Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 8:22:13
|
|
|
|
klaja
|
Da se še tukaj pofočkam, sicer sem iz okolice Mb-ja. Konec septembra oz. v začetku oktobra pričakujemo 3 otroka, doma imam že dve punčki in sicer, prva je stara 2 leti in 7 mesecev, druga pa 1 leto, tako da bo kar pestro. Ta teden imam tudi prvi pregled, sem pa menjala ginekologa in me zanima, če ima katera dr. Matejo Marčec v UKC-ju?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 8:33:28
|
|
|
|
tasa_m
|
Klaja dobrodošla in seveda čim lepšo nosečnost ti želim. Ne, žal nimam te G. kot jo imaš ti. Jaz imam Suzano Završnik..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 8:41:52
|
|
|
|
elevitka
|
Dober dan ... dobrodošle vse nove nosečke. Nič ni narobe z mano, imela sem ogromno dela pa se nisem uspela nič javit. Punce mene tak seka v križu da se vstat ne morem iz postle ali stola. Moja G pa me niti pogleda ne. Krumpam ko stara baba. Za znoret.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 9:03:57
|
|
|
|
tasa_m
|
elevitka.. pol pa pojdi do svoje osebne zdravnice. Poznam te bolečine in verjamem da niso prijetne. Je pa res da neboš dobila nobenih protibolečinskih tablet.. na žalost in boš mogla trpet dalje..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 9:27:39
|
|
|
|
christiana21
|
Klaja dobrodošla še z moje strani Elevitka, glede bolečin. Jaz mislim, da bi te lahko osebna zdravnica dala na kake masaže ali kaj takega, ker zdravil itak ne smeš zdaj jemat, razen Lekadola, ki pa za te bolečine, ki jih imaš ne prime. Pomagali bi verjetno antirevmatiki ali pa še kaj močnejšega npr kakšen Tadol kapljice, kar je imela moja pokojna mami za bolečine v križu, ampak žal nosečnost in zdravila ne gre skupaj.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 9:57:22
|
|
|
|
nebo
|
Pozdravček vsem, še posebaj pa novim nosečkam srečkam.... jaz še diham, ampak me bodo v službi zametali z delom - ne vem no....doma pa raje ne grem na računalnik - Torej Elevitka, zakaj ne rečeš svoji G, da imaš hrozne bolečine v križu...in pika, naj te da v stalež....če počivaš je verjetno bolje, samo vstat se ne smeš....se mi smiliš...naj te tvoj zvečer malo masira.... Meni pa neprestano otrdeva trebuh in občutek, da imam spodnji del trebuha trd je vedno prisoten.... Skratka tudi vreme ni nič kaj vzpodbudno!!! Pa bo - boste videli, še malo pa bo sonček.... Včeraj sem bila v Brezju v trgovini za nosečnice Mamita - zelo "ugodno" moram rečt , majčka in pas 52 EUR... , tržijo na nas!!!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 10:44:07
|
|
|
|
christiana21
|
Imam eno težavico, verjetno mi bo pa katera od vas lahko pomagala z nasvetom. Kot veste hodim v šolo za starše, ker pa trenutno popoldan zaradi nove hiške skačem okoli, kot kokoš brez glave, me pa zanima, če ve katera kolikokrat lahko manjkaš na predavanjih, da ti šolo še priznajo? Namreč, ne znese mi, da bi zdaj v tej gužvi prišla še v bolnico na predavanja. Z mojim morava urediti kredite, aro plačat, po bankah skakat, da ugotoviva katera je ugodnejša, morava še it na agencijo plačat, pa k mojemu očetu v Konjice po denar... ne bi pa rada, da mi šola za starše ni priznana. Na dveh straneh naenkrat pa tudi ne morem bit. Imajo še 2 srečanja in zadnje, ki so praktične vaje. Bi mi prisluhnili, če bi poklicala v porodnišnico in povedala težavo?
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 10:50:15
|
|
|
|
nebo
|
Koliko se jaz spomnim prve nosčenosti sem tudi manjkala 1 ali 2 krat...halo kako pa sploh vedo, da hodiš ...jaz in moj mož nisva dobila nobenega potrdila....tako, da je to po moje larifari in se ne obremenjuj s tem!!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 10:59:41
|
|
|
|
christiana21
|
Vejo da hodiš, ker se moreš med predavanji podpisat v zvezek, ki kroži naokoli. Podpišeš sebe in partnerja.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:01:21
|
|
|
|
elevitka
|
Punce... saj sem povedala G da imam grozne glavobole, da jemljem lekadol (max3 na dan več nesmem) ampak nobenega haska, da mam bolečine v križu pa je rekla samo naj poskusim z kako alternativno obliko zdravljenja ... ala akupunktura... o bolniški ne duha ne sluha. Tud vrti se mi vsakič ko vstanem, samo pritisk pa imam normalen. Nevem no ... debilno se mi zdi prosit za bolniško, da nebi potem mislila da izkoriščam in da mi ni za delat ... saj bi se bolniška poznala na plači... in posledično pri povprečju za porodniško. Sploh pa dokler so časi bilanc ni varijante za bolniško ker me tašča živo poje. Mater samo cmizdrim
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:01:48
|
|
|
|
nebo
|
aja, in kaj na koncu dobiš potrdilo?? Potem pa pokliči in se vljudno opraviči, da žal ne moreš...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:03:42
|
|
|
|
elevitka
|
Aja pa še en zelooo poučen link ... sicer že vse znano tistim ki ste že mamice... tanovim pa zanimivo čtivo http://www.babybook.si/porod-od-a-do-z
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:05:49
|
|
|
|
christiana21
|
Boga elevitka. Upam, da bo boljše kmalu , držim pesti nebo, kar se pa potrdila tiče, pa ne vem kako in kaj. Nisem še hodila v šolo za starše.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:17:54
|
|
|
|
nebo
|
Jaz v prvi nosečnosti definitivno nisem dobila nobenega potrdila, pa moj tudi ne....sva pa hodila v bolnico na materinsko šolo!! Elevitka, enostavno reči G: Prosim, da mi daste tedne ali 14 dni staleža, ker ne morem!!! No saj bilanca bo počasi gotova!! Kaj pa trebuh ti kaj otrdeva, meni ful, pa še neprestan občutek imam, da je spodnji del trd....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:23:44
|
|
|
|
christiana21
|
Strah me je samo, da ne bi pustili, da je dragi poleg, ko bi šla rodit, ker sem nekajkrat manjkala in ne bi dobila potrdila.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 11:28:38
|
|
|
|
elevitka
|
Nebo ... lamp mam jaz kot balon napihnjen (tud občutek je taki) kot da me bo vsak čas raztrgalo, trd trebuh ... če bi me kdo z iglo pičil v trebuh bi menda odfrčala v zrak kot balon ko ga spustiš. Tud to sem ji povedala G namreč - nobenega nasveta kaj narediti ali pojasnila. kot da glumim majmuna Težava ni samo bilanca, imamo 3 podjetja (3 bilance - povezana podjetja) z tem da gre eno v likvidacijo (5 x več dela) prenos vseh pogodb in delavcev iz enega podjetja na drugo in gora papirjev pa same dirke po mestu da urediš papirje ... po vrhu pa imamo zaposlene tujce ... in je treba uredit še delovna dovoljenja ....ma naj grejo v 3 krasne.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 12:18:45
|
|
|
|
klaja
|
Christiana21 ne vem sicer kako je v bolnici, ampak midva sva v prvi nosečnosti hodla v zdravstveni dom na Vošnjakovi in če si bil 1x tam je bilo dovolj in si dobil potrdilo. Drugače pa pokliči in se opraviči ter jim razloži kako in kaj je na stvari, bodo verjetno razumeli da ne moreš biti na dveh straneh hkrati.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 13:07:36
|
|
|
|
matcar
|
Dobrodošla,Klaja. Ja,v vošnjakovi si se pri prvem srečanju podpisal,pa čao. Na zadnjem pa si dobil potrdilo. Mislim,da v UKC-ju ni nič drugače.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 13:09:01
|
|
|
|
matcar
|
Klaja,tudi jaz pričakujem tretjega,samo že čez 8 tednov. Pa spet bo lulek. Za to G sem slišala,ko sem ležala v P pri 18 tednih. Pa koliko sem slišala,je ok.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 13:09:29
|
|
|
|
matcar
|
Katerega G pa se do zdaj imela?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 14:46:31
|
|
|
|
klaja
|
Do sedaj sem imela Mauriča na Vošnjakovi, pa nisem bila zadovoljna z njim, se mi zdi da je ful raztresen in tudi če že imaš enega bolnega otroka, te drugič nič kaj bolj natančno ne spremlja, še večje skrbi nam je delal.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 15:00:45
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 Kot veste hodim v šolo za starše, ker pa trenutno popoldan zaradi nove hiške skačem okoli, kot kokoš brez glave, me pa zanima, če ve katera kolikokrat lahko manjkaš na predavanjih, da ti šolo še priznajo? Namreč, ne znese mi, da bi zdaj v tej gužvi prišla še v bolnico na predavanja. Ko sva midva hodila (on zato, da je lahko zraven pri porodu) nama je zneslo, da sva lahko bila vedno. So pa bile ene same in je partner prišel samo zadnjič zraven in je kljub temu dobil potrdilo. Tako, da če na zadnje predavanje ne bosta šla (pa ne na praktične vaje) ne vem kako bosta dobila potrdilo? Ker ga dajo takrat. Najbolje je da pokličeš v UKC. Če bo kakšna "normalna" sestra, mislim da bi se lahko zmenila.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 18:56:49
|
|
|
|
matcar
|
Halo,punce! Ste pogledle ven?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 20:34:29
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Do sedaj sem imela Mauriča na Vošnjakovi, pa nisem bila zadovoljna z njim, se mi zdi da je ful raztresen in tudi če že imaš enega bolnega otroka, te drugič nič kaj bolj natančno ne spremlja, še večje skrbi nam je delal. Skrajni čas,da si ga menjala. Jaz sem imela do lani poletja Fenricha. Katastrofa,ti rečem. Zadnja 4 leta je bil za poj nekam. Lani pa sem šla kr k Petrovičevi in je super. Mi sploh ni žal.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 17.2.2009 22:37:23
|
|
|
|
matcar
|
Lahko noč!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......