Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 8:00:04
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m evole, prišla izpod tuša in sem spet dobila še masažo in še kaj.. pa res ne vem s čim sem si zaslužla vse to.. očitno je bila velika kriza pri mojem NOČKO VSEM, pa da nebom jutri zjutraj brala o kakšnem prehitevanju!!! kaj pa tvoj dobi v zameno, da je tok zagnan? saj ko mu prinesem kreme in vse v dnevnu mu druga itak ne preostane, ker se postavim pred TV in pol če hoče gledat TV dalje me mora prvo zmasirat.. Je pa dobil včeraj po dolgem času.. in moram rečt da mi je celo pasalo sem mislila da bo kaj bolelo al pa tiščalo pa ni blo nič od tega.. bomo se še trudli..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 8:35:18
|
|
|
|
tasa_m
|
Zdaj pa mi je prav smešno. Ura je 8,30 na našem forumu pa nobene?? Ali ste vse v P. ali je to samo zatišje pred nevihto?? Ja, nič grem v kopalnico se porihtat pa pridem pol nazaj pogledat, če je že kaj novega ali še nič.. Čao do takrat
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 8:47:00
|
|
|
|
Lorencia
|
Dobro jutro punce, jaz pa vas bi prosila za vaše mnenje. Zadnje dneve sem zelo dobro čutila gibe bebice...čez dan in tudi po novem čez noč ( prej nikoli ni bil aktiven ponoči, prejšnji cel teden pa me je brcal res močno ). Zdaj sem ravno 36.teden in morem začet beležiti gibe in od včeraj dalje čutim gibe dosti manj močno...tako nekako nežno. Na UZ mi je G. povedala, da glavica leži spodaj, hrbtenica -ritka na levi strani in da me brca na desno stran z rokicami in nogicami. Tako da sem vedno čutila, kdaj ritko ven tišči na levi in take izmenične sunke na desni strani. Od včeraj se na desni strani ni dogajalo skoraj nič...čutila sem, da se je kdaj premaknil , ampak tako nežno bolj in danes ponoči spet morda eno gibanje...zdaj zjutraj pa spet neki mali premik. Zanima me, ali je za to obdobje normalno, da gibe čutimo morda slabše in da so bolj nežni, čeprav zdaj ko ima malo prostora - bi še prej moral začutiti vse..ali bi se ve na mojem mestu oglasile pri G ali ne. Ne vem namreč, kdaj je čas za paniko :), da mi ne bodo rekli - da je to čisto normalno. Hvala.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 8:56:55
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!!! Jaz sem tud spala bolj tako, pač z vmesnimi prebujanji.Tudi moj diha preveč na glas , bi ga kar nekam poslala.Zdajle grem likat, pa sesat, da bo vsaj nekaj narejeno. Vsem ki imate preglede, , da čimbolje opravite. Lorencia včasih pride dan ko malo manj, včasih dan ko malo bolj brca.Se mi zdi, pa da so zdaj ko sem v 38. tednu gibi bolj nežni.
< Sporočilo je popravil Lolita23 -- 17.2.2009 8:57:16 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:00:30
|
|
|
|
tasa_m
|
Lorencia hei.. tudi jaz že beležim gibe in sicer od 33. tedna naprej. Tudi jaz jo čutim ponavadi kak dan full, spet drugi dan manj. Mislim da ni čas za paniko, saj imaš 12 ur pred seboj da našteješ 10 gibov. Je pa res da gibi niso več tako intenzivni, kot so bili do sedaj. Vsaj pri naši ne. Meni je moja G. rekla, da tudi če naštejem 8 gibov je OK, če ne pa naj se pridem pokazat ali k njej ali v P., ker to pač pomeni, da ji nekaj ne odgovarja.. Je pa res da se je dan komaj začel in verjetno imaš tudi ti enako tabelco kot me ko piše od 9-21h?? Jaz sem danes npr. našo gospodično čutla samo ponoči, ko nisem mogla spat in zjutraj okoli 7.50. Se pravi da zdaj že celo uro nič.. Ponavadi lahko naštejem v 2 urah vsaj 4 gibe, ki imajo razmak med 15-20min, ponavadi pa v 2 urah enega. Zaenkrat še nisem delala panike..ker ko se vležem mi pokaže kaj zna ko pa nebom v teh 12 urah je začutila niti 8krat pa bom zagotovo v p. na pregledu. Tak da brez panike,..še ima čas da pomiga ..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:07:12
|
|
|
|
pocka
|
Jutro punce! Neko zatišje je tu zadnje dni, kaj je zdaj to? tasa - morgen...kaj pa če si tako slabo spala zaradi lorencia - dokler čutiš premike, mislim,da ni panike, ima zdaj zelo malo prostora, zato ne more več zganjati takih akrobacij, kot jih je lahko prej. Če se ti bo pa še vedno zdelo,da se ne premika, pa pokliči G, da boš bolj mirna. lolita - pridno likaj Kaj boste danes kuhale? Jaz bom naredila puranje zrezke v smetanovi omaki z zelenim poprom, zraven riž, pa solata, za sladico bom pa krostato spekla. Sem neki kuharsko razpoložena danes. ...pa uspelo nam je torbo prinest do dnevne sobe, danes bom pa RES spakirala za , pa mogoče tudi zase. ... ja nič, zdaj pa šibamo v trgovino, smo včeraj par stvari pozabili nabavit, pa na pokopališče je treba...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:08:38
|
|
|
|
pocka
|
A ste vse dobile te tabelce za beleženje gibov? Meni niso nič dali.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:14:39
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka tasa - morgen...kaj pa če si tako slabo spala zaradi mogoče pa celo res. Ker zdaj ko ni bilo sem spala kot , danes pa nič več angelčka.. IZVIRNO SPOROČILO: pocka A ste vse dobile te tabelce za beleženje gibov? Meni niso nič dali. jaz sem dobila tabelco že pred 3 tedni na pregledu. pocka pol pa bo pri vas res dobro kosilo.. Jaz pa ne vem kaj bo, ker grem k mami in upam, da bo nardila kaj dobrega,..ker se mi zdi da sem že zdaj lačna pa sem se komaj najzatrkovala..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:15:10
|
|
|
|
Lorencia
|
Punce hvala za nasvete... Pikeca vsekakor čutim čez dan - tako da to me ne skrbi, da se sploh ne bi premikal...pač čudno se mi je zdelo, ker od nedelje ponoči so se gibi tako spremenili..iz močnih v takšne nežne in bolj redke. No, vsekakor ne bom šla še G, morda ima korenjak takšne dneve :). Načeloma sploh nisem panična oseba, ampak se mi zdi - da ko si že tako na koncu - da si res ne želiš, da bi bilo kaj narobe in hitreje zapaničariš kot ponavadi. Pač, komaj že čakam - da se spoznamo s tem novim družinskim članom
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:20:48
|
|
|
|
pondelak
|
pozdravček še od mene pupe!pri nas je bla tudi kot ponavadi slaba noč...vsako večer preden zaspim samo študiram,da komaj čakam da bom lahko na trebuhu spala drugače ni nič novega... KOSILO-bo kar enolončnica
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:22:01
|
|
|
|
pondelak
|
IZVIRNO SPOROČILO: dushka 12.2.2009 se je rodila Taja, visoka 47 cm in težka 2600 kg. Lep pozdrav Dushka čestitke tudi od mene obilo cartanja!! (2600 kg )
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:23:58
|
|
|
|
pondelak
|
lorencia tako kot ostale tudi jaz gibe čutim en dan bolj drugi dan manj,ampak so še večinima zelo močni,včasih celo zaboli...(36 teden)
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:25:17
|
|
|
|
pondelak
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka A ste vse dobile te tabelce za beleženje gibov? Meni niso nič dali. jaz tudi nimam tabele,niti mi ni rekel da bi mogla kaj štet,vsaj ne še.vedno me samo vpraša če so gibi...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:32:51
|
|
|
|
buksi
|
OJla! Dobro jutro! Imam eno vprašanje. DAnes sem dobila odločbo iz CSD- ja, da mi začne teči porodniška. In to je samo za 105 dni. Ali jepotem potrebno oddati še kakšno vlogo za varstvo otroka na nadaljnih 260 dni? ker mi to nič ne piše?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:33:04
|
|
|
|
tasa_m
|
jaz sem taki bik sem že mislila it na pregled pa sem pravi čas videla da ga imam 11.15 ne pa 10.15
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:38:42
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: dushka 12.2.2009 se je rodila Taja, visoka 47 cm in težka 2600 kg. Lep pozdrav Dushka čestitke za drugo marčevsko pupo in njeno mami pupca, kako pa ti to šteješ? mamo že tri princeske - Lio, Niko in Tajo nea štejem, to je problem se opravičujem Taja tretja si po vrsti
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:39:57
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: spps Marčevka dushka je rodila 12.2.2009 Tajo, visoko 47 cm in težko 2600 kg. čestitke šašavka, danes si pa res utrujena, si napisala, da je imela Taja 2600 kg boga dushka feliša kaj ti dans napake šeteješ ala kaj
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:43:41
|
|
|
|
janaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: spps Marčevka dushka je rodila 12.2.2009 Tajo, visoko 47 cm in težko 2600 kg. čestitke šašavka, danes si pa res utrujena, si napisala, da je imela Taja 2600 kg boga dushka feliša kaj ti dans napake šeteješ ala kaj Oj babuške, ta bi bila pa huda ja, si predstavljate dushko pred porodom No in kako drugače ste vredu, mene je včeraj proti večeru špikalo spodaj kot , sam kar se pa spanca tiče pa spim kot hodim pred deseto zvečer in brez problema do jutra. lp
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:48:16
|
|
|
|
tasa_m
|
no, da pokažem kak zgledajo zdaj naša vrata v spalnico.. sem glih slikice devala na rač. gor te pa da se malo poafnam.. DOBRO JUTROOOOO zaspanke.. Zdaj pa res grem se še mal našminkat pol pa črta v mesto. Grem še malo prej kolegico jezit ko mora delat..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 9:50:31
|
|
|
|
Lolita23
|
Evo zlikala sem, še posesam. kosilo puranji zrezki v omaki, pač neko omako bom skup spacala, pa riž, pa solata. Mislim, da grem prvo na sprehod.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 10:00:21
|
|
|
|
Grahec
|
Jaz sem kot ponavadi spala . Do 4. sem morda malo dremala med popadki in krči, igrala igrice na mobitelu... potem sem celo tako po pol urce malo pospala. Zdaj pa spet jovo na novo krči in popadki brez vsakega pametnega reda. Ma, bo že!!! Upam, da bo pa zato porod kaj lažji , se mi zdi pa da se tudi spodaj nekaj dogaja, spreminja, mehča in odpira. Upam, da jutri na pregledu zvem kaj več. gibi Jaz imam že kar kak mesec tabelco in če sem do kakega tedna nazaj lahko 10 gibov naštela vsak dan že pred 12 jih zdaj naštejem do 15 ali 16. Pa tudi bolj nežni so, sicer pa moram priznat, da je ob krčih in popadkih včasih malce težko razbrat kaj je bil krč maternice in kaj zgolj kak premik , še posebej ker se mi zdi da se večkrat zgodi sočasno. dushka čestitke za
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 10:09:48
|
|
|
|
pondelak
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m jaz sem taki bik sem že mislila it na pregled pa sem pravi čas videla da ga imam 11.15 ne pa 10.15 vsaj pravi čas si ugotovila
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 10:18:31
|
|
|
|
Grahec
|
Bi rada vprašala, če katera kaj ve kako je kaj s Persido in njenima fantkoma? Nisem bila preveč redno na forumu in že nekaj časa nisem zasledila kako so.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 10:21:50
|
|
|
|
pondelak
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Bi rada vprašala, če katera kaj ve kako je kaj s Persido in njenima fantkoma? Nisem bila preveč redno na forumu in že nekaj časa nisem zasledila kako so. kolko sem jaz nazadnje brala so dobro le anžeta še nima pri sebi,ampak lepo napreduje...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 17.2.2009 10:24:49
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m no, da pokažem kak zgledajo zdaj naša vrata v spalnico.. sem glih slikice devala na rač. gor te pa da se malo poafnam.. DOBRO JUTROOOOO zaspanke.. Zdaj pa res grem se še mal našminkat pol pa črta v mesto. Grem še malo prej kolegico jezit ko mora delat.. jeiiiii taši kaj je lušnooooooooo!!!!!!!!!! mava iste pesija in tweetya!!!!!!!! šašavka
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?