|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
18.2.2009 11:47:32   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Pikicastonoga, če mene vprašaš, bosta vidve samo še na dojenju. Ker je mala začela zavračati flaško (mam 3 koelgice, ki se jim je naeredilo čist isto), bo hotla samo še pri tebi in tako se bodo tvorile nove količine (in izdatnejše) mleka!user posted image
A ni to fajn?

A veš da ni nč fajn! Sicer že skoraj od začetka začenem dodajat popoldne, ko začne primanjkovat ...ampk si ne predstavljam, da bi smao dojila, ker bi to potem pomenilo dojenje vsako uro al pa še manj ...pa šeni nujno z. dvomim, da bi se vzpostavila zadostna količina ...to sem že dala skozi, ko se je šele konec tretjega meseca dejansko dojenje tok poštimalo, da sva zdej siti v 15-20 min (prvi mesec sva rabili uro in pol, drugega uro, tretjega pol ure!) in da se lahko podojiva tudi kje drugje kot doma!Vedno sva se tudi pogosto dojile, pa mleko ni nastajalo, ker ni aktivno vlekla( bila je pravi zaspanko na zizi), tako da glede na to, da ob najslabših dneh dodam do 200ml (kar bi bila 1/4 al celo 1/5 - bodo povedlae tiste, ki so samo na AM) sem zelo zadovoljna in ponosna nase BRAVO JAZuser posted image ,ker če ne bi vztrajala, bi moja pikica bila na AM lahko že od kakega 3. tedna starosti ...Tako da ...sicer pa bomo videla, kaj bo danes popoldne ...poročam ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
18.2.2009 11:50:24   
PikicaStonoga
NORO :) Spet sem prva ...
Kosilo sem že skuhala, rižek pa omaka iz bučk user posted image user posted image user posted image , zdje s epa ravno Tijana zbudila in bo počasi lačna ...pikica moja zlata...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
18.2.2009 11:53:14   
Mandek
ajaaaaa, potem je pa to druga zgodba...upam, da se izteče po najboljših možnih regelcihuser posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

Neposredna povezava do sporočila: 4028
18.2.2009 11:58:10   
Mandek
Nekaj sem poazbla vprašati...

A še od katere malček tok poliva? zala je obupna, kar se tega tiče. Vedno poliva in to v full izdatnih količinah...user posted image user posted image user posted image .
Nekajkrat sem mela na sumu tudi to, da je zarad tega ponoč lačna, ker itak vse ven zbruha...user posted image

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
18.2.2009 12:36:49   
afnica mala
oblačenje zimske navlake- obup, skoraj vedno joka, prejle sva šli prvič z ring-slingom ven- 15 minutk je blo ok, pol sva pa obrnile, preveč piha, da bi pustila Neli jokat, no in ko sem prišla noter sem si rekla, user posted image  letos je pa res ena dolga zima in je treba otroka še tolk oblačit, komaj čakam, ko jo bom lahko samo v voziček dala in čao

zdaj pa res ne razumem, a naj se požvižgam na to, da se ne redi zadosti, da bo mogoče v mesecu dni napredovala 200g, a veste kako je ko ti otrok v celem dnevu poje 4,5 dcl mleka in večino dneva spi oz. dremucka. Pa ne 1x na mesec, ampak 2x na teden. Gledaš samo še plenico, če je polulana (tako mi dr. razlagajo dehidriranost).  Po drugi strani nočem, da mi v bolnici spet kaj "pokasira". Od dveh hospitalizacij je 2 x staknila bolezen.

Njen p. je starejši gospod in mi je včeraj rekel naj ji probam dati kravje mlekouser posted image razredčeno z vodo in žličko
sladkoraj. Jaz si ne upam, kaj ve mislite? Jaz imam alergije tako da je Neli tudi v nevarnosti.

papcanje- ko ji dajem korenček, ga poje, ampak zraven se pa kremži- ji je to všeč ali ne?

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
18.2.2009 12:37:25   
Pšemek
Preoblačenje - naša je pridna samo pri slačenju pred kopanjem. Pri oblačenju po kopanju je že zaspana in tečna in se zato dere, pri oblačenji/slačenju za ven pa kakor kdaj. Samo ko ji dajem kapico na glavo je pa vedno cel cirkus.

pleničke - mi smo še kar na 3 in mislim, da bomo še nekaj časa. Vsaj do teže okoli 8kg, zdaj je pa malo čez 6kg.

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
18.2.2009 12:49:57   
afnica mala
lovely- kolk ti poje Inya na dan? Če bo uvajanje pri nama ok, ji čez kakšna 2 tedna lahko dodam olivno olje, ki je zelo hranljivo, pa še za kak kalorični dodatek moram vprašat- ve katera kaj o tem?

kdaj je zdaj telovadba, ob 10h ali 11h? a jutri vas snemajo?

oblačenje- ja, kapa je tud pri nas problem. Slačenje pred kopanjem, umivanjem- to pa ni problem, le dodatne plasti ji niso všeč, sploh, ker ne more roke v usta dat al pa si slinčka v usta porivatuser posted image

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
18.2.2009 13:03:07   
jolly123
Telovadba je ob 11-tih. Nič nas ne bodo snemali, ne pustimo user posted image

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
18.2.2009 13:03:34   
jolly123
kje pa je Laknerca jo ni že neki časa? 

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
18.2.2009 13:24:00   
Dream
Dan!

Danes je pri nas tako mrzlo in tako grdo piha severnik, da je zunaj prava Sibirija. In tako morava biti doma. Matic mi je malo "pomagal" pri pripravi za kosilo, sedaj se igra v igralnem centru, ampak mislim, da bo treba it spat, ker že nekaj tečka na momente. Potem bom pa lahko v miru skuhala.

Jaz sedm v tem času VSE pospravila, se stuširala, spulila obrvi in si skuhala kavo, zdaj pa pišem tu goruser posted image . Je danes dan za puljenje obrvi? Jaz sem si jih tudi user posted image

Aha, vprašanja:
1. A so vaši pridni med preoblačenjem, oblačenjem in oblačenjem v zimske navlake? Mislim...kok tiho souser posted image   Pri nas je največji problem nataknit kapo na glavo, to mu gre res na jetra, pa na koncu rokavičke gor. Zdej sem ugotovila, da najbolj pali, če mu na melodijo "Čuk se je oženil" pojem sproti izmišljeno besedilo, ki se tiče njega. Očitno mu je ta melodija res všeč. Na splošno pa je pri ostalem preoblačenju priden, tečka razen če je zelo lačen ali utrujen-zaspan.
2. A je katera že na pleničkah št.4, za katere pleničke gre in kok so težki bejbiti? Mi smo še vedno na trojki, čeprav bi danes verjetno potreboval 5, ker je bil pokakan čez in čez - pokakan bodi, hlačke, plenička pa itak ajme meni...

A še od katere malček tok poliva? zala je obupna, kar se tega tiče. Vedno poliva in to v full izdatnih količinah...user posted image user posted image user posted image . Polivamo skoz od samega začetka, poraba pleničk, ki jih ima pod vratom je nenormalna - slinček itak ni dovolj velik in prave oblike, da bi kaj zadržal. Približno pol ure po obroku ga imamo še v malce dvignjenem položaju, pa še vedno to ni to.
Nekajkrat sem mela na sumu tudi to, da je zarad tega ponoč lačna, ker itak vse ven zbruha...user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
18.2.2009 13:50:52   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

kje pa je Laknerca jo ni že neki časa? 

sem ji pisala SMS, da jo pogrešamo, pa prav, da jo internet zajuser posted image , da bodo zrihtali ...;)

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
18.2.2009 13:51:16   
PikicaStonoga

Nekaj sem poazbla vprašati...

A še od katere malček tok poliva? zala je obupna, kar se tega tiče. Vedno poliva in to v full izdatnih količinah...user posted image user posted image user posted image .

A si probala AM proti polivanju?

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
18.2.2009 13:54:18   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

Njen p. je starejši gospod in mi je včeraj rekel naj ji probam dati kravje mlekouser posted image razredčeno z vodo in žličko
sladkoraj. Jaz si ne upam, kaj ve mislite? Jaz imam alergije tako da je Neli tudi v nevarnosti.

papcanje- ko ji dajem korenček, ga poje, ampak zraven se pa kremži- ji je to všeč ali ne?

kravje mleko ...mah kaj pa vem, glede na to, da imamo zdje tolk izbire in dejansko si AM lahko privoščimo in je na razpolago, sama kravjega mleka pač ne bom dajala še ne čas ..samo kako je blo pa včasih? Ko so nam ga dajali mešanega z vodo od začetka ...sploh ti je pa P predlagal, očitno boš mogla probat vse variante, zakaj pa ne, če nič drugega ne pali? Če boš probala, pač ji daj mal kravjega melkaca, potme pa dva dni pazuj, če ne bo nič, nadaljuj ...

korenček, ja lej všeč ali ne, POJE ga, torej se ne ubadaj s takimi vprašanji user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
18.2.2009 14:07:34   
PikicaStonoga
sem že napisala, pa je napisalo We are sorry in valla tisto o desni tipki in nazaj ne drži user posted image  odpre NOVO PRAZNO okno ...
no sva s sprehoda ...in še vedno panča HB bo spočita, ko se zbudi :) ...

pa da na hitro povzamem od prej...za oblačenje za ven jaz delam takole in ni nikoli preveč tečkasta ...
1. najprej oblečem sebe z vsemi šali in kapami vred IN se obujem  tako ona ne rabi mene čakat, ko se oblačim (in ji ne postane vroče). Ko sem jaz oblečena, rabim za njo 2 minutki in jo dam takoj v košaro in je pridna, ker ve, kaj jo čaka user posted image
2. Oblečem jo v malo večji kombinezonček, ker samo odprem in zaprem tisti 2 zadrgi in sva gotovi, še bombažna in čez volnena kapca in že lahko greva ...Ker je konbinezonček eno št. večji, so ji tud rokavi predolgi in rokavičk ne rabi ;)

Lep dan in hitro na sončka, če še niste ble ...tukej je tok lepo pa tud toplo in ne piha ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 4039
18.2.2009 14:30:36   
Tejčika29
Hoj,

na hitro se javm, ker nimam nobenga pravga časa, joj meni!

Sem s sprehoda, zunaj piha ko hudič, še rokavice sem pozabla.

Sem dobila teto s Krvavca včeraj, hvala bogu, normalno in nič me ne boli, upam, da ne bo trajalo več kot 3-4 dni in da bo potem na 28 dni tako kot je bilo pred nosečnostjo.

Včeraj smo bili na pripravah za krst ki trajajo v Celju 3 ure. Ne vem kaj mislijo da otroci ne rabijo mam za jest in očetov al kaj. Naša je komaj zdržala, ker imamo zdaj paniko ko jo čuva babi. Pa ravno zdaj ko imam jaz toliko dela bi mi prav prišlo kakšni dve urci na teden da bi se čuvala. Ampak ne, tako začne jokat, da komaj diha, dokler ne prideva jaz ali ati. Groza.

Tudi ponoči je kar kriza sploh danes od 4 ure naprej samo popravljanje dude do 7. ure zjutraj. Hvala za članek glede spanja otrok, bom prebrala, sem si kar printala.

Zdaj pa vas malo preberem. Imejte se lepo v čakanju na pomlad... M.

Neposredna povezava do sporočila: 4040
18.2.2009 14:45:42   
Lovely
Afnica mala, valda da se ne kar požvižgat na to, osebno sem te hotela malo pomirit, meni je pomagalo v najhujših trenutkih, ko sem v ključnem momentu spet našla stik sama s sabo in svojo intuicijo... Sem prepričana, da boste skupaj s P našli pravo pot. Glede kravjega mleka bi jaz glede na alergije pri tebi še enkrat govorila s P po tem, kar sem prebrala. Tudi v paparici je nekaj o tem napisanega.
Meni Inya na dan poje med 600 ml in 800 ml dnevno. Večinoma se giblje okrog 750 ml, so pa slabši dnevi. Zadnjič je bila en dan ful zaspana in je pojedla 550 ml pa je naslednji dan prišla na 790ml… Sem se odločila, da dokler pridobiva med 10 in 30g dnevno in poje med 600 in 800 ml na dan (tako pravi naša P) ne bom delala panike. Sploh glede na to, da se dobro počuti in se lepo razvija. Jaz še razmišljam o GH, glede na to, da še ni 4 mesece mi je zdaj itak prezgodaj, preden pa začnem želim govorit s P. Ne vem, mene je po eni strani tudi strah alergij (jaz imam seneni nahod) po drugi strani bi pa seveda rada, da bi se hitreje redila…

Jah, pri oblačenju je pri nas čisto odvisno od razpoloženja. Večinoma tečka, o je na vrsti kapa…

Medve sva bili na sprehodu, sem pa telefonarla ves čas, čveka čvekasta, moram mal začet pazit, da ne bo enormen račun spet.

Lovely

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
18.2.2009 14:49:11   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Medve sva bili na sprehodu, sem pa telefonarla ves čas, čveka čvekasta, moram mal začet pazit, da ne bo enormen račun spet.

Ko boš hotla naslednjič čvekat, me zvrcni, pa te pokličem nazaj , mam paket ITAK ĐABEST, pa lahk skurim 1000 minut ... jih nikol ne, pa ful čvekam ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
18.2.2009 14:55:11   
afnica mala
Jaz sem itak odločena, da ji pomagam na vse načine, da le odloživa pediatrično za nekaj časa- no vsaj zdajle tko mislimuser posted image
Sem klicala v lekarno v Domžalah- tam so mi ful prijazni- in vprašala za kalorični dodatek- ga. mi ni hotrla dati, mi je pa povedala za dietičarko v pediatrični, no ta ga. je tud ena prijazna gospa in je rekla da ji lahko dajem eno kalorično mleko, na začetku pol pol itd. Če ima hipp 70 kalorij ima to mleko 100 kalorij. Samo upam, da ji bo všeč.
lovely- aja, že tolk jesta. zadnje sta med 600 in 700. Jaz bi bila zadovoljna, če bi se zredila cca 400g/mesec

grem- sva dobili obiske- mojo staro mamo in tetico

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
18.2.2009 15:02:32   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

sem že napisala, pa je napisalo We are sorry in valla tisto o desni tipki in nazaj ne drži user posted image  odpre NOVO PRAZNO okno ...

nisi  nekaj prav naredila ker klikneš nazaj (back) in ti vedno odpre kar si prej napisala potem skopiraš in odpreš novo okno in prilimaš....jaz to delam non stop ker včasih pišem post pa grem vmes kaj delat itd....potem mi napiše we are sorrx...bla bla kliknem desno tipko miške grem nazaj in kopiramuser posted image user posted image user posted image

pleničke - jaz sem na 4 že lep čas k je mela okrog 6 kg pa nič važno če piše da so od 7 kg naprej so mal večje in superca...mislim da sve z vallo že lep čas na 4 pa tud nekatere druge.....

polivanje - niti ne bi o tem user posted image user posted image user posted image user posted image ker sem itak preden sem dojila približno vedla kaj me čakauser posted image user posted image upala da bo kaj bojš pa je metka enaka k manca user posted image user posted image tko da približno še mesec in pol ..manca mi je nehala pri 6 mesecih....
no naša je danes požirala sokec ji nisem uspela tko hitro dajat..seveda flaške pa nobene pa ma zmerja naštimane 4 različne cuclje(sem k v laboratorijuuser posted image user posted image user posted image user posted image ) ah bo đe če ne bom pa kupla tisit lonček od 6 meseca naprej bo pa po tistmu pila ker ne vem če mi bo sploh zagrabla flaško..bom še mal prakticirala s cuclji...user posted image user posted image user posted image
oblačenje - naredim tko k je napisla pikicastonogauser posted image user posted image user posted image user posted image oblečem sebe njo pa fliknem v kombinezon (rokavičk ne rabim) kapo gor šal okoli in gas....seveda je dretje pri kapi....se bomo tud še drugo zimo pogovarjale k se bodo bunli k je zim ada se nečejo oblačituser posted image user posted image user posted image user posted image

manco mam pri noni (seveda razvananje sto na uro) moj je šel neki pomagat bratrancu..sem htela z njim pa tle piha k sam user posted image bom rajš noter..metka mi je zaspala.....tko da visim z vami...bi blo treba še kaj naredit po hiši ma se mi danes NE DA...itak bo meme počakalo .....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

Neposredna povezava do sporočila: 4044
18.2.2009 15:06:37   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

nisi  nekaj prav naredila ker klikneš nazaj (back) in ti vedno odpre kar si prej napisala potem skopiraš in odpreš novo okno in prilimaš....jaz to delam non stop ker včasih pišem post pa grem vmes kaj delat itd....potem mi napiše we are sorrx...bla bla kliknem desno tipko miške grem nazaj in kopiramuser posted image user posted image user posted image

ja čudno ker sme kliknila BACK ...pa mislim da je dream al ena tud že probača pa ni ratalo ...:(

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
18.2.2009 15:13:31   
Pšemek
Mi smo bili pa zdele na sprehodu in je brrrrrr brrrrrrrr brrrrrrrr mrzlo. Jaz brihtna sem pa še oblekla ta tanko trenerko pa ta tanko bundo. Nejki je blo čist OK, k je vsa zadekana notri v košarici ležala, jaz sem pa kar zmrzovala. Tko da smo danes kar hitro končali sprehod, zdej pa miškica še kar spi v košari.

afnica mala - sem že slišala za primere, ko ni nobeno drugo mleko odgovarjalo, kot samo razredčeno kravje. Samo zaradi alergij pa res ne vem...

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

Neposredna povezava do sporočila: 4046
18.2.2009 15:48:03   
janja 27

ja čudno ker sme kliknila BACK ...pa mislim da je dream al ena tud že probača pa ni ratalo ...:(

hmmmm a maš mozzilo al maš explorerja??? mogoče je v tem finta jaz mam mozzilouser posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

Neposredna povezava do sporočila: 4047
18.2.2009 16:05:19   
jolly123
Očitno nas bodo res snemali jutri user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
18.2.2009 16:14:09   
PikicaStonoga

hmmmm a maš mozzilo al maš explorerja??? mogoče je v tem finta jaz mam mozzilouser posted image

mam oboje, sam RR običajno odpiram z explorerjem, FB pa z mozzilo ...stvar navade ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
18.2.2009 16:15:24   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Očitno nas bodo res snemali jutri user posted image

ma lej nej pridejo pol pa kork bo ktera hotla ...sejj pravim, čelih ne bi bla prfoksa na šoli v domačem kraju, OK mi ne bib lo panike, tko bodo pa otroci pol sma o tme govorili a si jo vidu a si jo vidu ...ni najbolj prijetno, da poznajo otroci in njihovi starši podorbnosti o mojem privat lajfu ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?