ronja
|
Punca, pa ne se ponizevat. Samo zato, ker on tebe ne poroci (joj, kaksen posestniski izraz), nisi ti vredna nic manj in nic vec. In ne, nisi samo punca. Otrok je bistveno vec od papirja in zlata. Obicajno. In ce vaju otrok ni povezal v ljubezen, vaju tudi papir ne bo. Zal. Razumem tvojo zeljo. Ne razumem pa tega, da zaradi njene neuresnicitve razvrednotis sebe in druzino. No, pod tole se pa podpišem. Sicer pa to, da se noče poročit, ne pomeni,da te nima rad ali da ne gleda resno na vajino zvezo. KOt pravi Kalbo, 100 ljudi, 100 čudi (po moje še več, ker ma vsak več kot eno čudo). To ti lahko garantiram, ker sem sama ista: tudi jaz nisem preveč navdušena nad poroko (svojo, druge so mi ok, sploh če niso cerkvene). Pa predno se kdo obregne - ne, ni zato, ker me noben ne bi hotel - mela sem 3 fante, pa vsi do zdaj so se hoteli poročit z mano, ne vem, kje jih pobiram. Če ne bi resno gledal na vajino zvezo, potem ne bi hotel imet otrok s tabo, saj otrok te precej bolj zaveže kot papir! In nikjer ne pišeš, da ne bi bil dober oči, torej predpostavljam, da resno jemlje svoje dolžnosti. NJemu pač poroka ne pomeni enega priznanja zveze, tebi pa. Samo on ne ve, da/ali si ti to res v sebi močno želiš, ali pa pač samo hočeš nek status, ker ga imajo vsi drugi. To, da so vsi ostaliporočeni, zanj ni argument, ker se ne poroča z vsemi ostalimi, ampak s tabo... Zato če si to tako zelo želiš, mu povej, da bi to tebi bilo priznanje ljubezni, ne pa da mu rečeš, da so vsi ostali že poročieni. Kar se teh ostalih tiče, si moraš prit na jasno, da to, kar je normalno, ni vedno najboljše. NOrmalno je, da so otroci v plenicah, pa so bolj srečni brez, ti garantiram. Recimo. Torej, začni zaupat svojemu srčku: če se vprašaš, ali te ima rad - dvomiš ali v bistvu veš? Nekje globoko v srcu veš, kako je s tem in če si boš to razjasnila, ne boš rabila nobenega zunanjega priznanja in te ne bojo motila vprašanja. Sicer pa ljudje pač vprašajo, kadar sta dva že dolgo skupaj, če pa vejo/čutijo, da to tebi veliko pomeni, pa sploh - ker bi se pač radi veselili s tabo. To ni nič narobe, saj bojo tudi komot sprejeli, če boš ti stala za tem, da je pač drugače. Torej se zmenita: ali boš ti med pogovorm ugotovila, da v bistvu veš, da te ima neznansko rad in ne rabiš nobenega pildka za to, ali pa bo on ugotovil, da tebi to vendarle tako zelo veliko pomeni in se bosta na hitrco poročila. Te pa razumem, da se nočeš drugače pisat kot otrok, tega tudi jaz en bi hotela. Zato se malidve pišeta po obeh, saj sta od obeh in tudi priimka sta oba kratka (pa imeni tudi), tako da ni problema. Verjetno je to, da se otrok piše po očetu prišlo od tod, da oče ni vedno ziher, mama pa je, zato se pač piše po njem, da se ve, kam spada (vsaj uradno). NO, pri nama se ve, da sta njegovi in zato ne rabita samo njegovega priimka. Če bi si pa zelo zelo zelo želel poročit, bi pa se poročila z njim. Ampak bi si moral kar fejst želet. na srečo ni tako mahnjen na poroke.
|