Drnula
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Po zakonu te mora delodajalec prerazporediti na primerno delovno mesto takoj po predložitvi potrdila o nosečnosti. Kater delodajalec je pa toliko fer in to naredi pa ne vem. Pa tudi kakšne možnosti ima na razpolago. Predstavljaj si, da si delodajalka in imaš zaposlenega človeka, ki ne more opravljati del za katere nujno rabiš nekoga da jih opravi in za sposobnost že zaposlenega nimaš nič. Kar v šitu si, saj si dolžan plačevati zdaj dva človeka ... če hočeš, da je delo opravljeno. Jaz nisem bila na bolniški v prvi nosečnosti nič in tudi zdaj predvidevam ali upam, da ne bo treba. Jaz tudi nisem pristaš, da se jemlje nosečnost kot bolezen in si doma ker si noseč ali takor rekoč za vsak slučaj, kot je pogosto in se ne čudim zaostrenim kontrolam. Po izkušnjah mojih znank jih je med njimi večina doma (tudi celo nosečnost) brez resnega razloga. Zato, ker izkoristijo priliko, ki se je ponudila. Nikoli se nihče ne vpraša od kod denar, ki ga dobimo za nič dela in se ob tem počutijo celo prikrajšane če bolniška ni podaljšana. Mene bolj boli, da zaradi takih primerov, ki jih je zelo veliko, nastradajo tudi tiste nosečke, ki bolniško res potrebujejo pa jim jo ne podaljšajo. Mnogi G kar vabijo na bolniško, vsaj jaz poznam 4 take osebe okrog sebe in tudi meni jo je G ponudila še pri vsakem pregledu glede na slabosti, utrujenost, stalne glavobole, dolgo vožnjo ... vendar ni tako hudo, da ne bi mogla normalno opravljati dela. Če bi bilo bi jo šla sama iskat. Glede prekladanja gajb, seveda bi bilo trapasto, da bi to delala zdaj in da bi se to od tebe pričakovalao ..... in tudi vem, da se izda mnenje in navodila delodajalcu, da nekaterih stvari ne smeš delati. Zato jih mora zreducirati. Ja vem praksa je ... amapk .... to je treba poštimt na drug način. Če taka dela ne obsegajo večino delovnega časa in so samo občasna, vključena v širši opis delovnih nalog, ne vidijo razloga, da bi bil doma, ker večino stvari še lahko opravljaš. Ponavadi so taka izhodišča presoje komisije. Dobro se je postaviti kdaj v vlogo delodajalca ali dajalca podpore. Ne rečem, da so presoje pravične in so res mnogokrat površne in nepoglobljene ter mnogokrat tudi neživljenske. Npr že v smislu rokov, ki si jih jemljejo za presojo in odgovor, ki se ne skladajo z datumi začetka//poteka bolniške, odvisne od njihove presoje. Moja sestra je dobila odgovor komisije en teden po tistem, ko se ji je zaključila bolniška. Ker je bila takrat doma je morala dati za tisti teden dopust. IZVIRNO SPOROČILO: zima07 vaadba v Moj Fitu je (tako kot je Sisy napisala), od 17:30-18:30, je pa cena 30 EUR za dvakrat na teden+fitness... Ko se 1x zaženem v delo se nikakor ne spravim gledat še teh stvari, tako, da nisem preverila. Moram malo prečekirat še preden se začne porodniška. Jaz se sicer počutim bolje, glavobolov skoraj nimam več. Kerala, tvoji punci sta že pravi deklini. In lepotički. Si se pa po precej dalšem času odločila za še enega - to pa se mu/ji bo godilo A še katero kdaj zagravi hujša bolečina v trebuhu če kihne ali zakašlja? Mi bomo letos preskočili maškare, ker gremo v petek in do torka smučat NIsmo dovolj dobro planirali. Pa pust je moj najljubši praznik ... menda mi je to že prirojeno od koder prihajam. Ko je 1x baba prežagana potem res ratamo vsi butalci in nam ni več pomoči do pogreba No, tako pač je ... res mi je hudo, sploh ker zdaj ne živim več v domačem kraju in je to fajn prilika da pridem med 'svoje' ljudi, jih lahko veliko srečam in znjimi porajam, počvekam. Skratka, kar hudo mi je. Bom pa vzela na smučanje hudička za našo Neco. Saj ji to še najbolj paše Smučala jaz verjetno ne bom. Alpsko itak ne znam, včasih pa le tečem. Pa me je malo strah zaradi teh bolečin, ki so me zagrabile zadnjič v srcu ... bom videla. Verjetno se bova z Neco sprehajali veliko, še vedno jo komot nosim v ruzaku, bova pa probali najti še kak bazen in uživati na druge načine. Saj tud vse to komaj čakam Uživajte danes. Tiste doma skuhajte kaj dobrega. REcimo skutine palačinke bi danes pasale lp - Pika
|