Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Tole dobila, ne vem koliko je res, no škodit ne more, če preberete VAŽNO OPOZORILO: jogurt Vitalinea - ZELO STRUPEN - preberite, sem dobila od kolegice z kliničnega centra v Lj... DOBRONAMERNO OPOZORILO Verjetno vsi dobro poznate jogurt z imenom Vitalinea. Če ne drugače, se spomnite tiste reklame, kjer se borijo sumoborci in na koncu ugotovijo, da bo treba shujsati. Nič lazjega, kot hujsanje z Vitalineo!!! Pa poglejmo. Na simpatičnem, privlačnem ovitku pise: 0,1 % maščobe; 0 % dodanega sladkorja. Mmm, obetavno. Takoj, ko spijem prvi požirek, si mislim, bljak, to je presladko!! Fuj, okus ima po prašku!!! Pa poglejmo na deklaracijo, kaj vse je v tem "zdravem" jogurtu... VITALINEA SADNI JOGURTOV NAPITEK Z O,1 % MAŠČOB, Z VITAMINI, S SLADILI Sestavine: jogurt ... bla bla bla Sladilo: ASPARTAM - opa, tukaj pa se spotaknem!!! V zdravo zdravilnem blagodejnem,prekrasnem jogurtu do dan aspartam!!! Bravo! Za vse, ki ne veste: Aspartam (E951) spada na listo izredno škodljivih dodatkov, kancerogenih, ki se jih je potrebno kar se da izogniti. Povzroča: glavobol (tudi zelo močan) in migrena, slabost, vrtoglavica, nespečnost, izguba kontrole nad udi, zamegljen vid, slepota, izguba spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v samomorilske težnje, hiperaktivnost, črevesne in želodčne motnje, epileptični napadi, kožne poškodbe, izpuščaji, napadi tesnobe, bolečine v mišicah in sklepih, neobčutljivost, spremembe razpoloženja, utrujenost, menstrualni krči (tudi izven cikla), izguba sluha ali zvonjenje v ušesih, izguba ali sprememba okusa, simptomi podobni tistim pri srčnem napadu, astma, stiskanje v prsih. Kronične posledice, h katerim aspartam bistveno prispeva: multipla skleroza, hormonske težave, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, hipoglikemija, možganske poškodbe (tum orji), neuro-endokrine okvare. Na koncu naj dodam samo tole: ni vse zlato, kar se sveti. Bodi previden pri tem, kaj kupis in kaj jes!! Se posebej bodite previdne mamice, kaj dajete svojim otrokom! V ta namen dodajam se priponko s seznamom škodljivih E-jev. Naj dodam da Coca Cola ZERO in mnoge druge "zdrave" pijače prav tako vsebujejo ta strup - Aspartam (E951)!! !! OSTANITE PAMETNI !! Nisem jedla tega, pa me boli glava ko že cel dan. Pomanjkanje spanja, no ja, kaj se ve. Grem vas malo prebrati Našla sem priponko ki manjka:
|