi sama sem v bolniški že od 5 tedna ker sem imela krče in krvavitev v maternici,no hvala bogu je krvavitev počasi izginila ampak krči so še vedno prisotni,tudi sama bi rada delala ampak moje delovno mesto kot negovalka ki vsebuje veliko napora in različne nevarnosti na delovnem mestu to za enkrat ni mogoče,in tudi delodajalec mi ne more zagotovit delo z omejitvami,ker je delo takšno da so prisotna tudi druga tveganja kot so naprimer viroze-infekti,bakterije,nenadne situacije oskrbovancev,int......še bi lahko naštevala,tako da če se user posted image  počuti dobro in je njeno delovno okolje pravšnje ne vidim razloga da nebi delala,no sedaj je tako kriza za podaljšanje,tako da bomo videli kaj bo po 6.3, ali se bom morala pritožit ali mi bo ugodeno,vsem skupaj želim prijeten dan,in se pišemouser posted image

upanje umre zadnje,uspelo nam bo skupaj

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
18.2.2009 13:56:48   
kerala
Ojla,
jaz bi bila pa z veseljem doma, ne da bi delala za službo, vsaj nekaj časa ne. Bi se končno lotila urejanja fotografij in podobnih stvari, za katere nikoli ne najdem časa.

Arwen, ja res planiramo potem še enega in potem zagotovo nič več!! No, če bo vse po sreči seveda. Moj si je vedno želel 4, jaz sem včasih govorila o 3. Potem pa, ko je bilo s tamalima, posebno z Duno, tako težko, sem bila več kot 10 let prepričana, da bosta 2 absolutno dovolj in tudi v sanjah nisem pomislila, da bo kdaj še kak... Zdaj pa je kar je, še en je na poti. In ta bo pravi edinček. Jaz sem bila edinka celih 12,5 let in mi je bilo tako grozno, da tega res ne bi privoščla svojemu otročku. Pa še na takem kraju stanujemo, da ni veliko hiš okoli, otrok pa sploh nič. Tudi otroci naših prijateljev so večinoma večji. Tako da... kaj čmo, bo treba še enga. Imamo pa tudi mi samo dve otroški sobi in en mali kabinet.  Sicer smo eno pravkar zaključili, tako da sta bili do začetka tega šolskega leta punci skupaj. Ko pa bodo mali šli v šolo, bosta pa punci že na faksu, tako da bomo že nekako rešili - vse ob svojem času.

Ayo, glede kil bi z veseljem s tabo zamenjala. Jaz se nisem nič tehtala zadnje dni, imam tak apetit da me je kar strah na tehtnico stopit. Hlač prav nobenih več gor ne spravim. Šefica pa pravi naj se oblečem tako, da ne bo noben opazil - kakouser posted image user posted image Prav hecno, vsaka ima kake prehnranske "posebnosti" v nosečnosti, jaz pa čisto nič, kar mi je bilo prej fino, mi je tudi zdaj. Samo količine so se povečaleuser posted image

Opatija, mene so hormončki tudi dajali, čeprav tokrat na srečo veliko manj kot prejšnjič. Ves čas sem bila v nekih ekstremih, ali totalno srečna in nasmejanauser posted image , pol pa klik in v trenutku vsa besna in popadljivauser posted image , potem pa kar naenkrat vsa žalostna in objokanauser posted image . Moj je bil že čist iz sebe in skoz sva se kregala. Sem mu dala knjigo za prebrat, pa še kar ni pomagalo. Tokrat je bolše, hvala bogu. V vsakem primeru pa tudi to mine.

anč, držim pesti, vse bo v redu!
Aprilčica, kako pa je s tabo, kaj novega? Mislim nate!

Zdaj sem pa že takooo sestradana, mi je že kar slabo! Danes je mama joto iz kisle repe prinesla, mljack, mojga sem pa še po pizzo poslala, ker ne vm če bo jote dost!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
18.2.2009 14:08:06   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Mi je lepse, ce je dan bolj razgiban, pisan in barvit in da lahko sluzim se necemu, ki ni samo dom in otrok.

odvisno kaj delaš...Moj dan je veliko bolj pisan,barvit in razgiban če sem doma...In v službo hodim zaradi tega da dinarčke služim in ne ker mi je dan v službi lepši kot doma. Imam fajn kolektiv in se tudi fino razumemo a če bi lahko izbirala bi bila raje doma. Mi družina in otrok pomenita toliko več kot vse ostalo.In  moj vsakdan ne obsega le gospodinjskih opravil in ene te iste rutine.

In ne verjamem da sta 2 urici z otrokom lahko toliko kvalitetnejši kot če imaš na voljo pol dneva.

Vendar kakor pravijo: sto ljudi, sto čudi...Vsak ima svoj pogled ter želje,potrebe in priotete. Moje so družina.Uživam v vlogi mame in tega mi ne more nadomestit nobena služba.

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
18.2.2009 14:28:50   
altaja
Arwen: popolnoma razumem tvoje negodovanje, vendar kot si omenila sama... v skupini ni samo tvoj otrok, so tudi ostali. In če eden ne je smokija to še ni razlog, da ga ostali ne smejo. Da je vzgojiteljica (in ne varuška) zato neodgovorna... ne vem no..samo pomisli kakšno odgovornost nosijo. Polna skupina otrok z drugačnimi navadami, kulturo, željami, alergijami,... in še bi se dalo naštevati. Vsakemu posebej in vsem skupaj izkazovati skrb, ljubezen, varstvo, vzpodbudo ni lahko delo, ravno nasprotno. Poleg tega pa še ustreči vsem željam staršev. Njihovo delo je zelo odgovorno. In po mojem mnenju premalo cenjeno. Kaj pa dela smoki v vrtcu? Enako vprašanje si lahko zastavijo starši ki imajo otroke z drugačnimi alergijami (mleko, meso, gluten,...)

Prepričana sem, da je vzgojiteljici, ki se vsak dan trudi s tvojim otrokom za neljubi dogodek zelo hudo. Veliko lažje bi se neljubim situacijam izognile, če bi imele v skupini manjše število otrok. Vendar je že tako, da naša država špara tam, kjer je najmanj treba.

To je pač MOJE mnenje. Resnično upam, da se tvojmu malčku (ki je by the way cukrček) kej podobnega ne bo več zgodilo.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
18.2.2009 14:37:04   
kerala
Sisy, se popolnoma strinjam s tabo!
Tudi meni je absolutno prva prioriteta družina, služba je pač nujna za preživetje.
Res pa, da ko so otroci večji, take fizične pozornosti ne potrebujejo več. Mojih punc zdaj že tako veliko ni doma, da mi je včasih kar dolgčas po njima.
Bo pa od poletja naprej spet veselo!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
18.2.2009 14:38:49   
kerala
aja, a slučajno katera ve, zakaj se meni spodaj ne prikaže več vrstica z ikonami od albuma in ostalimi?

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
18.2.2009 14:47:26   
šivilja
Altaja, Arwen do določene mere se strinjam z obema. Če imaš otroka s tako hudo obliko alergije, želiš zanj storiti vse. Po drugi strani pa je res, da imajo vzgojiteljice preveč otrok, da bi vsako minuto imele nadzor nad vsemi otroki.
Upam pa si trdit, da smoki ni prišel iz strani vrtca, ampak ga je v vrtec prinesel eden od staršev. vtrci imajo tako strog nadzor nad prehrano, da si smokijev ne morejo privoščit. Mogoče bi pa na naslednjem roditeljskem starše vljudno seznanila z vašim problemom in jih prosila, da takih stvari pač ne nosijo več v vrtec. če že morajo njihovi otroci jesti smokije (kar je itak vprašljivo), naj pač to delajo doma, ne pa da ogrožajo življenje enega od otrok v skupini. Mogoče bi pa pomagalo.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
18.2.2009 14:47:35   
Ayo
IZVIRNO SPOROČILO: kerala

Sisy, se popolnoma strinjam s tabo!
Tudi meni je absolutno prva prioriteta družina, služba je pač nujna za preživetje.
Res pa, da ko so otroci večji, take fizične pozornosti ne potrebujejo več. Mojih punc zdaj že tako veliko ni doma, da mi je včasih kar dolgčas po njima.
Bo pa od poletja naprej spet veselo!

Ni bilo misljeno, da je moja prioriteta sluzba, ne sploh ne. Ce bi morala izbirati med druzino in sluzbo, je tudi zame biti mama najlepsa naloga v zivljenju.
Ampak ker imam na voljo obe stvari, sem vesela, da je tako in mi je v zadovoljstvo, ko se zvecer ulezem v posteljo in razmisljam koliko razlicnih stvari sem cez dan naredila.
In vem, da sem dobra mama, najboljsa svojemu otroku, in tiste 2 urice na dan so kvalitetne (bolje kvaliteta kot kvantiteta) – skuham, prebereva knjigice, se malo pocrkljamo, se stusiramo…igra se pa v vrtcu in vem, da mu je tam lepo med ostalimi otroci.

In ja, ljudje smo si razlicni, ce sem jaz doma na bolniski, nimam moci opravljat gospodinjskih del, urejat slik…niti prave volje igrat se z otrokom.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
18.2.2009 14:51:11   
mony5
Ojla souser posted image !

Žal vas zadnjih par dni nisem utegnila nič brati saj sem imela ogromno dela v službi in potem še doma! Drgač sem ok in tudi slabo mi ni nič več, se mi je pa zato apetit zelo povečal in mi vsak dan nekaj novega zapaše jest (majoneza, tuna, salama, kisle stvari - same nezdrave stvari ampak kaj čmo)!

V ponedeljek sem imela pregled in je vse ok, srček bije, dojenček je spal tako da mi je delala UZ sam ene 2 minutki pol pa končala. Pa tudi spola nismo videli tako, da se bomo pustili presenetiti do naslednjič!

Jst sem pa spet full prehlajena in samo upam, da ne bom še Zoje nalezla, ker mamo v soboto žurko (ima oči 51. let oz. praznujemo abrahama, ker ga lansko leto nismo, je mami izvedela, da ima raka na dojki in smo se pol ukvarjali z njenim zdravljenjem in zaenkrat je hvala bogu zdrava) in moramo biti zdravi za žurko!

Jst bi tudi hodila na aerobiko oz. še rajši na kakšen pilates za user posted image  ampak vidim, da so vse ure full zgodnje in se moram pol zmeniti za varstvo!!!!! user posted image

upam, da vas bom lahko bolj redno brala in spremljala kaj čvekate

In končno smo jo dočakali, 19.8.2007 se nam je pridružila princeska ZOJA

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
18.2.2009 15:04:30   
aprilčica07
Živjo čvekice:)

zadnje dni se nisem oglašala, ker enostavno nisem zmogla.... nisem bla pri sebi, danes je malo bolše.. sem dobila krvne izvide in so bolši od nuhalne, tako da.. še vedno sem rizična in z povečanim tveganjem, ampak je že to dobro, da mi po krvi ni vse skupaj poslabšalo, se je pobolšalouser posted image user posted image user posted image itak sledi biopsija resic ali pa amnicinteza, kar mi bo zdravnica predlagala, pol pa gremo dalje.... z mojim sva se pogovorila kako in kaj v primeru slabih rezultatov, sva oba mnenja, da bo težko, ampak če bojo izvidi amniocinteze ali biopsije slabi, se nosečnost prekine.. imam njegovo podporo, pa podporo svojih in njegovih staršev, kar mi trenutno največ pomeni v vsej tej zadevi...

danes imam dopust, jutri tudi, pol pa bomo vidli.. rada bi bla na bolovanju, ker sem psihično precej labilna, pa moje delo ni najbolj enostavno, in nisem z glavo pri stvari... vsaj dokler nevem kaj je na tem, ali je ok, ali pač ni.. če se bo po nadaljnih preiskavah pokazalo, da je ok, bi itak šla delat do konca, ma trenutno v tej fazi.. nevem no, se bolše počutim doma, po drugi strani pa cajt v službi hitreje laufa.. bomo vidli kaj bo rekla moja zdravnica jutri..

tako, tamali še spi, pol gremo pa malo ven. je mraz, ma je sonček:)

lepo se mejte, pazite nase IN HVALA VSEM ZA VSE DOBRE ŽELJE....

se bom itak še oglašala, samo ne tako redno kot sem se prej:(

lp.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu mony5)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
18.2.2009 15:42:15   
opatija
Ojla user posted image !

Danes so hormončki meni in moji okolici v priduser posted image Najbrž na to vpliva tudi tale sončekuser posted image

Glede dela in bolniških se mi zdi zelo žalostno, da user posted image ne dobi bolniške, če se ne čuti sposobno za delo in jo skrbi za zdravje svojega user posted image . Jaz si nikoli ne bi upala presojati katera blefira in katera ne. Ljudje smo si različni in tudi določene tegobe drugače prenašamo. Žal so danes takšni časi, da je preveč primerov, ko si ženske enostavno ne upajo na bolniško (zase ali za bolne otročičke) ali celo ne upajo zanositi, da ne izgubijo službe. Preveč je tudi primerov, ko ženske ne dobijo službe, ker (še) nimajo otroka ali pa imajo majhne otroke in se pričakuje, da bodo veliko odsotne. Sama nisem še nikoli koristila bolniške, ker sem samozaposlena in če sama ne morem opraviti dela, ga nihče drug ne bo. Večine mojih naročnikov ne zanima moje počutje, temveč ali bo delo na rok opravljeno. Velikokrat sem delala bolna, bulila sem v računalnik 18 ur s poškodovano roženico (kar nesramno boli), pa to nikogar ni zanimalo. Če izgubim naročnika in bom ob zaslužek to prav tako nikogar ne bo brigalo. Pač rabimo denar, ker si čim prej želimo svoje stanovanje. Tudi trenutno že tretji teden guram kot nora in pokonci me drži misel, da bom potem tri tedne frej in to mi odtehtauser posted image Na srečo v takih primerih pomagata babici, ki komaj čakata da čuvata vnučka, Nik pa ful uživa. Tudi meni je družina najpomembnejša! Kadar nimam take gužve, odpeljem tamaučka v vrtec 8.45 in ga poberem ob 14.30, potem pa sva ves dan skupaj. Moj mož na srečo zaključi večinoma ob 16h in vsakodnevna skupna kosila so nam sveta. Ne predstavljam si sedeti v pisarni od 9h do 18h (kar bi bila za moj poklic alternativa, če bi se redno zaposlila) in sem zelo zadovoljna, da sem sama svoj šef, pa čeprav je včasih hudo. Smilijo se mi mamice, ki nimajo varstva in imajo v vrtcu majhne otročičke pa morajo biti dolgo v službah. V skupini kjer je moj Nik, gre večina otrok domov najkasneje ob 15h in tisti ki ostanejo, navadno žalostno čakajo ob oknuuser posted image Jaz sem bolj cmerica in me take stvari ful potrejo (sploh zadnjih 15T in 6 dni), zato VSEM, ki si lahko privoščite bolniške in podaljšane porodniške to iz srca privoščim, tudi tistim, ki se pač dobro znajdejo!!!user posted image

eee35 tudi meni se nekaj noro zalušta, ko pojem mi je kmalu slabo, nato pa se mi ogabno spahuje user posted image

Arwen te popolnoma razumem glede smokija. Moj Nik sicer nima nobene alergije, jih ima pa skoraj tretjina otrok v njegovi skupini, zato so vzgojiteljice prosile starše naj ob RD ne nosimo v vrtec sladkarij, ker jih vsi otroci ne morejo jesti. Predlagale so, naj starši prinesemo npr. konfetke, plestelin, balone, itd., one pa bodo naredile žur. Ideja se mi zdi super, saj imajo tudi leseno torto in vseeno pihajo svečkeuser posted image Nekateri starši vseeno prošnje ne upoštevajo in potem nekaj otrok z velikimi očki gleda ostale, ki se bašejo in to se mi zdi res žalostno, da o nevarnosti sploh ne govorim...

Kerala to, da si po tokih letih spet user posted image se mi zdi super. Tudi jaz že sedaj vem, da si bom želela še kakšnega otroka, vendar mislim, da moj dragi ne bo zatouser posted image Sedaj kmalu res ne bi bilo izvedljivo zaradi stanovanja, se mi zdi pa tvoja varianta fenomenalna (jaz bi sicer morala imeti manjšo razliko, ker sem že zdej 31). Poznam dve, ki sta imeli po toliko in več letih kot ti spet otroka, sicer z novim partnerjem pa vseeno, in pravita da je kot bi imeli dve življenji v enem user posted image V zrelejših letih je menda materinstvo drugačna izkušnja, user posted image pa poleg vsega zadovoljstva, ki ga prinaša tudi pomlajujeuser posted image Če pa načrtujeta še enega otročka, še toliko boljeuser posted image Meni se zdijo otroci največji dosežek in bogastvo v življenjuuser posted image

Tako, sedaj pa še malo delat, potem grem pa kuhat. Danes bomo nudili puranje zrezke v smetanovi omaki s parmezanom in riž z grahom in korenčkom. Za sladico bo najbrž še torta, potem pa predvidevam da se bo povabila na obisk prijateljica ZGAGAuser posted image

Uf, zdele me pa vedno bolj razganja! Komaj čakam, da prideta domov moja fanta, da mal premečkam tamauga, mojega dragega pa ornk uščipnem v njegovo sexy ritkouser posted image

Imejte lep dan!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
18.2.2009 16:03:12   
romana24
Glede bolnišk vam povem iz lastnih izkušenj, da obstajajo tudi privatniki ki od tebe zahtevajo da greš na bolniško. Tako se je zgodilo meni: Sicer sem bolniško dubla ampak samo za en mesec potem pa me je komisija zavrnila. Ne znam vam opisat svojga šefa k je zvedu da so mi prekinl bolniško. Naj rečem da krvavim in take je govoru.user posted image user posted image . Seveda nisem hotla ker se še prekmalu kaj zgodi in od takrat naprej sem bla samo še v napoto. Tok o tem. Delaš za njih cele dneve, ko pa ti rabiš pomoč ti pa obrne hrbetuser posted image

No sedaj pa hvala bogu se mi ena porodniška zaključi in druga takoj začne user posted image user posted image user posted image  tako da me ne more ven vrčt.

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
18.2.2009 16:27:30   
Arwen
Altaja –  Da se mu to ne bi več zgodilo – iz tvojih ust v božja ušesa. Ko bo šel naš v vrtec, se bom vsekakor resno pogovorila z vzgojiteljicami in upam, da bodo tako razumevajoče kakor je opisala Opatija. Zavedam pa se, da je tudi veliko odvisno od ostalih staršev.

Aprilčica07 – kako sem vesela zate!!!!user posted image Držim pesti, da bodo naslednji izvidi pokazali še boljši rezultat. Čisto verjamem, da se težko zbereš v službi, zato se kar lepo crkljaj doma dokler ti paše. Pa še nekaj lepih dni se nam obeta pravijo.user posted image
Opatija – upam, da ti uspe končati, kar si si zastavila in da si potem končno odpočiješ!

Ayo – vem, kaj si hotela povedati glede službe. Tudi mene služba nekako dopolnjuje, tako da imam vsak dan tisti prijeten občutek, da sem nekaj koristnega naredila. O.k., kakšen dan, ko malo bluzim naokrog, tudi ne.user posted image user posted image Pa to nikakor ne pomeni, da nisem rada z družino, ravno nasprotno. Znamo toliko bolj ceniti in izkoristiti skupne trenutke. Kljub temu mislim, da tudi če bi zadela sedmico na lotu, ne bi mogla biti doma.user posted image
Ampak Sisy, tudi tebe popolnoma razumem. Če se slabo počutiš, nimaš kaj! Sama najbolje veš, kaj ti ustreza and so be it!user posted image Glavno, da smo zadovoljne nosečke!

– ful je dober tvoj tamalček s tistimi velikimi začudenimi očki. Boš imela pa tudi kar pestro od avgusta, kaj? Dva v plenicah…

Ooo, sem že tako zaspana,user posted image pa še kar v službi čepim, moram možeka počakat. Spet bo ura skoraj šest, ko bova doma.
Pa pa, A.

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
18.2.2009 16:28:40   
Arwen
– ful je dober tvoj tamalček s tistimi velikimi začudenimi očki. Boš imela pa tudi kar pestro od avgusta, kaj? Dva v plenicah…

OOps, sorry...to je bilo mišljeno za romano24.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.